סלט תפוחי אדמה עם גזר ואפונה ומלפפון חמוץ, ורוטב מיונז', חרדל ושמנת חמוצה – מתאים לברנץ' בשבת בבית או בחוץ, לפסח, לשבועות, ולכל אירוח.. סלט קלאסי, כמה פשוט וקל להכנה ככה טעים ואהוב על מבוגרים וילדים.. (מומלץ גם לסטודנטים)
סלט תפוחי אדמה קלאסי (שילדים אוהבים): מתאים גם לפיקניק
סלט שאפשר להכין בצ'יק – עם גזר ואפונה קפואים או מקופסת שימורים איכותית – ממש ארוחה קטנה ומהירה שאפשר לקחת בקופסא למשרד ולאכול קר, לארוז לטיול בחוץ (מתאים לעל האש ביום העצמאות) או להגיש לארוחת ערב באמצע השבוע.
הצעת הגשה: סלט תפוחי אדמה עם ביצים ועירית
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לסלט (8-12 מנות) 8 תפו"א בינוניים (זן מומלץ: ניקולה או תפו"א לבן לבישול ואפיה) (¼1 ק"ג) 800 גרם גזר (טרי או שקית גזר קפוא בקוביות) 600 גרם אפונה עדינה (שקית אפונה עדינה קפואה או 3 קופסאות שימורים קטנות) 10-14 מלפפונים חמוצים (חצי קופסת מלפפונים) 4 ביצים קשות (אופציונאלי למי שרוצה ביצים בסלט) מלח בישול לרוטב 5 כפות מיונז 2-3 כפיות חרדל (כדאי חרדל דיז'ון חריף) 100 מ"ל (חצי גביע) שמנת חמוצה (לפחות 15%, רצוי 27%) ½1 כפיות מלח שולחן (בסיום אחרי טעימה מוסיפים עוד קצת) ½ כפית פלפל שחור טחון חופן שמיר או חצי חבילה עירית (לא חובה, אבל מומלץ) 2-3 כפות יוגורט (אם אוהבים חמיצות) הערה לרוטב כשטועמים את הרוטב בנפרד צריך לזכור שהוא צריך להיות חזק מאד. בד"כ כלל נדמה שהרוטב מספיק חזק אבל אחרי הוספת הירקות מגלים שחסר מלח. לכן חייבים לטעום גם לאחר העירבוב.
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות (+ בישול תפו"א כ- 35 דקות)
• מקרר: נשמר במקרר יום. אח"כ פחות טעים
• הכמות במתכון: 8-12 מנות
טיפים
• בסיום הכנת הסלט – הכניסו לשעה למקרר – מוסיף מאד לטעם!
• כדאי להוציא מהמקרר רבע שעה לפני הגשה (כדי שהסלט לא יהיה קר מדי)
• כדאי להכניס את תפוחי האדמה למקרר, לאחר הבישול, אפילו רק לחצי שעה – הטעם שלהם משתפר, הם מתמצקים וקל יותר לקלף.
קוצץ ירקות מומלץ
שווה להשקיע בקוצץ פשוט וטוב: