פורסם ב אירוח, יום עצמאות, מתכונים למתחילים, תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה שלמים בתנור

תפוחי אדמה שלמים אפויים בתנור: קריספי מבחוץ, רך ונימוח מבפנים. התוספת המומלצת לאירוח בחוץ או לברביקיו, כמה קל ככה מרשים.. איך מכינים? 10 דקות עבודה. כל המתכון בתמונות – שלב אחר שלב


מתכון לתפוחי אדמה שלמים בתנור

שידרוג משתלם במיוחד: רוזמרין טרי. מוסיף המון – לטעם ולריח! אחרי 10 דקות בתנור, מתפשט בכל הבית ריח מדהים של רוזמרין.

פטנט מומלץ כשמזמינים אורחים: שימו את התבנית בתנור שעה לפני שהאורחים מגיעים והריח יוביל אותם פנימה..

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
 2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, רצוי אדומים
 ⅓ כוס שמן זית
 1 כפית מלח בישול גס, רצוי גרוס במטחנה
 ½- ¼ כפית פלפל שחור/ פלפל 4 עונות טרי גרוס
 3-4 ענפי רוזמרין (לא חובה)

עזרים
 גיליון נייר אפייה (לא חובה, אבל מומלץ)

הערות
 הכמות במתכון מתייחסת לתבנית אפייה גדולה סטנדרטית, בגודל 35 על 45 ס"מ
 נייר אפייה - אפשר לקנות חבילה של גיליונות נייר אפייה חתוכים, מאד נוח

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.    מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס] במצב "טורבו".

2.    שוטפים, מנקים ומייבשים את תפוחי האדמה.

3.    מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה.

4.    מזליפים שמן זית, ולאחר מכן גורסים מעל מלח ופלפל, מפזרים רוזמרין.

5.    אפייה: מכניסים לאמצע התנור, לשעה ורבע. אם תפו"א גדולים השאירו שעה וחצי. השחמה: מעלים את הטמפרטורה ל- 220° ומשאירים עוד 15-30 דקות – תלוי כמה אוהבים שרוף. כדאי לבדוק אחרי 15 דקות.

6.    להוציא מיד מהתבנית ולהעביר לקערה יבשה (אם נותר שמן בתבנית ומשאירים בה את תפוחי האדמה להתקרר הם יספגו את השמן ויהפכו רכים ולא פריכים).

ראו תמונות, שלב אחר שלב

תפוחי אדמה שלמים בתנור תפוחי אדמה שלמים בתנור תפוחי אדמה שלמים בתנור תפוחי אדמה שלמים בתנור תפוחי אדמה שלמים בתנור תפוחי אדמה שלמים בתנור תפוחי אדמה שלמים בתנור תפוחי אדמה שלמים בתנור
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:

הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    תנור
מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס] במצב "טורבו".

2.    הכנת תפוחי האדמה
שטיפה: מנקים היטב, בהתאם לצורך: משפשפים עם כרית יפנית ומעט סבון כלים ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
אם תפוחי האדמה מגיעים שטופים, אפשר לוותר.
ייבוש: מנגבים בנייר סופג או מניחים על מגש ל- 10-20 דקות, עד שמתייבש לגמרי.

3.    הכנת התבנית
הכמות במתכון מתייחסת לתבנית אפייה גדולה סטנדרטית, בגודל 35 על 45 ס"מ.
מניחים נייר אפייה בתבנית (אפשר לקנות חבילה של גיליונות נייר אפייה חתוכים).
מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית.
זורים תבלינים: מזליפים שמן זית, ולאחר מכן – מלח ופלפל. אפשר לערבב הכל בקערה גדולה, על מנת לעטוף את התפוחי אדמה בשמן, ואז להעביר לתבנית, ולגרוס מעל מלח ופלפל.
רוזמרין: שוטפים, מפרקים קצת ביד את העלים – אפשר להשאיר גם את הגבעולים – ומפזרים מעל לתפוחי האדמה.

4.    אפייה
מכניסים לאמצע התנור, לשעה ורבע. אם תפו"א גדולים השאירו שעה וחצי.
תפוחי אדמה קטנים – בגודל כדור פינג-פונג או טיפונת יותר.
אם התפוחי אדמה דומים יותר בגודלם לכדור טניס – השאירו שעה וחצי.
השחמה: מעלים את הטמפרטורה ל- 220° ומשאירים עוד 15-30 דקות – תלוי כמה אוהבים שרוף ותלוי בתנור. אם התנור מתחמם לאט – הוסיפו עוד 5 דקות.

5.    סיום
מוציאים מיד מהתבנית ומעבירים לקערה יבשה, על מנת שתפוחי האדמה ישארו פריכים. אל תשאירו את תפוחי האדמה להתקרר בתבנית.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה גדולה לתנור, מידות: כ- 35 על 45 ס"מ
(אפשר להשתמש בתבנית קטנה יותר, ולהקטין בהתאם את כמות תפו"א)
» נייר אפייה

הערות
• חובה להכניס לתנור חם! לא להכניס לתנור לפני שהטמפרטורה הגיעה ל- 180°.
• אם משאירים את תפוחי האדמה להתקרר בתבנית, הם סופגים את השמן שתמיד נותר על הקרקעית והופכים רכים. לכן צריך להוציא מהתבנית ולהעביר לצלחת הגשה מיד כשמוציאים מהתנור.
איך וכמה..

• זמן הכנה: פחות מ- 10 דקות
• זמן אפייה בתנור: כשעה וחצי
• לפני: לאחר השטיפה, מומלץ לייבש. במקום לנגב אפשר פשוט לחכות 10 דקות
• מומלץ: להגיש מיד – מהתנור לשולחן..
• חימום: אפשר לחמם במיקרוגל או בטוסטר-אובן (אבל יום אחרי, התפודים מתרככים)
• הכמות במתכון (תבנית תנור גדולה): כ- 10 מנות
• טיפ: כדאי לאפות על נייר אפייה – חוסך עבודת ניקיון

תפוחי אדמה

• חשוב להשתמש בתפוחי אדמה יפים וטריים – שלא עמדו יותר מכשבוע.
• איזה תפוח אדמה: היום ניתן להשיג תפוחי אדמה מסוגים שונים – כולם גדלים בישראל! לכל סוג טעם שונה ויתרונות אחרים: מדריך סוגי תפוחי אדמה בישראל.
• תפוחי אדמה אדומים צהובים-בהירים גדולים, כמו למשל זני האפייה בשקית הצהובה של הדוד משה (כמו ויולדי, בליני, וג`לי), הם הבחירה שלנו למתכון תפוחי אדמה בתנור.
• אחסון תפו"א: יש לשמור במקום חשוך, מאוורר וקריר. לא במיכל סגור, לא בשקיות ניילון ולא במקרר (למעט תפו"א באריזה מיוחדת למיקרו).
• איך יודעים שתפוח האדמה ישן? תפו"א ישנים מוציאים ניצנים, הם מתרככים ואפילו מתקמטים, ויש להם ריח רע.
עוד הצעות למתכוני תפוחי אדמה מעולים

תבלינים תפוחי אדמה שלמים בתנור

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: