חומוס ביתי טעים (מאד!) וגם קל ופשוט להכנה – יש דבר כזה 🙂 אצלנו זה הפך למנת הבית בכל אירוח: החומוס המדהים שלנו עם תוספות: טחינה, גרגרים, שום, שמן זית.. כשהאורחים נכנסים הם מיד מחפשים את החומוס..
מתכון לחומוס ביתי
חומוס ביתי זה הרבה יותר קל ממה שנדמה – אפשר ללמוד להכין חומוס ביתי ממש טעים בקלות. גם לי זה נראה הרבה שנים כמו משהו שלא כדי להתעסק איתו בבית, אבל ניסינו, למדנו, וראינו שפשוט צריך לקפוץ למים ולהתחיל לשחות.. אחרי פעמיים אתם מכינים את זה בעיניים עצומות..
ולמה כדאי? זה טעים תמיד, אבל במיוחד זה מככב אצלנו בכל אירוח – פותחים עם זה את הארוחה ומובטח לכם שכולם יהיו מרוצים ושבעים.
מומלץ להגיש כמו בתמונה: על צלחת גדולה ושטוחה, עם תוספות, וצלחת עם פיתות חמות, ולתת לכולם פשוט להתנפל..
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לכ- 15 מנות לחומוס 250 גרם חומוס (גרגרי חומוס קטנים לא מבושלים) 125 מ"ל (½ כוס) טחינה גולמית 4 כפות שמן זית ¼ כוס מיץ לימון טרי (1 לימון סחוט) ½ - ¼ כוס מי-בישול החומוס (לשמור רזרבה עוד חצי כוס) 2 כפיות מלח שולחן ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס להגשה (הכל אופציונאלי) 4 שיני שום כתוש מעט פרוזיליה קצוצה ½ כוס טחינה טובה מעט פפריקה מתוקה ½ בצל אדום 1-2 עגבניות / שרי צנונית 1 כף זיתים טובים שמן זית טיפ - שום טרי: מכל התוספות – הכי מומלץ!! פיזור קצת שום כתוש מעל החומוס משדרג אותו לגבהים חדשים (ולוקח לכם 2 דקות להכין)
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות
• הכנות לפני בישול: 36 שעות השרייה של החומוס
• זמן בישול: 12 שעות
• הכמות במתכון: כ- 15 מנות
• חשוב להשתמש בחומוס טוב. אם מצאתם סוג טוב – שתפו אותנו למטה בתגובות
• לאכול מיד: עדיף לאכול מיד אבל אם נשאר – לא זורקים! שומרים במקרר יום אחד
טיפים
• לאירוח: תכננו את הזמנים כך שהחומוס יהיה מוכן (לאחר השרייה ובישול) בבוקר יום האירוח. כשעתיים לפני שהאורחים מגיעים – טוחנים במעבד מזון
• שימו את התוספות רגע לפני ההגשה
• שמן זית: שימו שמן זית טוב, כזה שאתם ממש אוהבים
• טחינה: כדאי להגיש עם טחינה במרכז הצלחת (כדאי להשתמש בטחינה שהכנתם לבד)
• אנחנו שמים תמיד חצי מהכמות, כדי שנוכל למלא שוב את הצלחת..