ריבת תותים ביתית (קונפיטורת תות תוצרת בית), מעודנת, חמצמצה-מתוקה, עם תותים שלמים, בדיוק ברמת המתיקות שאוהבים.. זו ריבה שקל מאד להכין, והתוצאה כל כך טעימה שבאמת קשה אחריה לחזור לאכול ריבות קנויות.. נהדר על לחם טרי, על פנקייק, או פשוט לאכול עם כפית. אפשר לשמור בקופסאות פלסטיק קטנות במקפיא עד קץ הימים..
איך מכינים ריבת תותים ביתית חלומית (שאוכלים בכפית..)
4 מרכיבים בלבד – תותים, סוכר, לימון ותפוח עץ – ורק 20 דקות בישול!
האם כדאי להוסיף פקטין?
אני לא מוסיפה פקטין – בריבת תותים מומלץ להוסיף ליבה של תפוח עץ – החלק המרכזי של התפוח כולל הגרעינים שבפנים – ובסיום הבישול להוציא מהסיר.
איזה סיר?
סיר עם תחתית עבה, עדיף נון-סטיק, עמוק (ולא רחב) בגודל בינוני (3-4 ליטר). חשוב שהסיר לא יהיה קטן מדי: בזמן הבישול, הסוכר יש לו נטייה לעלות גבוה למעלה. בסיר עמוק ולא קטן מדי הסוכר לא יגלוש החוצה.
בישול קצר!
ריבת תותים מבשלים ממש זמן קצר (סה"כ כ- 20 דקות) – צריך לעמוד ליד הסיר בזמן הבישול ולשים לב 🙂
תותים טריים..
ראו תמונות איך מכינים (שלב אחר שלב) אחרי ההסבר
איך מכינים
החומרים הדרושים
1 ק"ג תותים 600 גרם סוכר לבן (+/- 50 גרם) 2 לימונים (עם קליפה יפה) 2 ליבות מתפוח עץ הערות תותים - קטנים ומתוקים עדיף על גדולים. תותים בשלים אבל לא רכים מדי סוכר - לריבה יותר מתוקה הוסיפו 50 גרם / לריבה פחות מתוקה הורידו 50 גרם לימון - אם אינכם אוהבים טעם חמוץ-מתוק חזק השתמשו רק בלימון אחד
אופן הכנה
ראו תמונות שלב אחר שלב
טיפים
• התותים הקטנים הכי מתאימים לריבה. אל תשתמשו בתותים בשלים מדי (חצי רקובים)
• הקפאה בקופסאות קטנות מאפשרת להנות מריבה טרייה וטעימה כל הזמן.. מומלץ!!
• הריבה הזו נהדרת על פנקייק!
ליחצו כאן לראות מתכון לפנקייק אמריקאי אמיתי!
• קריאה נוספת: הסבר מרתק על הכנת ריבה מתותים