רביעי 30 יולי 2014
טיפים |.חדש

אורז בסמטי לבן וריחני מבושל עם פירות יבשים צבעוניים: משמשים אורגניים כתומים, שזיפים שחורים, וחמוציות אדומות, ומקושט באגוזי פקאן קלויים. אורז טעים מאד, צבעוני ומקסים על שולחן החג, והכי קל, פשוט ומהיר להכנה! תוספת חגיגית שכולם - כולל הילדים – אוהבים.
 

מתכון אורז לבן פירות יבשים ואגוזים: אופן הכנה

 

קצר

אורז: שוטפים היטב, משרים לחצי שעה עד שעה, שוטפים שוב ומייבשים (מסננים) היטב.
פירות יבשים: שוטפים את המשמשים והשזיפים היטב (אך לא משרים), וחותכים לקוביות קטנות (קצת פחות מס"מ).
טיגון האורז: מחממים את סיר הבישול, מוסיפים שמן זית ומטגנים על אש חזקה את האורז במשך 2 דקות. מערבבים כל העת.
חיבור: מוסיפים לאורז מים רותחים, מלח, פלפל וסוכר, ואת הפירות היבשים - משמשים, שזיפים וחמוציות. בוחשים היטב ומביאים לרתיחה.
בישול: מנמיכים אש ומבשלים 18 דקות. בגמר הבישול משאירים מכוסה 10 דקות נוספות.
אגוזי פקאן: קולים במחבת טפלון או קרמי שחומם מראש (ללא שמן) על אש חזקה במשך 2-3 דקות, עד שהאגוזים משחימים מעט ומדיפים ריח נעים. קוצצים גס כאשר האגוזים חמימים עדיין אך נעימים למגע.
חיבור האגוזים: ממש לפני ההגשה ולאחר שהתקררו לגמרי, מוסיפים את האגוזים לאורז ומערבבים בעדינות.

מפורט

השריית האורז
1. מניחים את האורז בקערה ושוטפים היטב עד שהמים צלולים. ממלאים מים נקיים עד לגובה 3 ס"מ מעל לאורז ומעמידים כך על השיש לחצי שעה עד שעה.
הכנת הפירות היבשים
2. משמשים: שוטפים היטב (אך לא משרים). חותכים לקוביות קטנות (קצת פחות מס"מ).
3. שזיפים: שוטפים היטב (אך לא משרים). חותכים לקוביות קטנות (קצת פחות מס"מ).
הכנת האורז
4. מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב מתחת למים זורמים.
5. מנערים ככל האפשר - רצוי לייבש את האורז כמה שיותר.
טיגון האורז
6. מחממים את סיר הבישול (או מחבת גדולה אחרת – ראו הערות) במשך כחצי דקה, ומוסיפים 2 כפות שמן זית.
7. מוסיפים את האורז ומטגנים על אש חזקה במשך 2 דקות, עד שגרגרי האורז מצופים שמן ומעט שקופים. מערבבים כל העת עם כף עץ.
חיבור ובישול
8. מוסיפים לסיר האורז 4 כוסות מים רותחים, מלח, פלפל וסוכר.
9. מוסיפים את הפירות היבשים: משמשים, שזיפים וחמוציות.
10. בוחשים היטב ומביאים לרתיחה.
11. מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה בינונית, מנמיכים את האש, ומבשלים 18 דקות.
12. אחרי 18 דקות מכבים את האש, ומשאירים לעמוד 10 דקות (מכוסה).
הכנת האגוזים
בזמן שהאורז מתבשל, מטגנים את האגוזים:
13. מחממים היטב מחבת טפלון או קרמי במשך כדקה (לא מוסיפים שמן).
14. מוסיפים את האגוזים (מקולפים וחצויים) ומנערים מידי פעם. הופכים לפי הצורך. קולים על אש חזקה במשך 2-3 דקות, עד שהאגוזים משחימים מעט ומדיפים ריח נעים.
15. כשמוכן, מורידים מיד מן האש, מעבירים לקרש חיתוך ומשאירים להתקרר קצת.
16. כאשר האגוזים חמימים עדיין אך נעימים למגע, קוצצים גס (כל מחצית פקאן לארבע).
17. כאשר האגוזים לגמרי קרים, מעבירים לצנצנת זכוכית אטומה ושומרים עד להגשה.
חיבור לפני הגשה
18. מוסיפים את האגוזים (שהתקררו!) לאורז, ומערבבים היטב, בתנועות היפוך עדינות.
עירבוב עדין חשוב על מנת לא לשבור את גרגרי האורז ולא למעוך את הפירות היבשים.

הערות
סיר: כדאי לשתמש בסיר קרמי או סיר עבה אחר שניתן לטגן בו בנוחיות (בלי לשרוף את התחתית).
טיגון האורז: אם סיר הבישול אינו מתאים לטיגון (נוטה להישרף) - כדאי לטגן במחבת טפלון נפרדת על מנת לא לבשל את האורז על גבי תחתית שרופה.
ייבוש האורז לפני הטיגון: כמה שיותר – יותר טוב.
בגמר הבישול: מאד חשוב להשאיר סגור עם מכסה 10 דקות נוספות!
הוספת האגוזים: כדאי להוסיף ממש לפני שמגישים, ולערבב היטב.
נשמר היטב במקרר: אך כדאי לשמור במקרר ללא האגוזים.
חימום: כדאי להוסיף מעט מים (כף מים לכל מנה) ולחמם במיקרו (ללא האגוזים).
לשמור אגוזים בנפרד: רצוי בצנצנת זכוכית אטומה (ולחבר ממש לפני הגשה).

 

אביזרים

» סיר עבה ולא נדבק, רצוי קרמי, שיכול להכיל את האורז והפירות
» אם מתכננים לבשל את האורז בסיר אחר (ללא ציפוי) כדאי מחבת טפלון גדולה לטיגון האורז
» מחבת טפלון או קרמי לטיגון האגוזים
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» מסננת לאורז

 

רשימת קניות

◄ 2 כוסות אורז לבן בסמטי
◄ 2 כפות שמן זית
◄ 100 גרם שזיפים שחורים יבשים ללא חרצנים
◄ 100 גרם משמשים מיובשים (רצוי אורגניים, ללא צבע מאכל)
◄ 80 גרם חמוציות מיובשות מומתקות (לא מסוכרות)
◄ 80 גרם אגוזי פקאן מקולפים
◄ 2 כפות סוכר דמררה (לא חובה, אפשר גם סוכר לבן)
◄ מלח בישול, פלפל שחור טרי

 

הדפסה

אורז לבן פירות יבשים ואגוזים

אורז לבן,פירות יבשים ואגוזים
להדפסה ליחצו על סמל המדפסת בתחתית העמוד
חומרים

לאורז
י♦ 2 כוסות אורז לבן בסמטי
י♦ 2 כפות שמן זית לטיגון האורז

לפירות היבשים
י♦ 100 גרם (¾ כוס) שזיפים שחורים יבשים ללא חרצנים
י♦ 100 גרם (¾ כוס) משמשים מיובשים (רצוי אורגניים, ללא צבע מאכל)י
י♦ 80 גרם (½ כוס) חמוציות מיובשות מומתקות (לא מסוכרות)י
י♦ 80 גרם (כ- ¾ כוס) אגוזי פקאן מקולפים

לחיבור
י♦ 4 כוסות מים חמים
י♦ 2 כפות סוכר דמררה (אפשר גם סוכר לבן)י
י♦ ½1 כפיות מלח בישול גס
י♦ ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

אופן הכנה מפורט

השריית האורז
מניחים את האורז בקערה ושוטפים היטב עד שהמים צלולים. ממלאים מים נקיים עד לגובה 3 ס"מ מעל לאורז ומעמידים כך על השיש לחצי שעה עד שעה ♦

הכנת הפירות היבשים
משמשים: שוטפים היטב (אך לא משרים). חותכים לקוביות קטנות (קצת פחות מס"מ)י ♦
שזיפים: שוטפים היטב (אך לא משרים). חותכים לקוביות קטנות (קצת פחות מס"מ)י ♦

הכנת האורז
מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב מתחת למים זורמים ♦
מנערים ככל האפשר - רצוי לייבש את האורז כמה שיותר ♦

טיגון האורז
מחממים את סיר הבישול (או מחבת גדולה אחרת – ראו הערות) במשך כחצי דקה, ומוסיפים 2 כפות שמן זית ♦
מוסיפים את האורז ומטגנים על אש חזקה במשך 2 דקות, עד שגרגרי האורז מצופים שמן ומעט שקופים. מערבבים כל העת עם כף עץ ♦

חיבור ובישול
מוסיפים לסיר האורז 4 כוסות מים רותחים, מלח, פלפל וסוכר ♦
מוסיפים את הפירות היבשים: משמשים, שזיפים וחמוציות ♦
בוחשים היטב ומביאים לרתיחה ♦
מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה בינונית, מנמיכים את האש, ומבשלים 18 דקות ♦
אחרי 18 דקות מכבים את האש, ומשאירים לעמוד 10 דקות (מכוסה)י ♦

הכנת האגוזים
בזמן שהאורז מתבשל, מטגנים את האגוזים:י
מחממים היטב מחבת טפלון או קרמי במשך כדקה (לא מוסיפים שמן)י ♦
מוסיפים את האגוזים (מקולפים וחצויים) ומנערים מידי פעם. הופכים לפי הצורך. קולים על אש חזקה במשך 2-3 דקות, עד שהאגוזים משחימים מעט ומדיפים ריח נעים ♦
כשמוכן, מורידים מיד מן האש, מעבירים לקרש חיתוך ומשאירים להתקרר קצת ♦
כאשר האגוזים חמימים עדיין אך נעימים למגע, קוצצים גס (כל מחצית פקאן לארבע)י ♦
כאשר האגוזים לגמרי קרים, מעבירים לצנצנת זכוכית אטומה ושומרים עד להגשה ♦

חיבור לפני הגשה
מוסיפים את האגוזים (שהתקררו!) לאורז, ומערבבים היטב, בתנועות היפוך עדינות ♦
עירבוב עדין חשוב על מנת לא לשבור את גרגרי האורז ולא למעוך את הפירות היבשים ♦

הערות
סיר: כדאי לשתמש בסיר קרמי או סיר עבה אחר שניתן לטגן בו בנוחיות (בלי לשרוף את התחתית)י •
טיגון האורז: אם סיר הבישול אינו מתאים לטיגון (נוטה להישרף) –
כדאי לטגן במחבת טפלון נפרדת על מנת לא לבשל את האורז על גבי תחתית שרופה •
ייבוש האורז לפני הטיגון: כמה שיותר – יותר טוב •
בגמר הבישול: מאד חשוב להשאיר סגור עם מכסה 10 דקות נוספות!י •
הוספת האגוזים: כדאי להוסיף ממש לפני שמגישים, ולערבב היטב •
נשמר היטב במקרר: אך כדאי לשמור במקרר ללא האגוזים •
חימום: כדאי להוסיף מעט מים (כף מים לכל מנה) ולחמם במיקרו (ללא האגוזים)י •
לשמור אגוזים בנפרד: רצוי בצנצנת זכוכית אטומה (ולחבר ממש לפני הגשה)י •

 

עוד

פסטה ברוטב עגבניות ושמנת בתנור

במתכון זה צפו 13497 פעמים



( 25 Votes )

תגובות  

 
0 #1 מירי 2013-12-27 08:38
אנחנו אוכלים בחגים מנה דומה של אורז חגיגי - טנזיה מרוקאית - אורז לבן עם פירות יבשים. אצלנו מוסיפים גם תאנים ושקדים. כולנו מתעלפים מהמנה הזו כל פעם מחדש!!
ציטוט
 
הדפסה

אורז לבן,פירות יבשים ואגוזים

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
זמן הכנה: 15 דקות.
♦ הכנות לפני בישול: חצי שעה השריית אורז.
♦ זמן בישול: 18 דקות + 10 דקות המתנה.
♦ הכמות במתכון: 8-10 מנות.
♦ נשמר היטב שלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.
♦ חימום: כדאי להוסיף מעט מים ולחמם במיקרוגל.

 
Support-LovetocookCoil

חומרים

לאורז
2 כוסות אורז לבן בסמטי
2 כפות שמן זית לטיגון האורז

לפירות היבשים
100 גרם (¾ כוס) שזיפים שחורים יבשים ללא חרצנים
100 גרם (¾ כוס) משמשים מיובשים (רצוי אורגניים, ללא צבע מאכל)
80 גרם (½ כוס) חמוציות מיובשות מומתקות (לא מסוכרות)
80 גרם (כ- ¾ כוס) אגוזי פקאן מקולפים

לחיבור
4 כוסות מים חמים
2 כפות סוכר דמררה (אפשר גם סוכר לבן)
½1 כפיות מלח בישול גס
¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

 

הרשמו

קבלו במייל עידכון על מתכון חדש