פורסם ב בראנץ, חנוכה, עוגות בחושות, עוגות פירות, קאפקייקס

קאפקייקס תפוזים

קאפקייקס תפוזים רכים ועסיסיים. נאפים במהירות וממלאים את הבית בניחוחות מזמינים ומחבקים בימים גשומים וקרים של חורף, ובמיוחד – בחנוכה.. עם ריבה טובה הם ממש כמו סופגניה מהירה


מתכון לקאפקייקס תפוזים עם ריבה (תחליף לסופגניה)

הקאפקייקס האלה טעימים מאד! החיבור של מתוק – חמוץ – מריר יוצר שילוב עשיר וטעם של עוד. והניחוח הנהדר של תפוזים והצבע הזהוב, והריבה שמעל.. אי אפשר להפסיק לאכול. אפשר לחזק עם כפית ברנדי לכל קאפקייק וכף קצפת

בחנוכה – הקאפקייקס האלה יכולים לתפקד כמו סופגניות

במקום להכין בצק שמרים ולטגן סופגניות (שזה דווקא כיף אבל יותר מדי בלאגן אם מכינים רק כמות קטנה) אפשר בשקט להכין קאפקייקס תפוזים עם ריבה ולהגיש כתחליף (בריא יותר) לסופגניות.

לעוגה מושלמת:

• כדי שהעוגה לא תהיה מרה מדי, התפוז שמרסקים צריך להיות עם קליפה דקה.
• אם התפוזים לא מספיק מתוקים מוסיפים מעט סוכר או (עדיף) תרכיז תפוזים פריגת.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
ל- 18 קאפקייקס רגילים
 3 ביצים L
 ¾ כוס (150 גרם) סוכר דמררה
 ¼1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל (רצוי לעוגות בחושות)
 2 כפיות (6 גרם) אבקת אפייה
 ½ כוס פחות כף (110 מ"ל) שמן קנולה
 ½ כוס פחות כף (110 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
 1 תפוז קטן (או ¾ תפוז גדול) עם קליפה דקה
 ¾ כפית תמצית ווניל משובחת

לאפייה
 עטרות נייר (מנג'טים) לאפייה מס. 4.5-5 (ס"מ)

לציפוי (אופציונאלי)
 ⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
 ⅓ כוס (55 גרם) סוכר חום
 3 כפות ליקר שקדים (אמרטו)
 4 כפות קונפיטורה משמש
 לציפוי חנוכה: 6 כפות קונפיטורה משמש או תות

להגשה (אופציונאלי)
 קצפת

אם התפוזים לא מספיק מתוקים
 • מוסיפים מעט סוכר (וטועמים) או (עדיף) 1-2 כפות של תרכיז תפוזים פריגת
 • לעוגה + לציפוי ביחד דרושים 3-4 תפוזים
חומרים ל- 18 קאפקייקס גדולים
תבנית שקעים רגילה עם עטרות נייר גבוהות במיוחד

4 ביצים L
 1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה
 ⅔1 כוסות (235 גרם) קמח רגיל (רצוי לעוגות בחושות)
 ½2 כפיות (8 גרם) אבקת אפייה
 ½ כוס+2 כפות (150 מ"ל) שמן קנולה
 ½ כוס+כף (140 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
 1 תפוז בינוני עם קליפה דקה

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

קאפקייקס תפוזים וריבה

⇓ הסבר קצר
1.    מרסקים תפוז: שוטפים (עם סבון), קוטמים קצוות, חותכים לחתיכות גדולות, מרסקים במעבד מזון כחצי דקה, עד שמתקבלת עיסה לא דייסתית עם חתיכות קטנות של קליפה.

2.    מחממים תנור אפייה ל-  160° [צלזיוס]. עם רשת באמצע.

3.    מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5-8 דקות עד שהמסה בהירה ותפוחה.

4.    בינתיים, סוחטים את התפוזים, ומוסיפים למיץ את תמצית הווניל.

5.    מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוזגים פנימה באיטיות את השמן והמיץ. עוצרים, מוסיפים תפוז מרוסק ואבקת אפייה, ומערבלים במהירות נמוכה עד שהתערובת מתאחדת. משאירים לעמוד 3 דקות.

6.    בינתיים, מנפים את הקמח לקערה נפרדת.

7.    מניחים מנג'טים לאפייה בשקעי התבנית.

8.    מוסיפים את הקמח לקצף הביצים: מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שהתערובת אחידה (כחצי דקה).

9.    יוצקים את התערובת לשקעים – עד חצי ס"מ משפת המנג'ט או עד קצה התבנית אם משתמשים במנג'טים גבוהים במיוחד (3 כפות למנג'ט רגיל או 4 כפות למנג'ט גבוה).

10.  מכניסים לאמצע התנור, מורידים ל- 150°, ואופים 22-28 דקות.
באפייה בפעם הראשונה, בודקים כבר אחרי 20 דקות: קיסם כמעט יבש, עוגה קפיצית למגע. מוציאים מיד כשמוכן ומקררים על השיש כמה דקות.

ציפוי:

• בסיר קטן מניחים את כל החומרים, מחממים על אש בינונית תוך כדי עירבוב עד לרתיחה עדינה. מנמיכים אש, ומבשלים 4 דקות.
• מוציאים את הקאפקייקס מהתבנית ומעבירים למגש. יוצקים ציפוי חם – כ- 2 כפות על כל יחידה. משאירים להתקרר כרבע שעה, עד שהציפוי כולו נספג.
• לאחר הקירור, אפשר להניח מלמעלה חצי כפית קונפיטורה טובה.

הצעת הגשה

מוזגים מעט ברנדי לצלחת ומניחים את הקאפקייק על הברנדי. אפשר להוסיף מלמעלה גם כף קצפת..

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מרסקים תפוז שלם
רצוי תפוז בעל קליפה דקה – קליפה עבה מדי תגרום לעוגה לצאת מרה מדי.
שוטפים את התפוז, חותכים וזורקים את הקצוות, וחותכים לחתיכות גדולות.
שמים במעבד מזון, ומפעילים לחצי דקה. אם נותרו חתיכות קליפה גדולות מפעילים עוד טיפונת, עד שמתקבלת עיסה לא דייסתית עם חתיכות קטנות של קליפה.

2.    מחממים תנור
מחממים תנור אפייה ל-  160° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

3.    מקציפים ביצים
מניחים בקערת המיקסר ביצים וסוכר. מתחילים להקציף במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה למהירות גבוהה. מקציפים 5-8 דקות עד שהמסה הופכת בהירה ותפוחה.
(כאשר משתמשים בסוכר דמררה, התערובת יוצאת פחות בהירה ופחות תפוחה בהשוואה להקצפת ביצים שלמות עם סוכר לבן).

4.    מכינים את התפוזים
סוחטים תפוזים – אם התפוזים לא מספיק מתוקים אפשר להוסיף סוכר או תרכיז פריגת תפוזים. מוסיפים לתפוזים את תמצית הווניל.

5.    מוסיפים את הנוזלים
• מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, ומוזגים פנימה באיטיות את השמן, והמיץ עם הווניל (לוקח כחצי דקה).
• עוצרים את המיקסר, מוסיפים את התפוז המרוסק ואבקת אפייה, ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה לכמה שניות, עד שהתערובת מתאחדת.
• משאירים לעמוד 3 דקות.

6.    בינתיים מנפים קמח
מנפים את הקמח לקערה נפרדת.

♦ לנפות קמח?

חשוב מאד לנפות את הקמח – זה תורם לאווריריות של העוגה.
אפשר לנפות קמח במסננת פשוטה עם חורים קטנטנים – אין צורך בנפת קמח.

7.    ומכינים תבנית אפייה

• מניחים מנג'טים בשקעי התבנית – מכינים מקום ל- 18 קאפקייקס.
שימו לב שהמנג'טים מתאימים לאפייה – יש כאלה שאינם מתאימים לתנור.
• אם אין לכם מנג'טים (שמקלים מאד על האפיה ועל ניקוי התבנית) אפשר לשמן את השקעים ולצקת את התערובת ישירות לתבנית.
לשמן בנדיבות, עם תרסיס שמן, ומומלץ אף לקמח כל שקע במעט קמח.

