פורסם ב אירוח, ירקות בתנור, מתכונים בריאים, צמחוני

עגבניות צלויות בתנור (רוטב עגבניות לפסטה)

רק עגבניות – אבל כשהן צלויות בתנור עם שמן זית, עלי מרווה וקורנית, שורש ופלפל חריף – הן הופכות לממש מעדן. תוספת מושלמת שתשדרג קציצות, חזה עוף, דג וכמובן פסטה


מתכון עגבניות צלויות בתנור (רוטב עגבניות משודרג לפסטה)

עיקר התבשיל הוא כמובן העגבניות אבל מומלץ בחום לא לוותר על התוספות: שורש, בצל וקישוא.  אני דווקא אוהבת יותר את העגבניות הגדולות, שיש בהן הרבה בשר, ולא את עגבניות השרי, אבל אפשר להשתמש בכל סוג שאוהבים. העיקר שהן תהיינה אדומות, בשלות ומתוקות.

תוספת מומלצת לכל מנה: מעט פרמיז'ן איכותי מגורד דק..

ראו תמונות, שלב אחר שלב

עגבניות צלויות בתנור - החומרים מומלץ להשתמש בעגבניות טעימות עגבניות צלויות בתנור עם שורש, בצל, שום עגבניות צלויות בתנור ועשבי תיבול - קורנית, מרווה ושמן זית עגבניות צלויות בחום גבוה עגבניות צלויות בתנור עם ספגטי ופרמיז'ן

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית בינונית בגודל 24 על 35 ס"מ, בגובה 5-6 ס"מ

הירקות
 1.5 ק"ג עגבניות חממה אדומות ובשלות (כ- 12 עגבניות)
 1 שורש פטרוזיליה
 1 קישוא עגול (לא חובה)
 1 בצל סגול גדול
 ½ ראש שום (כ-5 שיני שום גדולות)
 ½-1 פלפל צ'ילי אדום חריף (לפי הטעם)

התבלינים
 ½- ⅔ כוס שמן זית (6-8 כפות)
 2 כפות סוכר דמררה (אפשר סוכר לבן)
 ½1 כפיות מלח בישול (רצוי במגרסה)
 10-12 עלי מרווה טריים
 6-8 ענפי קורנית (טימין) טריים (כ- 5 גרם)

הערה לעגבניות
• אפשר להשתמש בעגבניות חממה בשלות או עגבניות תמר מתוקות או עגבניות שרי

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.    מחממים תנור אפייה ל- 200° [צלזיוס] עם רשת להניח עליה את התבנית.

2.    חותכים את העגבניות לסירות (חוצים את העגבניה, וכל חצי חותכים ל- 2-3 סירות, ראו בתמונה). מסדרים בתבנית, בשיכבה אחת, עם החלק הפנימי למטה.

3.    מקלפים את השורש, ופורסים לפרוסות עבות. מגרדים את הקישוא וחותכים אותו גס, פורסים את השום, וחותכים את הבצל לחתיכות גדולות. מפזרים הכל בין העגבניות.

4.    חותכים את הפלפל החריף לפרוסות די דקות ומפזרים בכל התבנית – הכמות תלויה בטעם האישי ובסוג הפלפל (כדאי לטעום את הפלפל – החריפות שלהם מאד משתנה). לחריפות בינונית – שימו כחצי פלפל אדום לתבנית.

5.    זורים שמן זית על פני כל התבנית, ומפזרים מלח וסוכר, עלי מרווה וקורנית.

6.    צלייה: מכניסים לתנור, לשלב הכי גבוה שאפשר, למשך 40-45 דקות.
כדאי לבדוק אחרי 40 דקות – מוציאים מהתנור כשהעגבניות ממש צלויות אך לא שרופות: אם העגבניות ישחירו הן תהיינה מרות!
הערה חשובה: אם שמים מספיק שמן העגבניות לא נשרפות.

מקררים על השיש ומאחסנים בקופסא אטומה במקרר או במקפיא.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    תנור
מחממים תנור אפייה ל- 200° [צלזיוס] עם רשת להניח עליה את התבנית בשלב הכי גבוה שאפשר.

