פורסם ב מתכונים לשבת, עוף, ראש השנה

עוף בתנור בלימון עם תפוחי אדמה

עוף בתנור הכי מושלם שיש: כרעיים עסיסיות, ירקות צבעוניים מסביב, תפוחי אדמה אפויים, שום, שמן זית ועוד שלושה סודות קטנים: יין אדום מתוק, עגבניות והמון לימון! ארוחה שלמה בתבנית אחת.. נהדר ליום שישי


מתכון לכרעיים עוף בתנור בלימון עם תפוחי אדמה

אל תוותרו על הלימון (אם זה נראה לכם מוזר – כדאי לנסות)!

ועוד דבר: האיזון המושלם של הטעמים נובע מהמתיקות של היין והשזיפים, החמיצות של העגבניות והלימון, והחריפות העדינה של השום והפלפל – אז אל תוותרו על אף מרכיב..

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית תנור סטנדרטית גדולה, בגודל 35 על 45 ס"מ

העוף
 4 כרעיים טריות חצויות לשוק וירך, ללא שומן, עם עור
 מומלץ לבקש בחנות: להפריד לשוק וירך, לחתוך את העצם בקצה השוק, ולנקות משומן

הירקות לתבנית
 4 תפוחי אדמה לבנים (לאפייה ומילוי) (כ- 900 גרם)
 2 בצלים יבשים (כדאי אחד מהם אדום)
 3-4 גזרים (כ- 500 גרם)
 2 פלפלים (כדאי אחד אדום ואחד צהוב)
 1 קישוא עגול (למילוי) או זוקיני
 8 שזיפים שחורים יבשים

הירקות לכיסוי
 ⅔ ראש שום
 1 לימון גדול
 2 עגבניות בשלות או 15 עגבניות שרי

הרוטב
 1 כוס יין אדום מתוק לקידוש או יין פורט
 ⅓ כוס שמן זית
 ½1 כפיות מלח בישול גרוס
 1 כפיות פלפל שחור טרי גרוס

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

עוף בתנור בלימון עם תפוחי אדמה

⇓ הסבר קצר
1.    מחממים תנור אפייה ל-  °250 במצב רגיל.

2.    מטפלים בכרעיים: שוטפים ומנקים שומן (רק שומנים גדולים), מנערים עודפי מים, ומניחים בתבנית באופן מפוזר (לא מצופפים).

3.    ירקות: מקלפים וחותכים תפוחי אדמה לסירות, וגזר למקטעים. חותכים פלפל לפיסות גדולות, קישוא לשמיניות (זוקיני לפרוסות עבות), בצל לרבעים, ושזיפים לחצאים.

4.    מוסיפים את הירקות לתבנית: מניחים בין חתיכות העוף את תפוחי האדמה. מפזרים את הירקות – גזר, פלפל, קישוא, בצל: ממלאים את כל הרווחים ומצופפים. שומרים על שיכבה אחת. גורסים מעל פלפל ומלח, ודוחפים שזיפים בכל החורים שנותרו.

5.    פורסים דק שיני שום, לימון (בעובי כחצי ס"מ), ועגבניות (כחצי ס"מ).

6.    מכסים את כל חלקי העוף מכסים בפרוסות שום. מעל מניחים את פרוסות הלימון (אחת או שתיים על כל עוף). ועל זה מניחים את העגבניות: פרוסה-שתיים על כל עוף (לא לכסות לגמרי), ואת היתר על הירקות. מזליפים מעל הכל יין אדום מתוק ושמן זית.

7.    בתנור (°250): מכניסים לאמצע התנור למשך 12 דקות. מורידים ל –  °210, פותחים את הדלת לרבע דקה ומשאירים למשך 40-45 דקות נוספות. מוציאים מיד מהתנור.

8.    אם לא אוכלים מיד – מכסים לזמן קצר לשמירת החום בנייר אלומיניום. לא להשאיר מכוסה זמן ארוך: האדים יטפטפו חזרה על העוף והוא יאבד מהפריכות שלו.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    תנור
מחממים תנור אפייה ל-  °250 במצב רגיל (צלייה).

2.    מטפלים בעוף
שוטפים ומנקים שומן, אם יש (אין צורך לנקות לגמרי. להוריד רק שומנים גדולים).
מנערים היטב את עודפי המים (אפשר לסחוט טיפה).
מניחים בתבנית את 8 חתיכות העוף באופן מפוזר (לא מצופפים).

3.    שוטפים, מקלפים וחותכים ירקות
תפוחי אדמה: מקלפים וחותכים לסירות (כל חצי תפוח חתוך ל- 4 סירות).
גזר: מקלפים וחותכים למקטעים (באורך 5 ס"מ).
פלפלים: חותכים לפיסות גדולות (5 על 5 ס"מ).
קישוא עגול או זוקיני: משפשפים מתחת למים (אין צורך לקלף) וחותכים לשמיניות (קישוא) או לפרוסות עבות (2-3 ס"מ) (זוקיני).
בצל: מקלפים וחותכים לרבעים.
שזיפים: חותכים לחצאים.

4.    מוסיפים את הירקות לתבנית
מניחים בין חתיכות העוף את תפוחי האדמה.
מוסיפים את הירקות – גזר, פלפל, קישוא, בצל: ממלאים את כל הרווחים ומצופפים ככל שנדרש (רצוי לשמור על שיכבה אחת ולהשתדל לא לשים את הירקות על תפו"א והעוף).
מפזרים פלפל ומלח על העוף והירקות (מעט מלח על העוף, יותר מלח על תפוחי האדמה).
מפזרים שזיפים בין הירקות (דוחפים בכל חור קטן חצי שזיף).

5.    הכנת הירקות לכיסוי: שום, לימון ועגבניות
שום: מקלפים את שיני השום ופורסים הכי דק שאפשר (אפשר להיעזר בפורס שום).
לימון: משפשפים היטב עם סבון וחותכים לפרוסות דקות (חצי ס"מ). מוציאים חרצנים.
עגבניות: חותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.

6.    מעבירים לתבנית
מכסים בפרוסות שום צפופות את כל 8 חתיכות העוף.
על גבי פרוסות השום מניחים את פרוסות הלימון – פרוסה אחת או שתיים על כל עוף.
מפזרים את פרוסות העגבניות: מניחים פרוסה אחת או שתיים על כל עוף (לא מכסים את כולו) ואת יתר הפרוסות מפזרים מעל לירקות.
מזליפים יין אדום מתוק על העוף והירקות.
מזליפים שמן זית – מעט על העוף ויותר על הירקות.

7.    מכניסים לתנור
מכניסים לתנור (שחומם ל- °250), שלב 3 (אמצע), למשך 12 דקות.
מורידים טמפרטורה ל –  °210, פותחים את הדלת לרבע דקה על מנת להוריד טמפרטורה, ומשאירים למשך 40-45 דקות נוספות (לפי מידת ההשחמה שאוהבים).
מוציאים מיד מהתנור. אפשר לכסות בנייר אלומיניום עד שאוכלים, או לקרר ולהקפיא.
לא להשאיר בתנור אחרי שמוכן – העוף יתייבש!

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית סטנדרטית גדולה ולא עמוקה לתנור ברוחב 42-46 ס"מ, באורך 37 ס"מ ובגובה 2-4 ס"מ
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה

הערות
• השחמה נוספת: אם אוהבים את העוף ותפוחי האדמה מאד מאד שחומים: אחרי 40 דקות אפייה ב- °210 מעלים את הטמפרטורה ל- °240 ומשאירים ל- 5 דקות נוספות.

• הקפאה: נשמר מצויין במקפיא (כדאי להפשיר במקרר). כדאי להפריד לפחות לשתי קופסאות: אחת לעוף והשנייה לירקות ולתפוחי האדמה. אני מחלקת את העוף למנות ומקפיאה בכל קופסא כמות שמתאימה ליום אחד.

• כמות גדולה: אני מכינה בבת אחת 3 תבניות: מכינים את כל התבניות ביחד ומכניסים לתנור אחת אחרי השנייה. מיד כשמתקרר מקפיאים את מה שלא אוכלים באותו יום.

• להכנת 3 תבניות יש להכפיל את כל כמויות שבמתכון ב- 3. זמן הכנה: כשעה ורבע.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 25 דקות
• זמן בישול בתנור: 55 דקות
• הכמות במתכון: 5-6 מנות (תבנית תנור אחת)
• נשמר היטב יום-יומיים בקופסא אטומה במקרר. נשמר מצויין במקפיא (כדאי להפשיר במקרר)

עוף בתנור בלימון עם תפוחי אדמה

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: