פורסם ב בראנץ, מדריכים, מתכונים לשבת בבוקר, ריבות

ריבת חבושים

ריבת חבושים תוצרת בית – למעשה מעדן חבושים – משהו מתוק לנשנש בכל עת.. אפשר לבשל פחות ואז מתקבלת סוג של מרמלדה או לבשל יותר – למצב של ריבה. אפשר להיסחף עם הקינמון ולקבל מעדן בעל טעם מודגש מאד (מדהים למי שאוהב קינמון!) או לתבל בעדינות עם מעט קינמון וציפורן.. רבע שעה עבודה


איך מכינים ריבת חבושים תוצרת בית – מעדן חבושים מתוק

4 מרכיבים בלבד – חבושים, סוכר, לימון וקינמון – ושעה וחצי בישול.

האם כדאי להוסיף פקטין?

אני אף פעם לא מוסיפה פקטין לריבות שאני מכינה ובוודאי אין צורך להוסיף פקטין לחבושים. ריבת חבושים יוצאת באופן טבעי מאד סמיכה. לתוספת סמיכות, אפשר להוסיף לסיר ליבה של אחד החבושים – החלק המרכזי של החבוש כולל הגרעינים שבפנים – ובסיום הבישול להוציא מהסיר.

איזה סיר?

סיר עם תחתית עבה, עדיף נון-סטיק, עמוק (ולא רחב) בגודל בינוני (3-4 ליטר). חשוב שהסיר לא יהיה קטן מדי: בזמן הבישול, הסוכר יש לו נטייה לעלות גבוה למעלה. בסיר עמוק ולא קטן מדי הסוכר לא יגלוש החוצה.

ריבת חבושים עם קינמון

מעדן חבושים מקלות קינמון

איך מכינים

החומרים הדרושים

1 ק"ג חבושים (משקל ברוטו)
500 גרם סוכר לבן (+/- 100 גרם)
2 לימונים (½ כוס מיץ לימון)
½ מקל קינמון
2-3 מסמרי ציפורן (לא חובה)

הערות
קינמון - לטעם מאד דומיננטי שימו מקל שלם. לתיבול עדין שימו ¼ מקל
סוכר - לריבה יותר מתוקה הוסיפו 100 גרם / לריבה פחות מתוקה הורידו 100 גרם
לימון - רצוי לימון עם קליפה דקה
לימון - אם אינכם אוהבים טעם חמוץ-מתוק חזק השתמשו רק בלימון אחד

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.    מקלפים את החבושים וחותכים:
• אני אוהבת לחתוך את החבושים לגדלים שונים כדי לקבל ריבה שיש בה גם חתיכות קטנות וגם חתיכות גדולות: אפשר לחתוך לרצועות או פרוסות או לקוביות, איך שאוהבים, אבל לא כדאי לחתיכות יותר מדי גדולות (ראו בתמונה)
• בריבת חבושים החתיכות נשארות די שלמות (גם הקטנות לא "נעלמות" כמו בריבה מפירות רכים)

2.    משפשפים היטב את הלימון ופורסים לפרוסות די דקות.
אפשר לסחוט ולהשתמש במיץ בלבד, לא חייבים לשים פרוסות שלמות.

3.    מעמידים סיר על אש גבוהה, מוסיפים מים, סוכר, קינמון וציפורן. מביאים לרתיחה, מערבבים מעט עד שהסוכר נמס לגמרי ו"נעלם" במים.

4.    מוסיפים את החבושים והלימון לסיר ומביאים שוב לרתיחה.

5.    מנמיכים את האש, מכסים עם מיכסה, ומבשלים שעה.
אחרי שעה החבושים הופכים לורודים

6.    מגבירים לאש חזקה, ללא מיכסה, ומרתיחים 5 – 15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים. אפשר מידי פעם להוריד את הקצף מלמעלה עם כף גדולה, לא חייבים
• הנוזלים שישארו לאחר ההרתחה, יתעבו לאחר הקירור, ויהפכו לריבה ללא חתיכות
• זמן ההרתחה תלוי באיך אתם אוהבים את הריבה שלכם – עם יותר או פחות חומר נוזלי בין החתיכות
• מידת ההתעבות של הנוזלים שישארו תלויה גם בזן החבוש וכן אם הוספתם ליבה וגרעינים

7.    מעבירים ללהבה קטנה ואש נמוכה, מכסים, ומבשלים לפחות רבע שעה.
אם רוצים שהחבושים ישארו "נגיסים" מספיק לבשל רבע שעה. אם רוצים מסה רכה מאד מבשלים 30-40 דקות.

8.    סיום:
• אפשר לראות בעין שהנוזלים מספיק סמיכים – לאחר שהריבה תתקרר היא תהפוך הרבה יותר סמיכה ממה שנראה כרגע בסיר
• ואפשר גם לבצע את מבחן הצלחת (הסבר מיד בהמשך).
מכבים את האש, משאירים את הסיר על הכיריים, (מוציאים ליבה אם הוספתם) ומקררים.

9.    מעבירים לצנצנות מעוקרות או למיכלי פלסטיק קטנים.

מבחן הצלחת

• מכניסים צלחת קטנה ושטוחה לפריזר לחצי שעה.
• כאשר הריבה נראית מוכנה מוציאים את הצלחת מהפריזר, מניחים חצי כפית מנוזלי הריבה על הצלחת, ומחכים 3 שניות.
• חוצים את הריבה לשניים (בעזרת הידית של הכפית) כך שייווצר רווח של חצי ס"מ.
• אם הריבה נשארת חצויה ולא נוזלת ומכסה את הרווח שיצרנו – סימן שהריבה מוכנה.

צנצנות מעוקרות

• מרתיחים צנצנות זכוכית נקיות ופתוחות ואת המכסים שלהן בתוך סיר גדול במשך כמה דקות.
• מכבים את האש, ומוציאים בזהירות עם מלקחיים.
• ממלאים את הצנצנות בריבה, סוגרים היטב, הופכים אותן על הראש, מניחים על קרש עץ ומקררים.
• אם הצנצנות עוקרו היטב אפשר לשמור מחוץ למקרר לתקופה ארוכה.
• לאחר שפותחים את הצנצנת יש לשמור במקרר – עדיף לא יותר משבוע.

הקפאה במיכלי פלסטיק

בשיטה זו אפשר להקפיא בקלות וכך הריבה נשמרת טריה לגמרי:
• מעבירים את הריבה – לאחר שהתקררה לגמרי – למיכלי פלסטיק קטנים (אני משתמשת בקופסאות חד פעמיות קטנות. אפשר לשטוף ולהשתמש שוב ושוב)
• מקפיאים מייד
• כשרוצים לאכול מפשירים כ- 20 דקות
• אחרי הפשרה שומרים במקרר עד 5-6 ימים

אביזרים
» סיר 3 ליטר, רצוי נון-סטיק, עם תחתית עבה
» כ- 4 צנצנות זכוכית עם מכסה או קופסאות פלסטיק חד פעמיות קטנות (12-20 תלוי בגודל וכמה ממלאים)

טיפים

• מקל קינמון מוסיף טעם חזק מאד – קחו בחשבון!
• הקפאה בקופסאות קטנות מאפשרת להנות מריבה טרייה וטעימה כל הזמן.. מומלץ!!

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: