פורסם ב עוגות גבינה, שבועות

עוגת גבינה אפויה קלה (עוגת הגבינה הראשונה שלי)

תחתית קרנצ'ית ומיוחדת עם שקדים, ומעליה גבינת שמנת ומסקרפונה – זו עוגת גבינה אפויה קלה ומהירה להכנה טעימה להפליא! אני מגישה בכל חג ובכל יום הולדת, ועוד לא פגשתי אורח (צעיר או מבוגר) שלא אהב אותה


מתכון לעוגת גבינה אפויה קלה

זו עוגת הגבינה האפוייה הראשונה שהכנתי – היא כל כך קלה ופשוטה, ותמיד מצליחה, שאין יותר מתאימה ממנה לפעם הראשונה (אני אוהבת לקרוא לה עוגת הגבינה הראשונה שלי 🙂 )

אם לא הכנתם עד היום עוגת גבינה, או שניסיתם אך זו היתה חוויה לא מוצלחת – נסו את העוגה הזו, לא תצטערו! זו העוגה האולטימטיבית לכל מי שלא הכין אף פעם עוגת גבינה. המתכון מאד פשוט וברור וזמן ההכנה ממש ממש קצר.

העוגה הכי טעימה אחרי יומיים-שלושה במקרר כך שאין מתאימה ממנה לאירוח: מכינים יומיים קודם ומחביאים במקרר עד שהאורחים מגיעים..

♦ אפשר להכין גם ללא מיקסר – מערבבים את הגבינות, הביצים והסוכר בקערה גדולה עם מטרפה.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

תחתית אפויה לעוגת גבינה - טוחנים שקדים תחתית אפויה לעוגת גבינה - מוסיפים חמאה תחתית אפויה לעוגת גבינה - מוסיפים קמח ומעבדים כדקה תחתית אפויה לעוגת גבינה - משטחים ומהדקים עם כף תחתית אפויה לעוגת גבינה - אופים 15 דקות חום בינוני מניחים תבנית עם מים בתחתית התנורמקציפים מעט ביצים וסוכר מוסיפים גבינות ומערבלים טיפונת עוגת גבינה אפויה קלה - שופים את הגבינות על התחתית שהתקררה עוגת גבינה אפויה קלה - אופים 45 דקות ב- 180 מעלות עם מים בתחתית התנורעוגת גבינה אפויה קלה על בסיס משקדים וחמאה

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לפיירקס גדול (כמו אליפסה באורך 38 ס"מ)

לתחתית
 ¾ כוס (100 גרם) קמח רגיל
 ½ כוס (100 גרם) סוכר
 100 גרם (כוס) שקדים מולבנים (לא קלויים)
 100 גרם חמאה רגילה

לגבינה
 4 ביצים (L)
 1 כוס (200 גרם) סוכר
 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת סימפוניה 5%
 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה 40%
 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה רגילה (15%)
 1 כפית תמצית וניל
 2 כפות (18 גרם) קמח רגיל

לאפייה
 אם לא אופים בפיירקס: 10 גרם חמאה או תרסיס לשימון תבנית
 (אם אופים בתבנית פיירקס – אין צורך)
 תבנית מים להניח על קרקעית התנור: תבנית תנור או פיירקס, ממלאים ⅔ גובה מים.
הערות
 • קמח: אם משתמשים בקמח יעודי - רצוי קמח לעוגיות
 • גבינת שמנת: חלק מגבינות השמנת קצת יותר מלוחות לכן אני מעדיפה סימפוניה
 • מסקרפונה: בד"כ אומרים גבינת מסקרפונה, למעשה זו שמנת
(על הקופסא כתוב: שמנת מתוקה קשה בסיגנון איטלקי 40%). אני מעדיפה את זו של מחלבות גד
 • שקדים: אפשר לקנות שקדים טחונים במקום לטחון לבד.
אני מעדיפה לטחון כי אז המירקם גס יותר והשקדים יותר מורגשים בתחתית

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.   משמנים את התבנית בחמאה או בתרסיס שמן. תבנית פיירקס אין צורך לשמן!

2.    מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

3.   מכינים את התחתית במעבד מזון: מרסקים את השקדים עם 2 כפות סוכר (2-3 דקות). מוסיפים את יתרת הסוכר ומפעילים ל- 2 דקות נוספות.
חותכים את החמאה לקוביות, ומוסיפים לתערובת – מפעילים את המעבד לדקה נוספת. מוסיפים את הקמח ומפעילים ל-  1-2 דקות נוספות, עד לקבלת גוש דביק.

4.    מעבירים את התערובת לתבנית, מהדקים חזק לקרקעית, משגיחים שלא ישארו חורים. מחליקים בסוף עם תחתית של כף גדולה (זה החלק הכי קשה במתכון 🙂 )

5.   מכניסים לאמצע התנור ואופים 15-17 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מיד.
אם התחתית לבנה – אפינו פחות מדי (לא לאפות יותר מדי, התחתית תישרף).
משאירים את התחתית להתקרר קצת, עד שמכינים את תערובת הגבינה.

6.    מניחים תבנית עם מים על קרקעית התנור. מעלים את הטמפרטורה ל – 190°.
(תבנית תנור על השלב התחתון או פיירקס על הקרקעית, מלאים ⅔ גובה במים)

7.   מכינים את תערובת הגבינה: מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה במשך חצי דקה. מוסיפים גבינות ושמנת ומקציפים במהירות נמוכה כרבע דקה. מוסיפים תמצית וניל וקמח ומקציפים עוד רבע דקה במהירות נמוכה.
♦ אם אין מיקסר – אפשר לערבב ביד עם מטרפה
שופכים את התערובת על התחתית שהתקררה.

8.    מכניסים לאמצע התנור, מורידים ל- 180°, ואופים 45 דקות.
העוגה מוכנה, כשהיא מזהיבה מעט מסביב, ובאמצע היא עדיין לבנה.
פותחים את דלת התנור עד לאמצע הדרך ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור.
כשהעוגה קרה לגמרי מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

הגשה

אפשר להוסיף כפית קונפיטורה חמצמצה או תותים טריים בעת ההגשה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מכינים את התבנית
משמנים תבנית בחמאה או בתרסיס שמן.
אם משתמשים בתבנית פיירקס – אין צורך לשמן!

2.    מחממים תנור
מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

3.    מכינים את התחתית במעבד מזון
• מרסקים היטב את השקדים עם 2 כפות סוכר (2-3 דקות).
• מוסיפים את יתרת הסוכר ומפעילים ל- 2 דקות נוספות.
• חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים לתערובת ומפעילים לדקה נוספת.
• מוסיפים את הקמח ומפעילים ל-  1-2 דקות נוספות עד שכל החומרים מתאחדים היטב ונוצרת גוש דביק.

4.    מעבירים את התערובת לתבנית
שופכים את התערובת בתבנית, משטחים אותה ומהדקים היטב עם אצבעות צמודות. מהדקים ומותחים עד לכיסוי כל התחתית (ראו בתמונות).
חשוב לשים לב שלא ישארו חורים או איזור שבו הבצק דק מאד.
לסיום, מחליקים עם תחתית של כף גדולה כדי לקבל משטח ישר ושווה ככל האפשר – זה החלק הכי קשה במתכון! אז לא להתייאש..

5.    אופים את התחתית
מכניסים לאמצע התנור ואופים 15-17 דקות, עד להזהבה קלה.
מוציאים מיד כשמוכן – לא משאירים בתנור! – ומשאירים על השיש להתקרר קצת.
הערה: אם התחתית נראית לכם לבנה – החזירו אותה לתנור לעוד 2-4 דקות.
כדאי להשגיח כל הזמן, לפחות בפעם הראשונה, על מנת לא לאפות יותר מדי – התחתית עלולה להישרף! ברגע שהיא זהובה – הוציאו אותה מהתנור.

אל תתחילו להכין את הגבינה לפני שהתחתית אפויה (צריך לחכות שתתקרר)

6.    מחממים תנור ומכניסים אליו תבנית עם מים
מניחים תבנית עם מים על קרקעית התנור.
אפשר להשתמש בתבנית תנור רגילה או פיירקס גדול נוסף. ממלאים את התבנית במים מהברז עד גובה ⅔ ומניחים אותה בזהירות בתוך התנור, על הקרקעית שלו.
מעלים את הטמפרטורה ל – 190°.

7.    מכינים את תערובת הגבינה במיקסר
• מניחים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כחצי דקה.
• עוצרים, מוסיפים את הגבינות והשמנת ומקציפים במהירות נמוכה רבע דקה.
• עוצרים, מוסיפים תמצית וניל וקמח ומקציפים במהירות נמוכה רבע דקה.
• שופכים את התערובת על התחתית שאפינו, ושהתקררה לגמרי בינתיים.
הערה: אם אין מיקסר – אפשר לערבב הכל גם ביד, עם מטרפה ידנית.

8.    אופים את העוגה
מכניסים לאמצע התנור, מורידים ל- 180°, ואופים 45 דקות.
העוגה מוכנה, כשהיא מזהיבה מעט מסביב, ובאמצע היא עדיין לבנה – אל תחכו שכל פני העוגה יזהיבו – זה סימן שאפינו יותר מדי זמן!
יתכן שיש בקע לא גדול מסביב – כמו טבעת – לא נורא. העוגה תרד קצת ותתיישר.

מכבים את התנור, פותחים את הדלת עד לאמצע הדרך ומשאירים את העוגה להתקרר לאט בתוך התנור.
כשהעוגה קרה לגמרי מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

הגשה

אפשר להוסיף כפית קונפיטורה חמצמצה או תותים טריים בעת ההגשה.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית לעוגה: פיירקס גדול – אליפסה באורך 38 ס"מ או מלבן בגודל 34 על 24 ס"מ. גובה התבנית: 5-7 ס"מ
» מעבד מזון
» מיקסר (אם אין מיקסר – אפשר לערבב ביד עם מטרפה)
» תבנית גדולה (פיירקס גדול או תבנית תנור סטנדרטית) שאפשר למלא במים ולהניח על קרקעית התנור

הערות
לעוגה מושלמת

• אל תחליפו את הגבינות ברשימת החומרים בגבינות אחרות.
• אל תוותרו על תבנית מים בתחתית התנור: ממלאים תבנית גדולה עם מים ומניחים על קרקעית התנור בזמן אפיית העוגה. מאד פשוט ומאד חשוב.

עוגת גבינה אפויה קלה – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות (עם הפסקה באמצע)
• זמן אפייה: 45 דקות
• כמו כל עוגת גבינה: הכי טעימה אחרי 2-3 ימים
• יש גם עוגת גבינה גבוהה עגולה: עוגת גבינה אפויה מושלמת

טיפים להגשה

• עוגת גבינה אי אפשר להעביר לצלחת הגשה. כדאי לאפות בכלי שיפה להגיש בו. אני אופה בתבנית פירקס גדולה מאד, רגילה, ומעולה להגשה
• אפשר להוסיף כפית קונפיטורה חמצמצה או תותים טריים בעת ההגשה

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 2

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: