פורסם ב מתכונים לשבת, עוף

כבד עוף עם בצל במחבת

לאוהבי הכבד, הדרך המהירה, הקלה והמושלמת – כבד עוף עם בצל במחבת: בצל ושום, כבד טרי, מטגנים, מטבלים, ומניחים על פירה מדהים או ספגטי טרי. וזהו! המנה מוכנה. קשה לטעות עם זה.. אפשר לגוון עם רוטב סילאן מתוק..


מתכון כבד עוף עם בצל במחבת (עם אופציה לרוטב מתוק)

מומלץ לעבוד רק עם כבד עוף טרי – רצוי לקנות בסמוך לשימוש ולשמור במקרר (לא להקפיא). הכבד צריך להיראות מבריק ויפה, לא אטום, לא נוטה לירוק, ללא כתמים.

את הכבד אפשר לצלות במחבת גדול ועמוק, ואפשר על גבי ברביקיו. כמה זמן מטגנים את הכבד? זמן הטיגון הכולל תלוי כמות הכבד וגודל המחבת: החל מ- 6 דקות ל- ½ ק"ג כבד ועד 9 דקות ל- 1 ק"ג כבד. ככל שהמחבת גדול יותר, הטיגון יהיה קצר יותר.

מגישים מיד – הכבד הכי טעים כשהוא מוקפץ מהמחבת ישר לצלחת!

ראו תמונות, שלב אחר שלב

כבד עוף טרי כבד עוף עם בצל במחבת - החומרים מטגנים בצל מוסיפים את הכבד למחבת הופכים את הכבד לצד שני כבד עוף עם בצל במחבת לא מטגנים יותר מדי כבד עוף במחבת - מוסיפים אלכוהול רגע לפני שמסיימים כבד עוף עם פפריקה כבד עוף עם רוטב מתוק כבד עוף עם בצל על פסטה

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
כבד עוף צלוי
 1 ק"ג כבד עוף טרי
 5 כפות (כ- ⅓ כוס) שמן (זית או קנולה)
 4 בצלים יבשים (לבנים, לא אדומים!)
 8 שיני שום גדולות
 ¼ כוס יין פורט או יין קידוש מתוק
 2 כפות ברנדי (לא חובה)
 ½ כפית מלח בישול במגרסה

תוספות – לרוטב מתקתק
 ¼ כוס רכז רימונים
 2 כפות סילאן
 מעט פלפל שחור טרי גרוס (לא חובה)

או - להגשה
 ½ כפית פפריקה חריפה

להכנת סלט כבד קצוץ
 מכינים את הכבד ללא רוטב מתקתק.
 אפשר להוסיף בסיום פפריקה חריפה.

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.    מתחילים עם בצל ושום: חותכים כל בצל לארבע ופורסים ברוחב חצי ס"מ. את השום מקלפים וחותכים כל שן ל- 2-3 חתיכות.

2.    מחממים מחבת גדולה ועמוקה על להבה גדולה, מוסיפים 3 כפות שמן, ומטגנים את הבצל כ- 2 דקות על אש גבוהה, ועוד 10-12 דקות על אש נמוכה, עד שהבצל הופך שקוף ורך, ומתחיל להזהיב (מערבבים 4-5 פעמים במהלך הטיגון, אין צורך יותר). מוסיפים את השום, מערבבים, ומטגנים עוד כדקה.

3.    בזמן שהבצל מיטגן מטפלים בכבד: שוטפים, מנקים בעדינות את השומנים הלבנים (בלי לחתוך את הכבד או לפגוע במעטפת), מייבשים עם נייר סופג ומניחים על צלחת.

4.    כשהבצל והשום מוכנים, מזיזים אותם לשוליים ומגבירים את האש – אם הסיר קטן אפשר להוציא הכל לקערה, ולהשאיר בסיר רק מעט מהבצל. מוסיפים 2 כפות שמן חדש. מחכים חצי דקה, ומניחים במהירות את הכבדים על ריצפת הסיר (ולא על הבצל).

5.    אחרי 3-4 דקות, כאשר השוליים של הכבדים מתבהרים, הופכים אותם עם שתי כפות עץ, במהירות אך בעדינות, כך שהכבדים ישארו שלמים ויפים. מטגנים כ- 2-4 דקות, עד שהכבד נראה אטום לגמרי, והופכים שוב בעדינות. אם נראה שהכבד עדיין לא מוכן אפשר לטגן עוד 1-2 דקות (אם הוצאתם את הבצל – החזירו אותו כעת, לדקת טיגון אחרונה).

6.    מוסיפים את הברנדי והפורט (או יין לקידוש), ומבשלים עוד חצי דקה. הופכים פעם אחת את כל הכבדים (לא בוחשים).

7.    סיום – 2 אופציות:

אופציה ראשונה – ללא תוספת רוטב מתקתק
מכבים את האש. גורסים מעל הכבדים והבצל מלח, ומפזרים מעט פפריקה חריפה.

אופציה שניה – עם תוספת רוטב מתקתק
בוחשים בקערה את הסילאן עם הרימונים ושופכים מעל הכבדים. מחכים 10 שניות, הופכים הכל בעדינות, מחכים עוד 10 שניות, ומכבים את האש.
גורסים מעל הכבדים והבצל מלח, ומעט פלפל שחור טרי.

מגישים מיד – מקפיצים מהמחבת ישר לצלחת!

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מכינים בצל ושום
בצל: מקלפים, חותכים לרבעים, ופורסים לפרוסות ברוחב חצי ס"מ.
שום: מקלפים וחותכים כל שן ל- 2-3 חתיכות.

2.    מטגנים את הבצל והשום
מחממים מחבת גדולה ועמוקה (או סוטז' גדול) על להבה גדולה, ומוסיפים 3 כפות שמן.
מחכים חצי דקה, מוסיפים את הבצל, ומטגנים על אש חזקה כ- 2 דקות – לא מערבבים, הופכים פעם אחת, אחרי כדקה.
מנמיכים אש ומטגנים עוד 10-12 דקות על אש נמוכה, עד שהבצל הופך שקוף ורך, ומתחיל להזהיב – מערבבים 4-5 פעמים במהלך הטיגון, לא יותר.
ברגע שהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השום, מערבבים, ומטגנים עוד כדקה.

3.    בזמן שהבצל מיטגן במחבת מטפלים בכבד
שוטפים קצר במים זורמים, מנקים בעדינות את השומנים הלבנים – ראו בתמונה – השתמשו בסכין קטנה וחדה, ונתקו את השומנים בעדינות, בלי לחתוך את הכבד או לפגוע במעטפת שלו. מייבשים קצת עם נייר סופג ומניחים על צלחת.

4.    מטגנים את הכבד – צד ראשון
כשהבצל והשום מוכנים, מזיזים אותם לשוליים ומגבירים את האש – אם הסיר קטן ואין מקום לטגן בו את הכבד בנוחיות לצד הבצל, מוציאים את הבצל והשום לקערה ושומרים בצד. משאירים בסיר רק מעט מהבצל.

מוסיפים 2 כפות שמן. מחכים חצי דקה – חשוב שהסיר והשמן יהיו ממש חמים! – ומניחים במהירות את הכבדים על ריצפת הסיר (ולא על הבצל): חשוב שכל הכבדים ממש ייגעו בתחתית הברזל של הסיר ויקבלו צריבה ישירה. משאירים כך, ולא מערבבים.

אחרי 3-4 דקות, כאשר השוליים של הכבדים מתבהרים (אם מטגנים כמות קטנה הזמן מתקצר) הופכים עם שתי כפות עץ, כל כבד בנפרד, במהירות אך בעדינות, כך שהכבדים ישארו שלמים ויפים.

5.    מטגנים את הכבד – צד שני
לאחר שהפכנו צד, מטגנים כ- 2-4 דקות, עד שהכבד נראה אטום לגמרי (הצבע האדום-חום חי של הכבד נעלם). הופכים שוב בעדינות, בחזרה לצד הראשון.

אם נראה שהכבד עדיין לא מוכן אפשר לטגן עוד 1-2 דקות (אם מטגנים כמות גדולה בבת אחת לעיתים נדרשת התוספת הזאת).

אם הוצאתם את הבצל לקערה – החזירו אותו כעת, לדקת טיגון אחרונה.

6.    מוסיפים אלכוהול
מוסיפים את הברנדי והפורט (או יין אדום מתוק לקידוש), וצולים עוד כחצי דקה.
הופכים פעם אחת באמצע את כל הכבדים (לא בוחשים).

7.    סיום – 2 אופציות:

א.    אופציה ראשונה – ללא תוספת רוטב מתקתק
מכבים את האש. גורסים מעל הכבדים והבצל מלח – מפזרים סביב סביב, לא מערבבים – ומפזרים מעט פפריקה חריפה.

ב.    אופציה שניה – עם תוספת רוטב מתקתק
בוחשים בקערה את הסילאן עם הרימונים ושופכים מעל הכבדים – משתדלים לפזר על פני כל השטח. מחכים 10 שניות, הופכים הכל בעדינות, מחכים עוד 10 שניות, ומכבים את האש. גורסים מעל הכבדים והבצל מלח – לא מערבבים – ומעט פלפל שחור טרי.

מגישים מיד – הכי טעים מהמחבת לצלחת!

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» מחבת גדולה או סוטז’ גדול (סיר נמוך ורחב) לטיגון הכבד
להכנת 1 ק"ג כבד עם בצל דרוש סוטז' או מחבת בקוטר 32 ס"מ לפחות.
» קרש חיתוך
» סכין גדולה וטובה
» שתי כפות עץ טובות
» מגש/קרש חיתוך גדול לניקוי וייבוש הכבד

הערות
הכי חשוב

• לא לטגן יותר מדי! הכבד מתייבש! מידת העשייה תלוייה בטעם – אפשר להשאיר את הכבד יותר או פחות עשוי אבל בכל מקרה הוא צריך להיות אטום ומעט שרוף מבחוץ, ורך, עסיסי וורדרד מבפנים. תעצרו שניה לפני ולא אחרי – הכבד ממשיך להתבשל בחום של עצמו.
• הכבד הכי טעים מיד בסיום ההכנה – אין מה לעשות כנגד זה – כדאי להכין ומיד לאכול..
• להמליח רק בסוף, לאחר שגמרנו לטגן, וכיבינו את האש.
• הוספת רוטב מתוק – אחרי שהכבד כמעט מוכן – מחממים הכל ביחד פחות מחצי דקה. לא מבשלים בתוך הרוטב.
• צבע הכבד – בהיר או כהה – אינו מרמז על טריות אלא קשור במזון שאכל בעל הכבד 🙂

כבד עוף עם בצל במחבת – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב
איך וכמה..

• זמן הכנה כולל: 25 דקות
• הכמות במתכון: 1ק"ג כבד מספיק ל- 6-8 מנות
• כדאי לאכול מיד! הכי טעים מהמחבת ישר לצלחת
• כשרות: המתכון הזה אינו מטפל בהכשרת הכבד

טיפים

• אם רוצים כבד מטוגן היטב בחוץ אך ורדרד מבפנים – כדאי להכין כמות קטנה. כשמטגנים כמות גדולה מדי הטיגון מתארך בדרך כלל והכבד יצא "עשוי" יותר.
• מה מגישים ליד? רק משהו פשוט! הכי טוב פירה תפוחי אדמה עם חמאה, או ספגטי רגיל! הבצל המטוגן משתלב נפלא עם שניהם.
• ממה שנשאר – מכינים כבד קצוץ נפלא, לשימוש בסנדביץ' של מחר..

כבד עוף עם בצל

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 2

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: