פורסם ב מתכונים לשבת, סלטים, עוף, פסח, ראש השנה

כבד קצוץ

כבד קצוץ ביתי הוא אחד הדברים הטעימים ואין קל ממנו להכנה. טיגון מהיר של הכבד, ביצה קשה, מקררים ומרסקים. פשוט ומהיר.. נהדר כמנה ראשונה בארוחת שישי, בסנדביץ' מושקע לעבודה, וכמובן בפסח!


מתכון לכבד קצוץ

מומלץ לטגן את הכבד עם בצל ושום (אני מוסיפה גם מעט ברנדי ויין אדום מתוק) ולקרר היטב לפני שמרסקים. ראו מתכון מעולה פשוט וקל לכבד עוף צלוי עם בצל. לא כותשים את הכבד במעבד מזון בעודו חם!

כדאי לאכול את הכבד באותו יום או לכל היותר ביום למחרת. מגישים עם סלט עגבניות וחומץ בלסמי, או בתוך סנדביץ' עם חסה ומלפפון חמוץ, או עם כפית קונפיטורה טובה על גבי טוסט מחלה מתוקה. בפסח, כמובן, מגישים עם חרוסת ומצה..

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
 1 ק"ג כבד עוף מטוגן עם בצל
 4 ביצים קשות (קרות)
 ½ - ¼ כפית מלח

תוספות אופציונאליות
 2 כפות יין פורט או יין קידוש מתוק
 2 כפות ברנדי

להגשה
 עגבניות שרי, ריבה מתוקה, טוסט, חלה..

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב

כבד קצוץ

⇓ הסבר קצר
1.    מעבירים את הכבד ביחד עם הבצל, השום והנוזלים שבתחתית המחבת (השומן והאלכוהול) למעבד מזון.

2.    מפעילים את המעבד ל- 1-2 דקות, עד שהכבד והבצל נראים מרוסקים אך עדיין לא כמו דייסה (מפסיקים לפני שהכבד הופך ממש למחית גרבר..)

3.    מקלפים את הביצים, חותכים לחצאים ומוסיפים למעבד, ביחד עם ¼ כפית מלח. מפעילים שוב את המעבד לדקה. אם אוהבים מרקם גס – מפסיקים כעת.
אם רוצים מרקם חלק יותר – ממשיכים לעבד עוד דקה-שתיים.

4.    מעבירים לקערה. מוסיפים יין פורט (או יין קידוש מתוק) וברנדי, מערבבים, מכסים ומעבירים למקרר. מומלץ לקרר כשעה במקרר לפני שמגישים.

הערה: אני מוסיפה יין מתוק וברנדי גם בזמן טיגון הכבד וגם לאחר הריסוק, לחיזוק הטעם!

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» מעבד מזון
» סיר קטן לבישול ביצים קשות

הערות
התוספות לכבד

אני מוסיפה ביצים קשות, אבל לא הרבה יחסית, ועוד קצת ברנדי ויין אדום. אפשר למעוך גם תפוח אדמה גדול (מבושל כמו לפירה) ואפשר להגדיל את כמות הביצים, ולקבל מימרח כבד עם טעם מוחלש. זה הבסיס.

עכשיו אפשר להוסיף כל דבר מתוק או חמוץ או חריף – מניחים בצלחת (רק בזמן ההגשה) על הכבד או ליד, לא מערבבים.. הכבד משתדך בהצלחה להרבה טעמים ונוצרת מנה חדשה ומפתיעה!

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב
איך וכמה..

• זמן הכנה: פחות מ- 10 דקות לאחר טיגון הכבד, וקירור של 30 דקות.
• הכמות במתכון: 8-10 מנות.
• קירור: מומלץ לקרר שעה במקרר לפני שמגישים.
• הכי טעים באותו יום. אפשר לשמור יום נוסף במקרר.

טיפים:

לארוחת ערב חגיגית: מטגנים את הכבד באותו יום ושומרים במקרר. כשעתיים לפני הארוחה מרסקים במעבד מזון ומחזירים למקרר עד להגשה.

מטגנים כבד עם בצל להכנת כבד קצוץ

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: