פורסם ב אירוח, יום עצמאות, סלטים

סלט קיסר: סלט חסה חגיגי עם קרוטונים

סלט חסה משודרג: גם חסה, גם עגבניות שרי וגם – אגסים! וכל זה עם רוטב נהדר של חומץ בלסמי, חרדל ומיונז.. וכשזורים מעל מעט גבינת פרמז'ן וחופן קרוטונים – זו ממש קפיצה קטנה לחו"ל..


מתכון לסלט קיסר משודרג: סלט חסה ברוטב נהדר וקרוטונים

הבסיס הוא סלט קיסר. הוספתי עגבניות שרי, בצל סגול וצנוניות קטנטנות טריות כדי להתאים את הסלט לישראל 🙂 אנחנו אוהבים עגבניות בסלט והמתיקות של השרי באמת מוסיפה המון! אבל הטוויסט הוא באגסים – לא תאמינו כמה הם מוסיפים לסלט..

על כל זה רוטב קלאסי (על בסיס רוטב ויניגרט) ופרמז'ן וקרוטונים.. זה סלט שאי אפשר להפסיק לאכול עד שהקערה ריקה.. והכי חמוד, שגם הילדים אוהבים!

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לסלט
 1 חסה עגולה (אמריקאית)
 1 בצל אדום בינוני
 6 צנוניות קטנות (ממש טריות)
 10 עגבניות שרי
 2 אגסים ירוקים עסיסיים (כמו ספדונה)

לרוטב
 ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית איכותי
 ½1 כפות (22 מ"ל) חומץ בלסמי איכותי
 2 שיני שום טרי כתוש היטב (כפית אחת)
 ⅓ כפית חרדל דיז'ון חריף
 ½2 כפות (38 מ"ל) מיונז אמיתי
 2 כפיות סוכר חום כהה
 1 כפית מלח גס גרוס
 ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

להגשה
 60 גרם גבינת פרמיז'ן מגורדת דק
 ¾ כוס (90 גרם) קרוטונים קטנטנים

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

סלט קיסר: סלט חסה חגיגי

⇓ הסבר קצר
1.    מכינים את הירקות – חותכים ומניחים בקערה:
בצל וצנוניות לחצאי פרוסות, עגבניות לרבעים, אגס לקוביות, חסה לרצועות.

2.    מכניסים את כל חומרי הרוטב לשייקר (או לצנצנת אטומה) ומנערים היטב.

3.    שופכים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב אך בעדינות, בעזרת שתי כפות.

4.    מגרדים דק גבינת פרמיז'ן, זורים מעל ומערבבים הכי מעט שאפשר.

5.     קרוטונים – מוסיפים ממש לפני הגשה. מערבבים טיפה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מכינים את הירקות
• חסה: שוטפים היטב את עלי החסה (השרייה קצרה בקערה גדולה מלאה מי ברז), מנערים ומייבשים היטב. חותכים לרצועות (לא דקות).
הערה: כדאי להיעזר במייבש חסה או במגבות נייר (ראו הסבר ב-אביזרים). חשוב לייבש בעדינות ולא למעוך את עלי החסה.
• בצל: לחתוך לחצי ואז לפרוסות דקות (שליש ס"מ).
• צנוניות: לחתוך לחצי ואז לפרוסות דקיקות.
• עגבניות: לחתוך לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודלן.
• אגס: לחתוך לקוביות בגודל של כס"מ.

2.    מכינים את הרוטב
מכניסים את כל חומרי הרוטב לשייקר ומנערים היטב, למשך כדקה, עד שחומרי הרוטב התערבבו היטב, הרוטב הופך לסמיך (כמו קטשופ) וצבעו משתנה לחום בהיר.

3.    חיבור
• בקערה גדולה מניחים את כל הירקות ושופכים עליהם את הרוטב.
• מערבבים בעזרת שתי כפות גדולות, היטב אך בעדינות רבה, בתנועות של היפוך, עד שהירקות כולם כוסו ברוטב.

4.    מוסיפים גבינה
• מגרדים את הגבינה במגרדת (פומפיה) דקה.
• זורים על הסלט ומערבבים בעזרת הכפות, בתנועות היפוך (הכי קצת שאפשר).

4.    מוסיפים קרוטונים
מוסיפים ממש לפני ההגשה: זורים מעל ומערבבים בעזרת הכפות, בתנועות היפוך, הכי מעט שאפשר.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» קרש חיתוך גדול
» סכין טובה ונוחה (כדאי קטנה משוננת וגדולה חלקה)
» קערה גדולה לסלט + 2 כפות עירבוב
» מיכל לעירבוב הרוטב – שייקר (כוס סגורה לניעור הרוטב)
» מייבש חסה
» כותש שום

אביזרים טובים מקלים על ההכנה ומקצרים זמנים אך ישתחליפים:

» במקום שייקר: צנצנת זכוכית עם מכסה טוב
» במקום מייבש חסה: על מגש גדול מניחים מגבת נייר ומעל פורסים את החסה השטופה. מכסים במגבת נייר ומנגבים בעדינות
» במקום כותש שום: חותכים ביד, כמו עגבניה, לקוביות קטנטנות

הערות
• מומלץ לא לוותר על גבינת הפרמיזן. התוספת שלה משפיעה מאד על הטעם הסופי של הסלט.

• פרמיז'ן 1: כדאי להחזיק בבית חתיכה שלמה, לחתוך את הכמות הדרושה לפני השימוש ולגרד לבד. פרמיז'ן מגורד טרי אינו דומה בטעמו לפירורי פרמיז'ן קנויים!

• פרמיז'ן 2: כדי שיהיה קל יותר לגרד (לגרר זו המילה היותר מדוייקת 🙂 ), כדאי לשמור את הגבינה במקרר עד לרגע השימוש.

• פרמיז'ן 2: כשקונים גבינת פרמיז'ן כדאי לחפש חתיכה לא גדולה מדי, צהובה (לא לבנה או כהה), שלמה, וללא סדקים. גבינת פרמיז'ן טרייה היא צהובה-בהירה ושלמה. ככל שהיא לבנה יותר היא פחות טרייה ואם הופיעו בה סדקים או שנראים בה איזורים כהים ושקופים היא יבשה מדי.

• את הקרוטונים אפשר להגיש בנפרד בקערה קטנה וכך להרוויח פעמיים: גם לשמור עליהם פריכים וגם לאפשר למי שלא אוהב אותם לאכול את הסלט ללא קרוטונים.

טיפ לסלט משובח: קצר, מהר, עדין

לא לבחוש, לא למעוך, ולא לערבב הרבה זמן. מערבבים בעדינות, בעזרת שתי כפות, בתנועות של היפוך.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• הכמות במתכון: 4-6 מנות
• מומלץ להגיש מיד

טיפים

• אפשר להכין מראש: שומרים כל מרכיב בנפרד – חסה רחוצה ויבשה בכלי פתוח והיתר בקופסא אטומה במקרר. מאחדים ומוסיפים רוטב, פרמיז'ן וקרוטונים ממש לפני הגשה.

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

3 תגובות בנושא “סלט קיסר: סלט חסה חגיגי עם קרוטונים

  1. שלום רציתי לומר לכם שהאתר מקסים ומיוחד אחד האתרים המושקים ביותר שראיתי יישר כוח
    ובהזדמנות זו מברכת אותכם בחג פסח כשר ושמח
    סנדי

    1. תודה רבה! זה הכי כיף לשמוע 🙂
      חג פסח שמח וכשר גם לך, עם תבשילים נהדרים ועם זמן לנוח..

  2. התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: