פורסם ב אירוח, מתכונים לשבת, עוף

חמין עוף – מהיר, פשוט והכי טעים

חמין עוף מדהים! כזה שמתחשק לאכול כשבתחזית מודיעים על שבת חורפית אבל קל מספיק כדי לא "לשלם את המחיר" אחר כך.. רק חצי שעה עבודה, ובלי מרכיבים מסובכים מדי. חמין שיהפוך למנת הבית שלכם כאשר רוצים תבשיל ביתי מנחם ומחמם במינימום מאמץ 🙂


חמין עוף מנצח – חצי שעה עבודה נטו ועוד 8 שעות בסיר חשמלי

זה מתכון ממש ממש פשוט, בלי שום פטנטים או סודות (או אזהרות).. שמים הכל בסיר, בשכבות, דואגים שכל הזמן יהיו מספיק נוזלים ו.. באים לאכול בערב!

ראו תמונות, שלב אחר שלב

חמין עוף חמין עוף חמין עוףחמין עוףחמין עוף

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

סיר חשמלי קטן - 3.5 ליטר
 4 כרעיים עוף קטנים מחולקים לשוק וירך
 6 תפוחי אדמה קטנים (3 רגילים) (500 גרם)
 ⅔ כוס שעועית לבנה
 ⅔ כוס שעועית אדומה
 ½ כוס גריסי שיבול שועל (או גריסי פנינה)
 2 בצל יבש, רצוי אחד אדום
 1 ראש שום
 1 כרישה בינונית (לא חובה)
 1 גזר גדול
 1 שורש פטרוזיליה
 1 עגבניה גדולה / 6 עגבניות שרי
 3 כפות סילאן (לא חובה)
 ½2 כפיות מלח גס
 ½-1 כפית פלפל שחור גרוס/טחון
 ½-1 כפית פפריקה חריפה
 4 כפות שמן זית
 4-5 ביצים קשות (שבושלו מראש 8 דקות)
 מים רותחים

סיר חשמלי בינוני - 6.5 ליטר
 8 כרעיים עוף קטנים מחולקים לשוק וירך
 10 תפוחי אדמה קטנים (5 רגילים) (800 גרם)
 1 כוס שעועית לבנה
 1 כוס שעועית אדומה
 ⅔ כוס גריסי שיבול שועל (או גריסי פנינה)
 3 בצל יבש, רצוי אחד אדום
 2 ראשי שום (אפשר פחות)
 2 כרישה בינונית (לא חובה)
 2 גזר גדול
 2 שורש פטרוזיליה
 2 עגבניה גדולה / 12 עגבניות שרי
 6 כפות סילאן (לא חובה)
 ½4 כפיות מלח גס
 1 כפית פלפל שחור גרוס/טחון
 1 כפית פפריקה חריפה
 6 כפות שמן זית
 6-8 ביצים קשות (שבושלו מראש 8 דקות)
 מים רותחים

 ♦ ראו הצעות לשעועית מומלצת בהערות בהמשך

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.    שוטפים ומשרים במים ובקערות נפרדות את השעועית הלבנה והאדומה:

• כדאי להשרות 12-20 שעות (נניח מיום חמישי בצהריים עד יום שישי בבוקר)
• מחליפים מים כל כמה שעות (4-5 פעמים)
• בסיום ההשרייה, לפני השימוש, שוטפים היטב במסננת מתחת למים זורמים

2.    מקלפים וחותכים את הירקות:

• תפוחי אדמה גדולים מחלקים לחתיכות בגודל ביצה
• בצל, כרישה, ושורש חותכים לקוביות 1-2 ס"מ
• גזר חותכים גדול יותר, 3-4 ס"מ
• שיני שום חותכים לחצאים
• עגבניות לקוביות גדולות / עגבניות שרי לחצאים

3.    מסדרים הכל בסיר בשכבות:

שיכבה ראשונה – תפוחי אדמה

שיכבה שניה – חצי מ- שעועית לבנה ואדומה, גריסים, והירקות
מפזרים מעל כשליש מכמות התבלינים (מלח, פלפל, פפריקה).

שיכבה שלישית – עוף
מניחים את חתיכות העוף אחת ליד השניה ככל האפשר
מפזרים מעל כשליש מכמות התבלינים (מלח, פלפל, פפריקה).

שיכבה רביעית – יתר ה- שעועית לבנה ואדומה, גריסים, והירקות
מפזרים מעל את יתרת התבלינים (מלח, פלפל, פפריקה) ומזליפים שמן זית.

4.    שופכים מים רותחים עד שממש רואים את המים מכסים את השיכבה העליונה

5.    מפעילים את הסיר על מקסימום ומכסים את הסיר מלמעלה ב- 2 מגבות מטבח (שלא תרצו להשתמש בהן אלא לחמין..)

מבשלים לפחות 6 שעות. רצוי 8-10 שעות.

הדרך הכי טובה לבישול חמין עוף:
לשמור כל הזמן על נוזלים שמבעבעים בעדינות ומכסים הכל

6.    בודקים מעת לעת את מצב הנוזלים ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
(אני מוסיפה כל שעתיים כחצי כוס)

7.  שיכבה חמישית – ביצים

• סיר קטן: שעה לפני הסיום מוסיפים מלמעלה, בעדינות, 4-5 ביצים מבושלות.
• סיר גדול: אם יש מספיק מקום בסיר אפשר להוסיף את הביצים אחרי 4 שעות.
בכל מקרה עדיף להוסיף ביצים אחרי שהשעועית כבר התנפחה והתרככה.

הערה לגבי רמת החום בסיר חשמלי
• כל סיר שונה מבחינת החוזק והאפשרות שלו לשמור על טמפרטורה מספיק גבוהה, ולכן צריך למצוא את המצב המתאים לאותו סיר.
• אני משאירה את הסיר שלי (סיר קטן) כל הזמן על מקסימום חום, ומשגיחה (בודקת נוזלים ומוסיפה) מאחר ואני מבשלת את החמין במשך היום.
• הסירים הגדולים חזקים יותר מהקטנים, ולכן בדרך כלל צריך להוריד טמפרטורה או לשים על אוטומט.
• אם משאירים את הסיר בלילה כדאי להוריד את הטמפרטורה אבל לוודא שהסיר מספיק חם.

הערה לגבי השעועית
כדי לקבל שעועית רכה, נימוחה וטעימה, הכי חשוב שיהיה לה אפשרות להתנפח בזמן הבישול – לכן השעועית זקוקה לנוזלים ולמקום.
אם הסיר עמוס מדי ולחוץ מדי השעועית לא תוכל להתבשל כמו שצריך ולכן לא כדאי להעמיס בביצים מלמעלה מיד בתחילת הבישול.
לפני כן, כמובן, צריך גם להשיג שעועית טובה, ולהשרות אותה 🙂

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סיר חשמלי 3.5 / 6.5 ליטר
» קרש חיתוך, סכין, קולפן

הערות
השעועית

כדאי להשתמש בשעועית משובחת ולא לחסוך. ההבדל במחיר לא גדול אבל ההבדל באיכות לעיתים משמעותי. לא חיייבים דווקא שעועית אורגנית. כדאי פשוט להיסתכל עליה ולראות שהיא שלמה ויפה.

אני מעדיפה שעועית קטנה. אצלי היא מצליחה טוב יותר מהשעועית הגדולה. השעועית המועדפת עלי:

•    שעועית אדומה – שעועית אזוקי אורגני של הרדוף
•    שעועית לבנה – שעועית לבנה קטנה אורגני של הרדוף

הגריסים

הגריסים בולעים את הנוזלים. אם אתם אוהבים רוטב נוזלי שימו קצת פחות גריסים.

•    כדאי להשתמש בגריסי שיבולת שועל כי הם נשארים יותר "נגיסים" אחרי הבישול. אני משתמשת בגריסי שיבולת שועל אורגניים של תבואות.
•    אפשר גם גריסי פנינה – למי שאוהב מרקם יותר "דייסתי".

איך וכמה..

• זמן הכנה: פחות משעה
• זמן בישול: מינימום 6 שעות. רצוי: 8-10 שעות.
• נשמר במקרר: בירושלים לא שומרים חמין אחרי יום שבת…

שעועית לבנהשעועית אדומה

טיפים

• כדאי להעמיד את הסיר בתוך מגש (לאיסוף הנזילות), על גבי קרש עץ (מטעמי בטיחות)

איך מנקים סיר חשמלי

כן, בסוף צריך גם לנקות את הסיר 🙂 החלק הפנימי – סיר החרס – נשטף בקלות. אבל מה עושים עם הסיר החיצוני? הנה פטנט מנצח:

מוזגים מעט חומץ ומים על הקרקעית (ביחס של 1 ל- 3), היכן שיש כתמי נזילה, ממש מעט – כחצי ס"מ גובה. מחכים חצי שעה, ואז יורד בקלות עם שיפשוף קל.

אם יש כתמים על הדפנות מבחוץ, הניחו עליהם נייר סופג, שספוג באותה תערובת של חומץ ומים, ואחרי כחצי שעה הכתמים ירדו בקלות.

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 1

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: