פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, עוגת שוקולד, קינוחים ללא אפייה

עוגת ביסקוויטים משודרגת

שוקולד בשני צבעים, ביסקוויטים פתי בר פריכים, שמנת, קצת חמאה – זה כל מה שצריך לעוגת ביסקוויטים משודרגת, פשוטה וקלה להכנה אך מפתיעה אחרי לילה במקפיא! אין (באמת אין) ילד שיכול לעמוד בפניה


מתכון לעוגת ביסקוויטים משודרגת (מיוחדת לילדים)

ההקפאה הופכת את העוגה הזו לחגיגה: יפיפיה, מרשימה, וטעימה שאי אפשר לתאר.. כמו גלידת קסטה איכותית במיוחד.

אפשר להכין שבוע או יותר מראש. אפשר לשמור המון זמן במקרר (אבל קשה.. זה תמיד נגמר מהר מדי). ואפשר להכין עם הילדים ביחד!

לפני שמתחילים, הכינו מקום נוח במקפיא להכנסה והוצאה מהירה של התבנית כשהיא ישרה לגמרי (אופקית, כך שלא צריך להטות אותה כשמכניסים למקפיא).

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
תבנית אינגלישקייק

לעוגה
 300 גרם שוקולד חלב
 410 גרם שוקולד לבן (אפשר גם 400 גרם)
 1 חבילה (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה (32% / 38%)
 ½ כוס (125 מ"ל) חלב
 150 גרם חמאה
 220 גרם (40 ביסקוויטים) פתי בר בטעם קקאו "הדר"

אביזרים
 תבנית אינגלישקייק
 ניילון נצמד
 כוס מידה גדולה או קערה + כוס מידה רגילה
 3 סירים בינוניים

• בפסח אפשר להשתמש בעוגיות יין

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

עוגת ביסקוויטים משודרגת

⇓ הסבר קצר
מכינים 2 צלחות, 2 סירים, כוס מידה גדולה או קערה, תבנית אינגלישקייק, וניילון נצמד:

1.    שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים כל סוג בצלחת נפרדת. מחלקים את החמאה – חצי (75 גרם) לכל צלחת, וחותכים אותה לקוביות. מניחים את הביסקוויטים בקערה.

2.    מערבבים את השמנת המתוקה והחלב בתוך כוס מדידה (מתקבלת כמות של 375 מ"ל), ומוזגים חצי מהכמות לכל סיר.

3.    מכינים גנאש שוקולד חלב בסיר 1 וגנאש שוקולד לבן בסיר 2: מחממים את הסיר עם הנוזלים על אש בינונית עד שנוצרות בועות קטנות, ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד, ובוחשים היטב עד שהקרם נראה סמיך ואחיד. מוסיפים חמאה ושוב מערבבים עד שהחמאה מתאחדת כולה לתוך השוקולד. משאירים להתקרר בסיר 5-10 דקות.

4.    מרפדים תבנית אינגלישקייק בניילון נצמד עבה (או כפול) ומשאירים שוליים גדולים.

5.    בניית שכבות שוקולד – ביסקוויט:

• שיכבה 1:  מוזגים שליש מהשוקולד הלבן לתבנית, ומכניסים למקפיא ל- 15 דקות. מוציאים, מסדרים מעל שיכבת ביסקוויטים (בלי ללחוץ), ומחזירים למקפיא ל- 10 דקות.

• שיכבה 2:  מוזגים חצי מהשוקולד חלב לתבנית, ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות. מוציאים, מסדרים ביסקוויטים, ומחזירים למקפיא ל- 5 דקות.

• שיכבה 3:  מוזגים חצי מהשוקולד הלבן שנשאר בסיר לתבנית. מכניסים למקפיא ל- 10 דקות. מוציאים, מסדרים ביסקוויטים, ומחזירים למקפיא ל- 5 דקות.

• שיכבה 4:  מוזגים את כל השוקולד חלב שנותר בסיר לתבנית, ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות. מוציאים, מסדרים ביסקוויטים, ומחזירים למקפיא ל- 5 דקות.

• שיכבה 5:  מוזגים את כל השוקולד הלבן שנותר לתבנית, וסוגרים את הניילון.

6.    מכניסים למקפיא ל- 24 שעות (כדאי אף יותר, אם יש זמן עדיף ליום וחצי-יומיים).

7.    מחלצים אחרי שהעוגה לגמרי קפואה: מניחים מגש על התבנית, מחזיקים ביחד והופכים. מרימים את התבנית, ומורידים במשיכה עדינה את הניילון.

8.    פורסים פרוסות לא עבות מדי עם סכין חד וגדול, ומגישים מיד. אח"כ שומרים במקפיא.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

מכינים 2 צלחות, 2 סירים, כוס מידה גדולה או קערה, תבנית אינגלישקייק, וניילון נצמד:

1.    הכנת השוקולד והחמאה
שוברים את השוקולד חלב לקוביות ומניחים בצלחת 1 – "שוקולד חלב"
שוברים את השוקולד הלבן לקוביות ומניחים בצלחת 2 – "שוקולד לבן"
מחלקים את החמאה לשניים – שמים חצי מהכמות (75 גרם) בצלחת 1 וחצי בצלחת 2, וחותכים את החמאה לקוביות (בחורף כדאי להוציא את החמאה מהמקרר שעה קודם).

2.    הכנת הסירים
מערבבים את השמנת המתוקה והחלב בתוך כוס מדידה (מתקבלת כמות של 375 מ"ל), ומוזגים חצי מהכמות לכל סיר:
סיר 1 – "סיר החלב"
סיר 2 – "סיר הלבן"

3.    מכינים את הגנאש בכל סיר בנפרד
סיר 1-  סיר החלב עם צלחת 1:
מחממים את הסיר על אש בינונית עד שנוצרות בועיות קטנטנות. מכבים את האש.
מוסיפים את השוקולד, ובוחשים במהירות כ- 1-2 דקות עד לקבלת קרם סמיך ואחיד.
מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שהיא נמסה ונעלמת לגמרי בתוך השוקולד.
מפסיקים כשהקרם נראה חלק ואחיד (התהליך כולו לוקח 2-4 דקות).

סיר 2-  סיר הלבן עם צלחת 2:  חוזרים על כל התהליך עם השוקולד הלבן.

מניחים לשתי התערובות להתקרר מעט בסיר (10 דקות בקיץ, 5 דקות בחורף).

4.    בינתיים מכינים את התבנית
חותכים ניילון נצמד באורך כפול מאורך התבנית, מקפלים לשניים ומניחים בתוך התבנית כך שישארו שוליים גדולים מכל הכיוונים (ראו במצגת).
כדאי להכין מקום נוח במקפיא, שבו שאפשר יהיה להכניס את התבנית כשהיא ישרה לגמרי (אופקית), ובמהירות. בשלב בניית השכבות יש להכניס ולהוציא את התבנית מן המקפיא מספר פעמים.
מעבירים את הביסקוויטים לקערה נוחה.

5.    בניית שכבות שוקולד – ביסקוויט
■      שיכבה 1:  מוזגים לתבנית שליש מכמות השוקולד הלבן, מניעים אותה מעט על מנת לצפות את כל התחתית בשוקולד, ומכניסים למקפיא. ממתינים 15 דקות.
בקיץ יתכן שהשיכבה הראשונה תדרוש 20 דקות במקפיא, מאחר והשוקולד הלבן קופא לאט יותר (השכבות הבאות כבר ילכו מהר יותר).
מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומסדרים בעדינות שיכבת ביסקוויטים צפופה על גבי השוקולד שהתקשה מעט בינתיים. מכניסים למקפיא. ממתינים 10 דקות.

■      שיכבה 2:  מוזגים לתבנית חצי מכמות השוקולד חלב – מוזגים בזהירות על פני כל השטח – לא מניעים את התבנית!. מכניסים למקפיא. ממתינים 10 דקות.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומסדרים בעדינות שיכבת ביסקוויטים צפופה על גבי השוקולד שהתקשה מעט בינתיים. מכניסים למקפיא. ממתינים 5 דקות.

■      שיכבה 3:  מוזגים לתבנית חצי מכמות השוקולד הלבן שנשאר בסיר – מוזגים בזהירות, לא מניעים את התבנית. מכניסים למקפיא. ממתינים 10 דקות.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומסדרים בעדינות שיכבת ביסקוויטים צפופה על גבי השוקולד שהתקשה מעט בינתיים. מכניסים למקפיא. ממתינים 5 דקות.

■      שיכבה 4:  מוזגים לתבנית את כל השוקולד חלב שנותר בסיר – מוזגים בזהירות, לא מניעים את התבנית. מכניסים למקפיא. ממתינים 10 דקות.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומסדרים בעדינות שיכבת ביסקוויטים צפופה על גבי השוקולד שהתקשה מעט בינתיים. מכניסים למקפיא. ממתינים 5 דקות.

■      שיכבה 5:  מוזגים לתבנית את כל השוקולד הלבן שנותר בסיר – מוזגים בזהירות, לא מניעים את התבנית. סוגרים את הניילון – אין צורך להדק.

6.    מקפיאים
מכניסים למקפיא לפחות ל- 24 שעות, רצוי ל- 36 שעות (כדאי לכמה שיותר!).
אם מכינים את העוגה רק משוקולד לבן – כדאי להקפיא לפחות 36 שעות.
ככל השהעוגה קפואה יותר – קל יותר לחלץ אותה מהתבנית ולפרוס אותה.

7.    חילוץ
מניחים מגש מלבני ארוך על התבנית, מצמידים, והופכים ביחד. אם העוגה (עם הניילון) לא מחליקה מהתבנית – דופקים קצת לשיחרור. אם העוגה עדיין לא השתחררה – מרטיבים סמרטוט במים חמים ומנגבים את התבנית – והעוגה תחליק החוצה.
מורידים את הניילון – מושכים מקדימה לאחור, לאורך העוגה, לא כלפי מעלה. ככל שהעוגה קפואה יותר כך קל יותר להסיר את הניילון (אם הניילון מרגיש דבוק לעוגה סימן שהיא לא ממש קפואה).

8.    הגשה
שומרים במקפיא עד להגשה. פורסים עם סכין גדולה מאד וחדה ומגישים מיד.
השוקולד הלבן עדין במיוחד – אחרי רבע שעה בשמש הוא מתחיל להינמס .

הערות
•    בכל שיכבת שוקולד לבן מוזגים שליש מכמות השוקולד, כ- 200 מ"ל (כוס שתייה). בכל שיכבת שוקולד חלב מוזגים חצי מכמות השוקולד, כ- 300 מ"ל (¼1 כוס מידה).

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אינגלישקייק רגילה, באורך 31 ס"מ, מפיירקס או ממתכת (לא סיליקון)
» 2 סירים בינוניים (רצוי עם ציפוי לא דביק)
» 2 מטרפות או כפות עץ או מריות סיליקון (רצוי)
» כוס מידה גדולה (2 כוסות) או קערה לעירבוב הנוזלים + כוס מידה רגילה
» ניילון נצמד

הערות
איזה שוקולד

• אפשר להכין את העוגה רק משוקולד חלב – עם 600 גרם שוקולד חלב ואותה כמות של שמנת מתוקה, חלב וחמאה.
• פחות כדאי להכין את העוגה רק משוקולד לבן, בעיקר בגלל שהשוקולד הלבן דליל יותר ולכן תידרש כמות גדולה יותר: השתמשו ב- 900 גרם שוקולד לבן ואותה כמות שמנת, חלב וחמאה.
• אם מכינים את העוגה רק משוקולד לבן, כדאי להאריך את הזמנים במקפיא בין שיכבה לשיכבה – 15-20 דקות אחרי השוקולד, ו- 10 דקות אחרי הביסקוויטים.

הטיפול בשוקולד

• כשממיסים את השוקולד יש להסיר את הסיר מהאש. המסת השוקולד על האש לא תקצר את התהליך, היא רק תפרק את השוקולד.
• כשהחמאה מעט רכה קל יותר להמיס אותה וכל תהליך העירבוב מתקצר.
• טיפ: כדי להכין את שני גנאשים במקביל, משוקולד לבן וחלב, כדאי לעבוד עם שני סירים נוחים ולהכין בכל סיר שוקולד אחר ולא להעביר את השוקולד מסיר לקערה ולהשתמש שוב באותו סיר – זה יוצר בלאגן מיותר. עדיף להשתמש בסיר קטן יותר או גדול מדי – מה שיש.

הביסקוויטים

אני משתמשת בפתי בר קטנים בטעם קקאו של "הדר" – הם טעימים מאד וזולים מאד. אפשר להשתמש גם בפתי בר אחרים.

התבנית

• הכי נוח לעבוד עם תבנית כסף (מתכת קלה) או פיירקס. תבנית סיליקון מתרחבת ולא תחזיק טוב את השכבות והתוצאה – הן מתערבבות זו בזו.
• חשוב לצפות את התבנית בניילון נצמד עבה או כפול אחרת קשה לחלץ את העוגה.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 25 דקות+הפסקות (סה"כ כשעה וחצי)
• זמן במקפיא: לפחות 24 שעות, רצוי 36 שעות
• הכמות במתכון: כ- 14 מנות
• נשמר היטב חודש ואפילו חודשיים במקפיא

עוגת ביסקוויטים שוקולד מריר – הגירסה למבוגרים

עוגת ביסקוויטים קפואה

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: