פורסם ב בראנץ, עוגות פירות, קינוחים קלים, ראש השנה

קראמבל שזיפים פשוט מושלם

פירורים פריכים זהובים מעל פירות אפויים הם שילוב מושלם. קראמבל שזיפים בתוספת ברנדי לחיזוק השזיפים, ושקדים ואגוזים לחיזוק הפירורים.. כשזה חם זה מושלם. ואחרי לילה במקרר זה מעדן חדש


מתכון לקראמבל שזיפים פשוט מושלם

פירורים פריכים זהובים מעל פירות אפויים הם שילוב מושלם. כאן הכנו קראמבל שזיפים, בתוספת ברנדי לחיזוק השזיפים, ושקדים ואגוזים לחיזוק הפירורים.. כשזה חם, החיבור בין הבצק הפריך והפרי החם והרך פשוט מושלם. ואם נשאר קצת, אחרי לילה במקרר הטעמים חדשים ומפתיעים ומתגלה מעדן שונה לגמרי.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית חרס/פיירקס בינונית מתאימה לתנור

 לפירות
 8 שזיפים שחורים גדולים (1 ק"ג)
 ⅛ כוס מיץ לימון (מיץ מ- ½ לימון)
 5 כפות (75 גרם) סוכר חום כהה
 3 כפות ברנדי

לקראמבל
 140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
 140 גרם חמאה (קרה)
 170 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר דמררה
 70 גרם (½ כוס + 2 כפות) שקדים מלובנים טבעיים
 70 גרם (½ כוס + 2 כפות) אגוזי מלך טבעיים
 ⅛ כפית מלח שולחן

לחיבור
 120 גרם מרציפן (אפשר 100 גרם)

להגשה (אופציונאלי)
 קצפת או שמנת חמוצה או קרם פרש
 (1 חבילה שמנת מתוקה להקצפה, ⅓3 כפות אבקת סוכר)

• אפשר להחליף את השזיפים בתפוחי עץ:
6-7 תפוחי עץ מזן מוזהב (גולדן דלישס), ראו הערות.

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

קראמבל שזיפים

⇓ הסבר קצר
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט
אביזרים
הערות
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• זמן אפיה: 35-45 דקות
• הכמות במתכון: 10-12 מנות
• נשמר 4-5 ימים במקרר

טיפים

• עוגה חמה או קרה: העוגה טעימה מאד כשהיא חמה וטרייה, וטעימה מאד גם למחרת, קרה מהמקרר, אך באופן שונה לגמרי! כדאי לנסות.
• אם מחממים לאחר קירור במקרר – כדי לחדש את הקרנצ'יות של הקראמבל מחממים בטוסטר אובן
♦ ראו כאן איך מגלענים שזיף בקלות ושומרים עליו שלם

קראמבל שזיפים

בהצלחה!

כיתבו לי מה אתם חושבים: