העוגה הזאת, כשרק מתבוננים בה, טעם התפוז עומד על קצה הלשון. חמצמץ-מתוק, עטוף בעוגה הכי רכה ועסיסית. וגם הפתעות יש בה: חתיכות של קליפות תפוז, שמוסיפות עיקצוץ של מרירות כובשת שעושה חשק לעוד..
מתכון לעוגת תפוזים גבוהה ועסיסית ומיוחדת
עוגת תפוזים גבוהה, עסיסית ומיוחדת שנראית מדהים כשאופים אותה בתבנית קוגלהוף. כאן בתמונה אפיתי בתבנית קוגלהוף – אבל אפשר להכין את העוגה בכל תבנית: קוגלהוף, פיירקס בקוטר 26 ס"מ, תבניות קאפקייקס, תבנית ריבועית גדולה, תבניות אינגלישקייק – בכל תבנית העוגה יוצאת מעט שונה.
העוגה טעימה מאד כשהיא עדיין טרייה, כשעה-שעתיים אחרי האפייה, וטעימה מאד למחרת. ליום אחד, במיוחד בחורף, אין צורך לשמור במקרר.
לעוגה מושלמת:
• מחלצים את העוגה מהתבנית רק לאחר שהתקררה לגמרי (הסבר מלא ראו בהערות)
• כדי שהעוגה לא תהיה מרה מדי, התפוז שמרסקים צריך להיות עם קליפה דקה.
• אם התפוזים לא מספיק מתוקים מוסיפים מעט סוכר או (עדיף) תרכיז תפוזים פריגת.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית קוגלהוף / פיירקס 26 ס"מ / 2 אינגלישקייק לעוגה 5 ביצים L ⅓1 כוס (265 גרם) סוכר דמררה 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל (רצוי לעוגות בחושות) 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה ¾ כוס (185 מ"ל) שמן קנולה ¾ כוס (185 מ"ל) מיץ תפוזים טרי (בערך 2 תפוזים) 1 תפוז גדול גדול עם קליפה דקה 1 כפית תמצית ווניל משובחת לאפייה 5 גרם חמאה או תרסיס שמן לשימון התבנית 1 כף קמח לציפוי (אופציונאלי) ⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים טרי ⅓ כוס (55 גרם) סוכר חום 3 כפות ליקר שקדים (אמרטו) 4 כפות קונפיטורה משמש להגשה (אופציונאלי) קצפת ברנדי אם התפוזים לא מספיק מתוקים • מוסיפים מעט סוכר (וטועמים) או (עדיף) 1-2 כפות של תרכיז תפוזים פריגת. • לעוגה + לציפוי ביחד דרושים 4 תפוזים
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 25 דקות
• זמן אפייה: 30-50 דקות, לפי התבנית
• כדאי להוציא את הביצים מהמקרר חצי שעה קודם
• נשמר היטב 4 ימים (בחורף: 3 ימים לא במקרר. כשחם, מיד במקרר)
• קאפקייקס: אפשר לאפות בצורת קאפקייקס, ולהוסיף ציפוי ריבה עבה, לכבוד חנוכה
אפשר לאפות בתבנית תנור פשוטה..
ואפשר להוסיף גם קצפת ← עוגת תפוזים עם קצפת