פורסם ב מתכונים למתחילים, תפוחי אדמה בתנור

פרוסות תפוחי אדמה בתנור קריספי

פרוסות תפוחי אדמה בתנור קריספיות, אפשר עם רוזמרין. מתכון מעולה ופשוט, והתוצאה – חגיגה לעיניים! איך מכינים? הכי קל שיש – 10 דקות עבודה. כל המתכון בתמונות – שלב אחר שלב


מתכון לפרוסות תפוחי אדמה בתנור

שידרוג משתלם במיוחד: מעט רוזמרין טרי. מוסיף המון – לטעם ולריח! כל הבית מתמלא ריח של רוזמרין – פותח את התיאבון ומזמין את כולם לשולחן..

כדאי לאכול מיד – תכננו את הזמנים כך שתוציאו את התבנית מהתנור ישר לשולחן!

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית אפייה גדולה סטנדרטית, בגודל 35 על 45 ס"מ

 2 ק"ג תפוחי אדמה לאפייה (תפו"א לבנים די גדולים)
 ⅓ כוס שמן זית
 1 כפית מלח בישול/אטלנטי גס, רצוי גרוס במטחנה
 ½- ¼ כפית פלפל שחור/ פלפל 4 עונות טרי גרוס (לא חובה)
 1-2 ענפי רוזמרין (לא חובה)

עזרים
 גיליון נייר אפייה (לא חובה, אבל מומלץ)
 • אפשר לקנות חבילה של גיליונות נייר אפייה חתוכים, מאד נוח

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

פרוסות תפוחי אדמה בתנור

⇓ הסבר קצר
1.    מחממים תנור אפייה ל- 190° [צלזיוס].

2.    תפוחי אדמה: מקלפים, שוטפים, ופורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ.
לאפייה אחידה, חשוב שהפרוסות יהיו באותו עובי.

3.    מסדרים בתבנית: על גבי נייר אפייה, בצפיפות, כדאי לייבש מעט תוך כדי סידור.

4.    מזליפים שמן זית – כדאי למרוח עם מברשת את כל הפרוסות. גורסים מעל מלח ופלפל ומפזרים מעל עלי רוזמרין (לא להגזים עם התבלינים)..

5.    אפייה: מכניסים לאמצע התנור, ל- 50 דקות. אם לא מספיק זהוב – השאירו עוד 5-10 דקות אבל בידקו כל כמה דקות.

6.    מוציאים מהתבנית ומעבירים לקערה יבשה על מנת שפרוסות תפוחי האדמה תשארנה פריכות. אני מוציאה מהתנור, מניחה את התבנית החמה על קרש עץ, ותוך שניות כולם מתאספים ולוקחים ישר לצלחת..

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    תנור
מחממים תנור אפייה ל- 190° [צלזיוס].

2.    הכנת תפוחי האדמה
מקלפים, מורידים עיניים אם יש, ושוטפים. אפשר להניח את התפודים המקולפים בקערה גדולה עם מים כדי שלא ישחירו.
פורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ – לאפייה אחידה, חשוב שהפרוסות יהיו באותו עובי. אחרת, פרוסות דקות מדי או לא אחידות בעובי ישרפו.

3.    הכנת התבנית
מניחים נייר אפייה בתבנית.
מסדרים את הפרוסות על גבי הנייר בצפיפות. מייבשים קצת תוך כדי סידור התבנית.
מזליפים שמן זית – כדאי למרוח עם מברשת סיליקון את כל הפרוסות.
מלח – פלפל: גורסים מעל מלח ופלפל שחור או פלפל 4 עונות. לא יותר מדי.
רוזמרין: שוטפים, מפרקים ביד (או עם מספריים) את העלים – אפשר להשאיר גבעולים דקים – ומפזרים מעל לתפוחי האדמה.

4.    אפייה (חובה להכניס לתנור חם!)
מכניסים לאמצע התנור, ל- 50 דקות. אם לא נראה מספיק זהוב – השאירו עוד 5-10 דקות אבל בידקו כל כמה דקות כדי שלא ישרף.

5.    סיום
מיד כאשר מוכן, מוציאים מהתנור ומעבירים מהתבנית לקערה יבשה על מנת שפרוסות תפוחי האדמה תשארנה פריכות (אם משאירים בתבנית הן מתרככות).
אני מוציאה מהתנור, מניחה את התבנית החמה על קרש עץ, ותוך שניות כולם מתאספים ולוקחים ישר לצלחת..

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה גדולה לתנור, מידות: כ- 35 על 45 ס"מ
(אפשר להשתמש בתבנית קטנה יותר, ולהקטין בהתאם את כמות תפו"א)
» מברשת למריחת השמן (לא חובה)
» קולפן (לא חובה)
» סכין טובה
» נייר אפייה

הערות
• רוזמרין – לא יותר מדי! גבעול אחד יפה באורך 15 ס"מ מספיק לתבנית שלמה.
• חובה להכניס לתנור חם! לא להכניס לתנור לפני שהטמפרטורה הגיעה ל- 190º.
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: פחות מ- 10 דקות
• זמן אפייה בתנור: כ- 50 דקות
• מומלץ: להגיש מיד – מהתנור לשולחן..
• חימום: כדאי לחמם בטוסטר-אובן
• הכמות במתכון (תבנית תנור גדולה): כ- 10 מנות
• טיפ: כדאי לאפות על נייר אפייה – חוסך עבודת ניקיון

תפוחי אדמה

• חשוב להשתמש בתפוחי אדמה יפים וטריים – שלא עמדו יותר מכשבוע.
• איזה תפוח אדמה: היום ניתן להשיג תפוחי אדמה מסוגים שונים – כולם גדלים בישראל! לכל סוג טעם שונה ויתרונות אחרים: מדריך סוגי תפוחי אדמה בישראל.
• תפוחי אדמה אדומים צהובים-בהירים גדולים, כמו למשל זני האפייה בשקית הצהובה של הדוד משה (כמו ויולדי, בליני, וג`לי), הם הבחירה שלנו למתכון תפוחי אדמה בתנור.
• אחסון תפו"א: יש לשמור במקום חשוך, מאוורר וקריר. לא במיכל סגור, לא בשקיות ניילון ולא במקרר (למעט תפו"א באריזה מיוחדת למיקרו).
• איך יודעים שתפוח האדמה ישן? תפו"א ישנים מוציאים ניצנים, הם מתרככים ואפילו מתקמטים, ויש להם ריח רע.
עוד הצעות למתכוני תפוחי אדמה מעולים

מטחנת תבלינים פרוסות תפוחי אדמה בתנור

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

4 תגובות בנושא “פרוסות תפוחי אדמה בתנור קריספי

  1. היי -במקרה הגעתי לבלוג . הבלוג מקסים.
    יש אפשרות ברגע שמועלה מתכון -לקבל למייל שלי,ואם כן -איך עושים זאת?
    אשמח שתפרסמו את המתכון של הכבד.
    תודה ושיהיה רק שקט במדינתנו.

    1. היי ענת, תודה על המחמאות 🙂
      הוספנו ליד כל מתכון אפשרות להירשם לקבלת עידכון על מתכון חדש באתר!
      (כמובן שהוספנו את שמך לרשימה).
      והמתכון של הכבד – יתפרסם ממש ממש בקרוב.

  2. התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: