פורסם ב בראנץ, סלטים, צמחוני

סלט יווני

סלט יווני אמיתי – אפשר להכין גם בבית! ולהיזכר בחופשה נהדרת שהיתה או לתכנן חופשה חלומית בקרוב 🙂 סלט שמומלץ מכל הלב להוסיף לרפרטואר, לימים שמתחשק סלט מיוחד אבל גם מהיר וקל להכנה (אין צורך בפרודוקטים מיוחדים חוץ מירקות וגבינה)


סלט יווני מדהים! כל כך טעים וכל כך קל שלא תפסיקו להכין

הגבינה הכי מתאימה לסלט יווני ושהיא גם נגישה בקלות ולא מאד יקרה – היא גבינת פטה כבשים 20% של גד. לגבינה הזו תאריך תפוגה ארוך (חצי שנה!) ככה שאפשר לקנות ולשמור במקרר אפילו פתוח לפחות חודש.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

סלט יווני אוכלים עם מזלג בסלט יווני מסדרים את הירקות השונים בשכבות גבינת פטה כבשים של גד היא תחליף טוב יחסית לגבינה היווניתביוון תמיד תיקנו תבלינים לכל השנה

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לסלט - לכל צלחת
 2-3 עגבניות מגי (2 בינוניות, 3 קטנות)
 1 מלפפון בינוני
 1 פלפל בינוני (רצוי שליש פלפל מכל צבע: אדום, צהוב, כתום)
 כרבע בצל לבן בינוני

לרוטב - לכל צלחת
 2 כפות שמן זית
 1 כף לימון
 מעט מלח גס, רצוי מלח הימלאיה (עד חצי כפית לצלחת גדולה)
 חצי כפית תבלין לסלט יווני (אפשרויות בהמשך)

הגבינה
 פטה כבשים 20% של גד (תחליף לגבינה שמשתמשים ביוון)
 (כמות לפי הטעם - 3 עד 5 פרוסות לצלחת)

להגשה (אופציונאלי)
ביצה קשה
5 זיתים שחורים גדולים (טובים!)

תבלין לסלט יווני - כמה אפשרויות:
• אורגנו יבש (האורגנו היבש מיוון הוא עדין מאד)
• תערובת תבלינים לסלט יווני, שקונים בארץ (בשוק לוינסקי) או ביוון

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.  עגבניות
• חותכים לסירות (חותכים את העגבניה לחצי, וכל חצי חותכים ל- 3-4 סירות)
• עגבניות שרי חותכים לחצאים לאורך
• ומסדרים בצלחת עם הקליפה כלפי מטה

2.  מלפפון
• מקלפים וחותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
• מניחים את פרוסות המלפפון בין העגבניות

3.  פלפל
• חותכים לרצועות באורך 4-5 ס"מ, וברוחב חצי ס"מ
• מפזרים על צלחת הירקות מלמעלה (ראו בתמונה, כמו קרני שמש)
• מאד כדאי להשתמש בפלפלים מצבעים שונים

4. בצל
• מקלפים וחותכים לרצועות דקות (חותכים לחצי, וכל חצי חותכים לאורך, די דק)

5.  רוטב – מפזרים ישירות לצלחת
• מפזרים כחצי כפית מלח גס (כדאי מלח הימלאיה ורוד)
• סוחטים מעל לימון טרי – בכמות של חצי כף עד כף אחת לפי מה שאוהבים
• מפזרים מעל 2 כפות שמן זית (הכי טוב שיש לכם)

6.  גבינה ותבלין
• חותכים את הגבינה לפרוסות ומניחים על הירקות
(חותכים לפי הטעם, יש האוהבים דק, ויש – עבה. גם ביוון זה משתנה מעיר לעיר)
• מפזרים מעל חצי כפית מהתבלין שבחרתם

♦ כדאי לחכות כמה דקות לפני שאוכלים, כדי שהרוטב יספג בירקות

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הירקות
חשוב תמיד להשתמש בירקות טעימים בסלט, אבל בסלט יווני זה חשוב במיוחד, מאחר ואוכלים כל ירק כמעט בנפרד – לא מכניסים לפה תערובת של סלט קצוץ ולכן הטעם הייחודי של כל ירק בולט מאד.

לכן כדאי להשתמש בירקות טריים וטעימים, ותמיד לטעום כל דבר לפני מכניסים לסלט 🙂

מלפפון – מלפפון קטן וחלק, עם מעט גרעינים, בדרך טעים יותר

פלפלים – שימוש בפלפלים בצבעים שונים חשוב גם לבריאות – כל צבע נושא ויטמינים אחרים. השתמשו בפלפלים עסיסיים, ותטעמו אותם – פלפל טעים הוא מעט מתקתק.

עגבניות – עגבניות מגי הן המתאימות ביותר לסלט יווני מבחינת טעם ומירקם – הן בעלות טעם עז, מתוקות קצת, קשות אבל עם מיץ. עגבניות חממה (רגילות) הן הרבה פחות טעימות לעומתן. עגבניות שרי מתוקות יכולות להיות תחליף אם אין מגי אבל לא כל השרי נולדו אותו דבר – היום יש בישראל שרי ממש חסרות טעם.

בצל – בצל לבן עדיף על אדום במקרה זה.

איך אוכלים

• סלט יווני אוכלים עם מזלג, לכן גודל הירקות צריך להתאים (חתיכות גדולות מספיק למזלג אבל לא גדולות מדי לפה..)
• היוונים מגישים עם לחם פשוט, שאותו טובלים ברוטב שנשאר בסוף
• צלחת גדולה, עם ביצה קשה ליד, ושתי פרוסות לחם טוב, זו ארוחה מלאה!

טיפים

• השתמשו בירקות הכי טעימים שתוכלו למצוא, ולעולם לא בירקות ישנים
• השקיעו בשמן זית טעים (חמיצות 0.5%)
» למשל, הסידרה הזינית של סבא חביב היא גם טובה, גם לא יקרה, וגם נגישה
• כדאי לחכות כמה דקות לפני שאוכלים, כדי שהרוטב יספג בירקות

עוד יותר בריאות

ראו כאן, מתכון עם עוד קצת בריאות: סלט בריאות בסיגנון יווני (מיוחד לנשים)

ארוחת בוקר מושלמת

ארוחת בוקר פשוטה אבל מושלמת: סלט יווני, טחינה, ביצה קשה וטוסט

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: