פורסם ב ירקות בתנור, מתכונים לשבת, צמחוני, תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה וירקות בתנור (אנטיפסטי)

תפוחי אדמה וירקות אפויים בתנור ביין אדום מתוק ושמן זית. תפוחי אדמה זהובים, קרנצ'יים, וטובלים במתיקות עדינה ומענגת שמוסיף היין המיוחד. תוספת גורמה מרהיבה לארוחת שישי ברבע שעה עבודה


מתכון לתפוחי אדמה וירקות בתנור (אנטיפסטי)

מנה מהירה וממש קלה והתוצאה: מנת גורמה! והכל בעזרת יין אדום מתוק (יין קידוש) ושמן זית. הכי פשוט, הכי טעים, הכי יום שישי..

יין אדום מתוק מומלץ: יין קונדיטון, יין לקידוש במחיר נמוך ברמה של יין מחוזק איכותי

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית אפייה גדולה לתנור

לירקות
 6 תפוחי אדמה לבנים (תפו"א לאפייה) (כ- ¼1 ק"ג)
 4 גזר
 2 זוקיני ירוק
 2 עגבניות חממה או 10 עגבניות שרי

לרוטב
 ¼ כוס שמן זית (4 כפות)
 ⅓ כוס יין אדום לקידוש (יין אדום מתוק ישן)
 2-3 ענפי רוזמרין טרי
 1 כפית מלח בישול גס, כדאי טחון
 ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס

בנוסף
 גיליון נייר אפייה גדול (מתאים לתבנית)

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

תפוחי אדמה וירקות בתנור (אנטיפסטי)

⇓ הסבר קצר
1.    לפני: מניחים נייר אפייה בתבנית. מחממים תנור אפייה ל- 190° [צלזיוס].

2.    הכנת הירקות: מקלפים וחותכים תפוחי אדמה לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ, וגזר ל- 2-3 חתיכות. מנקים זוקיני וחותכים לפרוסות עבות. חותכים עגבניות לקוביות גדולות.

3.    מסדרים בתבנית את תפוחי האדמה, טיפונת אחד על השני, וביניהם מפזרים בצפיפות את הירקות האחרים.

4.    מפזרים מעל לכל הירקות שמן זית ויין אדום מתוק, זורים מלח גרוס ופלפל שחור, ומפזרים מעל את עלי הרוזמרין.

5.    מכניסים לתנור ל- 45 דקות. מעלים ל- 210° ומשאירים ל- 30 דקות נוספות.
אם רוצים שתפוחי האדמה יהיו יותר שרופים, משאירים בתנור ל- 5 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    הכנות לפני
מניחים בתבנית נייר האפייה.
מחממים תנור אפייה ל- 190° [צלזיוס].

2.    הכנת הירקות
תפוחי אדמה: לחתוך לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ (לפי מה שאוהבים).
גזר: לחתוך לפיסות באורך 8 ס"מ אם דק, ו- 4 ס"מ אם עבה.
זוקיני: לפרוס לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ.
עגבניות: לחתוך לשמיניות (עגבניות שרי לחתוך לחצאים).

3.    סידור הירקות בתבנית
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה זה לצד זה, כשחלקם עולים מעט אחד על השני.
מסדרים את הירקות הנוספים בין פרוסות תפוחי האדמה, אפשר לצופף ככל הנדרש.

4.    הרוטב
מפזרים מעל לכל הירקות שמן זית ויין אדום מתוק.
זורים מלח גרוס ופלפל שחור על כל הירקות.
תולשים את עלי הרוזמרין מהגבעולים ומפזרים את העלים על הירקות.

5.    אפייה
מכניסים לתנור (שלב אמצעי) ל- 45 דקות.
מעלים טמפרטורה ל- 210° ומשאירים ל- 30 דקות נוספות.
אם רוצים שתפוחי האדמה יהיו יותר שרופים, אפשר להשאיר לעוד 5 דקות.
כשמוכן מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא להשאיר בתנור).

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה גדולה לתנור (תבנית סטנדרטית של תנור אפייה)
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה

הערות
•    את תפוחי האדמה והגזר מקלפים. את הזוקיני לא מקלפים: מנקים היטב עם כרית יפנית ומגרדים מעט אם יש צורך.
•    הזוקיני הדקים טעימים יותר מהעבים.
•    לא כדאי להשאיר בתנור בגמר האפייה. הירקות יתייבשו.
•    כדאי לאכול זמן קצר לאחר סיום האפייה.
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• זמן בישול: שעה ורבע
• הכמות במתכון: 6-8 מנות
• מגישים מיד

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: