איך מכינים צ'יפס בתנור? הכי קל שיש – מקלפים, חותכים, ושולחים לתנור! פחות מ- 10 דקות עבודה+ 2 סודות קטנים, וההצלחה מובטחת! צ'יפס קריספי, בצבע יפיפה, וטעם מושלם.. ממש כמו בטיגון רק בלי הבלאגן..
מתכון לצ'יפס בתנור – תפוחי אדמה בתנור כמו צ'יפס
אצלנו בבית זה להיט – ולא במקרה: במתכון הזה יש את כל המרכיבים שאנחנו הכי אוהבים: זה קל, זה פשוט, זה מהיר, זה מצליח תמיד! וכולם-כולם אוהבים..
הסוד שלנו: בחיתוך המיוחד ובייבוש תפו"א אחרי החיתוך (לפני התנור).
כדאי לאכול מיד – תכננו את הזמנים כך שתוציאו את התבנית מהתנור ישר לשולחן!
מומלץ להציץ בתמונות – איך מכינים, שלב אחר שלב, כולל צורת החיתוך המיוחדת.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים
לתבנית אפייה גדולה סטנדרטית, בגודל 35 על 45 ס"מ
2 ק"ג תפוחי אדמה לאפייה (תפו"א לבנים די גדולים)
⅓ כוס שמן זית
1 כפית מלח בישול/אטלנטי גס, רצוי גרוס במטחנה
½- ¼ כפית פלפל שחור/ פלפל 4 עונות טרי גרוס (לא חובה)
עזרים
גיליון נייר אפייה (לא חובה, אבל מומלץ)
• אפשר לקנות חבילה של גיליונות נייר אפייה חתוכים, מאד נוח
אופן הכנה
⇓ הסבר קצר
1. מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס]
במצב "טורבו".
2. תפוחי אדמה: מקלפים, שוטפים, ופורסים לסירות – כל תפוח אדמה ל- 8-10 סירות. הערה: לאפייה כמו צ'יפס, חשוב לחתוך בצורת סירות – ראו בתמונות.
מייבשים לגמרי! עם נייר מגבת סופג (חשוב לייבש – אפשר לנגב כמות גדולה ביחד).
3. מסדרים בתבנית: על גבי נייר אפייה, די בצפיפות, עם השפיץ למעלה!
4. מזליפים שמן זית על כל הסירות, וגורסים מעל מעט מלח (לא יותר מדי).
5. אפייה: מכניסים לאמצע התנור, ל- 55-60 דקות.
כדאי לבדוק כבר אחרי 50 דקות. אם לא מספיק שחום – השאירו עוד 5 דקות אבל בידקו כל הזמן. אם התנור לא על טורבו ידרשו עוד 15-20 דקות לפחות.
6. כשמוכן מוציאים מיד מהתנור, ומעבירים לצלחת גדולה, על מנת שהצ'יפסים ישארו פריכים.
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט
אופן הכנה – הסבר מפורט
1. תנור
מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס] במצב "טורבו".
2. הכנת תפוחי האדמה
מקלפים, מורידים עיניים אם יש, ושוטפים.
מניחים את התפודים המקולפים בקערה גדולה עם מים – הם יתנקו ולא ישחירו. פורסים לסירות: חוצים לאורך, כדי לקבל סירות ארוכות. מניחים את החצי עם החלק השטוח כלפי מעלה, וחותכים סירות מהמרכז כלפי חוץ – 4-5 סירות מכל מחצית.
לאפייה אחידה, כדאי שהסירות תהיינה די דומות בעובי – ראו בתמונות.
מייבשים לגמרי עם נייר מגבת סופג – חשוב ביותר כדי שתפו"א יצאו קריספיים.
אפשר לנגב כמות גדולה ביחד, אין צורך לנגב אחד-אחד.
3. הכנת התבנית
מניחים נייר אפייה בתבנית
מסדרים את הסירות על גבי הנייר, די בצפיפות – עם השפיץ למעלה!
כדי שיצא דומה לצ'יפס – חשוב לסדר עם החלק הצר למעלה (ראו בתמונות).
מזליפים שמן זית מלמעלה, על כל הסירות.
גורסים מעל מלח. לא יותר מדי!! אפשר להוסיף מלח גם בסוף.
4. אפייה
מכניסים לאמצע התנור, ל- 55-60 דקות.
כדאי לבדוק כבר אחרי 50 דקות. אם לא מספיק שחום – השאירו עוד 5 דקות אבל בידקו כל הזמן.
5. סיום
מוציאים מיד מהתנור – לאחר שהצ'יפס מוכן הוא נוטה להישרף במהירות.
מעבירים לצלחת גדולה – כדאי להניח בשיכבה אחת אם אפשר (ולא בערימה גבוהה), על מנת שהצ'יפסים ישארו פריכים.
אביזרים
כלים ומכשירים מומלצים
» תבנית אפייה גדולה לתנור, מידות: כ- 35 על 45 ס"מ
(אפשר להשתמש בתבנית קטנה יותר, ולהקטין בהתאם את כמות תפו"א)
» קולפן (לא חובה)
» סכין טובה
» נייר אפייה
הערות
• אם התנור לא על "טורבו" (אלא במצב רגיל) ידרשו לאפייה עוד 15-20 דקות לפחות.
• חובה להכניס לתנור חם! לא להכניס לתנור לפני שהטמפרטורה הגיעה ל- 180°.
איך וכמה..
• זמן הכנה: פחות מ- 10 דקות
• זמן אפייה בתנור: כ- 55 דקות
• מומלץ: להגיש מיד – מהתנור לשולחן..
• חימום: רק בטוסטר-אובן
• הכמות במתכון (תבנית תנור גדולה): כ- 10 מנות
• טיפ: כדאי לאפות על נייר אפייה – חוסך עבודת ניקיון
תפוחי אדמה
• חשוב להשתמש בתפוחי אדמה יפים וטריים – שלא עמדו יותר מכשבוע.
• איזה תפוח אדמה: היום ניתן להשיג תפוחי אדמה מסוגים שונים – כולם גדלים בישראל! לכל סוג טעם שונה ויתרונות אחרים: מדריך סוגי תפוחי אדמה בישראל.
• תפוחי אדמה אדומים צהובים-בהירים גדולים, כמו למשל זני האפייה בשקית הצהובה של הדוד משה (כמו ויולדי, בליני, וג`לי), הם הבחירה שלנו למתכון תפוחי אדמה בתנור.
• אחסון תפו"א: יש לשמור במקום חשוך, מאוורר וקריר. לא במיכל סגור, לא בשקיות ניילון ולא במקרר (למעט תפו"א באריזה מיוחדת למיקרו).
• איך יודעים שתפוח האדמה ישן? תפו"א ישנים מוציאים ניצנים, הם מתרככים ואפילו מתקמטים, ויש להם ריח רע.
• עוד הצעות למתכוני תפוחי אדמה מעולים
בהצלחה!
עוד מתכונים