שלישי 21 אוק' 2014
טיפים |.חדש

פירורים פריכים זהובים מעל פירות אפויים הם שילוב מושלם. כאן הכנו קרמבל שזיפים, בתוספת ברנדי לחיזוק השזיפים, ושקדים ואגוזים לחיזוק הפירורים.. כשזה חם, החיבור בין הבצק הפריך והפרי החם והרך פשוט מושלם. ואם נשאר קצת, אחרי לילה במקרר הטעמים חדשים ומפתיעים ומתגלה מעדן שונה לגמרי.
 

מתכון קרמבל שזיפים פשוט מושלם: אופן הכנה

 

קצר

שזיפים: חותכים לשמיניות, מוציאים גרעינים, ומניחים בתבנית האפייה. זורים מעל לימון, סוכר חום וברנדי. מערבבים היטב ומניחים לעמוד.
תנור: מחממים תנור אפייה ל- °170 במצב רגיל (צלייה).
תערובת אגוזים: במעבד מזון, מרסקים גס את השקדים (10 שניות). מוסיפים את האגוזים וטוחנים 10 שניות נוספות (התערובת טחונה גס). מעבירים לקערה, ומוסיפים סוכר ומלח.
בצק פירורים: במעבד מזון (אין צורך לשטוף) מניחים את הקמח, ומעליו קוביות חמאה קרה. מעבדים בפולסים, במשך כ- 20 שניות, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
איחוד: מעבירים לקערה גדולה, מצרפים את תערובת האגוזים ומאחדים במהירות.
מרציפן: מגרדים במגרדה גסה. מפזרים מעל לשזיפים.
חיבור: מפזרים מעל למרציפן את תערובת הבצק הפירורית ומיישרים. אין צורך להדק.
אפייה: מכניסים לאמצע התנור, למשך 35-45 דקות. בודקים אחרי 35 דקות: העוגה מוכנה כאשר הפירורים זהובים ממש, ונוזלי השזיפים מתחילים להציץ לאורך הדפנות.
הגשה: אפשר להגיש חם, כחצי שעה אחרי שמוציאים מהתנור, או ממש קר, לאחר קירור יסודי במקרר. אפשר להגיש עם קצפת, או שמנת חמוצה, או קרם פרש

מפורט

השזיפים
1. חותכים את השזיפים לשמיניות ומוציאים את הגרעינים. מניחים בתבנית האפייה – כדאי לאפות בתבנית קרמיקה או פיירקס אך אפשר גם בתבנית רגילה.
ראו כאן איך מגלענים שזיף בקלות ושומרים עליו שלם
2. זורים מעל לימון, סוכר חום וברנדי. מערבבים היטב עד שכל השזיפים מצופים בתערובת. מניחים לעמוד בזמן הכנת הבצק.
תנור
3. מחממים תנור אפייה ל- °170 [c°170] במצב רגיל (צלייה).
תערובת האגוזים
4. מעבד מזון, טוחנים את השקדים (שקדים טבעיים לא קלועים ללא קליפה) במשך 10-12 שניות, כך שמתקבלת תערובת פרורית (אך לא ממש אבקה דקה).
5. מוסיפים את האגוזים (אגוזי מלך טבעיים לא קלועים ללא קליפה) וטוחנים 10 שניות נוספות - האגוזים צריכים להישאר גרוסים גס בלבד.
6. מעבירים את האגוזים הטחונים גס לקערה, מוסיפים את הסוכר והמלח, ומערבבים.
תערובת הבצק
7. במעבד מזון (אין צורך לשטוף!) מניחים את הקמח.
8. חותכים את החמאה הקרה לקוביות, ומניחים מעל לקמח – מטביעים מעט בתוך הקמח.
9. מפעילים את המעבד בפולסים, במשך כ- 20 שניות, עד שמתקבלת תערובת פירורית של קמח וחמאה (אך לא ממש בצק).
10. מעבירים לקערה גדולה, ומצרפים את תערובת האגוזים. מאחדים את שתי התערובות (בעזרת כף, 3-4 תנועות קיפול).
מרציפן
11. מגרדים את המרציפן במגרדה גסה (ככל שהמרציפן קר כך קל יותר לגרד).
חיבור
12. מפזרים את המרציפן מעל לשזיפים.
13. מפזרים מעל את תערובת הבצק הפירורית ומיישרים. אין צורך להדק.
אפייה
14. מכניסים לתנור, שלב 3 (אמצע התנור), למשך 35-45 דקות.
15. בודקים אחרי 35 דקות: אם הפירורים זהובים לגמרי - מוציאים מהתנור. אם לא - משאירים ל- 10 דקות נוספות. העוגה מוכנה כאשר הפירורים זהובים ממש, ונוזלי השזיפים מתחילים להציץ לאורך הדפנות.
16. כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר על השיש כחצי שעה.
17. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי מאחסנים במקרר, מכוסה בניילון נצמד.
הגשה
18. אפשר להגיש חם, כחצי שעה אחרי שמוציאים מהתנור, או ממש קר, לאחר קירור יסודי במקרר.
19. אפשר להגיש עם קצפת, או שמנת חמוצה, או קרם פרש.

הערות
עוגה חמה או קרה: העוגה טעימה מאד כשהיא חמה וטרייה, וטעימה מאד גם למחרת, קרה מהמקרר, אך באופן שונה לגמרי. כדאי לנסות.
חמאה: כדאי להוציא מהמקרר ממש לפני השימוש.
קמח: רצוי להשתמש בקמח ייעודי לעוגות מבצק פריך (כגון שטיבל מס.4)
• כדאי להכניס את תערובת הבצק למקרר, קירור נוסף, בזמן שמגרדים את המרציפן.
אפייה: כדאי לאפות בכלי חרס או זכוכית (פיירקס) שאופים את הפירות באופן אחיד.
תבניות אישיות: אפשר לאפות בתבניות אישיות. נדרשות 10-12 תבניות בקוטר 8.5 ס"מ וגובה 4 ס"מ (נפח של חצי כוס מידה) או כ- 8 תבניות בקוטר 10 ס"מ (⅔ כוס).
• לא כדאי להשאיר את העוגה בתנור לזמן ארוך מדי. ברגע שהפירורים מוכנים – העוגה מוכנה (אין צורך לבדוק את מצב הפירות).
תפוחי עץ: אפשר להחליף את השזיפים בתפוחי עץ מזן מוזהב (גולדן דלישס). חותכים 6-7 תפוחים לשמיניות, זורקים את הליבה, ומניחים בתבנית: מפזרים לימון, רק 2 כפות סוכר ומדלגים על הברנדי. כל היתר אותו דבר.

 

אביזרים

» תבנית חרס או פיירקס בגודל של כ- 26 ס"מ על 26 ס"מ.
אפשר תבנית רגילה בגודל דומה.
» מיקסר
» מעבד מזון
» סכין טובה
» מגרדת גסה (רצוי)

 

רשימת קניות

◄ 8 שזיפים שחורים גדולים (1 ק"ג)
◄ ½ לימון
◄ 75 גרם סוכר חום כהה
◄ 3 כפות ברנדי
◄ 140 גרם (כוס) קמח רגיל
◄ 140 גרם חמאה
◄ 170 גרם (פחות מכוס) סוכר דמררה
◄ 70 גרם שקדים מלובנים טבעיים
◄ 70 גרם אגוזי מלך טבעיים
◄ 120 גרם מרציפן (אפשר 100 גרם)

אופציונאלי
◄ שמנת מתוקה או שמנת חמוצה או קרם פרש

 

 

הדפסה

קרמבל שזיפים פשוט מושלם

קרמבל שזיפים פשוט מושלם
להדפסה ליחצו על סמל המדפסת בתחתית העמוד

חומרים

לפירות
י♦ 8 שזיפים גדולים (1 ק"ג)י
י♦ ⅛ כוס מיץ לימון (מיץ מ- ½ לימון)י
י♦ 5 כפות (75 גרם) סוכר חום כהה
י♦ 3 כפות ברנדי

לבצק
י♦ 140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
י♦ 140 גרם חמאה (קרה)י
י♦ 170 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר דמררה
י♦ 70 גרם (½ כוס + 2 כפות) שקדים מלובנים טבעיים
י♦ 70 גרם (½ כוס + 2 כפות) אגוזי מלך טבעיים
י♦ ⅛ כפית מלח שולחן

לחיבור
י♦ 120 גרם מרציפן (אפשר 100 גרם)י

להגשה (אופציונאלי)י
י♦ קצפת או שמנת חמוצה או קרם פרש
י(1 חבילה שמנת מתוקה להקצפה, ⅓3 כפות אבקת סוכר)י

י* אפשר להחליף את השזיפים בתפוחי עץ:י
י 6-7 תפוחי עץ מזן מוזהב (גולדן דלישס), ראו הערות בסוף


אופן הכנה מפורט

השזיפים
חותכים את השזיפים לשמיניות ומוציאים את הגרעינים. מניחים בתבנית האפייה ♦
כדאי לאפות בתבנית קרמיקה או פיירקס אך אפשר גם בתבנית רגילה
זורים מעל לימון, סוכר חום וברנדי. מערבבים היטב עד שכל השזיפים מצופים בתערובת ♦
מניחים לעמוד בזמן הכנת הבצק

תנור
מחממים תנור אפייה ל- °170 [c°170] במצב רגיל (צלייה)י ♦
תערובת האגוזים
מעבד מזון, טוחנים את השקדים (שקדים טבעיים לא קלועים ללא קליפה) במשך 10-12 שניות, כך שמתקבלת תערובת פרורית (אך לא ממש אבקה דקה)י ♦
מוסיפים את האגוזים (אגוזי מלך טבעיים לא קלועים ללא קליפה) וטוחנים 10 שניות נוספות - האגוזים צריכים להישאר גרוסים גס בלבד ♦
מעבירים את האגוזים הטחונים גס לקערה, מוסיפים את הסוכר והמלח, ומערבבים ♦

תערובת הבצק
במעבד מזון (אין צורך לשטוף!) מניחים את הקמח ♦
חותכים את החמאה הקרה לקוביות, ומניחים מעל לקמח – מטביעים מעט בתוך הקמח. ♦
מפעילים את המעבד בפולסים, במשך כ- 20 שניות, עד שמתקבלת תערובת פירורית של קמח וחמאה (אך לא ממש בצק)י ♦
מעבירים לקערה גדולה, ומצרפים את תערובת האגוזים. מאחדים את שתי התערובות (בעזרת כף, 3-4 תנועות קיפול)י ♦

מרציפן
מגרדים את המרציפן במגרדה גסה (ככל שהמרציפן קר כך קל יותר לגרד)י ♦

חיבור
מפזרים את המרציפן מעל לשזיפים ♦
מפזרים מעל את תערובת הבצק הפירורית ומיישרים. אין צורך להדק ♦

אפייה
מכניסים לתנור, שלב 3 (אמצע התנור), למשך 35-45 דקות ♦
בודקים אחרי 35 דקות: אם הפירורים זהובים לגמרי - מוציאים מהתנור ♦
אם לא - משאירים ל- 10 דקות נוספות. העוגה מוכנה כאשר הפירורים זהובים ממש, ונוזלי השזיפים מתחילים להציץ לאורך הדפנות
כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר על השיש כחצי שעה ♦
לאחר שהעוגה התקררה לגמרי מאחסנים במקרר, מכוסה בניילון נצמד ♦

הגשה
אפשר להגיש חם, כחצי שעה אחרי שמוציאים מהתנור, או ממש קר, לאחר קירור יסודי במקרר ♦
אפשר להגיש עם קצפת, או שמנת חמוצה, או קרם פרש ♦

הערות
קירור: הכי טעים אחרי יום שלם במקרר (24 שעות)י •
ג'ינג'ר: אפשר להוסיף 2 קוביות ג'ינג'ר מסוכר, חתוכות ממש קטן, בשלב התבלינים •
ברנדי: אפשר להוסיף כפית ברנדי לכל מנה בזמן ההגשה, או 2-4 כפות לאחר קירור, לחיזוק הטעם האלכוהולי •

הערות
עוגה חמה או קרה: העוגה טעימה מאד כשהיא חמה וטרייה, וטעימה מאד גם למחרת, קרה מהמקרר, אך באופן שונה לגמרי. כדאי לנסות •
חמאה: כדאי להוציא מהמקרר ממש לפני השימוש •
קמח: רצוי להשתמש בקמח ייעודי לעוגות מבצק פריך (כגון שטיבל מס.4)י •
כדאי להכניס את תערובת הבצק למקרר, קירור נוסף, בזמן שמגרדים את המרציפן •
אפייה: כדאי לאפות בכלי חרס או זכוכית (פיירקס) שאופים את הפירות באופן אחיד •
תבניות אישיות: אפשר לאפות בתבניות אישיות •
נדרשות 10-12 תבניות בקוטר 8.5 ס"מ וגובה 4 ס"מ (נפח של חצי כוס מידה) או כ- 8 תבניות בקוטר 10 ס"מ (⅔ כוס)י
לא כדאי להשאיר את העוגה בתנור לזמן ארוך מדי. ברגע שהפירורים מוכנים – העוגה מוכנה •
(אין צורך לבדוק את מצב הפירות)י
תפוחי עץ: אפשר להחליף את השזיפים בתפוחי עץ מזן מוזהב (גולדן דלישס)י •
חותכים 6-7 תפוחים לשמיניות, זורקים את הליבה, ומניחים בתבנית: מפזרים לימון, רק 2 כפות סוכר ומדלגים על הברנדי. כל היתר אותו דבר

עוד

קומפוט ליפתן פירות ויין אדום

במתכון זה צפו 3619 פעמים



( 9 Votes )

תגובות  

 
0 #1 לי 2013-07-30 18:54
יש אצלנו בקיץ מלא אופציות לבחירה של הפירות לעוגה, כמו אגסים או תפוחי עץ. חברתי הטובה מתמחה בכל מיני פטנטים עם הפירות (מגישה את העוגות גם חמות וגם קרות). אחרי שניסיתי את המתכון, אני ממליצה בחום על קראמבל השזיפים כי הם נותנים תערובת של טעמים חמוץ ומתוק. אין כמו ריח כמו אפייה של קראמבל שזיפים – ולא לשכוח להגיש עם קצפת!
ציטוט
 
הדפסה

קרמבל שזיפים פשוט מושלם

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
זמן הכנה: 20 דקות.
♦ זמן אפיה: 45 דקות.
♦ הכמות במתכון: 10-12 מנות.
♦ נשמר 4-5 ימים במקרר.

 
2014 -מתכוני סוכות sukot
Support-LovetocookCoil

חומרים

לפירות
8 שזיפים שחורים גדולים (1 ק"ג)
⅛ כוס מיץ לימון (מיץ מ- ½ לימון)
5 כפות (75 גרם) סוכר חום כהה
3 כפות ברנדי

לבצק
140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
140 גרם חמאה (קרה)
170 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר דמררה
70 גרם (½ כוס + 2 כפות) שקדים מלובנים טבעיים
70 גרם (½ כוס + 2 כפות) אגוזי מלך טבעיים
⅛ כפית מלח שולחן

לחיבור
120 גרם מרציפן (אפשר 100 גרם)

להגשה (אופציונאלי)
קצפת או שמנת חמוצה או קרם פרש
(1 חבילה שמנת מתוקה להקצפה, ⅓3 כפות אבקת סוכר)

* אפשר להחליף את השזיפים בתפוחי עץ:
6-7 תפוחי עץ מזן מוזהב (גולדן דלישס), ראו הערות בסוף.

 

הרשמו

קבלו במייל עידכון על מתכון חדש