פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, ארוחת ערב, בראנץ, מתכונים למתחילים, פסטה, שבועות

פשטידת גבינות (פשטידת פסטה וגבינות: צ'דר)

פשטידת פסטה וגבינות מעולה – עדינה, קלילה, וטעימה מאד! מתאימה לארוחת ערב (גם לילדים). נשמרת מעולה במקרר כמה ימים – אפשר להכין בסופ"ש ולאכול עד יום רביעי..


מתכון לפשטידת גבינות (פשטידת פסטה וגבינות: צ'דר)

פשטידה טעימה מאד וקלה במיוחד להכנה – רק מערבבים את הכל בקערה! חשוב להשתמש בכל סוגי הגבינות כי זה מה שנותן את הטעם העדין, העשיר והמיוחד – זו פשטידה עם מינימום עבודה אך עם רשימת מרכיבים שמומלץ לא לחרוג ממנה.

לבחירתכם 2 סוגים של פשטידת גבינות: זו שכאן – עם צ'דר, גבינה מלוחה ויוגורט והשניה – עם גאודה עיזים, בולגרית למריחה ושמנת חמוצה.

העיקרון: מערבבים כל החומרים בקערה גדולה עם מטרפת יד. מערבבים תמיד עד שהתערובת נראית אחידה ואז מפסיקים – לא ממשיכים לערבב מעבר לדרוש.

כדאי להמתין רבע שעה לפני שמגישים, כדי שהגבינות יתייצבו. הטעם עשיר יותר למחרת!

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לפיירקס (תבנית אפייה) ממש גדול
בפיירקס קטן שימו חצי מהכמויות במתכון

לפסטה
 500 גרם (חבילה) פסטה פרפרים
 5 ליטר מים
 4 כפיות מלח בישול גס

לגבינות
 2 ביצים
 300 גרם גבינה לבנה רגילה
 ½ כוס שמנת מתוקה (120מ"ל)
 1 גביע יוגורט
 120-130 גרם גבינה מלוחה (כגון בולגרית)
 100 גרם גבינת צ'דר
 40 גרם גבינת פרמיז'ן
 20 גרם חמאה (לא חובה)
 ¾1 -  ½1 כפיות מלח בישול גס (לפי מליחות הגבינה)
 קומץ גרגרי פלפל שחור גרוס גס

• צ'דר - אפשר לקנות צ'דר כתומה תוצרת אנגליה בחבילה אטומה
• גבינה מלוחה - אפשר להשתמש בגבינה בולגרית רגילה או בולגרית למריחה של גד
או גבינה צפתית (אז הטעם פחות מלוח)

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

פשטידת פסטה וגבינות

⇓ הסבר קצר
1.    מבשלים את הפסטה ב- 5 ליטר מים + מלח, לפי הוראות היצרן (לבשל את הזמן המינימאלי שרשום על השקית כך שהפסטה תהיה אל-דנטה).

2.    מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס].

3.    מגרדים את הגבינות בפומפיה: צ'דר ומלוחה במגרדת (פומפייה) גסה ופרמיז'ן במגרדת דקה.

4.    בקערה גדולה טורפים 2 ביצים שלמות עם מלח ופלפל שחור.
• מוסיפים גבינה לבנה ומאחדים עם מטרפת יד עד שהתערובת אחידה וחלקה.
• מוסיפים יוגורט ושמנת מתוקה, ומערבבים היטב.
• מוסיפים גבינה מלוחה וצ'דר לקערה ומערבבים בעדינות.
(אם משתמשים בגבינה בולגרית למריחה מוסיפים אותה יחד עם היוגורט)

5.   מעבירים את הפסטה לקערת הגבינות ומערבבים (כדאי עם מזלג פלסטי גדול לפסטה). מעבירים הכל לתבנית ומיישרים טיפונת (לא לשטח, ולא ללחוץ).

6.   מפזרים מעל את הפרמיז'ן.

7.   חותכים את החמאה (הקרה) לחתיכות ממש קטנות ומפזרים מעל לפשטידה (לא חייבים, אבל זה מוסיף קרנצ'יות).

8.   מכניסים לאמצע התנור ל- 50-60 דקות, עד שהפסטה מזהיבה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה לתנור: מומלץ פיירקס גדול (כגון אליפסה באורך 39 ס"מ ובגובה 7 ס"מ) או 2 פיירקסים קטנים או קחו חצי מכל הכמויות במתכון כדי להכין בפיירקס קטן (אפשר גם בטוסטר אובן)
» סיר לבישול פסטה + מסננת לפסטה
» קערה גדולה לעירבוב + מטריפת יד (לא חובה)
» מגרדת גבינה גסה (חורים גדולים) ועדינה (חורים קטנים)

הערות
אפיה

• לא לאפות בחום גבוה מ- 180°! בגלל השימוש בביצים אפיה בחום גבוה מדי גורמת להיווצרות קרום מיד בתחילת האפיה ולכן הגבינה שבפנים לא נאפית כראוי.
• מוציאים מהתנור מיד כשמוכן – לא להשאיר בתנור כי המאפה יתייבש.

גבינות

• את הגבינות הרבה יותר קל לגרד כשהן ממש קרות. לכן כדאי לשמור את הגבינות במקרר עד לרגע הגירוד.
• פרמיז'ן: כדאי להחזיק בבית חתיכת גבינה שלמה, לחתוך ממנה את הכמות הדרושה ולגרד. פרמיז'ן מגורד טרי אינו דומה בטעמו לפירורי פרמיז'ן קנויים.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן בתנור: קרוב לשעה
• הכמות במתכון: 12-14 מנות
• נשמר היטב 5 ימים במקרר

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: