פורסם ב אירוח, עוף

חזה עוף ברוטב קוקוס ופטריות

חזה עוף עסיסי ברוטב קוקוס עשיר, עם גינג'ר טרי, פטריות שמפיניון, ובצל ירוק קצוץ לטאצ' רענן ומעניין. מתכון קל בניחוח אסייתי שגם ילדים ממש אוהבים. רק להניח על אורז לבן.. נהדר לארוחה משפחתית חגיגית! מיוחד, טעים ומרשים


מתכון לחזה עוף ברוטב קוקוס ופטריות

מתכון קל ומהיר להכנת ניתחי חזה עוף טעימים במחבת, עם רוטב בניחוח אסייתי – מעניין ושונה מהרגיל. הרוטב עשיר וטעים – מספיק להגיש רק עם אורז לבן.

הבצל הירוק מוסיף המון רעננות (וצבע) לרוטב – מומלץ לא לוותר.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לעוף
 900-950 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)
 ½ כוס קמח
 1 כפית מלח בישול (גרוס או מלח גס בתוך מגרסה)
 ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס
 4 כפות (¼ כוס) שמן (שמן זית או שמן אחר לטיגון)

לרוטב
 2 כפות שמן זית (30 מ"ל)
 70 גרם חמאה (אפשר להחליף ב- 3 כפות שמן זית)
 2 בצלים יבשים (220 גרם)
 30 גרם ג'ינג'ר טרי (חתיכה באורך כ- 7 ס"מ)
 ¼ ראש שום (4-5 שיניים)
 450 גרם (2 סלסילות) פטריות שמפיניון טריות
 1 פחית (400 מ"ל) קרם (חלב) קוקוס
 5 בצל ירוק
 ½1 כפיות מלח בישול
 ⅛ כפית פלפל שחור טרי גרוס

• כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה.

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

חזה עוף ברוטב קוקוס ופטריות

⇓ הסבר קצר
1.    מכינים את הירקות לרוטב: פורסים דק את הבצל. קוצצים לרצועות דקות (גפרורים) את הג'ינג'ר והשום. מקלפים (או שוטפים ומנגבים) את הפטריות ופורסים (כחצי ס"מ).

2.    מחממים סוטז' (סיר רחב) על להבה גדולה, מוסיפים שמן זית, ומטגנים בצל על אש חזקה 2 דקות, עד לשקיפות. מוסיפים שום וג'ינג'ר, מנמיכים אש, ומטגנים עוד 2 דקות.

3.    מוסיפים חמאה (או שמן זית), ומניחים מעל את הפטריות. מטגנים דקה על אש חזקה ועוד 6 דקות על אש נמוכה – עד שהפטריות מתרככות אך נותרות בהירות. מוסיפים קרם קוקוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים מלח ופלפל, ומבשלים 2 דקות.

4.    בזמן שהרוטב מתבשל מטפלים בעוף: שוטפים, מנקים שומנים וגידים, חותכים לרצועות, ומייבשים. מפזרים מלח ופלפל שחור (לא יותר מדי, עוף כשר כבר מומלח).

5.    מקמחים את העוף: מכינים צלחת עם קמח. טובלים כל חזה-עוף משני צידיו בקמח, מנערים ומניחים אחד ליד השני (עובדים מהר – הקמח נספג והחתיכות נדבקות זו לזו).

6.    מטגנים את העוף: במחבת עבה ומעט שמן מטגנים כ- 2 דקות מכל צד: הופכים כשהשוליים מתחילים להלבין, מוציאים כשהעוף נראה כמעט מוכן.
מעבירים את החתיכות המוכנות לקערה גדולה (לא לתוך הרוטב!).

7.    חיבור והגשה: לאחר שהעוף התקרר לגמרי, בסמוך להגשה, מחממים את הרוטב לרתיחה עדינה, מוסיפים את העוף, מכסים, מנמיכים להבה, ומחממים 4-5 דקות.

8.    בינתיים קוצצים דק בצל ירוק, חולטים, מקררים, ומוסיפים לסיר או ישירות לכל צלחת. אפשר גם לקצוץ דק ולהוסיף לסיר עם הרוטב והבשר ב- 2 הדקות האחרונות.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מכינים את הירקות לרוטב
בצל: מקלפים, חוצים, ופורסים דק (חצי ס"מ).
ג'ינג'ר: קוצצים לרצועות דקות (גפרורים די דקיקים).
שום: מקלפים וקוצצים לרצועות דקות.
פטריות: מקלפים (לא חייבים. אפשר לשטוף ולנגב), ופורסים בינוני (כחצי ס"מ).

2.    מטגנים את הירקות
מחממים סוטז’ (סיר נמוך ורחב) או סיר גדול במשך כחצי דקה, ומוסיפים 2 כפות שמן זית.
מוסיפים בצל ומטגנים על אש חזקה כ- 2 דקות, עד לשקיפות. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את השום והג'ינג'ר, מנמיכים את האש, ומטגנים תוך כדי עירבוב 2 דקות. מוסיפים חמאה (או 2 כפות שמן זית), מחכים כרבע דקה, ובוחשים טיפונת.
מניחים את הפטריות על גבי הבצל והחמאה, מגבירים לאש חזקה, ומטגנים דקה.
מנמיכים את האש, ומטגנים 6 דקות, עד שהפטריות מתרככות מעט אך עדיין נותרות בהירות. לא מערבבים! הופכים 3 פעמים, בעדינות, במהלך הטיגון.
הפטריות צריכות להישאר שלמות ויפות, בהירות, לא מטוגנות, כמעט חיות.

3.    מבשלים את הרוטב
מוסיפים קרם קוקוס, בוחשים טיפונת, מגבירים את האש, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מוסיפים מלח ופלפל, ומבשלים 2 דקות. מכבים ומשאירים מכוסה.

4.    מכינים את העוף
בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את העוף –
מנקים, מייבשים, חותכים לרצועות, ממליחים ומפלפלים.
מקמחים משני הצדדים, ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית, כ- 2 דקות מכל צד.

להוראות מפורטות – ליחצו כאן: איך מכינים חזה עוף רך ועסיסי

הכי חשוב:

•    מניחים את החתיכות במחבת בצפיפות – הן מתכווצות בטיגון ואין הגרת נוזלים. ככל שהמחבת יותר מלאה – היא תשרף פחות.
•    על מנת למנוע הידבקות אפשר להשתמש במעט יותר שמן.
•    העוף ממשיך להתבשל עוד דקה-שתיים לאחר שהוצאנו אותו מהמחבת והעברנו לקערה. לכן כדאי להוציא את העוף טיפה לפני שהוא מוכן. 2 דקות מכל צד הם זמן מספיק לגמרי – העוף ישאר רך, עסיסי, ומלא טעם, ולגמאי עשוי. טיגון ארוך יותר יהפוך אותו לייבש וקשה.

5.    לפני ההגשה – קוצצים וחולטים בצל ירוק
חותכים בצל ירוק לרצועות באורך ס"מ (אפשר לחתוך באלכסון מטעמי יופי).
מניחים בקערה, יוצקים מעל מים רותחים, ומשאירים לדקה.
מעבירים למסננת, ושוטפים את הבצל כמה שניות מתחת לזרם מים קרים.

6.    מחברים ומגישים
לאחר שהעוף המטוגן התקרר לגמרי, בסמוך להגשה:
טועמים את הרוטב ומוסיפים לפי הצורך מלח ופלפל שחור. מחממים את הרוטב עד לרתיחה עדינה. מוסיפים את העוף, מכסים את הסיר עם מיכסה, מנמיכים להבה, ומחממים 4-5 דקות. מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק חלוט, בוחשים ומגישים מיד.

בצל ירוק:
במקום להוסיף את הבצל הירוק לסיר, אפשר לפזר אותו על כל מנה בצלחת. אפשר גם לוותר על החליטה ולהוסיף את הבצל הקצוץ לרוטב בדקה האחרונה.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סוטז’ (סיר נמוך ורחב) או סיר גדול
» מחבת גדולה לטיגון העוף (רצוי מחבת עבה וגדולה, עם שוליים נמוכים, מחומר קרמי או מטפלון)
» קרש חיתוך
» סכין גדולה וטובה
» קערית קטנה ומסננת לחליטת הבצל הירוק (לא חובה)
» מלקחיים או שני מזלגות עץ גדולים
» מגש/קרש חיתוך גדול לייבוש העוף

הערות
העוף

•    כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה. עובי מומלץ כס"מ או מעט יותר. חותכים לרצועות לא דקות או למלבנים לא גדולים מדי.

•    הסבר מפורט של הכנת חזה עוף – ראו איך מכינים חזה עוף רך ועסיסי.

•    את העוף מוסיפים לרוטב רק לאחר שהבשר התקרר לגמרי (ונאטם). זה מה שמשאיר אותו רך, עסיסי ומלא טעם, גם לאחר שהוא עטוף ברוטב.

הרוטב

•    הסמיכות של הרוטב תלוייה מאד בקרם קוקוס – אני מעדיפה קרם קוקוס בריכוז של כ- 50%. יותר מזה (70%) הופך את הרוטב למאד סמיך, פחות מזה (20%) – הטעם יוצא חלש מדי.

•    הפטריות טעימות ביותר כשהן לא מבושלות מדי – צריך רק לרכך אותן ולתת להן להפריש מיצים ולא ממש לטגן אותן. החמאה מאד עוזרת אך מי שלא רוצה – אפשר בהחלט לוותר.

•    הבצל הירוק מוסיף רעננות לרוטב (וגם צבע!) – מומלץ לא לוותר. חשוב לשים לב לא לבשל יותר מדי: להוסיף ברגע האחרון (אם לא מגישים מיד, מוסיפים את הבצל בחימום לפני ההגשה).

•    אם מכינים מראש, כדאי לשמור בנפרד את העוף המוכן ואת הרוטב. לפני ההגשה מחממים את הרוטב היטב, מוסיפים את העוף ומערבבים כך שהחתיכות העוף יכוסו כולן ברוטב, ומשאירים על אש נמוכה ל- 5 דקות. מוסיפים בצל ירוק ומגישים מיד. כדאי להוציא את העוף מהמקרר כחצי שעה (רבע שעה בקיץ) לפני החימום.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנת הרוטב: 20 דקות
• זמן בישול: 10 דקות
• זמן הכנת העוף: 20 דקות
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• הרוטב לא נשמר טוב בהקפאה
• המתכון לא כשר: אין בעייה לטגן את הפטריות בשמן זית במקום בחמאה

חזה עוף רך ועסיסי

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

2 תגובות בנושא “חזה עוף ברוטב קוקוס ופטריות

  1. האם אפשר לוותר על קימוח העוף או לחלופין לקמח בקמח ללא גלוטן בסיסי (מרמולייט)?

    1. הציפוי (המאד דק) בקמח הוא שעוזר לחזה עוף להיות כל כך רך ועסיסי, ככה שאפשר לוותר על הקמח אך אז העוף פחות רך.
      לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן, יתכן שזה יעשה את העבודה. צריך לנסות.
      בכל מקרה, אני אברר את הסוגיה ואחזור אליך כאן בקרוב 🙂

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: