ראשון 20 אפר' 2014
טיפים |.חדש

איך מכינים קצפת

הכי קל שיש: שמנת מתוקה ואבקת סוכר (אפשר גם סוכר רגיל) ומיקסר. פחות מחמש דקות ויש קצפת נהדרת, שכף קטנה ממנה תשדרג כל קינוח ותיקח אותו למקומות חדשים וטובים.

אופן הכנה

זמן הכנה: 5 דקות
זמן קירור: רצוי 20 דקות
כמות: 12 מנות-תוספת או ציפוי לעוגה אחת

הערה: בזמן הקצפה יש לעמוד כל הזמן ליד המיקסר להתבונן!
זהירות: הקצפה ממושכת מדי הופכת את השמנת לחמאה. בתוך שניות הקצפת לא ממשיכה להתרומם ולתפוח אלא נפרדת לגושישים. סימן שהקצפנו יותר מדי.
קצפת רכה: למתכונים מסויימים נדרשת קצפת רכה. קצפת כזאת מתקבלת ע"י הפסקת ההקצפה ברגע שמופיעים סימנים קלים ראשונים של המקצף בתוך הקצפת.

1. בקערת המיקסר מניחים את השמנת להקצפה (מוציאים את הקצפת מהמקרר ממש לפני ההקצפה).
2. מפעילים את המיקסר במהירות איטית (זהירות, השמנת משפריצה ב- 10 השניות הראשונות) ובהדרגה, תוך כחצי דקה, מגבירים עד למהירות חזקה ביותר.
3. מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף כדקה עד שהשמנת מתחילה להתגבש ולתפוח אבל עדיין רכה לגמרי.
4. בשלב זה, אם רוצים, מוסיפים את הטעמים הנוספים, כגון וניל או קפה.
5. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד אשר המקצף מותיר סימנים על פני הקצפת. סך זמן ההקצפה בערך 2-4 דקות, תלוי בכמות השמנת ובעוצמת המיקסר.
6. מפסיקים את ההקצפה ומרימים את המקצף. הקצפת צריכה להישאר תלוייה (ללא ניע..) על גבי המקצף. כדאי גם לגעת עם האצבע בקרם – הקרם צריך להיות די סמיך ועבה אך לא ממש נוקשה (לא כמו קצף חלבונים למשל).
7. אם הקצפת עדיין לא מוכנה, מקציפים עוד רבע דקה ובודקים שוב.

הגשה

8. להגיש קר, בתוך זמן קצר מרגע ההכנה, רצוי אחרי 20 דקות במקרר.

הערות

• אפשר להוסיף טעמים, כגון: וניל או קפה או יותר סוכר.
מוסיפים: ¼ כפית תמצית ווניל משובחת או כפית אחת נס קפה (לא מגורען) או כף אחת אבקת סוכר למתיקות חזקה.
• עדיף להקציף שמנת ממש קרה, לכן יש לשמור אותה במקרר עד לרגע ההקצפה
• כדאי להכניס למקרר ל- 20 דקות בגמר ההכנה, למיצוק וקירור, לפני השימוש.
• הכי טעים באותו יום (אחרי לילה במקרר הקצפת עלולה להתרכך).
• את הקצפת כדאי להוסיף למנה ממש לפני ההגשה.
• אי אפשר להכין קצפת במעבד מזון. אפשר להכין במיקסר יד, אך לוקח יותר זמן.

מה עושים עם זה

• אוכלים עם תותים, סלט פירות, קומפוט, אגסים מבושלים או כל פרי אחר
• מוסיפים מעל או על יד פרוסת עוגה (רצוי שטרודל תפוחים)
• מוסיפים כף לקפה קר (או חם..)
• אין מנה מתוקה שלא תתחבר בשמחה לקצפת

ראו תמונות, שלב אחר שלב

קצפת - עדינה, מתוקה, אוורירית, קצפתית.. משדרגת כל קינוח. אין מנה מתוקה שלא תתחבר אליה בשמחה. פחות מחמש דקות עבודה ויש קצפת נהדרת.

חומרים

לכמות של כ- 12 מנות-תוספת או ציפוי לעוגה אחת
במתיקות מעודנת

◄ 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% או 36% (250 מ"ל)
◄ ⅓3 כפות (3 כפות + 1 כפית) אבקת סוכר (25 גרם)

תוספות:
אפשר להוסיף אחת מהתוספות הבאות:
◄ ¼ כפית תמצית ווניל משובחת (100% תמצית טהורה)
◄ 1 כפית נס קפה (לא מגורען)
◄ 1 כף אבקת סוכר (או 2 כפיות סוכר) למתיקות חזקה

הערה:
אפשר להחליף את אבקת הסוכר ב:
◄ 2 כפות סוכר לבן

 

אביזרים

» מיקסר חזק

 

 

במתכון זה צפו 62561 פעמים



( 34 Votes )

תגובות  

 
-1 #1 נוגה 2013-10-24 10:05
מה לגבי אבקת פודינג? מה הכמות המומלצת?
ציטוט
 
 
+2 #2 מיכל עונה: 2013-10-24 10:09
אם הכוונה לשימוש באבקת אינסטנט פודינג לקבלת קרם ווניל:
מקציפים ביחד כוס אחת חלב, מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל), ושקית אבקת אינסטנט פודינג - במשך 2-4 דקות עד להתקשות המסה (כמו בתיאור לגבי הקצפת).
התוצאה: קרם פטיסייר אינסטנט - מתאים לקרמשניט או לעוגת פרות.

אם הכוונה לקצפת רגילה מועשרת -
מספיק להוסיף כף אחת של אבקת פודינג ווניל.
ציטוט
 
 
-1 #3 הילה 2013-12-26 14:42
איך עושים קצפת ללא מיקסר גדול?
ציטוט
 
 
0 #4 מיכל עונה: 2013-12-26 14:47
אפשר להשתמש במיקסר ידני קטן - לוקח יותר זמן. מקציפים בסבלנות עד שהקצפת מתקשה. לוקח זמן כפול.
ציטוט
 
 
-1 #5 נועה 2013-12-26 14:49
יש לי שאלה: איך מכינים קצפת ללא מיקסר?
ציטוט
 
 
+2 #6 מיכל עונה: 2013-12-26 14:54
אם אין מיקסר (או מעבד מזון עם אביזר מיוחד להקצפה), אפשר להקציף במעבד מזון רגיל כך:
בזמן ההקצפה, משאירים את הפייה פתוחה (לא מכסים במיכסה) על מנת שיכנס אויר - ללא אויר הקצפת לא "תוקצף".
עוצרים כל חצי דקה ומערבבים (בעדינות) עם כף את השמנת - מעבד המזון לא מערבב את השמנת ולכן ההקצפה לא תהיה אחידה.
התהליך לוקח הרבה יותר זמן, אבל אם אין ברירה - זה אפשרי.
ציטוט
 
הדפסה

עוד

מתנה לפסח 2014 - מטחנת תבלינים V1

קצר

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
זמן הקצפה: 3-4 דקות, תלוי במיקסר. במיקסר חלש: כ- 5-6 דקות.
מיקסר יד:  אפשר להכין במיקסר יד, אך לוקח יותר זמן.
מעבד מזון: אי אפשר להכין קצפת במעבד מזון.
ללא מיקסר: אפשר להקציף ידנית, כ- 15 דקות לפחות, במיקצפת יד.
כמה סוכר: 2 כפות סוכר לבן למיכל שמנת רגיל (250 מ"ל).
אבקת סוכר: ⅓3 כפות אבקת סוכר (25 גרם) למיכל שמנת רגיל (250 מ"ל).
אבקת סוכר או סוכר: עדיף אבקת סוכר. אין בעייה להשתמש בסוכר לבן.
לקרר לפני הגשה: בגמר ההקצפה כדאי להכניס למקרר ל- 20 דקות, למיצוק וקירור.
מתי מוסיפים: את הקצפת כדאי להוסיף למנה ממש לפני ההגשה.
לשמור במקרר: אפשר לשמור יום-יומיים במקרר, אבל הכי טעים באותו יום.
קצפת בלי שמנת מתוקה: הקציפו חלבונים עם סוכר (4 חלבונים, ¾ - ½ כוס סוכר לבן) לקצף נוקשה (4-5 דקות במיקסר).

 
עוגת תותים וקצפת
חומרים לקצפת
סיום הכנת קצפת
טעמים לקצפת
גושים בקצפת
Support-LovetocookCoil