פשטידת פסטה וגבינות מעולה – עדינה, קלילה, וטעימה מאד! מתאימה לארוחת ערב (גם לילדים). נשמרת מעולה במקרר כמה ימים – אפשר להכין בסופ"ש ולאכול עד יום רביעי..
מתכון לפשטידת גבינות (פשטידת פסטה וגבינות: צ'דר)
פשטידה טעימה מאד וקלה במיוחד להכנה – רק מערבבים את הכל בקערה! חשוב להשתמש בכל סוגי הגבינות כי זה מה שנותן את הטעם העדין, העשיר והמיוחד – זו פשטידה עם מינימום עבודה אך עם רשימת מרכיבים שמומלץ לא לחרוג ממנה.
לבחירתכם 2 סוגים של פשטידת גבינות: זו שכאן – עם צ'דר, גבינה מלוחה ויוגורט והשניה – עם גאודה עיזים, בולגרית למריחה ושמנת חמוצה.
העיקרון: מערבבים כל החומרים בקערה גדולה עם מטרפת יד. מערבבים תמיד עד שהתערובת נראית אחידה ואז מפסיקים – לא ממשיכים לערבב מעבר לדרוש.
כדאי להמתין רבע שעה לפני שמגישים, כדי שהגבינות יתייצבו. הטעם עשיר יותר למחרת!
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לפיירקס (תבנית אפייה) ממש גדול בפיירקס קטן שימו חצי מהכמויות במתכון לפסטה 500 גרם (חבילה) פסטה פרפרים 5 ליטר מים 4 כפיות מלח בישול גס לגבינות 2 ביצים 300 גרם גבינה לבנה רגילה ½ כוס שמנת מתוקה (120מ"ל) 1 גביע יוגורט 120-130 גרם גבינה מלוחה (כגון בולגרית) 100 גרם גבינת צ'דר 40 גרם גבינת פרמיז'ן 20 גרם חמאה (לא חובה) ¾1 - ½1 כפיות מלח בישול גס (לפי מליחות הגבינה) קומץ גרגרי פלפל שחור גרוס גס • צ'דר - אפשר לקנות צ'דר כתומה תוצרת אנגליה בחבילה אטומה • גבינה מלוחה - אפשר להשתמש בגבינה בולגרית רגילה או בולגרית למריחה של גד או גבינה צפתית (אז הטעם פחות מלוח)
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן בתנור: קרוב לשעה
• הכמות במתכון: 12-14 מנות
• נשמר היטב 5 ימים במקרר