ריבת חבושים תוצרת בית – למעשה מעדן חבושים – משהו מתוק לנשנש בכל עת.. אפשר לבשל פחות ואז מתקבלת סוג של מרמלדה או לבשל יותר – למצב של ריבה. אפשר להיסחף עם הקינמון ולקבל מעדן בעל טעם מודגש מאד (מדהים למי שאוהב קינמון!) או לתבל בעדינות עם מעט קינמון וציפורן.. רבע שעה עבודה
איך מכינים ריבת חבושים תוצרת בית – מעדן חבושים מתוק
4 מרכיבים בלבד – חבושים, סוכר, לימון וקינמון – ושעה וחצי בישול.
האם כדאי להוסיף פקטין?
אני אף פעם לא מוסיפה פקטין לריבות שאני מכינה ובוודאי אין צורך להוסיף פקטין לחבושים. ריבת חבושים יוצאת באופן טבעי מאד סמיכה. לתוספת סמיכות, אפשר להוסיף לסיר ליבה של אחד החבושים – החלק המרכזי של החבוש כולל הגרעינים שבפנים – ובסיום הבישול להוציא מהסיר.
איזה סיר?
סיר עם תחתית עבה, עדיף נון-סטיק, עמוק (ולא רחב) בגודל בינוני (3-4 ליטר). חשוב שהסיר לא יהיה קטן מדי: בזמן הבישול, הסוכר יש לו נטייה לעלות גבוה למעלה. בסיר עמוק ולא קטן מדי הסוכר לא יגלוש החוצה.
ריבת חבושים עם קינמון
איך מכינים
החומרים הדרושים
1 ק"ג חבושים (משקל ברוטו) 500 גרם סוכר לבן (+/- 100 גרם) 2 לימונים (½ כוס מיץ לימון) ½ מקל קינמון 2-3 מסמרי ציפורן (לא חובה) הערות קינמון - לטעם מאד דומיננטי שימו מקל שלם. לתיבול עדין שימו ¼ מקל סוכר - לריבה יותר מתוקה הוסיפו 100 גרם / לריבה פחות מתוקה הורידו 100 גרם לימון - רצוי לימון עם קליפה דקה לימון - אם אינכם אוהבים טעם חמוץ-מתוק חזק השתמשו רק בלימון אחד
אופן הכנה
טיפים
• מקל קינמון מוסיף טעם חזק מאד – קחו בחשבון!
• הקפאה בקופסאות קטנות מאפשרת להנות מריבה טרייה וטעימה כל הזמן.. מומלץ!!