שישי 18 אפר' 2014
טיפים |.חדש

קציצות עסיסיות, טעימות, ריחניות, עם קרום מתפצח שעוטף תוך רך ואוורירי.. כן, קציצות אצלנו זה שמחה. ויש לנו גם כמה פטנטים: קודם כל - בשר טוב. אנחנו מערבבים צלעות טריות עם הודו אדום. דבר שני, מוסיפים ירוק: בצל, כרישה, שום, פטרוזיליה, שמיר. ודבר אחרון – לא מטגנים! מכינים בתנור!
 

מתכון קציצות בשר מושלמות בתנור: אופן הכנה

 

קצר

הכנת ירקות לבשר: קוצצים בצל וכרישה הכי קטן. כותשים שום.
טיגון הירקות: מחממים מחבת טפלון, מוסיפים שמן זית ומטגנים על אש חזקה תוך כדי עירבוב – מוסיפים לפי הסדר: בצל – 4 דקות, כרישה – 2 דקות. מנמיכים את האש, מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מכבים אש.
תנור: אם אין זמן להשהות את התערובת לכחצי שעה, מחממים תנור אפייה ל- °250 במצב גריל+"טורבו". אחרת, מדליקים את התנור בהמשך.
הכנת התוספות לתוך הבשר: קוצצים דק פטרוזיליה ושמיר. חותכים את הלחם (ללא הקרום) הכי קטן. טורפים ביצים עם מלח ופלפל. מוסיפים את הלחם לביצים ומערבבים היטב.
חיבור הירקות לבשר: מניחים בקערה גדולה את שני סוגי הבשר ומערבבים מעט. מוסיפים את תערובת הביצים ומאחדים במהירות. מוסיפים את הירק ומאחדים במהירות. מוסיפים את הירקות המטוגנים ומאחדים במהירות. רצוי להשהות את התערובת חצי שעה עד שעה.
תנור: אם לא הדלקנו קודם, מחממים תנור אפייה ל- °250 במצב גריל+"טורבו".
הכנת הקציצות בתבנית: מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה (משאירים שוליים מכל צד). מכינים קציצות שטוחות בקוטר 6-7 ס"מ ובגובה 1.5 ס"מ. מניחים בתבנית בצפיפות (חמש שורות של חמש קציצות בכל שורה), ומברישים אותן במעט שמן זית.
אפייה: מכניסים לתנור, שלב 4, למשך 12 דקות. מוציאים מהתנור, ומעלים טמפרטורה לגריל III. מעבירים את הקציצות לצלחת, מקפלים ומרימים את הנייר המשומש על הנוזלים שבו, זורקים ושמים נייר חדש. מחזירים את הקציצות הפוכות (הצד המטוגן כלפי מטה) לתבנית, מורחים אותן במעט שמן זית מחזירים לתנור (שלב 4), למשך 4-5 דקות, לפי הטעם. מוציאים מיד. שימו לב: נייר האפייה עלול להשחים בקצוות. ראו הערות בסוף.

מפורט

הכנת הירקות לטגון
1. בצל: קוצצים הכי קטן שאפשר (ריבועים בגודל חצי ס"מ. כדאי להיעזר בקוצץ ירקות).
2. כרישה: פורסים (את החלק הלבן והירוק בהיר) לאורכה לרבעים וקוצצים דק.
3. שום: לקלף שיניים ולכתוש קטן (בכותש שום).
טיגון הירקות
4. מחממים מחבת טפלון במשך כחצי דקה, מוסיפים 4 כפות שמן זית, ומחממים חצי דקה.
5. מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש חזקה במשך 4 דקות, עד שהבצל חצי-שקוף. מערבבים מידי פעם עם כף עץ.
6. מוסיפים את הכרישה ומטגנים על אש חזקה במשך 2 דקות נוספות, עד שהבצל והכרישה מתרככים (לא מזהיבים). מערבבים מידי פעם.
7. מנמיכים את האש, מוסיפים את השום, ומטגנים במשך דקה נוספת תוך כדי עירבוב.
8. מכבים את האש ומשאירים את הירקות להתקרר במחבת (יש לצנן לגמרי).
תנור (לממהרים)
אם אין זמן להשהות את התערובת לחצי שעה – שעה, מדליקים עכשיו את התנור:
9. מחממים תנור אפייה ל- °250 במצב גריל+"טורבו".
הכנת התוספות לתוך הבשר
10. פטרוזיליה ושמיר: שוטפים, מנערים, מפרידים את העלים בלבד, וקוצצים דק.
11. ביצים: שוברים את הביצים לקערה קטנה, מוסיפים מלח ופלפל ומקשקשים היטב.
12. לחם: חותכים את "הקשה" וזורקים. את החלק הרך חותכים לריבועים קטנטנים (½ ס"מ).
13. מוסיפים את הלחם לקערת הביצים ומערבבים היטב, כך שהחלה תיספוג את הביצים.
חיבור הירקות לבשר
14. בשר טחון: מניחים בקערה גדולה את שני סוגי הבשר. מערבבים מעט בעזרת מזלג גדול או בידיים.
15. מוסיפים את תערובת הביצים לבשר ומאחדים היטב במהירות.
16. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר לבשר ומאחדים היטב במהירות.
17. מוסיפים את הירקות המטוגנים (שהתקררו לגמרי) ומאחדים היטב במהירות.
18. כדאי לתת לתערובת לעמוד (בקיץ - במקרר) כחצי שעה עד שעה.
תנור
אם לא הדלקנו קודם:
19. מחממים תנור אפייה ל- °250 במצב גריל+"טורבו".
הכנת הקציצות בתבנית
20. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה (יש לרפד במלבן-נייר שגדול מהתבנית, כך שישארו מספיק שוליים מכל צד).
21. מרטיבים מעט את הידיים, ויוצרים קציצות:
• מגלגלים בין שתי כפות הידיים ויוצרים כדור (בגודל כדור גולף), משטחים מעט, מניחים בתבנית ומשטחים שוב עם שתי אצבעות צמודות.
• קוטר הקציצה צריך להיות כ- 6-7 ס"מ וגובהה כ- 1.5 ס"מ.
• מניחים את הקציצות צמודות לגמרי (הן מתכווצות בתנור).
• על מנת שהקציצות תהיינה אווריריות - לא מהדקים חזק מדי בזמן הגילגול לכדור.
• על מנת שהקציצות לא תתפרקנה ולא תישרפנה בקצוות – הן צריכות להיות מחוברות היטב, וללא "שברים" בהיקף.
• כדאי לשמור על גודל וגובה אחידים, כך כולן תהיינה מוכנות באותו זמן.
• מרטיבים את הידיים מידי פעם (כשעובדים עם ידיים יבשות הבשר נדבק לידיים).
• ממשיכים עד שהתבנית מלאה: בתבנית סטנדרטית (כ- 37 על 46 ס"מ) אפשר להכניס חמש שורות של חמש קציצות בכל שורה.
22. כשגומרים למלא תבנית, מורחים על כל קציצה מעט שמן זית בעזרת מברשת (שומרים את הקערה, השמן והמברשת להמשך).
הערה: את התבנית השניה אפשר להכין בזמן שהתבנית הראשונה בתנור.
אפייה
23. מכניסים לתנור, שלב 4 (כמעט הכי למעלה), למשך 12 דקות.
24. מוציאים מהתנור (סוגרים מיד את הדלת), ומעלים את הטמפרטורה לגריל III.
25. על השיש, מוציאים את הקציצות מהתבנית (בזהירות, שלא יתפרקו) עם מלקחיים ומניחים על צלחת (בלי להפוך, החלק המטוגן יותר למעלה).
26. מקפלים את הנייר, על הנוזלים שבו, לכיוון המרכז, מרימים בזהירות עם הנוזלים, וזורקים.
27. שמים נייר אפייה חדש (אם התבנית רטובה מנגבים קודם).
28. מחזירים את הקציצות לתבנית, עם הצד המטוגן כלפי מטה.
29. מורחים על כל קציצה מעט שמן זית בעזרת מברשת.
30. מחזירים לתנור (שלב 4), למשך 4-5 דקות, לפי הטעם. מוציאים מיד.
31. חוזרים על שלב האפייה עם התבנית השנייה.
הערה: נייר האפייה עלול להשחים בקצוות. ראו הערות בסוף.

הערות
נייר אפייה: עלול להשחים קצת בקצוות. הניייר לא נשרף, הוא משחים, מתייבש ומתפורר. לנו זה לא מפריע, אבל צריך לשים לב: על גבי אריזת הנייר כתוב שיש מגבלת טפמרטורה, ולכן צריך לקחת זאת בחשבון.
אפשרות אחרת: להשתמש בנייר אפייה מסיליקון, שלא נשרף וקל לשטוף אותו לשימוש חוזר. אפשר גם לשמן את התבנית ולהניח את הקציצות ישירות על התבנית ללא נייר.
החלפת נייר: כשהופכים את הקציצות חשוב לשים נייר חדש ויבש, אחרת הקציצות תשארנה רכות, ללא קרום חיצוני.
שמן זית: עוזר ליצירת הקרום ולשמירת העסיסיות.
הקפאה: במקום לשמור במקרר - עדיף להקפיא ולהפשיר כמה שעות לפני שאוכלים. אם מתכננים להקפיא – כדאי לעשות זאת מיד כשהקציצות מתקררות.
חימום: כדאי לחמם במיקרוגל, כל מנה בנפרד (2-3 קציצות), 20-30 שניות מכל צד.

 

אביזרים

» תבנית אפייה גדולה לתנור (תבנית סטנדרטית של תנור אפייה) – רצוי 2 תבניות, אפשר אחת
» מחבת טפלון גדולה לטיגון הבצל
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» מלקחיים (לא חובה)
» כותש שום (לא הכרחי)
» מברשת למריחת השמן (רצוי מאד)
» נייר אפייה (4 גיליונות בודדים או גליל, אפשר מסיליקון)

 

רשימת קניות

◄ 750 גרם הודו אדום טרי טחון
◄ 1.2 ק"ג צלעות בקר טרי טחון
בחנות: מבקשים נתח של 1.2 ק"ג צלעות. מבקשים מהקצב לנקות שומנים גדולים (בערך 50-70 גרם), לשטוף, ולטחון פעם אחת. מתקבל כ- 1.15 ק"ג בשר טחון נטו. כמות בשר כוללת, ביחד עם ההודו, כ- 1.9 ק"ג.
◄ שמן זית (בערך ¾ כוס)
◄ 6 פרוסות לחם (אפשר חלה אבל כדאי לחם מלא קל )
◄ 3 ביצים
◄ 4 בצלים יבשים (רצוי לבנים)
◄ 3 כרישות
◄ שום (½1 ראש)
◄ פטרוזיליה (חבילה גדולה)
◄ שמיר (חבילה גדולה)
◄ מלח בישול, פלפל שחור טרי, פלפל לבן
◄ נייר אפייה (כמה גיליונות)

 

הדפסה

קציצות בשר מושלמות בתנור

קציצות בשר מושלמות בתנור
להדפסה ליחצו על סמל המדפסת בתחתית העמוד

חומרים

הבשר
י♦ 1.2 ק"ג צלעות בקר טרי טחון*י
י♦ 750 גרם הודו אדום טרי טחון

הירקות לטיגון
י♦ 4 כפות שמן זית (¼ כוס) לטיגון הירקות
י♦ 4 בצלים יבשים (רצוי בצל לבן)י
י♦ 3 כרישות בינוניות (או 4 קטנות)י
י♦ ½1 ראש שום

התוספות לתוך בשר
י♦ 6 פרוסות לחם** י
י♦ 3 ביצים
י♦ חבילה גדולה פטרוזיליה (¼1 כוסות פטרוזיליה קצוצה)י
י♦ חבילה גדולה שמיר (¼1 כוסות שמיר קצוץ)י
י♦ ½3 כפיות מלח בישול גרוס
י♦ ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס
י♦ ½ כפית פלפל לבן

בתבנית
י♦ ⅓ כוס שמן זית למריחת הקציצות

י* בחנות: מבקשים נתח של 1.2 ק"ג צלעות. מבקשים מהקצב לנקות שומנים גדולים (בערך 50-70 גרם), לשטוף, ולטחון פעם אחת. מתקבל כ- 1.15 ק"ג בשר טחון נטו. כמות בשר כוללת, ביחד עם ההודו, כ- 1.9 ק"ג
י** אפשר חלה אבל כדאי לחם מלא קל

אופן הכנה מפורט

הכנת הירקות לטגון
בצל: קוצצים הכי קטן שאפשר (ריבועים בגודל חצי ס"מ. כדאי להיעזר בקוצץ ירקות)י ♦
כרישה: פורסים (את החלק הלבן והירוק בהיר) לאורכה לרבעים וקוצצים דק ♦
שום: לקלף שיניים ולכתוש קטן (בכותש שום)י ♦

טיגון הירקות
מחממים מחבת טפלון במשך כחצי דקה, מוסיפים 4 כפות שמן זית, ומחממים חצי דקה ♦
מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש חזקה במשך 4 דקות, עד שהבצל חצי-שקוף. מערבבים מידי פעם עם כף עץ ♦
מוסיפים את הכרישה ומטגנים על אש חזקה במשך 2 דקות נוספות, עד שהבצל והכרישה מתרככים (לא מזהיבים). מערבבים מידי פעם ♦
מנמיכים את האש, מוסיפים את השום, ומטגנים במשך דקה נוספת תוך כדי עירבוב ♦
מכבים את האש ומשאירים את הירקות להתקרר במחבת (יש לצנן לגמרי)י ♦

תנור (לממהרים)י
אם אין זמן להשהות את התערובת לחצי שעה – שעה, מדליקים עכשיו את התנור:י
מחממים תנור אפייה ל- °250 במצב גריל+"טורבו"י ♦

הכנת התוספות לתוך הבשר
פטרוזיליה ושמיר: שוטפים, מנערים, מפרידים את העלים בלבד, וקוצצים דק ♦
ביצים: שוברים את הביצים לקערה קטנה, מוסיפים מלח ופלפל ומקשקשים היטב ♦
לחם: חותכים את "הקשה" וזורקים. את החלק הרך חותכים לריבועים קטנטנים (½ ס"מ)י ♦
מוסיפים את הלחם לקערת הביצים ומערבבים היטב, כך שהחלה תיספוג את הביצים ♦

חיבור הירקות לבשר
בשר טחון: מניחים בקערה גדולה את שני סוגי הבשר. מערבבים מעט בעזרת מזלג גדול או בידיים ♦
מוסיפים את תערובת הביצים לבשר ומאחדים היטב במהירות ♦
מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר לבשר ומאחדים היטב במהירות ♦
מוסיפים את הירקות המטוגנים (שהתקררו לגמרי) ומאחדים היטב במהירות ♦
כדאי לתת לתערובת לעמוד (בקיץ - במקרר) כחצי שעה עד שעה ♦

תנור
אם לא הדלקנו קודם:י
מחממים תנור אפייה ל- °250 במצב גריל+"טורבו"י ♦

הכנת הקציצות בתבנית
מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה (יש לרפד במלבן-נייר שגדול מהתבנית, כך שישארו מספיק שוליים מכל צד)י ♦

מרטיבים מעט את הידיים, ויוצרים קציצות:י ♦
מגלגלים בין שתי כפות הידיים ויוצרים כדור (בגודל כדור גולף), משטחים מעט, מניחים בתבנית ומשטחים שוב עם שתי אצבעות צמודות י ○
קוטר הקציצה צריך להיות כ- 6-7 ס"מ וגובהה כ- 1.5 ס"מ ○
מניחים את הקציצות צמודות לגמרי (הן מתכווצות בתנור)י ○
על מנת שהקציצות תהיינה אווריריות - לא מהדקים חזק מדי בזמן הגילגול לכדור ○
על מנת שהקציצות לא תתפרקנה ולא תישרפנה בקצוות – הן צריכות להיות מחוברות היטב, וללא "שברים" בהיקף ○
כדאי לשמור על גודל וגובה אחידים, כך כולן תהיינה מוכנות באותו זמן ○
מרטיבים את הידיים מידי פעם (כשעובדים עם ידיים יבשות הבשר נדבק לידיים)י ○
ממשיכים עד שהתבנית מלאה: בתבנית סטנדרטית (כ- 37 על 46 ס"מ) אפשר להכניס חמש שורות של חמש קציצות בכל שורה ○

כשגומרים למלא תבנית, מורחים על כל קציצה מעט שמן זית בעזרת מברשת (שומרים את הקערה, השמן והמברשת להמשך)י ♦
הערה: את התבנית השניה אפשר להכין בזמן שהתבנית הראשונה בתנור

אפייה
מכניסים לתנור, שלב 4 (כמעט הכי למעלה), למשך 12 דקות ♦
מוציאים מהתנור (סוגרים מיד את הדלת), ומעלים את הטמפרטורה לגריל IIIי ♦
על השיש, מוציאים את הקציצות מהתבנית (בזהירות, שלא יתפרקו) עם מלקחיים ומניחים על צלחת (בלי להפוך, החלק המטוגן יותר למעלה)י ♦
מקפלים את הנייר, על הנוזלים שבו, לכיוון המרכז, מרימים בזהירות עם הנוזלים, וזורקים ♦
שמים נייר אפייה חדש (אם התבנית רטובה מנגבים קודם)י ♦
מחזירים את הקציצות לתבנית, עם הצד המטוגן כלפי מטה ♦
מורחים על כל קציצה מעט שמן זית בעזרת מברשת ♦
מחזירים לתנור (שלב 4), למשך 4-5 דקות, לפי הטעם. מוציאים מיד ♦
חוזרים על שלב האפייה עם התבנית השנייה ♦

הערה: נייר האפייה עלול להשחים בקצוות. ראו הערות בסוף.

הערות
נייר אפייה: עלול להשחים קצת בקצוות. הניייר לא נשרף, הוא משחים, מתייבש ומתפורר.י •
לנו זה לא מפריע, אבל צריך לשים לב: על גבי אריזת הנייר כתוב שיש מגבלת טפמרטורה, ולכן צריך לקחת זאת בחשבון
אפשרות אחרת: להשתמש בנייר אפייה מסיליקון, שלא נשרף וקל לשטוף אותו לשימוש חוזר •
אפשר גם לשמן את התבנית ולהניח את הקציצות ישירות על התבנית ללא נייר
החלפת נייר: כשהופכים את הקציצות חשוב לשים נייר חדש ויבש, אחרת הקציצות תשארנה רכות, ללא קרום חיצוני •
שמן זית: עוזר ליצירת הקרום ולשמירת העסיסיות •
הקפאה: במקום לשמור במקרר - עדיף להקפיא ולהפשיר כמה שעות לפני שאוכלים.י •
אם מתכננים להקפיא – כדאי לעשות זאת מיד כשהקציצות מתקררות
חימום: כדאי לחמם במיקרוגל, כל מנה בנפרד (2-3 קציצות), 20-30 שניות מכל צד •

 

 

במתכון זה צפו 16835 פעמים



( 16 Votes )

תגובות  

 
+1 #1 חיים 2013-12-26 15:06
האם אפשר להכין את הקציצות האלה בלי תנור?
ציטוט
 
 
+1 #2 מיכל עונה: 2013-12-26 15:09
כן! התערובת מתאימה גם לקציצות שמטגנים במחבת.
לאחר הכנת התערובת, מחממים שמן (תירס או קנולה) במחבת עמוק (לפחות 7 ס"מ).
גובה השמן במחבת - כ- 2 ס"מ - השמן צריך להגיע עד לאמצע גובה הקציצה.
כשהשמן חם מניחים את הקציצות בצפיפות במחבת.
הופכים את הקציצות כאשר השוליים שלהן נראים מטוגנים, והמרכז נהיה כמעט לבן.
לאחר שהופכים, מטגנים רק עד שהתחתית מקבלת צבע כהה יותר - לא לטגן יותר מדי.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
ציטוט
 
 
+1 #3 אירית 2014-01-11 18:57
:P
טעים מאוד - הכנתי ביום שישי, הקציצות הכי טובות בארץ... אני פחות אוהבת שמיר אז החלפתי בבזיליקום.... תודה למי ששיתף את המתכון באתר ושבוע טוב!
ציטוט
 
 
0 #4 מיכל עונה: 2014-01-12 17:05
שמחנו לשמוע! אין כיף גדול מזה..
עוד רעיון - אפשר להחליף את השמיר גם בכוסברה
(רק לאוהבי הכוסברה :-) )
ציטוט
 
 
0 #5 נילי 2014-01-20 19:01
הוספתי רוטב עגבניות חריף לקציצות בשר ויצא מדהים. הכנתי גם כריך לחמניה טריה עם הקציצות הקרות ועם הרוטב ולקקו את האצבעות.. תודה!
ציטוט
 
 
0 #6 מיכל עונה: 2014-01-21 11:53
תודה לך! שמחתי שנהניתם (:
אם כבר מדברים על רוטב חריף, הנה שני טיפים קטנים: כדאי תמיד לטעום את הפלפל (בזהירות) לפני שמשתמשים בו - יש הבדלים גדולים במידת החריפות. ודבר שני, הגרעינים הקטנים הם החריפים ביותר. אז אם תרצו פחות חריף - אל תשאירו את הגרעינים.
ציטוט
 
הדפסה

עוד

מתנה לפסח 2014 - V4 מטחנת תבלינים

קציצות בשר מושלמות בתנור

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
זמן הכנה: 45 דקות לשתי תבניות + חצי שעה השהייה (לא חובה).
♦ זמן אפייה: כ- 35 דקות לשתי תבניות.
♦ הכמות במתכון: כ- 50 קציצות (16-20 מנות).
♦ אפשר לחתוך לחצי את כל כמויות, ולהכין תבנית אחת (25 קציצות).
♦ נשמר מצויין במקפיא (כדאי להפשיר במקרר). נשמר יום-יומיים במקרר.

 
Support-LovetocookCoil

חומרים

הבשר
1.2 ק"ג צלעות בקר טרי טחון*
750 גרם הודו אדום טרי טחון

הירקות לטיגון
4 כפות שמן זית (¼ כוס) לטיגון הירקות
4 בצלים יבשים (רצוי בצל לבן)
3 כרישות בינוניות (או 4 קטנות)
½1 ראש שום

התוספות לתוך בשר
6 פרוסות לחם**
3 ביצים
חבילה גדולה פטרוזיליה (¼1 כוסות פטרוזיליה קצוצה)
חבילה גדולה שמיר (¼1 כוסות שמיר קצוץ)
½3 כפיות מלח בישול גרוס
½ כפית פלפל שחור טרי גרוס
½ כפית פלפל לבן

בתבנית
⅓ כוס שמן זית למריחת הקציצות

* בחנות: מבקשים נתח של 1.2 ק"ג צלעות. מבקשים מהקצב לנקות שומנים גדולים (בערך 50-70 גרם), לשטוף, ולטחון פעם אחת. מתקבל כ- 1.15 ק"ג בשר טחון נטו. כמות בשר כוללת, ביחד עם ההודו, כ- 1.9 ק"ג.
** אפשר חלה אבל כדאי לחם מלא קל