פורסם ב אורז, אירוח, פסח, צמחוני, ראש השנה

אורז עם פירות יבשים ואגוזים

אורז לבן ריחני עם פירות יבשים צבעוניים: משמשים כתומים, שזיפים שחורים, וחמוציות אדומות, ומקושט באגוזי פקאן קלויים. אורז טעים, צבעוני ומקסים על שולחן החג, והכי קל, פשוט ומהיר להכנה!


מתכון לאורז חגיגי עם פירות יבשים ואגוזים

האורז הבסמטי מתבשל עם הפירות היבשים וסופג את טעמם, וביחד עם אגוזי הפקאן הקלויים מתקבלים 3 מרקמים שונים: אורז רך, פירות יבשים נגיסים, ואגוזים קרנצ'יים.

מנה טעימה, מתאימה לנישנוש, וגם יפה וחגיגית לאירוח, שכולם (כולל הילדים) אוהבים.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

החומרים - אורז, פירות יבשים, אגוזי פקאן כדאי תמיד להשרות את האורז חותכים פירות יבשים לקוביות מטגנים את האורז עם מעט שמן מבשלים את האורז עם הפירות היבשים אורז מבשלים בדיוק 18 דקות על אש נמוכה קולים אגוזים ומקרריםאורז עם פירות יבשים ואגוזים

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לאורז
 2 כוסות אורז לבן בסמטי
 2 כפות שמן זית לטיגון האורז

לפירות היבשים
 100 גרם (¾ כוס) שזיפים שחורים יבשים ללא חרצנים
 100 גרם (¾ כוס) משמשים מיובשים (רצוי אורגניים, ללא צבע מאכל)
 80 גרם (½ כוס) חמוציות מיובשות מומתקות (לא מסוכרות)
 80 גרם (כ- ¾ כוס) אגוזי פקאן מקולפים

לחיבור
 4 כוסות מים חמים
 2 כפות סוכר דמררה (אפשר גם סוכר לבן)
 ½1 כפיות מלח בישול גס
 ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.    אורז: שוטפים היטב, משרים לכשעה, שוטפים שוב ומייבשים (מסננים) היטב.

2.    פירות יבשים: שוטפים את המשמשים והשזיפים היטב (אך לא משרים), וחותכים לקוביות קטנות (קצת פחות מס"מ).

3.    טיגון האורז: מחממים את סיר הבישול, מוסיפים שמן זית ומטגנים על אש חזקה את האורז במשך 2 דקות. מערבבים כל הזמן.

4.    חיבור: מוסיפים לאורז מים רותחים, מלח, פלפל וסוכר, ואת הפירות היבשים – משמשים, שזיפים וחמוציות. בוחשים היטב ומביאים לרתיחה.

5.    בישול: מנמיכים אש ומבשלים 18 דקות. בגמר הבישול משאירים מכוסה 10 דקות נוספות.

6.    אגוזי פקאן: קולים במחבת שחומם מראש (ללא שמן) על אש חזקה במשך 2-3 דקות (או על אש בינונית 5-6 דקות), עד שהאגוזים משחימים מעט ומדיפים ריח נעים. קוצצים גס כאשר האגוזים חמימים עדיין אך נעימים למגע.

7.    חיבור האגוזים: ממש לפני ההגשה ולאחר שהתקררו לגמרי, מוסיפים את האגוזים לאורז ומערבבים בעדינות.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    השריית האורז
• מניחים את האורז בקערה ושוטפים היטב עד שהמים צלולים. ממלאים מים נקיים עד לגובה 3 ס"מ מעל לאורז ומעמידים כך על השיש לחצי שעה עד שעה.
• בגמר ההשרייה מעבירים את האורז למסננת ושוטפים מתחת למים זורמים. מנערים ככל האפשר, במשך כדקה – רצוי לייבש את האורז ככל האפשר.

2.   מכינים את הפירות היבשים
• משמשים: שוטפים היטב (לא משרים). חותכים לקוביות קטנות (קצת פחות מס"מ).
• שזיפים: שוטפים היטב (לא משרים). חותכים לקוביות קטנות (קצת פחות מס"מ).

3.    טיגון האורז
מחממים את סיר הבישול (או מחבת גדולה אחרת – ראו הערות) במשך כחצי דקה, ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את האורז ומטגנים על אש חזקה במשך 2 דקות, עד שגרגרי האורז מצופים שמן ומעט שקופים. מערבבים כל הזמן עם כף עץ.

4.    חיבור
מוסיפים לסיר האורז 4 כוסות מים רותחים, מלח, פלפל וסוכר. מוסיפים את הפירות היבשים: משמשים, שזיפים וחמוציות. מערבבים ומביאים לרתיחה.

5.    בישול
מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה בינונית, מנמיכים את האש, ומבשלים 18 דקות. בסיום מכבים את האש, ומשאירים לעמוד מכוסה 10 דקות.

6.    מכינים את האגוזים
• בזמן שהאורז מתבשל, מטגנים את האגוזים:
מחממים היטב מחבת טפלון או קרמי במשך כדקה (ללא שמן). מוסיפים את האגוזים (מקולפים וחצויים) ומנערים מידי פעם. הופכים לפי הצורך. קולים על אש חזקה במשך 2-3 דקות (או על אש בינונית 5-6 דקות), עד שהאגוזים משחימים מעט ומדיפים ריח נעים.
• כשמוכן, מורידים מיד מן האש, מעבירים לקרש חיתוך ומשאירים להתקרר קצת. כאשר האגוזים חמימים עדיין אך נעימים למגע, קוצצים גס (כל מחצית פקאן לארבע).
• כאשר האגוזים לגמרי קרים, מעבירים לצנצנת זכוכית אטומה ושומרים עד להגשה.

7.    חיבור לפני הגשה
מוסיפים את האגוזים (לאחר שהתקררו) לאורז, ומערבבים בתנועות היפוך עדינות. עירבוב עדין חשוב כדי להשאיר את המרכיבים שלמים ונפרדים: לא לשבור את גרגרי האורז, לא למעוך את הפירות היבשים ולא להדביק את הפירות לאורז.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סוטז' רחב לא גבוה ודי גדול, רצוי תחתית עבה/קרמי/לא נדבק
» מחבת טפלון גדולה לטיגון האורז (אם סיר הבישול לא מתאים לטיגון האורז)
» מחבת (טפלון/תחתית עבה/קרמי/לא נדבק) לטיגון האגוזים
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» מסננת לאורז

הערות
• טיגון האורז: אם סיר הבישול אינו מתאים לטיגון (נוטה להישרף) – כדאי לטגן במחבת טפלון נפרדת על מנת לא לבשל את האורז על גבי תחתית שרופה.
• ייבוש האורז לפני הטיגון: כמה שיותר – יותר טוב.
• בגמר הבישול: מאד חשוב להשאיר סגור עם מכסה 10 דקות נוספות!
• נשמר היטב במקרר: אך כדאי לשמור במקרר ללא האגוזים.
• חימום: כדאי להוסיף מעט מים (כף מים לכל מנה) ולחמם במיקרו (ללא האגוזים).
• לשמור אגוזים בנפרד: רצוי בצנצנת זכוכית אטומה (ולחבר ממש לפני הגשה).

אורז עם פירות יבשים – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב
איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות
• הכנות לפני בישול: חצי שעה השריית אורז
• זמן בישול: 18 דקות + 10 דקות המתנה
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• נשמר היטב שלושה ימים בקופסא אטומה במקרר
• חימום: כדאי להוסיף מעט מים ולחמם במיקרוגל

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: