פורסם ב אירוח, בראנץ, יום עצמאות, סלטים, פסח, שבועות

סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה עם גזר ואפונה ומלפפון חמוץ, ורוטב מיונז', חרדל ושמנת חמוצה – מתאים לברנץ' בשבת בבית או בחוץ, לפסח, לשבועות, ולכל אירוח.. סלט קלאסי, כמה פשוט וקל להכנה ככה טעים ואהוב על מבוגרים וילדים.. (מומלץ גם לסטודנטים)


סלט תפוחי אדמה קלאסי (שילדים אוהבים): מתאים גם לפיקניק

סלט שאפשר להכין בצ'יק – עם גזר ואפונה קפואים או מקופסת שימורים איכותית – ממש ארוחה קטנה ומהירה שאפשר לקחת בקופסא למשרד ולאכול קר, לארוז לטיול בחוץ (מתאים לעל האש ביום העצמאות) או להגיש לארוחת ערב באמצע השבוע.

הצעת הגשה: סלט תפוחי אדמה עם ביצים ועירית

סלט תפוחי אדמה עם ביצים

ראו תמונות, שלב אחר שלב

תפוחי אדמה מבשלים וחותכים לקוביות גזר קוביות - טרי או קפוא אפונהסלט תפוחי אדמה עם מלפפון חמוץ ושמירסלט תפוחי אדמהסלט תפוחי אדמה ברוטב מיונז ושמנת חמוצהסלט תפוחי אדמה - מערבבים הכל בקערה גדולה

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לסלט (8-12 מנות)
 8 תפו"א בינוניים (זן מומלץ: ניקולה או תפו"א לבן לבישול ואפיה) (¼1 ק"ג)
 800 גרם גזר (טרי או שקית גזר קפוא בקוביות)
 600 גרם אפונה עדינה (שקית אפונה עדינה קפואה או 3 קופסאות שימורים קטנות)
 10-14 מלפפונים חמוצים (חצי קופסת מלפפונים)
 4 ביצים קשות (אופציונאלי למי שרוצה ביצים בסלט)
 מלח בישול

לרוטב
 5 כפות מיונז
 2-3 כפיות חרדל (כדאי חרדל דיז'ון חריף)
 100 מ"ל (חצי גביע) שמנת חמוצה (לפחות 15%, רצוי 27%)
 ½1 כפיות מלח שולחן (בסיום אחרי טעימה מוסיפים עוד קצת)
 ½ כפית פלפל שחור טחון
 חופן שמיר או חצי חבילה עירית (לא חובה, אבל מומלץ)
 2-3 כפות יוגורט (אם אוהבים חמיצות)

הערה לרוטב
כשטועמים את הרוטב בנפרד צריך לזכור שהוא צריך להיות חזק מאד.
בד"כ כלל נדמה שהרוטב מספיק חזק אבל אחרי הוספת הירקות מגלים שחסר מלח.
לכן חייבים לטעום גם לאחר העירבוב.

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.  תפוחי אדמה

• מסדרים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים, מוסיפים 3 כפיות מלח בישול, מביאים לרתיחה על אש גבוהה וגדולה.

• מנמיכים את האש. מבשלים 35 דקות. בודקים עם סכין חדה – הסכין חייבת לחדור בקלות אבל התפו"א צריך להיות יותר נוקשה מבישול לפירה. מוציאים מהסיר ומניחים על צלחת, ללא נוזלים, ומקררים (חצי שעה על השיש ועוד חצי שעה במקרר).

• מקלפים – קל יותר עם סכין כהה – חותכים לקוביות של ½1 -1 ס"מ ומניחים בקערה גדולה. מפזרים מעל כפית מלח שולחן ומערבבים בעדינות.

♦ טיפ:

מומלץ לפזר מהמלח ישירות על קוביות התפו"א, לפני שמוסיפים את הרוטב, אחרת תמיד נדמה שחסר מלח: מרגישים שאין אחידות ברמת המליחות בין המרכיבים השונים.

2.  גזר

• גזר טרי מקלפים, וחותכים לקוביות קטנות. גזר קפוא אין צורך להפשיר.

• מניחים בסיר גדול, מכסים במים, מוסיפים 2 כפיות מלח, מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים 4-5 דקות.
(כדאי להוציא אחד ולטעום, לא לבשל יותר מדי!)

• בסיום הבישול מוציאים מהסיר (עם כף מחוררת) לצלחת ומקררים.

3.  אפונה

• אפונה קפואה מבשלים כמו הגזר – לא יותר מ- 4 דקות.

• אפונה מקופסת שימורים – מסננים את הנוזלים.

4. מלפפון חמוץ

• קוצצים את המלפפונים לקוביות קטנות.
(לא להכניס לסלט את נוזלי המלפפונים)

5.  הכנת הרוטב

• מערבבים בקערה – מיונז, חרדל, שמנת חמוצה, ½ כפית מלח שולחן, פלפל שחור, ואפשר גם יוגורט.

• קוצצים דק את השמיר ומוסיפים לקערה (אפשר להחליף את השמיר בעירית).

6.  ביצים קשות (אופציונאלי)

• מבשלים את הביצים 5-6 דקות לאחר רתיחה (5 דקות לביצה לא לגמרי קשה).

• מקלפים וחותכים לקוביות – אין צורך להקפיד, הביצה תתפרק בכל מקרה בסלט, אבל הטעם יורגש.

• אפשרות נוספת: אני מעדיפה לחתוך לסירות ולהניח מעל (ולא בתוך הסלט) – ראו תמונה למעלה (הצעת הגשה).

7.  חיבור

• מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים – תפו"א, גזר, אפונה, מלפפון חמוץ, ביצים קשות ורוטב – מערבבים בעדינות! עירבוב חזק ימעך את כל המרכיבים – מערבבים עם כף מחוררת גדולה בתנועות היפוך

• מכניסים למקרר לשעה (מוציאים מהמקרר רבע שעה לפני שמגישים)

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סיר גדול לבישול תפוחי האדמה
» קרש חיתוך וסכין
» קערה גדולה ורחבה לסלט
» קערה קטנה לרוטב

הערות
חשוב שתפוחי האדמה יהיו מזן מתאים: קיראו עוד על פירה ועל תפוחי אדמה כאן
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות (+ בישול תפו"א כ- 35 דקות)
• מקרר: נשמר במקרר יום. אח"כ פחות טעים
• הכמות במתכון: 8-12 מנות

טיפים

• בסיום הכנת הסלט – הכניסו לשעה למקרר – מוסיף מאד לטעם!
• כדאי להוציא מהמקרר רבע שעה לפני הגשה (כדי שהסלט לא יהיה קר מדי)
• כדאי להכניס את תפוחי האדמה למקרר, לאחר הבישול, אפילו רק לחצי שעה – הטעם שלהם משתפר, הם מתמצקים וקל יותר לקלף.

קוצץ ירקות מומלץ

שווה להשקיע בקוצץ פשוט וטוב:
קוצץ ירקות פשוט ונוח

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: