עוגת שזיפים נהדרת! חמצמצה-מתוקה, מלאה בניגודים: הבצק עשיר ונימוח מחמאה ושקדים ושמנת חמוצה, עליו שזיפים חמצמצים ובשרניים, ביניהם מציץ מעטה קריספי עדין, ועל הכל שורה ניחוח של ברנדי..
מתכון לעוגת שזיפים בחושה יפיפייה
את הטויסט בעוגה נותנים השקדים! למרות שזו עוגת שזיפים בחושה רגילה (על בסיס חמאה) תוספת השקדים משדרגת את העוגה והופכת אותה למעודנת ועשירה.
עוגה יפיפייה, שפשוט אי אפשר להפסיק "ליישר".. מצד שני, קל, פשוט ומהיר להכין אותה שוב (ההסבר מפורט וארוך אבל העבודה פשוטה וקלה).
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית קטנה תבנית פיירקס מלבנית או תבנית קפיצית 24 ס"מ לעוגה 2 ביצים L 1 כוס+2 כפות (225 גרם) סוכר 125 גרם חמאה רכה ½ גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה ¼ כוס מיץ לימון (לימון אחד גדול) קליפה מגורדת מלימון אחד 50 גרם (כ- ½ כוס) שקדים מולבנים (או שקדים טחונים) ¼1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל ½1 כפית (7 גרם) אבקת אפייה ⅛ כפית מלח שולחן לשזיפים 6 שזיפים גדולים (7 קטנים) סנטה רוזה 4 כפות סוכר דמררה ½ כוס (124 מ"ל) ברנדי לאפייה 5 גרם חמאה או תרסיס שמן לשימון התבנית 1 כף קמח
חומרים לתבנית גדולה תבנית קפיצית 26 ס"מ לעוגה 3 ביצים קטנות (S-M) ⅓1 כוסות (265 גרם) סוכר 150 גרם חמאה חצי גביע + כף שמנת חמוצה קליפה מגורדת מלימון אחד שליש כוס מיץ לימון 60 גרם שקדים מולבנים (או שקדים טחונים) ½1 כוסות (210 גרם) קמח שקית אבקת אפייה (10 גרם) ⅛ כפית מלח שולחן לשזיפים 7 שזיפים גדולים (8 קטנים) סנטה רוזה 4 כפות סוכר דמררה ½ כוס (124 מ"ל) ברנדי לאפייה 5 גרם חמאה או תרסיס שמן לשימון התבנית 1 כף קמח
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 25 דקות
• זמן אפייה: כשעה
• הכמות במתכון: כ- 10-12 מנות
• נשמר 4 ימים במקרר
• כדאי לאפות בתבנית פיירקס (האפייה מושלמת, ומגישים בתבנית)
עוגה חמה או קרה? מיד או למחרת?
העוגה טעימה מאד כשהיא עדיין חמימה, כשעה-שעתיים אחרי האפייה, אך טעימה אף יותר למחרת – קרה מהמקרר. אחרי לילה במקרר הבצק סופח אליו את טעם השזיפים והעוגה מקבלת טעם שונה לגמרי!