קאפקייקס תפוזים רכים ועסיסיים. נאפים במהירות וממלאים את הבית בניחוחות מזמינים ומחבקים בימים גשומים וקרים של חורף, ובמיוחד – בחנוכה.. עם ריבה טובה הם ממש כמו סופגניה מהירה
מתכון לקאפקייקס תפוזים עם ריבה (תחליף לסופגניה)
הקאפקייקס האלה טעימים מאד! החיבור של מתוק – חמוץ – מריר יוצר שילוב עשיר וטעם של עוד. והניחוח הנהדר של תפוזים והצבע הזהוב, והריבה שמעל.. אי אפשר להפסיק לאכול. אפשר לחזק עם כפית ברנדי לכל קאפקייק וכף קצפת
בחנוכה – הקאפקייקס האלה יכולים לתפקד כמו סופגניות
במקום להכין בצק שמרים ולטגן סופגניות (שזה דווקא כיף אבל יותר מדי בלאגן אם מכינים רק כמות קטנה) אפשר בשקט להכין קאפקייקס תפוזים עם ריבה ולהגיש כתחליף (בריא יותר) לסופגניות.
לעוגה מושלמת:
• כדי שהעוגה לא תהיה מרה מדי, התפוז שמרסקים צריך להיות עם קליפה דקה.
• אם התפוזים לא מספיק מתוקים מוסיפים מעט סוכר או (עדיף) תרכיז תפוזים פריגת.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים ל- 18 קאפקייקס רגילים 3 ביצים L ¾ כוס (150 גרם) סוכר דמררה ¼1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל (רצוי לעוגות בחושות) 2 כפיות (6 גרם) אבקת אפייה ½ כוס פחות כף (110 מ"ל) שמן קנולה ½ כוס פחות כף (110 מ"ל) מיץ תפוזים טרי 1 תפוז קטן (או ¾ תפוז גדול) עם קליפה דקה ¾ כפית תמצית ווניל משובחת לאפייה עטרות נייר (מנג'טים) לאפייה מס. 4.5-5 (ס"מ) לציפוי (אופציונאלי) ⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים טרי ⅓ כוס (55 גרם) סוכר חום 3 כפות ליקר שקדים (אמרטו) 4 כפות קונפיטורה משמש לציפוי חנוכה: 6 כפות קונפיטורה משמש או תות להגשה (אופציונאלי) קצפת אם התפוזים לא מספיק מתוקים • מוסיפים מעט סוכר (וטועמים) או (עדיף) 1-2 כפות של תרכיז תפוזים פריגת • לעוגה + לציפוי ביחד דרושים 3-4 תפוזים
חומרים ל- 18 קאפקייקס גדולים תבנית שקעים רגילה עם עטרות נייר גבוהות במיוחד 4 ביצים L 1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה ⅔1 כוסות (235 גרם) קמח רגיל (רצוי לעוגות בחושות) ½2 כפיות (8 גרם) אבקת אפייה ½ כוס+2 כפות (150 מ"ל) שמן קנולה ½ כוס+כף (140 מ"ל) מיץ תפוזים טרי 1 תפוז בינוני עם קליפה דקה
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 25 דקות
• זמן אפייה: כ- 20 דקות
• נשמר היטב כ- 4 ימים
• יותר בריא, יותר טעים, ויותר קל להכין – מסופגניות!