פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, אירוח, ארוחת ערב, ארוחת צהריים, יום עצמאות, סלטים

חומוס ביתי

חומוס ביתי טעים (מאד!) וגם קל ופשוט להכנה – יש דבר כזה 🙂 אצלנו זה הפך למנת הבית בכל אירוח: החומוס המדהים שלנו עם תוספות: טחינה, גרגרים, שום, שמן זית.. כשהאורחים נכנסים הם מיד מחפשים את החומוס..


מתכון לחומוס ביתי

חומוס ביתי זה הרבה יותר קל ממה שנדמה – אפשר ללמוד להכין חומוס ביתי ממש טעים בקלות. גם לי זה נראה הרבה שנים כמו משהו שלא כדי להתעסק איתו בבית, אבל ניסינו, למדנו, וראינו שפשוט צריך לקפוץ למים ולהתחיל לשחות.. אחרי פעמיים אתם מכינים את זה בעיניים עצומות..

ולמה כדאי? זה טעים תמיד, אבל במיוחד זה מככב אצלנו בכל אירוח – פותחים עם זה את הארוחה ומובטח לכם שכולם יהיו מרוצים ושבעים.

מומלץ להגיש כמו בתמונה: על צלחת גדולה ושטוחה, עם תוספות, וצלחת עם פיתות חמות, ולתת לכולם פשוט להתנפל..

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לכ- 15 מנות

לחומוס
 250 גרם חומוס (גרגרי חומוס קטנים לא מבושלים)
 125 מ"ל (½ כוס) טחינה גולמית
 4 כפות שמן זית
 ¼ כוס מיץ לימון טרי (1 לימון סחוט)
 ½ - ¼ כוס מי-בישול החומוס (לשמור רזרבה עוד חצי כוס)
 2 כפיות מלח שולחן
 ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס

להגשה (הכל אופציונאלי)
 4 שיני שום כתוש
 מעט פרוזיליה קצוצה
 ½ כוס טחינה טובה
 מעט פפריקה מתוקה
 ½ בצל אדום
 1-2 עגבניות / שרי
 צנונית
 1 כף זיתים טובים
 שמן זית

טיפ - שום טרי:
 מכל התוספות – הכי מומלץ!! פיזור קצת שום כתוש מעל החומוס משדרג אותו לגבהים חדשים
 (ולוקח לכם 2 דקות להכין)

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

חומוס ביתי

⇓ הסבר קצר
1.    משרים את החומוס לפני הבישול: משרים במים קרים 36 שעות.
גובה המים כ- 3 ס"מ מעל לחומוס. מחליפים את המים כל 12 שעות.
(משאירים על השיש. אם קיץ, וממש חם במטבח, מכניסים למקרר).

2.    בגמר ההשרייה, מסננים את המים, שוטפים מתחת למים זורמים, מעבירים לסיר בישול חשמלי, ומכסים במים קרים חדשים, בגובה כפול מגובה החומוס.

3.    מביאים לרתיחה, מנמיכים לחום הנמוך ביותר, ומבשלים 12 שעות. בודקים מדי פעם שלא חסרים נוזלים, וגובה המים לפחות חצי ס"מ מעל לגרגרים:
• בסיר חשמלי בד"כ אין בעייה. אם חסרים נוזלים – מוסיפים מעט מים רותחים.
• סיר רגיל: בוחרים סיר שנסגר היטב, מבשלים על האש הכי קטנה, ובודקים נוזלים.

4.    בודקים שהחומוס מוכן:
הקליפה נושרת בנגיעה, והגרגר נמעך בקלות בין האצבעות. אם החומוס לא מספיק רך, השאירו אותו בתוך הסיר עם המים לעוד שעתיים.

5.    לוקחים כוס ממי הבישול ושומרים בצד. מסננים את החומוס ומקררים שעה.
כדאי לשמור בצד חצי כוס מהגרגרים המבושלים – ולהגיש אותם ביחד עם החומוס.

6.    אחרי שהחומוס התקרר מעבירים למעבד מזון:
• מוסיפים ¼ כוס ממי הבישול ששמרנו. טוחנים כ- 2 דקות ובודקים: אם ממש סמיך, מוסיפים עוד ¼ כוס ממי-הבישול וטוחנים שוב.
• מוסיפים: טחינה גולמית, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס דק.
• טוחנים 1-2 דקות, ובודקים אם המירקם טוב (אפשר להשאיר גס או לעבד למישחה).
• אם סמיך מדי, מוסיפים עוד טיפונת ממי-הבישול ששמרנו.
• בגמר הטחינה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
(אם המעבד-מזון קטן – מחלקים לשתי מנות. אפשר לטחון גם עם מיקסר-מוט ידני.)

7.    מסדרים על צלחת הגשה גדולה ומוסיפים לפי מה שאוהבים:
• כף טחינה טובה במרכז, מסביב לה שום כתוש ומסביבו שמן זית. מפזרים מעט פרוזיליה קצוצה, ופפריקה מתוקה.
• אפשר להוסיף גם: פלחי בצל טרי ועגבניות, פרוסות צנונית וכמה זיתים טובים.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    משרים את החומוס לפני הבישול
ממלאים קערה גדולה בחומוס, ובמים קרים עד לגובה 3 ס"מ מעל לגרגרי החומוס.
משאירים על השיש למשך 36 שעות.
כל 12 שעות מסננים את המים ומכסים במים קרים חדשים.
(בקיץ, אם ממש חם במטבח, הכניסו את החומוס למקרר)

2.    בגמר ההשרייה
מעבירים את החומוס למסננת, ושוטפים את הגרגרים מתחת למים זורמים.
מעבירים לסיר בישול חשמלי, ומכסים במים קרים חדשים בגובה כפול מגובה החומוס.

3.    בישול
מביאים לרתיחה, מנמיכים לחום הנמוך ביותר, ומבשלים 12 שעות.
בודקים מדי פעם במהלך הבישול (כל 3-4 שעות) שלא חסרים נוזלים – גובה המים צריך להיות לפחות חצי ס"מ מעל לגרגרים. אם חסרים מים – מוסיפים מעט מים רותחים, עד לגובה חצי ס"מ מעל לגרגרים.
• בסיר חשמלי טוב, עם סגירה הרמטית, בד"כ אין בעייה.
• אם מבשלים בסיר רגיל: יש להשתמש בסיר שנסגר היטב, לבשל על אש הכי קטנה, להשגיח בזמן הבישול ולבדוק מפעם לפעם את מצב הנוזלים.

4.    בודקים שהחומוס מוכן
לוקחים גרגר ליד ומשפשפים בעדינות בין האצבעות – הקליפה צריכה ממש לנשור מהחומוס, והגרגר עצמו צריך להימעך בקלות בין האצבעות.
אם החומוס לא מספיק רך, השאירו אותו בתוך הסיר עם הנוזלים לעוד שעתיים.

5.    כשהחומוס מוכן
לוקחים כוס ממי הבישול של החומוס ושומרים בצד.
מסננים את החומוס (לא שוטפים), זורקים את יתר הנוזלים, ומקררים שעה (לא במקרר).

כדאי לשמור בצד חצי כוס מהגרגרים המבושלים

ולהגיש אותם ביחד עם החומוס.

6.    טוחנים במעבד מזון
• אחרי שהחומוס התקרר (הוא צריך להיות פושר נוטה לקר) מעבירים את כל הגרגרים למעבד מזון. אם הכמות גדולה והמעבד קטן מחלקים לשתי מנות.
• מוסיפים ¼ כוס ממי הבישול ששמרנו. טוחנים כ- 2 דקות ובודקים: אם ממש סמיך, מוסיפים עוד ¼ כוס ממי-הבישול וטוחנים עוד חצי דקה.
• מוסיפים: טחינה גולמית, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס דק.
• טוחנים 1-2 דקות, ובודקים את המירקם: אפשר להשאיר בטחינה גסה או לעבד ממש למישחה, לפי מה שאוהבים.
• אם החומוס נראה סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ממי-הבישול ששמרנו וטוחנים שוב.
• בגמר הטחינה, טועמים ומוסיפים מעט מלח אם חסר.
(אם אין מעבד מזון, אפשר לטחון גם עם מיקסר-מוט ידני)

7.    הגשה
מסדרים על צלחת הגשה גדולה ומוסיפים לפי מה שאוהבים:
• כף טחינה (מוכנה, לא גולמית) במרכז, מסביב לה מפזרים שום כתוש ומסביבו מעגל של שמן זית טוב. מפזרים מעט פרוזיליה קצוצה, ופפריקה מתוקה.
• אפשר להוסיף גם: פלחי בצל טרי ועגבניות, פרוסות צנונית וכמה זיתים טובים.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סיר לבישול – עדיף סיר חשמלי לבישול איטי
» מעבד מזון (או מוט ידני)
» קערה גדולה להשריית החומוס
» כותש שום (לא חובה)

הערות
• חשוב מאד להשתמש בגרגרי חומוס טובים. אנחנו מעדיפים גרגרים קטנים.
• עדיף חומוס אורגני אבל לא הכרחי (למשל חומוס אורגני של הרדוף).
• כדאי להשתמש בטחינה שהכנתם לבד (טחינה, מים, לימון, מלח + מעבד מזון)
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• הכנות לפני בישול: 36 שעות השרייה של החומוס
• זמן בישול: 12 שעות
• הכמות במתכון: כ- 15 מנות
• חשוב להשתמש בחומוס טוב. אם מצאתם סוג טוב – שתפו אותנו למטה בתגובות
• לאכול מיד: עדיף לאכול מיד אבל אם נשאר – לא זורקים! שומרים במקרר יום אחד

טיפים

• לאירוח: תכננו את הזמנים כך שהחומוס יהיה מוכן (לאחר השרייה ובישול) בבוקר יום האירוח. כשעתיים לפני שהאורחים מגיעים – טוחנים במעבד מזון
• שימו את התוספות רגע לפני ההגשה
• שמן זית: שימו שמן זית טוב, כזה שאתם ממש אוהבים
• טחינה: כדאי להגיש עם טחינה במרכז הצלחת (כדאי להשתמש בטחינה שהכנתם לבד)
• אנחנו שמים תמיד חצי מהכמות, כדי שנוכל למלא שוב את הצלחת..

חומוס ביתי

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: