פורסם ב קינוחים ללא אפייה, קינוחים קלים

קרמשניט

קרמשניט (עוגת נפוליאון) הוא קינוח אולטימטיבי: שכבות של עלים קריספיים, קצת מתוקים, טריים מאד, וביניהם שכבות של קרם שמנת – וניל .. כל כך פשוט כל כך טעים..


מתכון לקרמשניט (עוגת נפוליאון)

קרם שניט (מגרמנית: Cremeschnitte) או מילפיי (מצרפתית: Mille-feuilles) שפירושו אלף עלים או עוגת נפוליאון (בארה"ב) – המון שמות לאותו רעיון: שכבות עלים קריספיים, קצת מתוקים, טריים מאד, וביניהם שכבות של קרם שמנת – וניל .. פשוט מופלא

אין עוגה יותר מהירה – מרשימה – טעימה – ואהובה על כולם !! עוגה שאפשר להכין 5 דקות לפני שמתיישבים לאכול ארוחה חגיגית (משמנת, אינסטנט וניל ועלים מוכנים) – ולהגיש אותה למנה אחרונה, או כאשר מפתיעים אתכם אורחים שאתם אוהבים..

אפשר להכין במהירות מעלים מוכנים. אפשר לאפות את העלים לבד, מבצק קפוא, ולהכין את הקרם מאינסטנט פודינג וניל. ואפשר להכין גם את הקרם לבד: קרם פטיסייר (מחלב וחלמונים) עם שמנת מתוקה מוקצפת. בכל מקרה מובטח לכם שכולם יאהבו..

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
קרם מילוי
 200 מ"ל (כוס שתיה) חלב
 1 חבילה (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה (32% / 38%)
 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

אפשרות ראשונה: עלים מוכנים
 1 חבילה של עלים מוכנים (כמו בתמונה כאן למטה)
 • רק של חברה טובה. אחרת עדיף בצק עלים קפוא.
 אני משתמשת בעלים מוכנים של Bonomi.

אפשרות שניה: עלים מבצק קפוא
 ½ חבילה של בצק עלים קפוא מרודד (500-600 גרם)
 ⅓ כוס אבקת סוכר (50 גרם)
 2 גיליונות גדולים של נייר אפייה
 ½ כוס קמח (לרידוד)
 • יש להפשיר לילה שלם במקרר או כשעה בחוץ

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב
(החלק הראשון: עלים מוכנים | החלק השני: בצק קפוא)

קרמשניט

⇓ אופן הכנה - עלים מוכנים
1.    שמים בקערת המיקסר: שמנת מתוקה, חלב ואבקת אינסטנט פודינג וניל.

2.    מקציפים עד לקבלת קרם די נוקשה: מתחילים במהירות איטית ומגבירים לאחר חצי דקה למהירות מקסימלית. מקציפים 3-4 דקות עד שרואים סימנים על הקרם.
מבחן הקושי: כשמרימים את המקצף – הקרם עומד ולא זז.

3.    מכניסים למקרר את קערת המיקסר עם הקרם ל- 20 דקות.
אם אין זמן אפשר לוותר. אם יש זמן – אפילו 5-10 דקות במקרר יוסיפו.

4.    מניחים את העלה הראשון בתבנית או על המגש, ומורחים עליו שליש מהקרם. מניחים מעל את העלה השני – מניחים ישר, בלי ללחוץ, ומורחים עליו חצי מהקרם שנותר בקערה. מניחים מעל את העלה השלישי – שוב מניחים ישר ובזהירות, בלי ללחוץ, ומורחים עליו כל הקרם שנותר.

5.    מכניסים למקרר לחצי שעה.
אם אין זמן אפשר לוותר. אם יש זמן – אפילו 5-10 דקות במקרר יוסיפו.

6.    הגשה: כדאי לחתוך לריבועים לפני שמגישים.
איך חותכים: קל יותר לחתוך אחרי שהעוגה נמצאת זמן קצר במקרר.
כדאי להשתמש בסכין לחם משוננת, ולחתוך בתנועות של ניסור ללא לחץ (ולא של חיתוך מלמעלה למטה).

לקרוא עוד ליחצו:
אופן הכנה - עלים מבצק קפוא
לאפיית הבצק דרושות 2 תבניות מרובעות גדולות (תבנית תנור סטנדרטית)
2 גיליונות נייר אפייה, ו- ⅓ כוס אבקת סוכר (50 גרם).
הערה: יש להפשיר את הבצק הקפוא לגמרי לפני השימוש. הטוב ביותר הוא להעביר את הבצק מהפריזר למקרר לכל הלילה.

1.    מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס] במצב "טורבו".

2.    מניחים גיליון גדול של נייר אפייה על השיש, ומפזרים עליו מחצית מהקמח.

3.    חותכים מהבצק המופשר חצי (בערך):
• פותחים את הבצק המגולגל בעדינות, ולוקחים אורך מעט קצר יותר מאורך התבנית.
• מניחים את הבצק על הקמח ומפזרים עליו את שאר הקמח.

4.    מרדדים מעט, כך שהבצק יתאים בגודלו לתבנית: קצת לאורך ובעיקר לרוחב. מעבירים לתבנית התנור ביחד עם נייר האפייה.

5.    לאחר העברה לתבנית, חותכים עם סכין חדה לשלושה חלקים שווים.
במקום 3 חלקים גדולים, אפשר לחתוך למלבנים קטנים שווים וכך לחסוך את החיתוך אחרי האפייה. צריך לקחת בחשבון שמריחת הקרם תקח יותר זמן: צריך להניח כף קרם על כל מלבן וליישר מעט או להשתמש בשקית זילוף.

6.    מפזרים מעל את אבקת הסוכר, מכסים בגיליון נייר האפייה השני ומניחים עליו את תבנית האפייה השניה – תפקידה ללחוץ את הבצק ולמנוע התנפחות שלו.

7.    מכניסים לאמצע התנור ל- 25 דקות. מוציאים מהתנור ובודקים שהצבע זהוב. אם העלים עדיין בהירים מדי מחזירים לעוד 2-3 דקות.
(כשמכינים בפעם הראשונה כדאי לבדוק כבר אחרי 20 דקות).

8.    מוציאים ומשאירים להתקרר עם התבנית על הבצק למשך 10 דקות. אחרי שהתקרר מרימים את התבנית ומקלפים בעדינות את נייר האפייה.
מורחים קרם – רק לאחר שהבצק קר לגמרי.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» מיקסר
» תבנית מרובעת שמתאימה לגודל העלים (ריבוע בגודל 25 על 25 ס"מ, בגובה 5-7 ס"מ) או מגש גדול. אפשר להשתמש גם בקופסא מיוחדת מתפרקת עם ידית נשיאה – מתאים למקרר ומתאים להגשה.
• יותר נוח לשמור במקרר בתבנית מאחר וניתן לכסות את העוגה בניילון.

» אם משתמשים בבצק עלים קפוא:
דרושות 2 תבניות תנור סטנדרטיות גדולות ו- 2 גליונות גדולים של נייר אפייה

הערות
עלים מוכנים

• רק של חברה טובה. כל המתכון משתלם רק אם העלים ממש טובים – אם העלים לא טובים העוגה לא תצא טעימה.

• העלים הכי טובים בעיני הם העלים המוכנים של חברת Bonomi האיטלקית. הם עולים 12.90 שקלים (בחצי חינם) ותאריך התפוגה שלהם כחודשיים-שלושה. הם תמיד טריים, פריכים ומעט מתוקים. צריך לשים לב שהם שלמים ולשמור אותם בבית כך שלא ישברו.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב
(החלק הראשון: עלים מוכנים | החלק השני: בצק קפוא)
איך וכמה..

• זמן הכנה: 10 דקות (עם הפסקה באמצע)
• זמן קירור: 40 דקות (20 דקות באמצע + 20 דקות בסוף. לא חייבים
• הכי טעים אחרי שעה!
• הגשה: אחרי 10-20 דקות במקרר, חותכים לריבועים ומגישים מיד

טיפים

♦ תחזיקו תמיד בבית את כל המרכיבים: שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, ועלים מוכנים טובים [אני משתמשת בעלים של Bonomi האיטלקית – מאד מוצלח, נשמר טרי ושלם ובמחיר הוגן (12.90 שקל)].

עלים מוכנים של Bonomi קרמשניט

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 1

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: