סלט יווני אמיתי – אפשר להכין גם בבית! ולהיזכר בחופשה נהדרת שהיתה או לתכנן חופשה חלומית בקרוב 🙂 סלט שמומלץ מכל הלב להוסיף לרפרטואר, לימים שמתחשק סלט מיוחד אבל גם מהיר וקל להכנה (אין צורך בפרודוקטים מיוחדים חוץ מירקות וגבינה)
סלט יווני מדהים! כל כך טעים וכל כך קל שלא תפסיקו להכין
הגבינה הכי מתאימה לסלט יווני ושהיא גם נגישה בקלות ולא מאד יקרה – היא גבינת פטה כבשים 20% של גד. לגבינה הזו תאריך תפוגה ארוך (חצי שנה!) ככה שאפשר לקנות ולשמור במקרר אפילו פתוח לפחות חודש.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לסלט - לכל צלחת 2-3 עגבניות מגי (2 בינוניות, 3 קטנות) 1 מלפפון בינוני 1 פלפל בינוני (רצוי שליש פלפל מכל צבע: אדום, צהוב, כתום) כרבע בצל לבן בינוני לרוטב - לכל צלחת 2 כפות שמן זית 1 כף לימון מעט מלח גס, רצוי מלח הימלאיה (עד חצי כפית לצלחת גדולה) חצי כפית תבלין לסלט יווני (אפשרויות בהמשך) הגבינה פטה כבשים 20% של גד (תחליף לגבינה שמשתמשים ביוון) (כמות לפי הטעם - 3 עד 5 פרוסות לצלחת) להגשה (אופציונאלי) ביצה קשה 5 זיתים שחורים גדולים (טובים!) תבלין לסלט יווני - כמה אפשרויות: • אורגנו יבש (האורגנו היבש מיוון הוא עדין מאד) • תערובת תבלינים לסלט יווני, שקונים בארץ (בשוק לוינסקי) או ביוון
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
איך אוכלים
• סלט יווני אוכלים עם מזלג, לכן גודל הירקות צריך להתאים (חתיכות גדולות מספיק למזלג אבל לא גדולות מדי לפה..)
• היוונים מגישים עם לחם פשוט, שאותו טובלים ברוטב שנשאר בסוף
• צלחת גדולה, עם ביצה קשה ליד, ושתי פרוסות לחם טוב, זו ארוחה מלאה!
טיפים
• השתמשו בירקות הכי טעימים שתוכלו למצוא, ולעולם לא בירקות ישנים
• השקיעו בשמן זית טעים (חמיצות 0.5%)
» למשל, הסידרה הזינית של סבא חביב היא גם טובה, גם לא יקרה, וגם נגישה
• כדאי לחכות כמה דקות לפני שאוכלים, כדי שהרוטב יספג בירקות
עוד יותר בריאות
ראו כאן, מתכון עם עוד קצת בריאות: סלט בריאות בסיגנון יווני (מיוחד לנשים)