סלט בריאות (ובמיוחד בתחילת היום!) נותן כוחות ומשפר את מצב הרוח. יותר קל לאכול קורנפלקס, או טוסט, נכון. אבל אין מצב שתכניסו ללוז סלט ירקות גדול בבוקר ותוכלו אח"כ לוותר עליו.. זה הרגל שאין ממנו דרך חזרה:
החיים נראים יפים יותר, אתם מרגישים טוב יותר, מלאים באנרגיה, ובלי להרגיש זה הופך להרגל. וירקות חתוכים עם בקבוק שמן זית קטן אפשר לקחת גם לעבודה.
סלט בריאות בסיגנון יווני – טעים, בריא, משביע (מתכון בריאות מיוחד לנשים)
סלט הבריאות שלי מבוסס על מתכון קלאסי של סלט יווני בשינויים קלים – כדי שיהיה יותר בריא: המנה הזו כוללת סידן בכמות נכבדה וכמובן ויטמינים, סיבים תזונתיים ומינרלים (הכמות המדוייקת תלויה בגודל הסלט, הנה כאן יש מחשבון סידן מאד מפורט).
סידן, ויטמין D, ויטמין C
רמות סידן תקינות זה קריטי, במיוחד לאחר גיל 50, אבל מאיפה מקבלים סידן? מסתבר, שסידן שמקורו בכדורים נספג הרבה פחות טוב בגוף וכן שלתוספי סידן יש תופעות לוואי שונות. לכן מומלץ לקבל את הסידן הנחוץ לנו באמצעות מזון.
וכדי לשפר את ספיגת הסידן מהמזון – חשוב ביותר לשלב ירקות עשירים בויטמין C וכן לא להיות עם חוסר בויטמין D – ויטמין D חיוני לספיגת הסידן מהמזון ולאגירתו בעצם (כדאי להקפיד על בדיקות דם תקופתיות וחשוב לקחת ויטמין D במידת הצורך). מאמר מקצועי על סידן אפשר למצוא כאן.
מה כדאי לאכול?
המקור הקלאסי לסידן הוא כמובן מוצרי חלב. אבל גם ירקות, תאנים, שקדים וטחינה, למשל, הם מקור טוב לסידן.
ארוחה מומלצת תיכלול לחם (מלא) עם גבינת ריקוטה או טחינה, ליד סלט גדול עם ירקות שעשירים בויטמין C כמו עגבניות ופלפל צהוב, שעוזרים לספיגת הסידן. הוסיפו לסלט בצל, פלפל אדום ותאנים כדי לקבל עוד סידן.
למה כדאי לאכול סלט? – ידוע ומוסכם שירקות טובים לבריאות ושתזונה ים תיכונית (ירקות, שמן זית, דגים) תורמת לאריכות ימים.
אני רוצה להדגיש כאן עוד נקודה: לאכילת ירקות יש השפעה מטיבה על ההרגשה הכללית ועל מניעת דיכאון. אני ממש מרגישה את זה: לא חשוב איך הרגשתי לפני, בסיום ארוחת בוקר שכוללת סלט גדול וטוב אני מרגישה תמיד מעולה 🙂
הנה לפניכם סלט כל כך טעים וכל כך קל שלא תפסיקו להכין:
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לסלט - לכל צלחת 3-4 עגבניות מגי 1 מלפפון בינוני (על קליפתו) שליש פלפל אדום שליש פלפל צהוב שליש פלפל כתום חצי בצל לבן בינוני 1-2 תאנים יבשות (אם אין פלפל בצבעים שונים שימו פלפל אחד אדום שלם) לרוטב - לכל צלחת 2-3 כפות שמן זית 1 כף לימון מעט מלח גס, רצוי מלח הימלאיה (עד חצי כפית לצלחת גדולה) חצי כפית תבלין לסלט יווני (אפשרויות בהמשך) הגבינה (אופציונאלי) פטה כבשים 20% של גד (תחליף לגבינה שמשתמשים ביוון) (כמות לפי הטעם - 3 עד 5 פרוסות לצלחת) לגבינה זו תאריך תפוגה ארוך מאד ככה שאפשר לקנות ולשמור במקרר אפילו פתוח לפחות חודש. להגשה ביצה קשה (כדאי!) 5 זיתים שחורים גדולים טובים (אופציונאלי) תבלין לסלט יווני - כמה אפשרויות: • אורגנו יבש (האורגנו היבש מיוון הוא עדין מאד) • תערובת תבלינים לסלט יווני, שקונים בארץ (בשוק לוינסקי) או ביוון • תבלין יווני מיוחד - (Savory (ΘΡΟΎΜΠΙ - ראו בסוף תמונות והסבר
אופן הכנה
עוד דברים שכדאי לדעת:
איך אוכלים
• סלט יווני אוכלים עם מזלג, לכן גודל הירקות צריך להתאים (חתיכות גדולות מספיק למזלג אבל לא גדולות מדי לפה..)
• הוסיפו ליד 2-3 פרוסות של לחם מלא – גם בריא וגם משביע
• עם ביצה קשה ליד אתם מסודרים לכל היום!
טיפים
• השתמשו בירקות הכי טעימים שתוכלו למצוא, ולעולם לא בירקות ישנים
• השקיעו בשמן זית שאתם אוהבים את טעמו
• כדאי לחכות כמה דקות לפני שאוכלים, כדי שהרוטב יספג בירקות
קיראו עוד כאן על תזונה עשירה בסידן.
עוד מאמר מעניין: צריכה לא שקולה של תוספי תזונה מזיקה לבריאות (ד"ר אנה ארוניס, דיאטנית קלינית)