פורסם ב פסח, קינוחים ללא אפייה, קינוחים קלים, ראש השנה

מוס חלבה

מוס חלבה – שבעצם עשוי מטחינה 🙂 – זה קינוח שמרגע שטעמתי התאהבתי ♥ כמה שהוא טעים ומיוחד ככה הוא מהיר וקל להכנה – וזה כידוע שילוב שלא מוצאים כל יום.. קינוח מרשים, מהרגע להרגע, ללא קמח (מעולה בפסח). אוהבי החלבה יתעלפו..


איך מכינים מוס חלבה מושלם (ב- 5 דקות)

3 מרכיבים בלבד – ו(באמת) 5 דקות עבודה:

ראו תמונות, שלב אחר שלב

מערבבים סילאן עם טחינה מקציפים שמנת לקצפת רכה מוס חלבה מוס חלבה מוס חלבהמקציפים כ- 2 דקות עד שהקצפת נהיית נוקשהקוצצים שוקולדמוס חלבה

איך מכינים

החומרים הדרושים

כ- 12 מנות (כוסות הגשה)
½ כוס טחינה גולמית (רגילה, לא מלאה)
½ כוס סילאן
500 מ"ל שמנת מתוקה 32%/38% (2 חבילות)

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.    בקערה בינונית, מערבבים את הטחינה והסילאן, עם כף, עד לאיחוד.

2.    מקציפים את השמנת לקצפת רכה:
ברגע שהשמנת מתחילה להתרומם ולשנות טקסטורה – מפסיקים.

3.    מעבירים 3 כפות מהקצפת הרכה לקערת הטחינה והסילאן ומערבבים, עם כף, עד לאיחוד.

4.    שופכים את קערת הטחינה והסילאן לתוך הקצפת שבמיקסר, ומקציפים הכל ביחד, עד שהקצפת מתקשה.
זה לוקח כ- 2 דקות, עד שהקצפת נראית סמיכה וכבדה (הקצפת לא ממש מתקשה כמו שמקציפים שמנת נקיה). חשוב להשגיח כדי לעצור בזמן.

5.    מעבירים לכוסות, ומקררים לפחות חצי שעה.
אפשר בהחלט לקרר הכל ביחד ואח"כ לחלק לכוסות.

איחסון

נשמר במקרר כיומיים.

הצעות הגשה

♦ פירורי/קילופי שוקולד מריר מלמעלה
♦ גם שוקולד מריר עם תפוזים הולך מצויין
♦ אגוזי מלך (חתיכות די גדולות)

טיפ: אם אתם מכינים מראש

מעבירים את המוס לכוסות הגשה, לא מקשטים, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

ממש לפני הגשה מוציאים מהמקרר, מקשטים ומגישים.

אביזרים

» מיקסר

הערות

כדאי להשתמש בטחינה גולמית טובה, שאתם אוהבים, וטריה.
ככל שהטחינה תהיה טובה יותר כך המוס יהיה טוב יותר.

איך וכמה..

• זמן הכנה: כ- 5 דקות
• הכמות במתכון: כ- 12 מנות בכוסות הגשה
• איכסון: במקרר, מכוסה, עד יומיים-שלושה
• אפשר להקפיא! ואפילו לאכול חצי קפוא..

טיפים

השתמשו בטחינה גולמית טעימה וטריה!

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 1

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: