שלישי 29 יולי 2014
טיפים |.חדש

חזה עוף רך, עסיסי ומלא טעם, בתוך רוטב אדום עשיר. מתכון קל ומהיר להכנת פרוסות חזה עוף מושלמות במחבת, עם רוטב פלפלים ועגבניות בטעם מתוק- חריף. בריא, טעים, מזין - אפילו דל קלוריות - ניתן להקפאה וההנאה מובטחת.
 

מתכון חזה עוף ברוטב פלפלים-עגבניות: אופן הכנה

לפני הכל: כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה.
אפשר לבקש מהקצב לדפוק מעט עם פטיש שניצלים - עובי מומלץ:
¾ - 1 ס"מ למי שאוהב דק, וכ-  ½1 ס"מ למי שאוהב עבה.

 

קצר

1.    מכינים את הירקות לרוטב: פורסים לרצועות דקות בצל, פלפלים צבעוניים ופלפל חריף. כותשים שום, וחותכים עגבניות לקוביות גדולות.

2.    מחממים סוטז' (סיר) על אש גדולה, מוסיפים שמן זית, ומטגנים - מוסיפים לפי הסדר: בצל – 2 דקות, פלפל חריף – דקה, פלפלים צבעוניים – 2 דקות. מנמיכים אש, ומטגנים 4-5 דקות, עד שהפלפלים מתרככים. מוסיפים עגבניות ושום ומגבירים אש - 4 דקות.

3.    מוסיפים מים, מלח, פפריקה מתוקה וחריפה וריבה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים 20 דקות. בסיום הבישול טועמים - לפני שמוסיפים את העוף - ומוסיפים לפי הצורך ריבה, מלח ופפריקה חריפה.

4.    בזמן שהרוטב מתבשל מטפלים בעוף: שוטפים, מנקים שומנים וגידים, דופקים רק אם צריך! חותכים לריבועים או לרצועות מלבניות - לפי מה שאוהבים, ומייבשים.
מפזרים מלח ופלפל שחור (לא יותר מדי, עוף כשר כבר מומלח).

5.    מקמחים את העוף: מכינים צלחת עם קמח. טובלים כל חזה-עוף משני צידיו בקמח, מנערים ומניחים אחד ליד השני (עובדים מהר - הקמח נספג והחתיכות נדבקות זו לזו).

6.    מטגנים את העוף: במחבת עבה ומעט שמן מניחים חתיכות העוף בצפיפות, ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד: הופכים כשהשוליים מלבינים, מוציאים כשהעוף נראה כמעט מוכן. מעבירים את החתיכות המוכנות לקערה גדולה (לא להעביר יישר לתוך הרוטב).

7.    חיבור והגשה: לאחר שהעוף התקרר לגמרי, בסמוך להגשה, מחממים את הרוטב לרתיחה עדינה, מוסיפים את העוף, מכסים, מנמיכים להבה, ומחממים 3-4 דקות.

מפורט

1.    הכנת הירקות לרוטב
בצל: מקלפים, חוצים, ופורסים דק (חצי ס"מ).
פלפלים: חותכים לרצועות די דקות (פחות מס"מ).
פלפל אדום חריף: חותכים לקוביות קטנטנות.
שום: מקלפים וכותשים.
עגבניות: חותכים לקוביות גדולות.

2.    טיגון הירקות
מחממים סוטז' או סיר בינוני על אש גדולה וחזקה כחצי דקה, ומוסיפים 3 כפות שמן זית.
מוסיפים את הירקות לפי הסדר, מערבבים מידי פעם תוך כדי הטיגון:
מוסיפים בצל ומטגנים על אש חזקה כ- 2 דקות, עד לשקיפות. מוסיפים את הפלפל החריף ומטגנים על אש חזקה במשך דקה.
מזיזים את הירקות לשוליים ומוסיפים 2 כפות שמן זית במרכז הסיר. מוסיפים את הפלפלים הצבעוניים ומטגנים על אש חזקה במשך 2 דקות. מנמיכים את האש, ומטגנים 4-5 דקות, עד שהפלפלים מתרככים מעט ואין נוזלים.
מזיזים את הירקות לשוליים ומוסיפים 2 כפות שמן זית במרכז הסיר. מוסיפים את העגבניות והשום ומטגנים על אש חזקה במשך 4 דקות.

3.    בישול הרוטב
מוסיפים מים חמים, מלח, פפריקה מתוקה וחריפה, וריבה. בוחשים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה.
בסיום הבישול, לאחר שהרוטב התקרר קצת, ולפני הוספת העוף, טועמים ומוסיפים לפי הצורך: ריבה, מלח ופפריקה חריפה.

4.    הכנת העוף
בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את העוף –
מנקים, חותכים, מייבשים, ממליחים ומפלפלים, מקמחים, ומטגנים.

להוראות מפורטות – ליחצו כאן: איך מכינים חזה עוף רך ועסיסי

הכי חשוב:
•    מניחים את החתיכות במחבת בצפיפות - הן מתכווצות בטיגון ואין הגרת נוזלים. ככל שהמחבת יותר מלאה – היא תשרף פחות.
•    על מנת למנוע הידבקות אפשר להשתמש במעט יותר שמן. אם המחבת נשרפה, כדאי לנגב: מנגבים את המחבת עם שתי שכבות של נייר סופג (בזהירות, המחבת חמה!).
•    העוף ממשיך להתבשל, בעזרת החום הפנימי שלו, גם לאחר שהעברנו אותו לקערה. לכן כדאי להוציא את העוף טיפה לפני שהוא ממש מוכן. 2 דקות מכל צד הם זמן מספיק לגמרי – העוף ישאר רך, עסיסי, ומלא טעם. טיגון ארוך יותר יהפוך אותו לייבש וקשה.

5.    חיבור והגשה
לאחר שהעוף המטוגן התקרר לגמרי, בסמוך להגשה:
מחממים את הרוטב עד לרתיחה עדינה.
מוסיפים את העוף הקר, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה, ומחממים 3-4 דקות.
מכבים את האש ומגישים מיד.

הערות
•    טעמים לרוטב: מתחילים עם 4 כפות ריבה ו- ½2 כפיות מלח. לאחר הבישול מחכים שיתקרר, טועמים ומוסיפים לפי הצורך: כף ריבה, כפית מלח, ½ כפית פפריקה חריפה.
לחריפות נמוכה יספיקו  ½ פלפל צ'ילי חריף אדום, ללא פפריקה חריפה. לחריפות גבוהה שימו פלפל צ'ילי חריף אדום שלם (קטן) + כפית פפריקה חריפה.
•    חיבור העוף והרוטב: את העוף מוסיפים לרוטב רק לאחר שהבשר התקרר לגמרי (ונאטם). זה מה שמשאיר אותו רך, עסיסי ומלא טעם, גם לאחר שהוא עטוף ברוטב.
•    להכין יום קודם: אם מכינים מראש, כדאי לשמור בנפרד את העוף המוכן ואת הרוטב. לפני ההגשה מחממים את הרוטב היטב, מוסיפים את העוף ומערבבים כך שהחתיכות העוף יכוסו כולן ברוטב, ומשאירים על אש נמוכה ל- 3-5 דקות. מגישים מיד. כדאי להוציא את העוף מהמקרר חצי שעה (רבע שעה בקיץ) לפני החימום.
•    הקפאה: נשמר מצויין במקפיא. כדאי לחלק למנות ולהקפיא בקופסאות קטנות, בכל קופסא כמות שמתאימה ליום אחד. כדאי להקפיא בנפרד את הרוטב ואת העוף.

 

אביזרים

» סוטאז (סיר נמוך ורחב) או סיר בינוני
» מחבת גדולה לטיגון העוף (רצוי מחבת עבה וגדולה, עם שוליים נמוכים, מחומר קרמי או מטפלון)
» קרש חיתוך
» סכין גדולה וטובה
» כותש שום (לא חובה)
» מלקחיים או שני מזלגות עץ גדולים
» מגש/קרש חיתוך גדול לייבוש העוף

 

רשימת קניות

◄ 900-950 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)
כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה.
◄ קמח (½ כוס)
◄ שמן, שמן זית (¾ כוס)
◄ ריבת מישמש (4-5 כפות)
◄ 4 בצלים יבשים (450 גרם)
◄ 4 פלפלים צבעוניים (אדומים, כתומים, צהובים)
◄ ½ פלפל צ'ילי חריף אדום (פלפל שלם לאוהבי חריף)
◄ שום (½ ראש)
◄ 7 עגבניות בשלות, רצוי רכות (850 גרם)
◄ פפריקה מתוקה (5 כפיות)
◄ פפריקה חריפה (אופציונאלי) (½-1 כפית)
◄ מלח בישול, פלפל שחור טרי

 

הדפסה

חזה עוף ברוטב פלפלים-עגבניות

חזה עוף ברוטב פלפלים-עגבניות
להדפסה ליחצו על סמל המדפסת בתחתית העמוד

חומרים

העוף
י♦    900-950 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)*י
י♦    ½ כוס קמח
י♦    1 כפית מלח בישול (גרוס או מלח גס בתוך מגרסה)י
י♦    ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס
י♦    4 כפות (¼ כוס) שמן (שמן זית או שמן אחר לטיגון)י

הרוטב
י♦    7 כפות שמן זית (105 מ"ל, פחות מ- ½ כוס)י
י♦    4 בצלים יבשים (450 גרם)י
י♦    4 פלפלים צבעוניים (אדומים, כתומים, צהובים)י
י♦    ½ פלפל צ'ילי חריף אדום (פלפל שלם לאוהבי חריף)י
י♦    ½ ראש שום
י♦    7 עגבניות בשלות, רצוי רכות (850 גרם)י
י♦    4 (5) כפות ריבת מישמש**י
י♦    5 כפיות פפריקה מתוקה
י♦    ½ כפית פפריקה חריפה (לא חובה) (כפית לאוהבי חריף)י
י♦    ½2 (½3) כפיות מלח בישול גרוס**י
י♦    2 כוסות מים חמים

י* כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה. אפשר לבקש מהקצב לדפוק מעט עם פטיש שניצלים. מומלץ להותיר את הבשר מספיק עבה
י** מוסיפים לפי הצורך בסיום בישול הרוטב

אופן הכנה קצר

א.    מכינים את הירקות לרוטב: פורסים לרצועות דקות בצל, פלפלים צבעוניים ופלפל חריף. כותשים שום, וחותכים עגבניות לקוביות גדולות.

ב.    מחממים סוטז' (סיר) על אש גדולה, מוסיפים שמן זית, ומטגנים - מוסיפים לפי הסדר: בצל – 2 דקות, פלפל חריף – דקה, פלפלים צבעוניים – 2 דקות. מנמיכים אש, ומטגנים 4-5 דקות, עד שהפלפלים מתרככים. מוסיפים עגבניות ושום ומגבירים אש - 4 דקות.

ג.    מוסיפים מים, מלח, פפריקה מתוקה וחריפה וריבה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים 20 דקות. בסיום הבישול טועמים - לפני שמוסיפים את העוף - ומוסיפים לפי הצורך ריבה, מלח ופפריקה חריפה.

ד.    בזמן שהרוטב מתבשל מטפלים בעוף: שוטפים, מנקים שומנים וגידים, דופקים רק אם צריך! חותכים לריבועים או לרצועות מלבניות - לפי מה שאוהבים, ומייבשים.
עובי מומלץ:  ¾ - 1 ס"מ למי שאוהב דק,  ½1 ס"מ למי שאוהב עבה.
מפזרים מלח ופלפל שחור (לא יותר מדי, עוף כשר כבר מומלח).

ה.    מקמחים את העוף: מכינים צלחת עם קמח. טובלים כל חזה-עוף משני צידיו בקמח, מנערים ומניחים אחד ליד השני (עובדים מהר - הקמח נספג והחתיכות נדבקות זו לזו).

ו.    מטגנים את העוף: במחבת עבה ומעט שמן מניחים חתיכות העוף בצפיפות, ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד: הופכים כשהשוליים מלבינים, מוציאים כשהעוף נראה כמעט מוכן. מעבירים את החתיכות המוכנות לקערה גדולה (לא להעביר יישר לתוך הרוטב).

ז.    חיבור והגשה: לאחר שהעוף התקרר לגמרי, בסמוך להגשה, מחממים את הרוטב לרתיחה עדינה, מוסיפים את העוף, מכסים, מנמיכים להבה, ומחממים 3-4 דקות

 

במתכון זה צפו 18971 פעמים



( 19 Votes )
הדפסה

טיפים

זמן הכנה כולל: 40 דקות.
♦ הכמות במתכון: 8-10 מנות.
♦ כדאי לאכול מיד או לשמור בנפרד את הרוטב ואת הבשר, ולחבר לפני שמגישים.
♦ נשמר היטב יום-יומיים בקופסא אטומה במקרר.
♦ נשמר מצויין במקפיא (ליומיים-מומלץ להקפיא)

 
Support-LovetocookCoil

חומרים

העוף
900-950 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)*
½ כוס קמח
1 כפית מלח בישול (גרוס או מלח גס בתוך מגרסה)
½ כפית פלפל שחור טרי גרוס
4 כפות (¼ כוס) שמן (שמן זית או שמן אחר לטיגון)

הרוטב
7 כפות שמן זית (105 מ"ל, פחות מ- ½ כוס)
4 בצלים יבשים (450 גרם)
4 פלפלים צבעוניים (אדומים, כתומים, צהובים)
½ פלפל צ'ילי חריף אדום (פלפל שלם לאוהבי חריף)
½ ראש שום
7 עגבניות בשלות, רצוי רכות (850 גרם)
4 (5) כפות ריבת מישמש**
5 כפיות פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה (לא חובה) (כפית לאוהבי חריף)
½2 (½3) כפיות מלח בישול גרוס**
2 כוסות מים חמים

* כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה.
** מוסיפים לפי הצורך בסיום בישול הרוטב

 

הרשמו

קבלו במייל עידכון על מתכון חדש