פורסם ב ארוחת ערב, בראנץ, חנוכה, מאפים, מתכונים לשבת בבוקר, פסח, תפוחי אדמה בתנור

טורטיה ספרדית ארמוזה (פשטידת תפוחי אדמה)

תפוחי אדמה וביצים, זה הכל! אבל טכניקת הבישול המיוחדת מעניקה טעם חדש לגמרי לשני מרכיבים פשוטים אלו. את הטורטיה הספרדית אפשר לאכול חמה או קרה או פושרת, מתאים לשבת בבוקר..


מתכון לטורטיה ספרדית ארמוזה (פשטידת תפו"א וביצים)

בספרד היא כמעט המאכל הלאומי – אוכלים אותה בכל שעות היום, ואפשר למצוא אותה תחת השמות: טורטיה תפוחי אדמה tortilla de patatas או חביתה ספרדית או טורטיה אספניולה או פריטטה תפוחי אדמה. אנחנו קוראים לזה פשוט הטורטיה של משפחת ארמוזה! ואגב, ילדים מתים על זה..

יש בה משהו מקסים שקשה להסביר: לאחר הטיגון הארוך בשמן זית והאפייה בתנור מתקבל טעם חדש לגמרי של תפוחי אדמה מעורבים בביצים.

אפשר להגיש עם זיתים שחורים, יוגורט, שמנת חמוצה, או סלט ירקות.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית גדולה 34 על 25 ס"מ

שלב ראשון - במחבת
 ½ כוס שמן זית
 5 תפוחי אדמה לבנים לאפייה (¼1 ק"ג)
 2 בצלים יבשים (בגודל בינוני)
 2 כפיות סוכר חום
 1 כפית מלח בישול
 ½- ¼ כפית פלפל שחור
 ¼ כפית פלפל לבן

שלב שני - בתנור
 4 ביצים  (L)
 ½ כפית מלח בישול

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

טורטייה ספרדית ארמוזה

⇓ הסבר קצר
1.    חותכים בצל ותפוחי אדמה לפרוסות או חצאי פרוסות דקות מאד (2 מ"מ).

2.    מטגנים: מחממים סיר טיגון גדול, מוסיפים את כל השמן, מחכים דקה, ומוסיפים את הבצל. מטגנים ½ דקה על אש חזקה תוך כדי עירבוב עדין. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים על אש חזקה במשך כדקה. מערבבים מידי פעם.

3.    מוסיפים סוכר, מלח ופלפל, מנמיכים את האש ומטגנים 20-25 דקות, עד שתפוחי האדמה הופכים רכים ומעט שקופים (לא משחימים אותם). מערבבים מידי פעם בעדינות. בסיום הבישול מקררים כמה דקות.

4.    לאחר כרבע שעה של טיגון – מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס].

5.    טורפים את הביצים עם ½ כפית מלח, בקערה נפרדת.

6.    מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מתאימה לתנור. שופכים מעל את הביצים, מערבבים טיפונת, ממש בעדינות, ומיישרים.

7.    מכניסים לאמצע התנור ל- 30-35 דקות, לפי מידת ההשחמה שאוהבים.
בגמר האפייה מוציאים מיד. מומלץ לחכות 5-10 דקות.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    פורסים בצל ותפוחי אדמה
את הבצל חותכים לחצי, וכל חצי פורסים לפרוסות דקות.
תפוחי אדמה מקלפים ופורסים דק – ביד או במנדולינה או במעבד מזון.
עובי רצוי: כ- 2 מ"מ.

2.    מטגנים את הבצל ותפו"א בסיר גדול על אש חזקה
על הלהבה הגדולה ביותר – מחממים סיר טיגון גדול, שאפשר לערבב בו בנוחות, עם תחתית נון-סטיק, במשך כחצי דקה. מוסיפים את כל השמן, ומחממים כדקה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש חזקה במשך כחצי דקה. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים על אש חזקה במשך כדקה. מערבבים מידי פעם.

3.    מטגנים 20-25 דקות על אש נמוכה
מוסיפים סוכר, מלח ואת שני סוגי הפלפל.
מנמיכים את האש (נשארים על להבה גדולה אך עם אש נמוכה), ומטגנים את תפוחי האדמה והבצל במשך כ- 20-25 דקות. מערבבים מידי פעם, בעדינות, על מנת לא למעוך את הפרוסות הדקות. מטגנים עד שתפוחי האדמה הופכים רכים ומעט שקופים – לא משחימים אותם. בסיום הבישול מכבים את האש ומחכים כמה דקות שהתבשיל יתקרר.

4.    מדליקים את התנור לאחר כרבע שעה טיגון
מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס].

5.    טורפים ביצים
בקערה נפרדת טורפים את הביצים היטב עם ½ כפית מלח.

6.    מעבירים את הכל לתבנית
מעבירים את תפוחי האדמה המטוגנים לתבנית מתאימה לתנור.
שופכים מעל את הביצים, מערבבים מעט, ממש בעדינות, בתנועות של קיפול, ומיישרים.

7.    אפיה
מכניסים לאמצע התנור ל- 30-35 דקות, לפי מידת ההשחמה שאוהבים.
בגמר האפייה מוציאים מיד. מומלץ לחכות 5-10 דקות.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סיר טפלון / קרמי גדול לטיגון (10 ליטר).
» תבנית מתאימה לתנור – כגון תבנית פיירקס גדולה: 34 על 25 ס"מ
(אין צורך בתבנית גבוהה)
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» מנדולינה או מעבד מזון לחיתוך תפוחי אדמה – אם רוצים

הערות
•    ככל שפרוסות תפו"א דקות יותר כך טעמן "מתאחד" טוב יותר עם הביצים.
•    חיתוך במעבד מזון: שימוש במעבד מזון נותן פרוסות דקות מאד מצד אחד, אבל עם הרבה נוזלים מצד שני – חשוב לסנן את הנוזלים לפני הטיגון.
•    גובה הטורטיה בתבנית האפיה שנכנסת לתנור צריך להיות 3-4 ס"מ.
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן בישול+השגחה: 25 דקות
• זמן בתנור: 35 דקות
• הכמות במתכון: כ- 8 מנות
• נשמר היטב ארבעה ימים במקרר
• הגשה: חם, קר, פושר. אפשר להוסיף שמנת חמוצה או יוגורט
• מתאים לקחת לטיול ולאכול קר

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 3.7 / 5. דירגו אותנו עד כה: 3

היו הראשונים לדרג!

3 תגובות בנושא “טורטיה ספרדית ארמוזה (פשטידת תפוחי אדמה)

  1. איך אפשר לעשות את הטורטיה חריפה יותר? כדאי להוסיף רוטב עגבניות חריף, בצל ופלפל?

    1. כדאי בעיקר להוסיף הרבה פלפל שחור עוד בזמן הבישול. אחרי הבישול אפשר להגיש עם רוטב חריף ליד, כמו סלסה או חריימה או מטבוחה כמובן..

  2. התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: