פורסם ב בראנץ, מדריכים, מתכונים לשבת בבוקר, ריבות

ריבת תותים

ריבת תותים ביתית (קונפיטורת תות תוצרת בית), מעודנת, חמצמצה-מתוקה, עם תותים שלמים, בדיוק ברמת המתיקות שאוהבים.. זו ריבה שקל מאד להכין, והתוצאה כל כך טעימה שבאמת קשה אחריה לחזור לאכול ריבות קנויות.. נהדר על לחם טרי, על פנקייק, או פשוט לאכול עם כפית. אפשר לשמור בקופסאות פלסטיק קטנות במקפיא עד קץ הימים..


איך מכינים ריבת תותים ביתית חלומית (שאוכלים בכפית..)

4 מרכיבים בלבד – תותים, סוכר, לימון ותפוח עץ – ורק 20 דקות בישול!

האם כדאי להוסיף פקטין?

אני לא מוסיפה פקטין – בריבת תותים מומלץ להוסיף ליבה של תפוח עץ – החלק המרכזי של התפוח כולל הגרעינים שבפנים – ובסיום הבישול להוציא מהסיר.

איזה סיר?

סיר עם תחתית עבה, עדיף נון-סטיק, עמוק (ולא רחב) בגודל בינוני (3-4 ליטר). חשוב שהסיר לא יהיה קטן מדי: בזמן הבישול, הסוכר יש לו נטייה לעלות גבוה למעלה. בסיר עמוק ולא קטן מדי הסוכר לא יגלוש החוצה.

בישול קצר!

ריבת תותים מבשלים ממש זמן קצר (סה"כ כ- 20 דקות) – צריך לעמוד ליד הסיר בזמן הבישול ולשים לב 🙂

תותים טריים..

ריבה תוצרת בית מתות שדה תותים מנוקים - זן קטן ומתוקקונפיטורת תות שדה תוצרת בית

ראו תמונות איך מכינים (שלב אחר שלב) אחרי ההסבר

איך מכינים

החומרים הדרושים

1 ק"ג תותים
600 גרם סוכר לבן (+/- 50 גרם)
2 לימונים (עם קליפה יפה)
2 ליבות מתפוח עץ

הערות
תותים - קטנים ומתוקים עדיף על גדולים. תותים בשלים אבל לא רכים מדי 
סוכר - לריבה יותר מתוקה הוסיפו 50 גרם / לריבה פחות מתוקה הורידו 50 גרם
לימון - אם אינכם אוהבים טעם חמוץ-מתוק חזק השתמשו רק בלימון אחד

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.    שוטפים את התותים ממש בעדינות (בתוך קערה עם מים), מסירים עוקץ, ומסננים לגמרי את המים.

2.    שוטפים ומקרצפים את הלימונים, מגררים את הקליפה עם זסטר וסוחטים אותם.

3.    מעבירים את התותים לקערה, מכסים בסוכר, בגרידת לימון ובמיץ הלימון. מכניסים למקרר ללילה (8-10 שעות).
כדאי להשתמש בקערת זכוכית. אפשר לערבב פעם אחת (בעדינות, כדי שהתותים ישארו שלמים).

4.    מעבירים את התותים כולל הנוזלים לסיר גדול. מוסיפים את ליבות תפוח עץ.

5.    מעמידים את הסיר על אש גבוהה, ומביאים לרתיחה: הסוכר עולה, הבועות גדלות והקצף מכסה את הסיר – ממשיכים עוד 2 דקות אחרי הרתיחה. השלב הזה כולו לוקח 10-15 דקות.

6.    מנמיכים את האש ומבשלים (ללא מיכסה) כ- 5 דקות נוספות. אם אתם רוצים ריבה יותר סמיכה ודייסתית, בשלו עוד כמה דקות.
מידי פעם מערבבים (ממש בזהירות – כדי לא למעוך את התותים) בתנועות היפוך, כדי שהתותים לא ידבקו לתחתית ולא ישרפו.

7.    סיום:
• אפשר לראות בעין שהנוזלים מספיק סמיכים – לאחר שהריבה תתקרר היא תהפוך הרבה יותר סמיכה ממה שנראה כרגע בסיר
• ואפשר גם לבצע את מבחן הצלחת (הסבר מיד בהמשך).
מכבים את האש, משאירים את הסיר על הכיריים, מוציאים את ליבת התפוח ומקררים.

8.    מעבירים לצנצנות מעוקרות או למיכלי פלסטיק קטנים.

מבחן הצלחת

• מכניסים צלחת קטנה ושטוחה לפריזר לחצי שעה.
• כאשר הריבה נראית מוכנה מוציאים את הצלחת מהפריזר, מניחים חצי כפית מנוזלי הריבה על הצלחת, ומחכים 3 שניות.
• חוצים את הריבה לשניים (בעזרת הידית של הכפית) כך שייווצר רווח של חצי ס"מ.
• אם הריבה נשארת חצויה ולא נוזלת ומכסה את הרווח שיצרנו – סימן שהריבה מוכנה.

צנצנות מעוקרות

• מרתיחים צנצנות זכוכית נקיות ופתוחות ואת המכסים שלהן בתוך סיר גדול במשך כמה דקות.
• מכבים את האש, ומוציאים בזהירות עם מלקחיים.
• ממלאים את הצנצנות בריבה, סוגרים היטב, הופכים אותן על הראש, מניחים על קרש עץ ומקררים.
• אם הצנצנות עוקרו היטב אפשר לשמור מחוץ למקרר לתקופה ארוכה.
• לאחר שפותחים את הצנצנת יש לשמור במקרר – עדיף לא יותר משבוע.

הקפאה במיכלי פלסטיק

בשיטה זו אפשר להקפיא בקלות וכך הריבה נשמרת טריה לגמרי:
• מעבירים את הריבה – לאחר שהתקררה לגמרי – למיכלי פלסטיק קטנים (אני משתמשת בקופסאות חד פעמיות קטנות. אפשר לשטוף ולהשתמש שוב ושוב)
• מקפיאים מייד
• כשרוצים לאכול מפשירים כ- 20 דקות
• אחרי הפשרה שומרים במקרר עד 5-6 ימים

ראו תמונות שלב אחר שלב

ריבת תותים ביתית - 3 מרכיבים בלבדריבת תותים ביתית - מכסים בסוכר וממתינים לילההסוכר נמס לתוך התותיםאחרי לילה הסוכר נעלםריבת תותים ביתית - מעבירים לסיר כולל הנוזליםריבת תותים ביתית - מבשלים זמן קצר מאדריבת תותים ביתית - מרתיחים כרבע שעהקונפיטורת תותים ביתית חשוב לא לבשל יותר מדיאת התותים בסיר מערבבים ממש בעדינותקונפיטורת תותים ביתית בצנצנות שונות

אביזרים
» סיר 3 ליטר, רצוי נון-סטיק, עם תחתית עבה
» כ- 4 צנצנות זכוכית עם מכסה או קופסאות פלסטיק חד פעמיות קטנות (12-20 תלוי בגודל וכמה ממלאים)

טיפים

• התותים הקטנים הכי מתאימים לריבה. אל תשתמשו בתותים בשלים מדי (חצי רקובים)
• הקפאה בקופסאות קטנות מאפשרת להנות מריבה טרייה וטעימה כל הזמן.. מומלץ!!
• הריבה הזו נהדרת על פנקייק!
פנקייק עם ריבת תותים תוצרת בית
ליחצו כאן לראות מתכון לפנקייק אמריקאי אמיתי!
• קריאה נוספת: הסבר מרתק על הכנת ריבה מתותים

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: