עוגת אגסים בחושה (עם או בלי חיזוק תפוחים) – לאוהבי עוגות עם פירות זו העוגה האולטימטיבית! עדינה, לחה אך גם אוורירית, קלה, פירותית, טעימה חמה, טעימה קרה, טעימה טרייה, טעימה אחרי 3 ימים במקרר..
מתכון לעוגת אגסים (ותפוחים) בחושה עם חמאה
מתכון מעולה לעוגת פירות בחושה על בסיס חמאה (רגע, לא להיבהל! גם אם לא הכנתם אף פעם קודם, שווה לנסות, אח"כ זה קלי קלות. יש הסבר ברור + כל המתכון בתמונות).
אחרי שמכירים את המתכון הבסיסי, אפשר לקחת את העוגה למחוזות חדשים: רק אגסים או רק תפוחים, ענבים שחורים, אפרסקים, משמשים, שזיפים, דובדבנים חמוצים מצנצנת.. ואולי יש לכם רעיונות נוספים? אני אוהבת את זה בעיקר עם הרבה אגסים (בשלים ומלאי מיץ) ומעט תפוחים (גולדן דלישס).
העוגה טעימה מיד מהתנור או אחרי יומיים במקרר. אפשר להגיש חם (לחמם בטוסטר אובן) או ממש קר. רק מגרעת אחת יש לה, לעוגה, שהיא נגמרת.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית מתפרקת 26 ס"מ או 2 אינגלישקייק לעוגה 150 גרם חמאה 1 כוס סוכר (200 גרם) 3 ביצים L ½2 כוסות קמח תופח (350 גרם) ½1 כפות דבש (30 גרם) ½ מיכל שמנת חמוצה (100 מ"ל) ¼ כוס מיץ לימון (מיץ מלימון שלם) 3 כפות ליקר פירות (תפוחי עץ, אגסים, תפוזים) קורט (⅛ כפית) מלח שולחן לפירות 2 אגסים בינוניים או 3 קטנים עם הרבה מיץ 1 תפוח עץ זהוב (גולדן דלישס) (סה"כ ½2 כוסות פירות חתוכים קטן, 1 על 1 ס"מ) להכנת התבנית 10 גרם חמאה לציפוי ולהגשה (לא חובה) אבקת סוכר • קמח תופח או קמח עוגות+10 גרם אבקת אפייה • כדאי שהחמאה תהיה רכה קצת, לא חייבים
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 30 דקות
• זמן אפייה: 45 דקות
• לשמור במקרר, 4-5 ימים
• העוגה טעימה גם מיד אחרי האפיה וגם אחרי יום במקרר, אך טעמה שונה לגמרי!
• אפשר לאכול קר או חם ← חימום: בטוסטר אובן
אפשר להמיר אותה לפרווה? מה במקום שמנת חמוצה?
היי יפעת,
זו עוגה על בסיס חמאה, לכן לא יעזור להמיר רק את השמנת החמוצה.
כדאי לבחור עוגה על בסיס שמן במקום חמאה ואז לא תהיה בעיה.
מיכל