2.    חותכים עגבניות
חוצים כל עגבניה לשניים, וכל חצי חותכים ל- 2-3 סירות (כמו בתמונה). מסדרים בתבנית, את כל העגבניות בשיכבה אחת, עם הפנים (החלק הפנימי) כלפי מטה.
אין צורך להניח על התבנית אלומיניום או נייר אפייה.

3.    מטפלים ביתר הירקות
מקלפים את השורש ופורסים לפרוסות ברוחב 2 ס"מ; את הקישוא מספיק לגרד או לשפשף – אין צורך לקלף, ולפרוס גס (לסירות או לקוביות 3 על 3 ס"מ); את הבצל מקלפים וחותכים כמו את הקישוא. את שיני השום מקלפים וחותכים גס.
מפזרים את כל הירקות בין העגבניות.

4.    פלפל צ'ילי חריף
חותכים את הפלפל החריף לפרוסות די דקות, מוציאים את הגרעינים ומפזרים בכל התבנית – הכמות תלויה בטעם האישי ובסוג הפלפל.
כדאי לטעום את הפלפל – החריפות שלהם מאד משתנה, אפילו מעונה לעונה.
לחריפות בינונית – בדרך כלל מתאים חצי פלפל אדום (לא גדול) לתבנית.
לחריפות אש – אפשר לשים פלפל שלם.

5.    תבלינים
זורים את השמן על פני כל הירקות. מפזרים מעל מלח גס וסוכר.
מניחים מעל לירקות את עלי המרווה ואת הקורנית (טימין).
מומלץ לא לוותר על תבלינים טריים – הטעם שלהם עז יותר והריח נ-ה-ד-ר!!.

6.    צלייה
מכניסים לתנור, לשלב הכי גבוה שאפשר, למשך 40-45 דקות.
בודקים אחרי 40 דקות – מוציאים מהתנור כשהעגבניות ממש צלויות אך לא שרופות:
אם העגבניות ישחירו הן תהיינה מרות.
הערה חשובה: אם שמים מספיק שמן העגבניות לא נשרפות.

מקררים על השיש ומאחסנים בקופסא אטומה במקרר או במקפיא.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית מתאימה לתנור (מתכת או פיירקס) – תבנית בינונית בגודל 24 ס"מ X 35 ס"מ X 6 ס"מ
» קרש חיתוך
» סכין גדולה וטובה

הערות

• אל תחסכו בשמן זית! אני יודעת שזה נראה הרבה, אבל: הרעיון הוא ממש "לבשל" את העגבניות בשמן ולא רק לצרוב אותן. נסו, לפחות פעם אחת, עם כל כמות השמן המומלצת 🙂
• אין צורך לרפד את התבנית ברדיד אלומיניום או נייר אפייה – להיפך. זה רק מפריע: בגלל השמן, העגבניות לא נדבקות לתבנית. הן מגירות המון רוטב, שאפשר לאסוף אותו. אם מניחים רדיד אלומיניום העגבניות ידבקו אליו והרוטב יתייבש.
• אם לא שמים את התבנית ממש גבוה בתוך התנור – זמן הצלייה יתארך.
• כדאי לקרר קצת, לפני שמעבירים לכלי אחר.

עגבניות צלויות בתנור – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן בתנור: 45 דקות
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• איחסון: כשלושה ימים במקרר. נשמר מצויין במקפיא (כדאי להפשיר לאט על השיש)
• מתאים לקציצות, חזה עוף, דג, פסטה, אורז וכבסיס למרק עגבניות

מה עושים עם זה?

מוסיפים לקציצות עוף פשוטות ונהדרות, או חזה עוף עסיסי, או ליד דג מטוגן, או על פסטה טובה עם גבינת פרמיז'ן מעל.. פשוט מעדן! מהעגבניות הצלויות אפשר להכין גם מרק עגבניות נהדר (מתכון מלא בקרוב).

עגבניות צלויות עם חזה עוף

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: