פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, ארוחת צהריים, פסטה

פתיתים עם ירקות צבעוניים שילדים אוהבים

פתיתים עגולים, פשוטים, לילדים, לחיילים, לסטודנטים, להורים.. כולם כולם אוהבים. באמריקה קוראים לזה קוסקוס ישראלי. אצלנו מוסיפים להם ירקות צבעוניים שהופכים פתיתים פשוטים לתוספת משודרגת, מתאימה גם לאירוח!


מתכון לפתיתים עם ירקות צבעוניים שילדים אוהבים

נכון, אין ילד שלא אוהב פתיתים, אבל תוספת של ירקות מטוגנים הופכת את הפתיתים הפשוטים למנה ממש מענגת, שילדים אוהבים במיוחד. מתכון מומלץ מכל הלב! הילדים זוללים וגם המבוגרים מתענגים. מנה קלה ומהירה במיוחד לחופש הגדול ((:

לא חייבים לשים את כל המיגוון, שימו מה שיש בבית. אם שמים פחות ירקות מקטינים בהתאם את כמות המלח. הכי חשוב – בצל וגזר ואח"כ – השום. ואין צורך באבקת מרק!

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לפתיתים
 3 כוסות (460 גרם) פתיתים עגולים (קוסקוס ישראלי)
 2-3 כפות שמן זית לטיגון

לירקות
 4-5 כפות (קצת יותר מ- ⅓ כוס) שמן זית לטיגון
 2 בצלים יבשים
 4 גזרים (כ- 380 גרם)
 2 כרישות
 2 פלפלים אדומים/כתומים
 2 זוקיני ירוק
 ¼ ראש (כ- 4-5 שיניים) שום

לחיבור
 ½3 כוסות (840 מ"ל) מים
 ⅔2 כפיות מלח בישול
 ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

פתיתים עם ירקות

⇓ הסבר קצר
1.    מטפלים בירקות: חותכים בצל, גזר, פלפלים וזוקיני לקוביות די קטנות, פורסים כרישה לחצאי פרוסות דקות וכותשים שום.

2.    מטגנים ירקות: מחממים סוטז', מוסיפים חצי מכמות השמן – את יתר השמן מוסיפים תוך כדי טיגון – ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי עירבוב: בצל – 2 דקות, כרישה וגזר – 2 דקות, פלפלים – 3 דקות. מנמיכים את האש, מוסיפים זוקיני ושום – 3 דקות.
מכבים את האש ומכסים במכסה.

3.    טיגון הפתיתים: מחממים מחבת טפלון גדול, מוסיפים את השמן ואחרי רבע דקה את הפתיתים. מטגנים על אש גבוהה תוך כדי עירבוב רצוף, כ- 3-4 דקות, עד שהפתיתים הופכים מעט יותר חומים ומבריקים מהשמן (לשים לב שהפתיתים לא ישרפו).

4.    מחברים: מעמידים את הסיר עם הירקות על אש חזקה, מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ובסוף את הפתיתים. בוחשים ומביאים לרתיחה.

5.    מעבירים ללהבה בינונית, מנמיכים את האש, מכסים במיכסה, ומבשלים 6 דקות בדיוק. מכבים את האש, ומשאירים מכוסה רבע שעה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מטפלים בירקות
שוטפים, מקלפים, וחותכים את הירקות לקוביות בגודל דומה.
בצל, גזר ופלפלים –  חותכים לקוביות קטנות, כס"מ על ס"מ.
כרישה: חותכים לאורך לחצי (או לרבע אם הכרישה גדולה)  ואז לפרוסות (חצאי עיגולים).
זוקיני – אין צורך לקלף, שוטפים ומגרדים קצת, וחותכים לקוביות קטנות (ס"מ).
שום: מקלפים שיניים וכותשים (בכותש שום) או קוצצים קטן ביד.

2.    מטגנים את הירקות
מחממים סוטז' במשך חצי דקה, מוסיפים 3 כפות שמן, ומחממים חצי דקה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש חזקה במשך 2 דקות, עד לשקיפות. מערבבים מידי פעם עם כף עץ.
מזיזים את הבצל לשוליים, מוסיפים כף שמן במרכז הסיר, ואת הכרישה והגזר ומטגנים על אש חזקה במשך 2 דקות נוספות. מערבבים מידי פעם.
מזיזים את הירקות שבסיר לשוליים, מוסיפים כף שמן זית במרכז הסיר, ואת הפלפלים ומטגנים על אש חזקה במשך 3 דקות נוספות. מערבבים מידי פעם.
מזיזים את הירקות שבסיר לשוליים ומוסיפים את הזוקיני ושום במרכז הסיר, מנמיכים את האש ומטגנים במשך 3 דקות נוספות. מערבבים מידי פעם.
מכבים את האש ומכסים במכסה.

הערה: אם מתחילים את הטיגון עם כל כמות השמן הוא ייספג ברובו בתוך הבצל. הוספת השמן בשלבים באמצע הטיגון מאפשרת להפחית את כמות השמן הכוללת. בכל פעם מניחי את הירק החדש באמצע, על השמן שהוספנו, מחכים טיפונת ואז מתחילים לערבב. אין צורך לערבב כל הזמן ברציפות.

3.    מטגנים את הפתיתים
מחממים מחבת  (טפלון או קרמי) גדול במשך כחצי דקה, ומוסיפים 3 כפות שמן זית. מחממים עוד כרבע דקה.

מוסיפים את הפתיתים ומטגנים על אש חזקה במשך 3-4 דקות, תוך כדי עירבוב רצוף, עד שהפתיתים הופכים מעט יותר זהובים – אך לא ממש חומים – ומבריקים מהשמן (יש לשים לב שהפתיתים לא ישרפו).

4.    מחברים
מעמידים את הסיר עם הירקות על אש חזקה, מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל.
מוסיפים את הפתיתים המטוגנים, בוחשים היטב, מפוררים את הפתיתים עם מזלג גדול אם יש צורך (אם הם נדבקו), ומביאים לרתיחה.

מעבירים ללהבה בינונית, מנמיכים את האש, מכסים במיכסה, ומבשלים 6 דקות בדיוק.

מכבים את האש, ומשאירים מכוסה רבע שעה.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סוטז’ רחב ונמוך, רצוי קרמי (עבה ולא נדבק) שיכול להכיל את הפתיתים והירקות
» מחבת טפלון גדולה לטיגון הפתיתים
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» כותש שום (לא הכרחי)

הערות
•    טיגון פתיתים: לקראת סוף הטיגון הפתיתים נוטים להשחים במהירות. יש לערבב כל הזמן ולהוריד את המחבת מהאש ברגע שהפתיתים מתחילים להשחים.
•    אם מבשלים פתיתים יותר מדי זמן הם יוצאים רכים ופחות טעימים. כדאי לבשל בדיוק 6 דקות לאחר הרתיחה ובסיום הבישול לא להרים את המכסה שכן הפתיתים עדיין לא לגמרי מוכנים. משאירים את הסיר מכוסה עוד רבע שעה – כך שהפתיתים יקלטו את האדים.
•    כדאי לא לרכך את הירקות יותר מדי. התבשיל כולו טעים (גם לילדים) דווקא בגלל שהוא לא כמו דייסה.
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• זמן בישול+המתנה: 20 דקות
• הכמות במתכון: 10-12 מנות
• נשמר היטב שלושה-ארבעה ימים במקרר

פתיתים עגולים פתיתים עם ירקות

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

13 תגובות בנושא “פתיתים עם ירקות צבעוניים שילדים אוהבים

  1. אם אני עושה רק פתיתים, בלי ירקות, כמה כוסות מיים צריך על כוס פתיתים אחת?

    1. על כל כוס פתיתים – ¼1 כוסות מים (תשתמשי כמובן באותה כוס למדידת הפתיתים והמים).
      מלח – עבור כוס מידה סטנדרטית (240-250 מ"ל) – שימי קצת יותר מחצי כפית מלח.

      1. תודה רבה. הכנתי בדיוק לפי הוראותייך, והבן שלי טרף שלוש מנות נכבדות.

    1. בדיוק 6 דקות ולא יותר, ולהשאיר עם מכסה סגור, אלא אם את רוצה להכין דייסת פתיתים 🙂

    1. מומלץ! לאחר שהפתיתים מוכנים אפשר להוסיף חתיכות עוף – למשל חזה עוף חתוך לרצועות או עוף מהמרק – ללא עצמות, חתוך לפיסות (אפשר לפרק ביד) – מניחים מעל ומערבבים טיפונת.

    1. ממש לא כדאי!
      הירקות נותנים טעם עשיר לתבשיל, ובתוספת מעט מלח אתם מסודרים. אפשר להחליף כוס מים בכוס מרק עוף אמיתי שהכנתם לבד (: זה יעשיר את הטעם!

    1. כן, ברור. אפשר להכין "נוסח מקוצר": מספיק בצל ושום כדי להעשיר את הפתיתים, ואם יש גזר בהישג יד – כדאי גם. הגזר מוסיף מתיקות ואהוב על הילדים במיוחד.

  2. התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: