איך מכינים פירה? מתכון פירה מושלם – כזה שהילדים (וגם הגדולים) אוהבים. יש לנו 3 כללים פשוטים איך מכינים פירה תפוחי אדמה טעים שתמיד מצליח.. לא תפסיקו להכין. כל המתכון בתמונות.
מתכון לפירה תפוחי אדמה
הנה שלושת הכללים שלנו: לבחור תפוחי אדמה מתאימים (ראו הערות), לבשל כמה שצריך (לא יותר מדי ולא פחות מדי), ולהוציא מיד מהסיר בתום הבישול. על כל השאר אפשר להתפשר..
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לפירה 2 ק"ג תפוחי אדמה לאפייה (ראט או השקית הצהובה של הדוד משה) 75-100 גרם חמאה, לפי הטעם (אם מוסיפים שמנת: 50-75 גרם) ⅔- ½ כוס שמנת מתוקה (לא חובה) 1 כפית מלח בישול 2 כפיות מלח שולחן תוספות: עורמים על הפירה המוכן ומגישים: בצל ירוק קצוץ / עירית קצוצה / בצל מטוגן / פטריות מטוגנות / שמנת חמוצה עוד אפשרות מערבבים עם פירה בטטה
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן בישול: 30-50 דקות (תלוי בגודל התפוד)
• מקרר: נשמר מצויין במקרר יומיים-שלושה. מוציאים מנה אחת ומחממים
• חימום: רק במיקרוגל (כדאי לחמם מנות קטנות)
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
תפוחי אדמה – כל מה שכדאי לדעת
• חשוב להשתמש בתפוחי אדמה יפים וטריים – שלא עמדו יותר מכשבוע.
• איזה תפוח אדמה: היום ניתן להשיג תפוחי אדמה מסוגים שונים – כולם גדלים בישראל! לכל סוג טעם שונה ויתרונות אחרים: מדריך סוגי תפוחי אדמה בישראל.
• זן שמתאים במיוחד לפירה: ראט (Ratte) או תפוחי אדמה צהובים-בהירים גדולים, כמו למשל זני האפייה בשקית הצהובה של הדוד משה (כמו ויולדי וג`לי) – הם הבחירה שלנו למתכון פירה.
• איך לאחסן: תפוחי אדמה יש לשמור במקום חשוך, מאוורר וקריר. לא במיכל סגור, לא בשקיות ניילון ולא במקרר (למעט תפו"א באריזה מיוחדת למיקרו).
• איך יודעים שתפוח האדמה ישן? תפו"א ישנים מוציאים ניצנים, הם מתרככים ואפילו מתקמטים, ויש להם ריח רע.
• עוד הצעות למתכוני תפוחי אדמה מעולים