שני 22 ספט' 2014
טיפים |.חדש

הכי טעים שיש! מרק עשיר, מלא טעם וריח, כזה שמסדר את הראש ועושה נעים בבטן.. משביע אך לא כבד מדי - פשוט מושלם. פתיחה מצויינת לארוחה נהדרת! ולפעמים המרק הוא ארוחה שלמה: עם ירקות וכרעיים של עוף טעימים ועסיסיים, וקצת שקדי מרק. אצלנו כל יום בחורף, וכל יום שישי, וכמובן בחגים ובכל הזדמנות.
 

מתכון מרק עוף של אודי: אופן הכנה

 

קצר

1.    מפרידים את הכרעיים לשוק וירך. שוטפים ומנקים.

2.    בישול מקדים בסיר עזר: מניחים את הכרעיים בסיר גדול, מכסים במים, מרתיחים, ומבשלים 15 דקות נוספות על אש חזקה. בסיום: מסירים את הקצף שהצטבר על פני השטח (שומרים את הנוזלים). בינתיים, מכינים את הירקות:

3.    מקלפים גזר (גדולים חוצים לשניים), בצל, ושורשים. מקלפים שום וחוצים. מגרדים קישוא. כרישה- משאירים את החלק הבהיר. פטרוזיליה ושמיר- קוטמים גבעולים ושוטפים.

4.    מעבירים את העוף לסיר לחץ, מכסים בכל הירקות למעט פטרוזיליה ושמיר, מוזגים דרך מסננת את הנוזלים מסיר העזר לסיר הלחץ, מוסיפים מלח ופלפל שחור, ומים קרים עד לגובה שלושה-רבעים של הסיר. מניחים מלמעלה את הפטרוזיליה והשמיר.

5.    סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה (השסתום במצב פתוח), סוגרים את השסתום, ומחכים שמדיד הלחץ יקפוץ. מעבירים ללהבה קטנה ונמוכה ומבשלים 55 דקות.

6.    בסיום: מכבים את האש, משאירים סגור כשעתיים. פותחים את שסתום הלחץ ואת המכסה, לפי הוראות היצרן לגבי אותו הסיר.

7.    מוסיפים 3 כפות אבקת מרק, ובוחשים. ממתינים רבע שעה. טועמים, ומוסיפים לפי הצורך מלח ואבקת מרק. לא מומלץ להמליח יותר מדי מיד בגמר הבישול שכן אחרי יום במקרר טעמו של המרק הופך עשיר יותר ומלוח מעט יותר.

הזהרה: אין למלא את הסיר מעל המותר; אין לפתוח את הסיר בעת הבישול או מיד בגמר הבישול; יש לחכות שהלחץ יירד לפני פתיחת הסיר; יש להרחיק ילדים. בכל מקרה יש לקרוא את הוראות היצרן לפני שימוש ראשון בסיר לחץ.

מפורט

1.    הכנת העוף
מפרידים את הכרעיים לשוק וירך. שוטפים ומנקים שומנים מיותרים וכל דבר אחר שמפריע (כדאי לקנות כרעיים נקיות ומחולקות. כך גומרים מהר יותר את השלב הקשה ביותר..)

2.    בישול מקדים בסיר עזר
מניחים את כל חלקי העוף בסיר גדול (שאינו סיר הלחץ שבו נבשל את המרק), מכסים במים עד לגובה 3 ס"מ מעל העוף, מעמידים על להבה גדולה ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה, מבשלים 15 דקות נוספות על אש חזקה.
בסיום הבישול: מכבים את האש. מסירים (וזורקים) את כל הקצף שהצטבר על פני השטח (בעזרת כף גדולה שטוחה). שומרים את הנוזלים!

3.    הכנת הירקות
בזמן שהעוף מתבשל בסיר הזמני, מכינים את הירקות:
מקלפים גזר (גזרים גדולים חוצים לשניים), בצל (משאירים שלם), שום (חוצים כל שן), שורש פטרוזיליה ושורש סלרי. את הקישואים מגרדים, ואת הכרישה שוטפים, ומורידים את העלים הירוקים (משאירים את החלק הלבן והחלק הירוק בהיר).
פטרוזיליה ושמיר: קוטמים את הגבעולים העבים ושוטפים היטב (אפשר להניח בקערה גדולה מלאה במים לכמה דקות).

4.    הכנת סיר המרק (בסיר לחץ)
מעבירים את חלקי העוף שבושלו לסיר לחץ (הסיר שבו נבשל את המרק).
מניחים מעל לעוף את כל הירקות שקילפנו: גזר, קישוא, בצל, שום ושורשים (הכל חוץ מהפטרוזיליה והשמיר).
מוזגים את הנוזלים - דרך מסננת - מסיר העזר לסיר הלחץ, על העוף והירקות.
מוסיפים 4 כפיות מלח. מוסיפים, אם אוהבים, פלפל שחור.
מוסיפים מים קרים עד לגובה שלושה-רבעים של הסיר (לא ממלאים עד הסוף. ראו הערות למטה).
מניחים מעל את הפטרוזיליה והשמיר (אין צורך לדחוף פנימה).

5.    בישול בסיר לחץ
סוגרים את הסיר ומניחים על להבה גדולה וחזקה. מביאים לרתיחה (שסתום במצב פתוח).
סוגרים את השסתום. מחכים שמדיד הלחץ יקפוץ.
מעבירים ללהבה קטנה או בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים 55 דקות.
מכבים את האש, משאירים סגור למשך שעתיים.
פותחים את שסתום הלחץ ואת המכסה, לפי הוראות היצרן לגבי אותו הסיר.
הזהרה: אין למלא את הסיר מעל המותר; אין לפתוח את הסיר בעת הבישול או מיד בגמר הבישול; יש לחכות שהלחץ יירד לפני פתיחת הסיר; יש להרחיק ילדים. בכל מקרה יש לקרוא את הוראות היצרן לפני שימוש ראשון בסיר לחץ.

6.    לאחר פתיחת הסיר
מוסיפים 3 כפות (מדידה) אבקת מרק, ובוחשים היטב. ממתינים רבע שעה.
לאחר רבע שעה טועמים, ומוסיפים לפי הצורך מלח ואבקת מרק.
לא מומלץ להמליח יותר מדי מיד בגמר הבישול - אחרי יום במקרר טעמו של המרק הופך עשיר יותר ומלוח מעט יותר.

הערות
•    סיר לחץ: יש לבשל על פי הוראות השימוש הספציפיות לאותו סיר. אין למלא את הסיר עד סופו. באופן עקרוני, מאכלים שאינם מתנפחים בזמן הבישול אפשר למלא עד גובה שלושה-רבעים של הסיר. אין לפתוח את המיכסה מיד בגמר הבישול. יש להמתין כשעתיים, ואחר כך לפתוח את שסתום הלחץ ואת המכסה על פי הוראות היצרן.
•    מים: כדאי לבשל במים שנלקחו מבר מים.
•    פלפל שחור: לא כולם אוהבים במרק. אם אוהבים, יש להוסיף אותו ביחד עם המלח. אם אוהבים מאד – אפשר להוסיף יותר מחצי כפית.
•    הכרעיים שבושלו בסיר לחץ נותרים מלאי טעם! אנחנו אוכלים אותן בנפרד, על אורז לבן או ספגטי, עם חצי כף מרק מעל..

 

אביזרים

» סיר לחץ 8 ליטר
» סיר גדול נוסף (סיר פשוט)
» מסננת
» סכין חיתוך טובה ונוחה
» קרש חיתוך גדול

 

רשימת קניות

◄ 4 כרעיים של עוף, טריות, מחולקות לשוק וירך (בערך ¼1 ק"ג)
◄ אבקת מרק עוף אמיתי איכותית (כמה כפות)
◄ 4 בצלים קטנים
◄ 6-8 גזרים (בהתאם לטעם האישי)
◄ 2 קישואים עגולים למילוי (או 2 זוקיני ירוק)
◄ 1 שורש סלרי
◄ 1 שורש פטרוזיליה
◄ 1 כרישה
◄ ½ ראש שום
◄ 1 חבילה פטרוזילה
◄ 1 חבילה שמיר
◄ מלח בישול, פלפל שחור טרי

 

הדפסה

מרק עוף של אודי

מרק עוף של אודי
להדפסה ליחצו על סמל המדפסת בתחתית העמוד

חומרים

העוף
4 כרעיים של עוף, טריות, מחולקות לשוק וירך

הירקות
י♦ 4 בצלים קטנים
י♦ 6-8 גזרים (בהתאם לטעם האישי)י
י♦ 2 קישואים עגולים למילוי (או 2 זוקיני ירוק)י
י♦ 1 שורש סלרי
י♦ 1 שורש פטרוזיליה
י♦ 1 כרישה
י♦ ½ ראש שום
י♦ 1 חבילה פטרוזילה
י♦ 1 חבילה שמיר

תיבול
י♦ ½2 כפיות מלח בישול
י♦ ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס (אם רוצים)י

תיבול בסוף
י♦ 4 כפות אבקת מרק עוף אמיתי איכותית
י♦ מלח בישול


אופן הכנה קצר

א.    מפרידים את הכרעיים לשוק וירך. שוטפים ומנקים

ב.    בישול מקדים בסיר עזר: מניחים את הכרעיים בסיר גדול, מכסים במים, מרתיחים, ומבשלים 15 דקות נוספות על אש חזקה. בסיום: מסירים את הקצף שהצטבר על פני השטח (שומרים את הנוזלים). בינתיים, מכינים את הירקות:י

ג.    מקלפים גזר (גדולים חוצים לשניים), בצל, ושורשים. מקלפים שום וחוצים. מגרדים קישוא. כרישה- משאירים את החלק הבהיר. פטרוזיליה ושמיר- קוטמים גבעולים ושוטפים

ד.    מעבירים את העוף לסיר לחץ, מכסים בכל הירקות למעט פטרוזיליה ושמיר, מוזגים דרך מסננת את הנוזלים מסיר העזר לסיר הלחץ, מוסיפים מלח ופלפל שחור, ומים קרים עד לגובה שלושה-רבעים של הסיר. מניחים מלמעלה את הפטרוזיליה והשמיר

ה.    סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה (השסתום במצב פתוח), סוגרים את השסתום, ומחכים שמדיד הלחץ יקפוץ. מעבירים ללהבה קטנה ונמוכה ומבשלים 55 דקות

ו.    בסיום: מכבים את האש, משאירים סגור כשעתיים. פותחים את שסתום הלחץ ואת המכסה, לפי הוראות היצרן לגבי אותו הסיר

ז.    מוסיפים 3 כפות אבקת מרק, ובוחשים. ממתינים רבע שעה. טועמים, ומוסיפים לפי הצורך מלח ואבקת מרק. לא מומלץ להמליח יותר מדי מיד בגמר הבישול שכן אחרי יום במקרר טעמו של המרק הופך עשיר יותר ומלוח מעט יותר

הזהרה: אין למלא את הסיר מעל המותר; אין לפתוח את הסיר בעת הבישול או מיד בגמר הבישול; יש לחכות שהלחץ יירד לפני פתיחת הסיר; יש להרחיק ילדים. בכל מקרה יש לקרוא את הוראות היצרן לפני שימוש ראשון בסיר לחץ


 

עוד

עוגת תפוזים עסיסית מיוחדת

במתכון זה צפו 10790 פעמים



( 24 Votes )

תגובות  

 
+2 #1 מעיין 2013-12-25 12:25
אני הכנתי את המרק עוף בלי סיר לחץ: בישלתי את העוף שעתיים ורבע בסיר רגיל עם 5 ליטר מים, 2 כפיות מלח וקצת ירקות. אח"כ סיננתי והעברתי רק את הנוזלים לסיר רגיל, חדש עם ירקות חדשים לפי המתכון, 30 דקות על האש. יצא נהדר.
ציטוט
 
 
+1 #2 אור 2014-01-08 10:53
האם כדאי לבשל את העוף עם העור?
ציטוט
 
 
+1 #3 אודי עונה: 2014-01-08 11:49
מומלץ לבקש מהקצב להוריד שומן מהכרעיים, אבל כדאי להשאיר את רוב העור - זה נותן טעם עשיר למרק.
אין כמו מרק עוף כדי להעלות רמת החיסון של הגוף מפני וירוס השפעת - על פי מומחי חיסונים שבדקו האם יש אמת "בתרופה של הסבתא" ומצאו שאכן, מרק עוף עוזר מאד להתגבר על שפעת. (ראו את הכתבה ב: abcnews.go.com/.../... )
ציטוט
 
הדפסה

טיפים

זמן הכנה: 30 דקות + השגחה.
♦ זמן בישול: כשעה. זמן המתנה: כשעתיים.
♦ הכמות במתכון: כ- 12 מנות.
♦ הכרעיים שבושלו בסיר לחץ נותרים מלאי טעם!
♦ נשמר מצויין במקרר עד 4-5 ימים.

 
2014 - מתכוני ראש השנה
2014 - מתכוני ראש השנה
Support-LovetocookCoil

חומרים

העוף
4 כרעיים של עוף, טריות, מחולקות לשוק וירך

הירקות
4 בצלים קטנים
6-8 גזרים (בהתאם לטעם האישי)
2 קישואים עגולים למילוי (או 2 זוקיני ירוק)
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 כרישה
½ ראש שום
1 חבילה פטרוזילה
1 חבילה שמיר

תיבול
½2 כפיות מלח בישול
½ כפית פלפל שחור טרי גרוס (אם רוצים)

תיבול בסוף
4 כפות אבקת מרק עוף אמיתי איכותית
מלח בישול

 

הרשמו

קבלו במייל עידכון על מתכון חדש