פורסם ב בראנץ, מדריכים, מתכונים לשבת בבוקר, ריבות

ריבת שזיפים

ריבת שזיפים ביתית, חמצמצה-מתוקה, או איזה מעדן.. קשה לתאר! ממש לאכול עם כפית (ככה אצלי הבנים אוכלים). קל מאד להכין ואפשר לשמור בקופסאות פלסטיק קטנות במקפיא עד קץ הימים.. החלק הכי קשה (והכי חשוב) זה להשיג שזיפים טובים – אם הצלחתם בזה, היתר קלי קלות!


איך מכינים ריבת שזיפים טריים ביתית שאי אפשר להפסיק לאכול

4 מרכיבים בלבד – שזיפים, סוכר, לימון ותפוח עץ – ושעה וחצי בישול.

האם כדאי להוסיף פקטין?

אני אף פעם לא מוסיפה פקטין לריבות שאני מכינה. אם הפרי נוטה פחות להיקרש (כמו בשזיפים או בתותים) אפשר להוסיף ליבה של תפוח עץ – החלק המרכזי של התפוח כולל הגרעינים שבפנים – ובסיום הבישול להוציא מהסיר.

אם לא מוסיפים נוזלים – אלא מבשלים רק פרי וסוכר – עד לסיום הבישול הכל מסתדר..

איזה סיר?

סיר עם תחתית עבה, עדיף נון-סטיק, עמוק (ולא רחב) בגודל בינוני (3-4 ליטר). חשוב שהסיר לא יהיה קטן מדי: בזמן הבישול, הסוכר יש לו נטייה לעלות גבוה למעלה. בסיר עמוק ולא קטן מדי הסוכר לא יגלוש החוצה.

שזיפים אדומים טריים

שזיפים אדומים טריים לריבת שזיפים ריבת שזיפים אדומים

ראו תמונות איך מכינים (שלב אחר שלב) אחרי ההסבר

איך מכינים

החומרים הדרושים

½1 ק"ג שזיפים (משקל ברוטו כולל הגלעינים)
800 גרם סוכר לבן (+/- 100 גרם)
2 לימונים (½ כוס מיץ לימון)
1 תפוח עץ שלם

הערות
שזיפים - שחורים-סגולים גדולים כגון סנטה רוזה (הצבע הפנימי יכול להיות צהוב או אדום)
סוכר - לריבה יותר מתוקה הוסיפו 100 גרם / לריבה פחות מתוקה הורידו 100 גרם
לימון - אם אינכם אוהבים טעם חמוץ-מתוק חזק השתמשו רק בלימון אחד

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.    מגלענים את השזיפים, וחותכים לגדלים שונים:
• אני אוהבת לחתוך את השזיפים לגדלים שונים כדי לקבל ריבה שיש בה גם חתיכות קטנות (שדי נעלמות) וגם חתיכות גדולות: חותכים חלק מהשזיפים לחצאים, חלק לרבעים, וחלק לשמיניות ואפשר אפילו חלק לקוביות קטנות.
• אפשר לחתוך הכל אותו דבר, לפי מה שאוהבים (אין שום השפעה על זמן הבישול)

2.    מעבירים את השזיפים החתוכים לסיר שבו נבשל את הריבה, מכסים בסוכר ומכניסים למקרר לכמה שעות.
כדאי  לפחות ל- 3 שעות, רצוי 5-6 שעות – הסוכר נמס בחלקו לתוך השזיפים.

3.    מקלפים את התפוח וחותכים לקוביות. את ליבת התפוח משאירים שלמה ומספיק גדולה כדי שנוכל "לדוג" אותה בסוף הבישול מתוך הסיר.

4.    מעמידים את הסיר על אש גבוהה, מוסיפים את התפוח והליבה, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש גבוהה (תוך כדי השגחה) עד שהסוכר נמס כולו ונעלם לתוך השזיפים.

5.    מנמיכים את האש ומבשלים (ללא מיכסה) כשעה וחצי.
מידי פעם מקפים את הקצף מלמעלה עם כף גדולה, והופכים את השזיפים (בעדינות, כדי לא לקבל דייסה).

6.    אחרי שעה סוחטים את הלימונים ומוסיפים את המיץ לסיר (שימו לב לסנן את הגרעינים למרות הפקטין..)

7.    סיום:
• אפשר לראות בעין שהנוזלים מספיק סמיכים – לאחר שהריבה תתקרר היא תהפוך הרבה יותר סמיכה ממה שנראה כרגע בסיר
• ואפשר גם לבצע את מבחן הצלחת (הסבר מיד בהמשך).
מכבים את האש, משאירים את הסיר על הכיריים, מוציאים את ליבת התפוח ומקררים.

8.    מעבירים לצנצנות מעוקרות או למיכלי פלסטיק קטנים.

מבחן הצלחת

• מכניסים צלחת קטנה ושטוחה לפריזר לחצי שעה.
• כאשר הריבה נראית מוכנה מוציאים את הצלחת מהפריזר, מניחים חצי כפית מנוזלי הריבה על הצלחת, ומחכים 3 שניות.
• חוצים את הריבה לשניים (בעזרת הידית של הכפית) כך שייווצר רווח של חצי ס"מ.
• אם הריבה נשארת חצויה ולא נוזלת ומכסה את הרווח שיצרנו – סימן שהריבה מוכנה.

צנצנות מעוקרות

• מרתיחים צנצנות זכוכית נקיות ופתוחות ואת המכסים שלהן בתוך סיר גדול במשך כמה דקות.
• מכבים את האש, ומוציאים בזהירות עם מלקחיים.
• ממלאים את הצנצנות בריבה, סוגרים היטב, הופכים אותן על הראש, מניחים על קרש עץ ומקררים.
• אם הצנצנות עוקרו היטב אפשר לשמור מחוץ למקרר לתקופה ארוכה.
• לאחר שפותחים את הצנצנת יש לשמור במקרר – עדיף לא יותר משבוע.

הקפאה במיכלי פלסטיק

בשיטה זו אפשר להקפיא בקלות וכך הריבה נשמרת טריה לגמרי:
• מעבירים את הריבה – לאחר שהתקררה לגמרי – למיכלי פלסטיק קטנים (אני משתמשת בקופסאות חד פעמיות קטנות. אפשר לשטוף ולהשתמש שוב ושוב)
• מקפיאים מייד
• כשרוצים לאכול מפשירים כ- 20 דקות
• אחרי הפשרה שומרים במקרר עד 5-6 ימים

ראו תמונות, שלב אחר שלב

ריבת שזיפים אדומים או שזיפים סנטה רוזה שזיפים מגולענים וחתוכים שזיפים בסיר מכסים את השזיפים בסוכר הסוכר נספג בשזיפיםמוסיפים תפוח לריבת שזיפיםהכנת ריבת שזיפיםריבת שזיפים מבשלים שעה וחצימקפים את הקצףהכנת ריבת שזיפיםהכנת ריבת שזיפים

אביזרים
» סיר 3 ליטר, רצוי נון-סטיק, עם תחתית עבה
» כ- 4 צנצנות זכוכית עם מכסה או קופסאות פלסטיק חד פעמיות קטנות (12-20 תלוי בגודל וכמה ממלאים)

טיפים

• השתמשו בשזיפים בשלים, טובים, וטעימים!
• הקפאה בקופסאות קטנות מאפשרת להנות מריבה טרייה וטעימה כל הזמן.. מומלץ!!

• איך מגלענים את השזיפים בקלות:

איך מוציאים חרצןאיך מוציאים חרצן

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: