חמישי 17 אפר' 2014
טיפים |.חדש

מתכון חזה עוף: איך להכין חזה עוף רך ועסיסי בקלות

מתכון קל, מהיר ופשוט להכנת פרוסות חזה עוף מושלמות במחבת – עסיסיות, רכות, ומלאות טעם.. טעימות כמו שהן או בתוספת רוטב, לארוחה בעוד רגע או להקפאה.
זה בריא, טעים, ומזין - אפילו דל קלוריות! ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל.

ראו הסבר קצר, וליחצו על המצגת: כל התמונות, שלב אחר שלב.  
ולבשלנים המתחילים – יש גם הסבר מפורט: מתאים לצעירים מגיל 12 ולחדשים במטבח..

אופן הכנה

זמן הכנה: 20 דקות
לפני: יש להפשיר את העוף (מחוץ למקרר, שעה בקיץ, 4 שעות בחורף)
מומלץ: להקפיץ מהמחבת ישירות לצלחת..
הקפאה: מצויין להכין מראש ולהקפיא - נשמר מצויין במקפיא!
חימום: לאחר הפשרה - חימום קצר במיקרוגל.
הכמות במתכון: 8 מנות

 

קצר

הכנת העוף: שוטפים ומנערים, מניחים על קרש עבודה נוח, מנקים לפי הצורך (שומן וגידים), חותכים לריבועים או לרצועות דקות או למלבניים ארוכים - לפי מה שאוהבים.
הערה: אם אוהבים דק – דופקים עם פטיש שניצלים - לא מומלץ פחות מ-  ¾ - 1 ס"מ.
מייבשים, טוחנים מלח גס ופלפל שחור טרי על שני הצדדים – זהירות: הפלפל מוסיף חריפות חזקה, וכמות המלח צריכה לקחת בחשבון שעוף כשר כבר מומלח.
מקמחים: מכינים צלחת עם' קמח ולידה צלחת גדולה לחתיכות המקומחות. טובלים כל חזה-עוף משני צידיו בקמח, מנערים היטב ומניחים אחד ליד השני בצלחת הגדולה.
מטגנים: במחבת עבה ומעט שמן מטגנים כ-2 דקות מכל צד (מניחים בצפיפות על פני כל המחבת): הופכים כשהשוליים מתחילים להלבין, מוציאים לקערה כשהעוף נראה כמעט מוכן.
רוטב: רק לאחר שהעוף התקרר לגמרי, ורצוי ממש לפני שאוכלים - מחממים את הרוטב בנפרד, ומוסיפים את העוף לרוטב ל- 3-4 דקות בלבד.

מפורט


לפני הכל:
כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה. אפשר לבקש מהקצב לדפוק מעט עם פטיש שניצלים. אם חותכים לרצועות ומקפיצים - מומלץ לא לדפוק את הבשר. אם אוהבים ממש דק – דופקים עם פטיש שניצלים - לא רצוי פחות מ-  ¾ - 1 ס"מ.
הכנת חזה העוף
1. שוטפים היטב ומנערים את המים, מנקים שומנים או גידים מיותרים - לפי הצורך.
2. אם העוף ממש עבה אפשר לדפוק מעט, עם פטיש שניצלים.
3. חותכים את העוף בהתאם למה שאוהבים - חתיכות מרובעות בגודל 7 על 7 ס"מ, או מלבניות בגודל 8-9 ס"מ על 3-4 ס"מ, או רצועות דקות כמו אצבע.
4. מייבשים היטב: מניחים על מגש ומייבשים עם נייר-סופג, רצוי עבה במיוחד (מייבשים במהירות, אחרת הבשר נדבק לנייר).
5. טוחנים מלח גס ופלפל שחור טרי על הצד העליון, הופכים ומפזרים מלח ופלפל על צד שני.
הערה: חשוב לפזר מלח משני הצדדים, אך לא להגזים בכמות (עוף כשר כבר מומלח). פלפל שחור אפשר לפזר רק על צד אחד, לפי מידת החריפות שאוהבים.
6. מקמחים: שופכים את הקמח, בערימה גבוהה, במרכז צלחת שטוחה. ליד צלחת הקמח מציבים צלחת שניה- שטוחה גדולה ויבשה - בה נניח את העוף לאחר הקימוח.
טובלים כל חתיכת עוף בקמח, הופכים וטובלים שוב, מנערים ומניחים בצלחת השניה.
מאחר והקמח נספג בתוך העוף והחתיכות נדבקות זו לזו, כדאי להניח את החתיכות המקומחות אחת ליד השניה (ולא על השניה) ולהתחיל לטגן כמה שיותר מהר.
טיגון העוף
7. מחממים מחבת עבה וגדול במשך כחצי דקה, מוסיפים 2 כפות שמן, ומחכים עוד חצי דקה.
המחבת: מומלץ מחבת עבה וגדול אך לא גבוה - מחבת כבד יצוק מברזל, או מחבת קרמי או מחבת טפלון. מחבת פסים פחות מתאים לחזה עוף מאחר והבשר לא שומני.
8. מניחים את חתיכות העוף אחת ליד השניה. מחכים כמה שניות, ומנערים את המחבת למניעת הדבקות. מצופפים את החתיכות בעזרת מזלג עץ. לא לוחצים! – זה מייבש את העוף. מניחים עוד חתיכות עד שהמחבת מתמלא.
9. כאשר שולי חתיכות העוף מתחילים להלבין הופכים בעדינות כל חתיכה – בעזרת מלקחיים או מזלג עץ -  ומטגנים את הצד השני. טיגון כל צד לוקח דקה וחצי עד שתים וחצי דקות.
10. כאשר העוף נראה כמעט מוכן – עדיין עם נוזלים, לא ממש יבש – מוציאים. לא מחכים שיהיה מוכן לגמרי (כלומר, ממש יבש). העוף ממשיך להתבשל גם לאחר שנוציא מהמחבת.
11. מעבירים את החתיכות המוכנות לצלחת גדולה (מזכוכית, לא ממתכת ולא מפלסטיק). לא מעבירים את החתיכות החמות ישר לתוך הרוטב! (ראו הסבר בסוף).
12.    מוסיפים למחבת כף שמן, וחוזרים על התהליך עד לטיגון כל העוף.
הערות לטיגון:
• מניחים את החתיכות במחבת בצפיפות - הן מתכווצות בטיגון ונותרות יבשות (העוף אינו מוציא נוזלים בזמן הטיגון). ככל שהמחבת יהיה מלא יותר – הוא ישרף פחות.
• אפשר להשתמש במעט יותר שמן – הכל תלוי במחבת. אם המחבת דק הוא ישרף מהר יותר. אם המחבת נשרף, יש לעצור ולנגב את המחבת עם נייר סופג (זהירות - חם!!).
• העוף ממשיך להתבשל גם לאחר שהעברנו אותו לצלחת. לכן כדאי להוציא את העוף טיפה לפני שהוא ממש מוכן. 2 דקות מכל צד הם זמן מספיק לגמרי – מעט פחות אם העוף ממש דק ומעט יותר אם הוא ממש עבה. העוף ישאר רך, עסיסי, ומלא טעם. חזה עוף יבש וקשה הוא תוצאה של טיגון ארוך מדי.
• להבה: בהתאם לגז, למחבת ולהרגלים: עדיף אומנם טיגון קצר על להבה חזקה וגדולה אך אפשר לעבוד גם על אש בינונית.
• במחבת גדולה אפשר להכניס שליש מכמות העוף בכל סיבוב.
הגשה
13. כדאי להגיש מיד (או להקפיא).
14. אפשר לחמם במיקרוגל: כמות קטנה בכל פעם, במשך זמן קצר.
הוספת רוטב
15. ממתינים שהעוף יתקרר לגמרי לפני החיבור לרוטב.
16. מחממים את הרוטב עד לרתיחה עדינה.
17. מוסיפים את העוף (הקר), מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומחממים 3-4 דקות.
18. מכבים את האש ומגישים מיד.
הערות
חיבור חזה עוף לרוטב: את העוף מוסיפים לרוטב רק לאחר שהבשר התקרר לגמרי (ונאטם). זה מה שמשאיר אותו רך, עסיסי ומלא טעם, גם לאחר שהוא עטוף ברוטב.
הקפאה: נשמר מצויין במקפיא. כדאי לחלק למנות ולהקפיא בקופסאות קטנות, בכל קופסא כמות שמתאימה ליום אחד.

 

אביזרים

» מחבת גדולה לטיגון העוף (רצוי מחבת עבה וגדולה, עם שוליים נמוכים, מחומר קרמי או מטפלון)
» מלקחיים או שני מזלגות עץ גדולים
» מגש/קרש חיתוך גדול לייבוש העוף

 

רשימת קניות

◄ 900-950 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)
כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה. אפשר לבקש מהקצב לדפוק מעט עם פטיש שניצלים. מומלץ להותיר את הבשר מספיק עבה: כ- ¾ ס"מ עד ס"מ.
◄ קמח (½ כוס)
◄ שמן, שמן זית (¼ כוס)
◄ מלח בישול, פלפל שחור טרי

 

 

במתכון זה צפו 21247 פעמים



( 23 Votes )

תגובות  

 
+1 #1 אורלי 2013-12-27 11:32
הכנו את החזה עוף והוספנו ירקות מוקפצים בווק, עם מעט שמן. יצא סיני! כדאי לחתוך את העוף לרצועות דקות
ציטוט
 
הדפסה

עוד

מתנה לפסח 2014 - V5 מטחנת תבלינים

חזה עוף

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
לפני הכל: כדאי לקנות חזה עוף טרי פרוס, נקי, ומוכן לעבודה. אפשר לבקש מהקצב לדפוק מעט עם פטיש שניצלים. אם חותכים לרצועות ומקפיצים - מומלץ לא לדפוק את הבשר.
ילדים: מומלץ לילדים שמחממים לבד מנה לצהריים: מקפיאים בקופסאות קטנות, מעבירים למקרר בבוקר, מניחים מנה אחת על צלחת ומחממים קצרות במיקרו.
שידרוג: רוטב טוב! המון מתכונים נהדרים מתחילים אצלנו בחזה עוף מוקפץ – ועם כל רוטב מתקבלת מנה שונה לחלוטין. הכנת חזה העוף דומה בכל המתכונים, אך חיתוך הבשר משתנה לעיתים.
הצעות לרטבים: ראו עוד משמאל או עוף בשר דגים

 
Support-LovetocookCoil

חומרים

העוף
900-950 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)*
½ כוס קמח
1 כפית מלח בישול (גרוס או מלח גס בתוך מגרסה)
½ כפית פלפל שחור טרי גרוס
4 כפות (¼ כוס) שמן (שמן זית או שמן אחר לטיגון)

* כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה. אפשר לבקש מהקצב לדפוק מעט עם פטיש שניצלים. מומלץ להותיר את הבשר מספיק עבה: כ- ¾ ס"מ עד ס"מ.