8.    מוסיפים את הקמח
מוסיפים את הקמח בהדרגה: מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, ומוסיפים את הקמח כף אחר כף, בלי הפסקות, תוך כדי הקצפה איטית רצופה, עד אשר התערובת אחידה. איחוד הקמח לתוך התערובת לוקח כחצי דקה.

9.    יוצקים את התערובת לתבנית האפייה
ממלאים עד חצי ס"מ משפת המנג'ט, או עד קצה התבנית אם משתמשים במנג'טים גבוהים במיוחד (גבוהים יותר מהתבנית) – כ- 3 כפות למנג'ט רגיל או 4 כפות למנג'ט גבוה. כדאי להיעזר בכף גלידה או מצקת קטנטנה.

10.  אפייה
מכניסים לאמצע התנור (שלב 3), מורידים את הטמפרטורה ל- 150°, ואופים 22-28 דקות. באפייה בפעם הראשונה, בודקים כבר אחרי 20 דקות:
הקיסם צריך להיות כמעט יבש עם מעט פירורים לחים. לוחצים בעדינות עם כרית האצבע – העוגה צריכה להיות קפיצית למגע. מוציאים מיד כשמוכן ומקררים על השיש כמה דקות.

ציפוי (לא חייבים)

• בסיר קטן מניחים את כל החומרים (מיץ תפוזים, סוכר, ליקר, וריבה). מחממים על אש בינונית, תוך כדי עירבוב, עד לרתיחה עדינה. מנמיכים אש, ומבשלים עוד 4 דקות.
• מוציאים את הקאפקייקס מהתבנית ומעבירים למגש. יוצקים ציפוי חם – כ- 2 כפות על כל יחידה. משאירים להתקרר כרבע שעה, עד שהציפוי כולו נספג.
• לאחר הקירור, אפשר להניח מלמעלה חצי כפית קונפיטורה טובה.

הצעת הגשה

מוזגים מעט ברנדי לצלחת ומניחים את הקאפקייק על הברנדי. אפשר להוסיף מלמעלה גם כף קצפת..

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית שקעים סטנדרטית, 18 שקעים (לא מומלץ להשתמש בתבנית מסיליקון)
» עטרות נייר (מנג'טים) לאפייה 4.5-5, פשוטות או מקושטות, רגילות או גבוהות
» מיקסר
» מעבד מזון
» סיר קטן להכנת הציפוי

הערות
קאפקייקס

• אפייה בעטרות נייר (מנג'טים): לתבנית שקעים רגילה מתאימות עטרות נייר לאפייה בקוטר תחתית 4.5-5 ס"מ. אפשר להשתמש בעטרות נייר גבוהות במיוחד (ומקושטות) ולמלא יותר תערובת (לפי כמויות ל- 18 קאפקייקס גדולים).
• חשוב לבדוק שרשום על עטרות הנייר שהן מיועדות לאפייה!
• אי אפשר לאפות במנג'טים ללא תבנית שקעים שמחזיקה אותם.
• כשגומרים לאפות מחכים שהקאפקייקס יתקררו מעט, ומעבירים למגש, עם המנג'טים, על מנת לצקת מעל ציפוי. לא כדאי לצפות בתוך תבנית השקעים (הציפוי נוזל ונדבק לתבנית).
• חם או קר: הקאפקייקס טעימות מאד כשהן עדיין טריות, שעה-שעתיים אחרי אפייה, וטעימות מאד למחרת. ליום אחד, במיוחד בחורף, אין צורך לשים במקרר.

אפייה מוצלחת

• ביצים: הוציאו מהמקרר כחצי שעה לפני השימוש. ההקצפה תהיה טובה יותר.
• קמח: רצוי להשתמש בקמח ייעודי לעוגות בחושות (כגון שטיבל מס.5)
• תפוזים: כדאי להשתמש בתפוזי מיץ מתוקים עם קליפה דקה (כמו וולנסיה).

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 25 דקות
• זמן אפייה: כ- 20 דקות
• נשמר היטב כ- 4 ימים
• יותר בריא, יותר טעים, ויותר קל להכין – מסופגניות!

קאפקייקס תפוזים

בהצלחה!


אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: