פורסם ב ארוחת ערב, יום עצמאות, מתכונים בריאים, מתכונים למתחילים, סלטים

סלט ירקות: איך מכינים סלט ירקות ישראלי

סלט ירקות טרי וצבעוני זה הכי ישראלי שיש. בארוחת ערב, ביום שבת בבוקר, כשמזמינים אורחים, כתוספת לפסטה או ליד בשר על האש, בקיצור – תמיד! אצלנו אוהבים את זה חתוך גס, עם רוטב עדין, ומלח גרוס..


מתכון לסלט ירקות: איך מכינים סלט ירקות ישראלי

השקעה קטנטנה ויש לכם סלט מושלם שכולם יתפעלו ממנו. וזה כדאי: כל ארוחה משפחתית וכל אירוח ישתדרגו עם סלט ירקות מושלם.

שלושה דברים שהכי יקפיצו את הסלט שלכם לגובה:

  • חותכים את כל הירקות באותו גודל: בוחרים גודל – קטן, בינוני, גדול – מה שאוהבים, העיקר שהכל יהיה חתוך בגודל דומה.
  • לחתוך, לא למעוך – בזמן החיתוך להשתדל שהירקות לא ימעכו – משתמשים בסכין טוב ובחיתוך נכון.
  • לערבב ולאוורר ולא לבחוש – להניח את הירקות החתוכים בקערה מספיק גדולה – גובה הסלט עד שני-שליש מגובה הקערה – כדי שאפשר יהיה לערבב בנוחות, בלי למעוך וכדי לשמור על איוורור בין הירקות..

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

הירקות ל- 4-5 מנות
 3 מלפפונים
 4 עגבניות חממה או 15 עגבניות שרי (או גם וגם)
 2 פלפלים (רצוי אחד אדום ואחד צהוב או כתום)
 1 בצל אדום (קטן או בינוני לפי איך שאוהבים)

הרוטב
 4 כפות שמן זית
 1 כפית חומץ בלסמי או 1 כף מיץ לימון (לא חובה)
 ¼ כפית חרדל דיזון חריף
 ½ שן שום (לא חובה)
 ½ כפית מלח גס גרוס
 מעט פלפל שחור טרי גרוס (לא חובה)

• הצעות לתוספות - ראו סלט ירקות משודרג

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

סלט ירקות ישראלי

⇓ הסבר קצר
1.    שוטפים את הירקות היטב, אפשר עם סבון. מקלפים את הבצל.
הערה: אין צורך לקלף את המלפפונים אבל אפשר אם רוצים.

2.    חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל דומה (הכל קטן או הכל בינוני).

3.    מקלפים וכותשים שום. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית או בשייקר.

4.    שופכים את הרוטב על הירקות ממש לפני ההגשה. מערבבים בעזרת 2 כפות גדולות בתנועות של היפוך, ובעדינות.

5.    טועמים ומוסיפים מעט מלח אם חסר.
לכמות ירקות כמו במתכון נדרש לרוב הטועמים כ – ¾ כפית מלח.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
סלט ירקות משודרג

סלט ירקות משודרג

כדי לשדרג את הסלט אפשר להוסיף פירות כמעט מכל סוג, אגוזים, ועשבי תיבול:

פירות חמוצים-מתוקים עם מיץ

תפוח עץ, שזיפים, אגסים (הכי מומלץ), אבוקדו.
חותכים לריבועים באותו גודל של הירקות.
כדאי לבחור פרי עסיסי ולהוסיף גם את המיץ ממנו לסלט.

פירות יבשים

חמוציות (קרנברי'ז), משמש יבש, תמרים.
חותכים לריבועים קטנים יותר מהירקות (חמוציות אין צורך לחתוך).

אגוזים

אגוזי מלך, פקאן, פקאן מסוכר (פקאן סיני).
מומלץ מאד לקלות במחבת (כ- 5 דקות, על אש בינונית, עד שהריח מתפשט), לקרר לגמרי, ולשבור גס (או לקצוץ גס עם סכין גדולה).
מוסיפים לסלט רק ברגע שמגישים (אחרת האגוזים יתרככו).

עשבי תיבול

עירית היא תוספת מומלצת!
אפשר גם: בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה ועלים ירוקים כגון ארגולה.

לסלט משודרג במיוחד ראו: סלט חגיגי לאירוח (סלט חן)

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» קרש חיתוך טוב
» סכין טובה (כדאי קטנה משוננת וגדולה חלקה)
» קערה גדולה לסלט + 2 כפות עירבוב
» מיכל לעירבוב הרוטב או קערה קטנה

הערות
• באיזה גודל לחתוך את הירקות? אצלנו אוהבים את זה חתוך גס, כך הטעם של כל ירק מורגש בבירור. הכי חשוב לחתוך בגודל דומה, כך בכל ביס יש נוכחות שיוויונית של כל המרכיבים.
• לא כדאי להמליח יותר מדי מראש, אבל גם לא רצוי לוותר לגמרי על מלח: מלח מדוייק מבליט גם את כל התבלינים האחרים. כדאי פשוט לטעום!
• עירבוב עדין חשוב מאד: חייבים לערבב כדי שהרוטב יגיע לכל הירקות, אבל עירבוב חזק או עירבוב בתנועות של בחישה יהפוך את הסלט לדייסה. מערבבים בעדינות, בעזרת שתי כפות, בתנועות של היפוך.
• בסלט ישראלי לא כדאי להוסיף יותר מדי עלים ירוקים רחבים כי אז מקבלים סלט אחר (סלט ירוק ולא סלט ישראלי).

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה תלוי בכמות הירקות שחותכים: הכמות שבמתכון – 10 דקות
• איחסון: לא במקרר!! כדאי לאכול מיד

טיפים

• טיפ לאירוח או כשלוקחים מחוץ לבית: אני חותכת את הירקות, ושמה כל סוג בקופסא נפרדת, אטומה לגמרי, על השיש. ממש לפני ההגשה אני מערבבת הכל ומוסיפה את הרוטב.

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: