ריבת שזיפים ביתית, חמצמצה-מתוקה, או איזה מעדן.. קשה לתאר! ממש לאכול עם כפית (ככה אצלי הבנים אוכלים). קל מאד להכין ואפשר לשמור בקופסאות פלסטיק קטנות במקפיא עד קץ הימים.. החלק הכי קשה (והכי חשוב) זה להשיג שזיפים טובים – אם הצלחתם בזה, היתר קלי קלות!
איך מכינים ריבת שזיפים טריים ביתית שאי אפשר להפסיק לאכול
4 מרכיבים בלבד – שזיפים, סוכר, לימון ותפוח עץ – ושעה וחצי בישול.
האם כדאי להוסיף פקטין?
אני אף פעם לא מוסיפה פקטין לריבות שאני מכינה. אם הפרי נוטה פחות להיקרש (כמו בשזיפים או בתותים) אפשר להוסיף ליבה של תפוח עץ – החלק המרכזי של התפוח כולל הגרעינים שבפנים – ובסיום הבישול להוציא מהסיר.
אם לא מוסיפים נוזלים – אלא מבשלים רק פרי וסוכר – עד לסיום הבישול הכל מסתדר..
איזה סיר?
סיר עם תחתית עבה, עדיף נון-סטיק, עמוק (ולא רחב) בגודל בינוני (3-4 ליטר). חשוב שהסיר לא יהיה קטן מדי: בזמן הבישול, הסוכר יש לו נטייה לעלות גבוה למעלה. בסיר עמוק ולא קטן מדי הסוכר לא יגלוש החוצה.
שזיפים אדומים טריים
ראו תמונות איך מכינים (שלב אחר שלב) אחרי ההסבר
איך מכינים
החומרים הדרושים
½1 ק"ג שזיפים (משקל ברוטו כולל הגלעינים) 800 גרם סוכר לבן (+/- 100 גרם) 2 לימונים (½ כוס מיץ לימון) 1 תפוח עץ שלם הערות שזיפים - שחורים-סגולים גדולים כגון סנטה רוזה (הצבע הפנימי יכול להיות צהוב או אדום) סוכר - לריבה יותר מתוקה הוסיפו 100 גרם / לריבה פחות מתוקה הורידו 100 גרם לימון - אם אינכם אוהבים טעם חמוץ-מתוק חזק השתמשו רק בלימון אחד
אופן הכנה
ראו תמונות, שלב אחר שלב
טיפים
• השתמשו בשזיפים בשלים, טובים, וטעימים!
• הקפאה בקופסאות קטנות מאפשרת להנות מריבה טרייה וטעימה כל הזמן.. מומלץ!!
• איך מגלענים את השזיפים בקלות: