סלט ירקות טרי וצבעוני זה הכי ישראלי שיש. בארוחת ערב, ביום שבת בבוקר, כשמזמינים אורחים, כתוספת לפסטה או ליד בשר על האש, בקיצור – תמיד! אצלנו אוהבים את זה חתוך גס, עם רוטב עדין, ומלח גרוס..
מתכון לסלט ירקות: איך מכינים סלט ירקות ישראלי
השקעה קטנטנה ויש לכם סלט מושלם שכולם יתפעלו ממנו. וזה כדאי: כל ארוחה משפחתית וכל אירוח ישתדרגו עם סלט ירקות מושלם.
שלושה דברים שהכי יקפיצו את הסלט שלכם לגובה:
- חותכים את כל הירקות באותו גודל: בוחרים גודל – קטן, בינוני, גדול – מה שאוהבים, העיקר שהכל יהיה חתוך בגודל דומה.
- לחתוך, לא למעוך – בזמן החיתוך להשתדל שהירקות לא ימעכו – משתמשים בסכין טוב ובחיתוך נכון.
- לערבב ולאוורר ולא לבחוש – להניח את הירקות החתוכים בקערה מספיק גדולה – גובה הסלט עד שני-שליש מגובה הקערה – כדי שאפשר יהיה לערבב בנוחות, בלי למעוך וכדי לשמור על איוורור בין הירקות..
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים הירקות ל- 4-5 מנות 3 מלפפונים 4 עגבניות חממה או 15 עגבניות שרי (או גם וגם) 2 פלפלים (רצוי אחד אדום ואחד צהוב או כתום) 1 בצל אדום (קטן או בינוני לפי איך שאוהבים) הרוטב 4 כפות שמן זית 1 כפית חומץ בלסמי או 1 כף מיץ לימון (לא חובה) ¼ כפית חרדל דיזון חריף ½ שן שום (לא חובה) ½ כפית מלח גס גרוס מעט פלפל שחור טרי גרוס (לא חובה) • הצעות לתוספות - ראו סלט ירקות משודרג
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה תלוי בכמות הירקות שחותכים: הכמות שבמתכון – 10 דקות
• איחסון: לא במקרר!! כדאי לאכול מיד
טיפים
• טיפ לאירוח או כשלוקחים מחוץ לבית: אני חותכת את הירקות, ושמה כל סוג בקופסא נפרדת, אטומה לגמרי, על השיש. ממש לפני ההגשה אני מערבבת הכל ומוסיפה את הרוטב.