שלישי 21 אוק' 2014
טיפים |.חדש

שילוב מפתיע של כרוב לבן, בצל ירוק, חמוציות אדומות, שקדים זהובים, ורוטב מתוק- חמוץ-חריף יוצר סלט מרהיב, עם טעם נפלא ומיוחד. המאסז' שעובר הכרוב הופך אותו לנעים לאכילה אך עדיין קריספי וכך כל ביס מתפצפץ לו בפה בעושר של טעמים. והכי חשוב: כמה מרשים וטעים - ככה קל להכין!
 

מתכון סלט כרוב לבן חמוציות ושקדים: אופן הכנה

 

קצר

שקדים: קולים במחבת שחוממה מראש 3-4 דקות, על אש גבוהה, ללא שמן. מקררים היטב. מעבירים לכלי אטום.
ירקות: חותכים את הכרוב לרצועות דקות (ברוחב שליש ס"מ). חותכים את הבצל הירוק (לקטעים באורך ס"מ).
רוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לשייקר ומשקשקים היטב.
מאסז': שופכים את הרוטב על הכרוב ומעסים במרץ (מאסז' לכרוב) 3-4 דקות, עד שהכרוב הופך חצי-שקוף.
חיבור: מוסיפים את הבצל הירוק והחמוציות ומערבבים מעט.
שקדים: מוסיפים ממש לפני ההגשה. מערבבים מעט.

מפורט

השקדים
1. קולים את השקדים המולבנים במחבת: מחממים מחבת גדולה (ללא שמן), שופכים פנימה את השקדים, משאירים את האש גבוהה והופכים עם כף עץ גדולה כמעט ללא הפסקה אך בעדינות (על מנת לא לשבור את השקדים). כשהשקדים מתחילים להזהיב מכבים את האש (לוקח כ- 3-4 דקות לאחר חימום המחבת). מעבירים לצלחת ומחכים שהשקדים יתקררו לגמרי. מעבירים לכלי אטום.
הירקות
2. כרוב: מסירים עלים חיצוניים לפי הצורך, שוטפים היטב וחותכים לרצועות דקות: חותכים לחצי, מוציאים את הקטע המעובה מכל מחצית וזורקים. חותכים כל חצי לארבעה חלקים, כמו שחותכים תפוז לסירות. חותכים כל חלק לרצועות דקות ברוחב של כשליש ס"מ.
3. בצל ירוק: חותכים לקטעים באורך ס"מ.
הכנת הרוטב
4. מכניסים את כל חומרי הרוטב לשייקר ומנערים היטב, במשך כחצי דקה, עד שחומרי הרוטב התערבבו היטב והרוטב הופך למעט סמיך.
מאסז'
5. בקערה גדולה מניחים את הכרוב החתוך ושופכים עליו את הרוטב.
6. מערבבים את הסלט עם הרוטב בעזרת הידיים ומתחילים לעסות את הכרוב במרץ עם קצות האצבעות במשך כ- 3-4 דקות, עד שהכרוב הופך חצי-שקוף.
חיבור
7. מוסיפים את הבצל הירוק ואת החמוציות ומערבבים מעט.
8. נותנים לסלט לנוח כחצי שעה (מחוץ למקרר, אלא אם כן יש חמסין..)
הוספת השקדים
9. מוסיפים את השקדים (הקלויים והמקוררים) ממש לפני ההגשה: זורים מעל ומערבבים בעזרת כפות גדולות, בתנועות היפוך, הכי מעט שאפשר.

הערות
טיפ לסלט מדהים: להשקיע בשלב המסז' לכרוב. להוסיף את השקדים ברגע האחרון.
• מומלץ לא לוותר על אף מרכיב – יש מעט מרכיבים בסלט וכל אחד חשוב!
• אם הכרוב גדול יותר מכ- ¼1 ק"ג כדאי להגדיל את הכמות של כל החומרים ברוטב.
טיפ לשקדים: אפשר לקלות את השקדים מראש ולשמור בצנצנת אטומה. לאחר הקליה, חשוב לקרר את השקדים היטב לפני שמכניסים לצנצנת או מוסיפים לסלט.
אם נשאר סלט אפשר לשמור במקרר ולאכול למחרת. הסלט טעים אך טעם הכרוב משתנה.


 

אביזרים

הכל רצוי אך לא הכרחי:
» סכין חיתוך טובה ונוחה
» קרש חיתוך גדול
» שייקר (כוס סגורה לניעור הרוטב)
» מייבש חסה
» כותש שום

אביזרים טובים מקלים על ההכנה ומקצרים זמנים אך ניתן למצוא לרובם תחליפים:
» במקום שייקר: צנצנת ריבה עם מכסה טוב.
» במקום כותש שום: חותכים ביד, כמו עגבניה, לקוביות קטנטנות.

