חמישי 24 יולי 2014
טיפים |.חדש

קצפת - עדינה, מתוקה, אוורירית, קצפתית.. משדרגת כל קינוח. אין מנה מתוקה שלא תתחבר אליה בשמחה. פחות מחמש דקות עבודה ויש קצפת נהדרת.
 

איך מכינים קצפת

הכי קל שיש: שמנת מתוקה ואבקת סוכר (אפשר גם סוכר רגיל) ומיקסר. פחות מחמש דקות ויש קצפת נהדרת, שכף קטנה ממנה תשדרג כל קינוח ותיקח אותו למקומות חדשים וטובים.

אופן הכנה

זמן הכנה: 5 דקות
זמן קירור: רצוי 20 דקות

כמות: 12 מנות-תוספת או ציפוי לעוגה אחת

הערה: בזמן הקצפה יש לעמוד כל הזמן ליד המיקסר להתבונן!
זהירות: הקצפה ממושכת מדי הופכת את השמנת לחמאה. בתוך שניות הקצפת לא ממשיכה להתרומם ולתפוח אלא נפרדת לגושישים. סימן שהקצפנו יותר מדי.
קצפת רכה: למתכונים מסויימים נדרשת קצפת רכה. קצפת כזאת מתקבלת ע"י הפסקת ההקצפה ברגע שמופיעים סימנים קלים ראשונים של המקצף בתוך הקצפת.

קצר

1.     בקערת המיקסר מניחים את השמנת להקצפה (מוציאים את הקצפת מהמקרר ממש לפני ההקצפה).

2.     מפעילים את המיקסר במהירות איטית (זהירות, השמנת משפריצה ב- 10 השניות הראשונות) ובהדרגה, תוך כחצי דקה, מגבירים עד למהירות חזקה ביותר.

3.     מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף כדקה עד שהשמנת מתחילה להתגבש ולתפוח אבל עדיין רכה לגמרי.

4.     בשלב זה, אם רוצים, מוסיפים את הטעמים הנוספים, כגון וניל או קפה.

5.     ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד אשר המקצף מותיר סימנים על פני הקצפת. סך זמן ההקצפה בערך 2-4 דקות, תלוי בכמות השמנת ובעוצמת המיקסר.

6.     מפסיקים את ההקצפה ומרימים את המקצף. הקצפת צריכה להישאר תלוייה (ללא ניע..) על גבי המקצף. כדאי גם לגעת עם האצבע בקרם – הקרם צריך להיות די סמיך ועבה אך לא ממש נוקשה (לא כמו קצף חלבונים למשל).

7.     אם הקצפת עדיין לא מוכנה, מקציפים עוד רבע דקה ובודקים שוב.

8.     להגיש קר, בתוך זמן קצר מרגע ההכנה, רצוי אחרי 20 דקות במקרר.

הערות

• אפשר להוסיף טעמים, כגון: וניל או קפה או יותר סוכר.
מוסיפים: ¼ כפית תמצית ווניל משובחת או כפית אחת נס קפה (לא מגורען) או כף אחת אבקת סוכר למתיקות חזקה.
• עדיף להקציף שמנת ממש קרה, לכן יש לשמור אותה במקרר עד לרגע ההקצפה
• כדאי להכניס למקרר ל- 20 דקות בגמר ההכנה, למיצוק וקירור, לפני השימוש.
• הכי טעים באותו יום (אחרי לילה במקרר הקצפת עלולה להתרכך).
• את הקצפת כדאי להוסיף למנה ממש לפני ההגשה.
• אי אפשר להכין קצפת במעבד מזון. אפשר להכין במיקסר יד, אך לוקח יותר זמן.

תשובות קצרות

•    כמה זמן מקציפים?
מקציפים 3-4 דקות, תלוי במיקסר. במיקסר חלש יכול לקחת 5-6 דקות.

•    למה הקצפת רכה מדי?
כי הקצפנו פחות מדי. צריך להמשיך ולהקציף.

•    למה הקצפת הפכה לחתיכות / גושישים?
כי הקצפנו יותר מדי. כשממשיכים להקציף לאחר שהשמנת כבר הפכה לקצפת – היא הופכת לחמאה – והקרם החלק מתגבש לגושישים.

•    האם אפשר להכין קצפת במיקסר יד?  
אפשר להכין במיקסר יד, אך לוקח יותר זמן להקציף.

•    האם אפשר להכין קצפת במעבד מזון?
אי אפשר להכין קצפת במעבד מזון רגיל שאין לו תוסף מיוחד להקצפה.

•    האם אפשר להכין קצפת ללא מיקסר?
אפשר להקציף עם מטריפה ידנית, לוקח כ- 15 דקות לפחות. קשה ולא מומלץ.

•    כמה סוכר שמים בקצפת?
2 – ½2  כפות סוכר לבן למיכל שמנת רגיל (250 מ"ל).
3 - ½3 כפות אבקת סוכר למיכל שמנת רגיל (250 מ"ל).
הקכמות הקטנה – למתיקות רגילה. הכמות הגדולה – למתיקות חזקה יותר.

•    מה עדיף - אבקת סוכר או סוכר?
עדיף אבקת סוכר. אבל אין שום בעייה להשתמש בסוכר לבן (לא בסוכר חום).

•    האם צריך לקרר לפני הגשה?
בגמר ההקצפה כדאי להכניס למקרר ל- 20 דקות, למיצוק קירור.

•    מתי מוסיפים את הקצפת?
כדאי להוסיף את הקצפת למנה ממש לפני ההגשה ולא קודם לכן.

•    האם אפשר לשמור במקרר?
אפשר לשמור יום-יומיים במקרר, אבל הכי טעים באותו יום.

•    האם יש קצפת בלי שמנת מתוקה? מה זה קצף ביצים?
הקציפו חלבונים עם סוכר (4 חלבונים, ¾ - ½ כוס סוכר לבן) לקצף נוקשה (4-5 דקות במיקסר חזק). זה לא בדיוק קצפת אבל זה קצף..

•    מה זה קצפת רכה?
שמנת מתוקה שהקציפו אותה לא עד שהיא ממש נוקשה: מפסיקים את ההקצפה ברגע שמופיעים סימנים קלים ראשונים של המקצף בתוך הקצפת.

•    למה הקצפת לא מצליחה?
כי הקצפנו פחות מדי או יותר מדי.
כי השמנת לא היתה מספיק קרה (תוציאו מהמקרר ממש לפני ההקצפה).
כי השמנת היתה מקולקלת.
כי קערת המיקסר או המקצף לא היו יבשים.
כי נכנסו מים לקצפת בעת ההקצפה.

•    קצפת לעוגה? קצפת לקאפקייקס?
הכינו קצפת משמנת מתוקה, קררו ושימו על העוגה או על הקאפקייקס – אפשר פשוט למרוח או אפשר לזלף ולקשט.

•    איך עושים קצפת יותר קשה?
•    כמה אבקת פודינג להוסיף לקצפת?
אפשר להוסיף לשמנת כף אחת של אינסטנט פודינג וניל. זה ישפיע גם על הטעם וגם יהפוך את השמנת ליותר קשה ומתאימה לזילוף.
מוסיפים את האבקה יחד עם הסוכר.
הערה: האינסטנט פודינג מוסיף גם מתיקות.

•    איך עושים קרם לקרמשניט?
•    מה זה קרם פטיסייר אינסטנט?
•    למה מוסיפים אינסטנט פודינג לקצפת?
אפשר להכין קרם ווניל במהירות בעזרת אבקת אינסטנט פודינג:
מקציפים ביחד כוס אחת חלב, מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל), ושקית אבקת אינסטנט פודינג - במשך 2-4 דקות עד להתקשות המסה (כמו שמכינים קצפת).
התוצאה: קרם פטיסייר אינסטנט - מתאים לקרמשניט או לעוגת פירות.

רשימת קניות

לכמות של כ- 12 מנות-תוספת או ציפוי לעוגה אחת
במתיקות מעודנת

◄ 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% או 36% (250 מ"ל)
◄ ⅓3 כפות (3 כפות + 1 כפית) אבקת סוכר (25 גרם)

תוספות:
אפשר להוסיף אחת מהתוספות הבאות:
◄ ¼ כפית תמצית ווניל משובחת (100% תמצית טהורה)
◄ 1 כפית נס קפה (לא מגורען)
◄ 1 כף אבקת סוכר (או 2 כפיות סוכר) למתיקות חזקה

הערה:
אפשר להחליף את אבקת הסוכר ב:
◄ 2 כפות סוכר לבן

 

אביזרים

» מיקסר

 

מה עושים עם זה

• אוכלים עם תותים, סלט פירות, קומפוט, אגסים מבושלים או כל פרי אחר
• מוסיפים מעל או על יד פרוסת עוגה (רצוי שטרודל תפוחים)
• מוסיפים כף לקפה קר (או חם..)
• אין מנה מתוקה שלא תתחבר בשמחה לקצפת

 

במתכון זה צפו 83566 פעמים



( 42 Votes )

תגובות  

 
0 #1 נוגה 2013-10-24 10:05
מה לגבי אבקת פודינג? מה הכמות המומלצת?
ציטוט
 
 
+2 #2 מיכל עונה: 2013-10-24 10:09
אם הכוונה לשימוש באבקת אינסטנט פודינג לקבלת קרם ווניל:
מקציפים ביחד כוס אחת חלב, מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל), ושקית אבקת אינסטנט פודינג - במשך 2-4 דקות עד להתקשות המסה (כמו בתיאור לגבי הקצפת).
התוצאה: קרם פטיסייר אינסטנט - מתאים לקרמשניט או לעוגת פרות.

אם הכוונה לקצפת רגילה מועשרת -
מספיק להוסיף כף אחת של אבקת פודינג ווניל.
ציטוט
 
 
+1 #3 הילה 2013-12-26 14:42
איך עושים קצפת ללא מיקסר גדול?
ציטוט
 
 
+1 #4 מיכל עונה: 2013-12-26 14:47
אפשר להשתמש במיקסר ידני קטן - לוקח יותר זמן. מקציפים בסבלנות עד שהקצפת מתקשה. לוקח זמן כפול.
ציטוט
 
 
0 #5 נועה 2013-12-26 14:49
יש לי שאלה: איך מכינים קצפת ללא מיקסר?
ציטוט
 
 
+2 #6 מיכל עונה: 2013-12-26 14:54
אם אין מיקסר (או מעבד מזון עם אביזר מיוחד להקצפה), אפשר להקציף במעבד מזון רגיל כך:
בזמן ההקצפה, משאירים את הפייה פתוחה (לא מכסים במיכסה) על מנת שיכנס אויר - ללא אויר הקצפת לא "תוקצף".
עוצרים כל חצי דקה ומערבבים (בעדינות) עם כף את השמנת - מעבד המזון לא מערבב את השמנת ולכן ההקצפה לא תהיה אחידה.
התהליך לוקח הרבה יותר זמן, אבל אם אין ברירה - זה אפשרי.
ציטוט
 
הדפסה

טיפים

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
זמן הכנה: 5 דקות.
♦ השמנת צריכה להיות קרה מאד: אל תשאירו את השמנת מחוץ למקרר הרבה זמן לפני ההקצפה.
♦ הכי חשוב: להקציף בדיוק כמה שצריך – לא יותר מדי ולא פחות מדי.
♦ סוכר: אל תמתיקו יותר מדי – ראו בהמשך כמה סוכר מוסיפים לשמנת.

מה עושים עם זה
♦ אוכלים עם תותים, סלט פירות, קומפוט, אגסים מבושלים או כל פרי אחר
♦ מוסיפים מעל או על יד פרוסת עוגה (רצוי שטרודל תפוחים)
♦ מוסיפים כף לקפה קר (או חם..)
♦ אין מנה מתוקה שלא תתחבר בשמחה לקצפת

 
Support-LovetocookCoil

חומרים

לכמות של כ- 12 מנות-תוספת או ציפוי לעוגה אחת
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% או 36% (250 מ"ל)

למתיקות מעודנת
3 כפות (3 כפות) אבקת סוכר
או:   2 כפות סוכר לבן

למתיקות רגילה
⅓3 כפות (3 כפות + 1 כפית) אבקת סוכר
או:  ½2 כפות סוכר לבן

למתיקות חזקה
⅔3 כפות (3 כפות + 2 כפיות) אבקת סוכר
או:  3 כפות סוכר לבן

תוספות:
אפשר להוסיף אחת מהתוספות הבאות:
¼ כפית תמצית ווניל משובחת (100% תמצית טהורה)
1 כפית נס קפה (לא מגורען)
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל לטעם וליתר נוקשות

 
מנת קרמשניט עם קרם קצפת ואינסטנט פודינג
הקצפת חלבונים

הרשמו

קבלו במייל עידכון על מתכון חדש