 

רשימת קניות

◄ 1 כרוב לבן בינוני (במשקל ¼1 ק"ג)
◄ 10 בצלים ירוקים
◄ 1 לימון
◄ 8 שיני שום טרי כתוש היטב (4 כפיות)
◄ 100 גרם (1 כוס+2 כפות) שקדים מולבנים פרוסים
◄ 1 כוס (170 גרם) חמוציות מיובשות מומתקות (לא מסוכרות)
◄ ⅔ כוס (160 מ"ל) שמן חמניות (או קנולה)
◄ ⅓ כוס (80 מ"ל) חומץ (הדרים)
◄ 7 כפות (75 גרם) סוכר דמררה
◄ מלח בישול, פלפל שחור טרי, פלפל לבן

 

הדפסה

סלט כרוב לבן חמוציות ושקדים

סלט כרוב לבן חמוציות ושקדים
להדפסה ליחצו על סמל המדפסת בתחתית העמוד

חומרים

לסלט
י♦ 1 כרוב לבן בינוני (במשקל ¼1 ק"ג)י
י♦ 10 בצלים ירוקים (כולל החלק הירוק)י
י♦ 1 כוס (170 גרם) חמוציות מיובשות מומתקות (לא מסוכרות)י

לרוטב
י♦ ⅔ כוס (160 מ"ל) שמן חמניות (או קנולה)י
י♦ ⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ לימון טרי
י♦ ⅓ כוס (80 מ"ל) חומץ (הדרים)
י♦ 8 שיני שום טרי כתוש היטב (4 כפיות)י
י♦ 7 כפות (75 גרם) סוכר דמררה
י♦ ½1 כפית מלח גס גרוס
י♦ ½ כפית פלפל לבן
י♦ ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

להגשה
י♦ 100 גרם (1 כוס+2 כפות) שקדים מולבנים פרוסים


אופן הכנה מפורט

השקדים
קולים את השקדים המולבנים במחבת:י ♦
מחממים מחבת גדולה (ללא שמן), שופכים פנימה את השקדים, משאירים את האש גבוהה והופכים עם כף עץ גדולה כמעט ללא הפסקה אך בעדינות (על מנת לא לשבור את השקדים). כשהשקדים מתחילים להזהיב מכבים את האש (לוקח כ- 3-4 דקות לאחר חימום המחבת). מעבירים לצלחת ומחכים שהשקדים יתקררו לגמרי. מעבירים לכלי אטום

הירקות
כרוב: מסירים עלים חיצוניים לפי הצורך, שוטפים היטב וחותכים לרצועות דקות:י ♦
חותכים לחצי, מוציאים את הקטע המעובה מכל מחצית וזורקים. חותכים כל חצי לארבעה חלקים, כמו שחותכים תפוז לסירות. חותכים כל חלק לרצועות דקות ברוחב של כשליש ס"מ.
בצל ירוק: חותכים לקטעים באורך ס"מ ♦

הכנת הרוטב
מכניסים את כל חומרי הרוטב לשייקר ומנערים היטב, במשך כחצי דקה, עד שחומרי הרוטב התערבבו היטב והרוטב הופך למעט סמיך ♦

מאסז'
בקערה גדולה מניחים את הכרוב החתוך ושופכים עליו את הרוטב ♦
מערבבים את הסלט עם הרוטב בעזרת הידיים ומתחילים לעסות את הכרוב במרץ עם קצות האצבעות במשך כ- 3-4 דקות, עד שהכרוב הופך חצי-שקוף ♦

חיבור
מוסיפים את הבצל הירוק ואת החמוציות ומערבבים מעט ♦
נותנים לסלט לנוח כחצי שעה (מחוץ למקרר, אלא אם כן יש חמסין..)י ♦

הוספת השקדים
מוסיפים את השקדים (הקלויים והמקוררים) ממש לפני ההגשה: זורים מעל ומערבבים בעזרת כפות גדולות, בתנועות היפוך, הכי מעט שאפשר ♦

הערות
טיפ לסלט מדהים: להשקיע בשלב המסז' לכרוב. להוסיף את השקדים ברגע האחרון •
מומלץ לא לוותר על אף מרכיב – יש מעט מרכיבים בסלט וכל אחד חשוב!י •
אם הכרוב גדול יותר מכ- ¼1 ק"ג כדאי להגדיל את הכמות של כל החומרים ברוטב •
טיפ לשקדים: אפשר לקלות את השקדים מראש ולשמור בצנצנת אטומה. לאחר הקליה, חשוב לקרר את השקדים היטב לפני שמכניסים לצנצנת או מוסיפים לסלט •
אם נשאר סלט אפשר לשמור במקרר ולאכול למחרת. הסלט טעים אך טעם הכרוב משתנה •

 

עוד

עוגת הגבינה הראשונה שלי

במתכון זה צפו 58954 פעמים



( 54 Votes )
הדפסה

סלט כרוב לבן חמוציות ושקדים

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
זמן הכנה: 20 דקות.
♦ הכמות במתכון: 8-10 מנות.
♦ מומלץ לתת לסלט, ללא השקדים, לעמוד כחצי שעה.
♦ אפשר להכין כמה שעות מראש: שומרים כל מרכיב בנפרד בקופסא אטומה במקרר. מאחדים ומוסיפים רוטב כחצי שעה לפני הגשה. מוסיפים שקדים ממש לפני הגשה.
♦ כדאי להכין רק חצי מהכרוב אם הכמות גדולה מדי.

 
2014 -מתכוני סוכות sukot
Support-LovetocookCoil

חומרים

לסלט
1 כרוב לבן בינוני (במשקל ¼1 ק"ג)
10 בצלים ירוקים (כולל החלק הירוק)
1 כוס (170 גרם) חמוציות מיובשות מומתקות (לא מסוכרות)

לרוטב
⅔ כוס (160 מ"ל) שמן חמניות (או קנולה)
⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ לימון טרי
⅓ כוס (80 מ"ל) חומץ (הדרים)
8 שיני שום טרי כתוש היטב (4 כפיות)
7 כפות (75 גרם) סוכר דמררה
½1 כפית מלח גס גרוס
½ כפית פלפל לבן
¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

להגשה
100 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים פרוסים


 

הרשמו

קבלו במייל עידכון על מתכון חדש