פורסם ב מדריכים

קצפת

קצפת – עדינה, מתוקה, אוורירית, קצפתית.. אין מנה מתוקה שלא תתחבר אליה בשמחה 🙂 איך מכינים קצפת? 5 דקות עבודה ויש קצפת נהדרת, שכף קטנה ממנה תשדרג כל קינוח ותיקח אותו למקומות חדשים וטובים..


איך מכינים קצפת – המדריך המלא

איך מכינים קצפת מושלמת בקלות? הכי קל שיש: שמנת מתוקה ואבקת סוכר (אפשר גם סוכר רגיל) ומיקסר. פחות מ- 5 דקות עבודה.

בזמן הקצפה כדאי לעמוד ליד המיקסר להתבונן

הקצפה ממושכת מדי הופכת את השמנת לחמאה. בתוך שניות הקצפת לא ממשיכה להתרומם ולתפוח אלא נפרדת לגושישים. סימן שהקצפנו יותר מדי.

קצפת רכה: למתכונים מסויימים נדרשת קצפת רכה. קצפת כזאת מתקבלת ע"י הפסקת ההקצפה ברגע שמופיעים סימנים קלים ראשונים של המקצף בתוך הקצפת.

קצפת לזילוף

קצפת רגילה לא מתאימה לזילוף – היא רכה מדי. כדי לקבל קצפת לזילוף מוסיפים לה אינסטנט פודינג וניל שמייצב אותה – ראו הסבר באיך מכינים.

ליחצו לראות את כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב

איך מכינים קצפת - המדריך המלא

איך מכינים

חומרים
איך מכינים
שאלות נפוצות
אביזרים
איך וכמה..

• זמן הכנה: 5 דקות
• זמן קירור לאחר ההקצפה: רצוי 20 דקות
• סוכר: אל תמתיקו יותר מדי – ראו בהמשך כמה סוכר מוסיפים לשמנת

טיפים

• השמנת צריכה להיות קרה מאד: הוציאו את השמנת מהמקרר רגע לפני ההקצפה
• הסתכלו על הקצפת כל הזמן: הסוד הוא להקציף בדיוק כמה שצריך ולעצור בזמן

מה עושים עם זה

• אוכלים עם תותים, סלט פירות, קומפוט, אגסים מבושלים או כל פרי אחר
• מוסיפים מעל או על יד פרוסת עוגה (רצוי שטרודל תפוחים)
• מוסיפים כף לקפה קר (או חם..)
• אין מנה מתוקה שלא תתחבר בשמחה לקצפת

עוגת תותים עם קצפת

בהצלחה!

40 תגובות בנושא “קצפת

  1. שלום רב, אני אופה ומקציפה כבר שנים. לאחרונה שודרגתי למקסר חצי תעשייתי חזק ומקסים ומשום מה הקרם נשבר לי…. אני עושה משה לא נכון.. כשאני מכניסה את שלושת המרכיבים לפני תחילת ההקצפה אז לא כל האבקה של האינסטנט נטמעת בבלילה ויוצא רע. אז ניסיתי פעם אחת להוסיף את האבקה בהדרגה ויצא טוב. ושוב נשבר לי הקרם… אולי משהו במהירות ההקצפה..אולי את תוכלי לחשוב על אפשרויות? תודה

    1. מיכל עונה:
      היי בעלת המיקסר החדש (:
      למה הכוונה ב- נשבר? הופך לחמאה? יתכן שהבעייה במהירות + זמן ההקצפה:
      ככל שהמהירות גבוהה יותר – השמנת תתקשה מהר יותר, אבל ההקצפה תפקידה להכניס אויר לתוך השמנת ויתכן שבזמן הקצר שנדרש כאשר הקצפה מהירה מדי, לא נכנס מספיק אויר.
      הייתי מנסה להתחיל במהירות איטית ממש, כדי לערבב את האבקות לתוך הנוזל, ואח"כ מגבירה למהירות גבוהה יותר – לא למהירות המקסימאלית – על מנת שיקח כ- 3 דקות לקצפת להיות מוכנה.
      אגב, את יכולה לעצור אחרי כמה סיבובים (איטיים) ולהיעזר במרית כדי להטמיע פנימה את האבקות.

  2. האם אפשר למרוח את הקצפת על עוגה שנאפתה קודם לכן? או שכדי להוסיף אינסטנט?

    1. אין צורך להוסיף אינסטנט לקצפת. מכינים את הקצפת כמו במתכון ומורחים – יש לקרר קודם את העוגה!

  3. היי אני רוצה להכין עוגות גבינה אישיות 35 מנות. האם קילו וחצי גבינה לבנה 5 אחוז, 3 שמנת מתוקה ו2 חבילות אינסטנט פודינג זה מינון טוב? והאם גם פה צריכה להוסיף חלב? והאם קודם להקציף שמנת ולהוסיף בהדרגה אינסטנט או הכל יחד מההתחלה? תודה

  4. היי 🙂
    להכנת עוגת ביסקוויטים פשוטה יש צורך באינסטנט פודינג? ואם כן, חבילה שלמה או כמה כפות? (ומה היחס של החלב?)
    תודה מראש 🙂

    1. עוגת ביסקוויטים פשוטה עם קרם אינסטנט בטעם וניל:
      1 חבילה אינסטנט וניל, ו כוס חלב (200 מ"ל), 1 חבילה שמנת להקצפה (250 מ"ל). הכל ביחד במיקסר, מקציפים עד שמתקשה, לא יותר מדי, כמו בהוראות להכנת קצפת.
      מכניסים למקרר לפחות לחצי שעה – בגלל האינסטנט הקרם מתייצב ומתקשה.
      מורחים על ביסקוויטים. שומרים במקרר.
      מומלץ לצפות מעל לשיכבת הביסקוויטים העליונה בגנאש שוקולד מריר (הנה המתכון)

  5. תקשיבו זה האתר הכי טוב בעולם יצא לי בול כמו שלכם! ממש תודה!! עזרתם לי!!!

  6. האם ניתן להשתמש בקצפת הזו מעל בצק פריך אפוי ומעליה לפזר את פירורי הבצק?? כלומר, האם היא מספיק יציבה? אני מכינה את זה עם אינסטנט פודינג וניל, אך מה קורה ללא אינסטנט פודינג?
    האם עוגה זו ניתנת להקפאה??

    1. לא הייתי שמה את הקצפת מעל בצק פריך אלא אם באמת מוסיפים אינסטנט פודינג וניל לקצפת (כוס חלב, חבילה שמנת, חבילה אינסטנט).
      לא כדאי להקפיא קצפת (וגם לא קצפת עם אינסטנט פודינג)

  7. אני רוצה להכין את הקצפת הערב ומלא איתה מחר בצק עלים שאפיתי האם הקצפת תחזיק מעמד עד מחר האם לשים אינסטנט או לא?

    1. הקצפת תחזיק מעמד. כדאי להוסיף 1 כף אבקת אינסטנט כדי לחזק את הקצפת.
      אם את רוצה לעשות קרמשניט – ולא רק קצפת – היכנסי למתכון: קרמשניט

  8. שלום יש לי שאלה איך אפשר להכין קצפת ללא שמנת להקצפה עם אינסטנט

    1. אי אפשר. לאינסטנט פודינג יש להוסיף כוס חלב וחבילה שמנת מתוקה להקצפה.

    1. הקצפת מוכנה מיד! את יכולה לשים אותה על העוגה מיד. אם יש לך זמן – כדאי להכניס למקרר ל- 20 דקות ואז לשים על העוגה. בכל מקרה, אחרי ששמת קצפת על העוגה, העוגה צריכה להיות במקרר.

    1. אין תחליף. קצפת עושים רק משמנת מתוקה לפחות 32% שומן. אפשר להשתמש בשמנת צימחית – לזה כוונתך?

    1. את מתכוונת להקציף שמנת + אינסטנט? ולשים על קרם שוקולד?
      כן, אפשרי.

  9. היי, מה קורה אם הקצפתי שמנת מתוקה יחד עם סוכר ואינסטנט פודינג, כשהקצף נהיה מוכן, לא שמתי לב שבמתכון כתוב 2 שמנת מתוקה ובטיפשותי הרבה לאחר תהיות עם עצמי,הוספתי עוד שמנת למיקסר והמשכתי להקציף. מה זה גרם לקצפת? היא לא הכי יציבה שיש אז הכנסתי לקירור. איך אפשר לשפר אותה? השימוש בה הוא כמילוי לעוגה מעל בסיס בסקוויטים. תודה רבה

    1. קשה לדעת, אבל יש סיכוי שזה יסתדר (:
      אם הקרם נראה אחיד, ללא גושישים קטנים (משהו בדרך להיות חמאה – שאז זה אומר שהקרם כנראה מקולקל) – יש סיכוי שזה יסתדר.
      אם הקרם נראה אחיד, והטעם סביר, אז יתכן שאחרי כמה שעות במקרר הקרם יתמצק.
      בפעם הבאה שזה קורה, עדיף להקציף את השמנת השניה בנפרד (בקערה נקייה) לרמת קצפת רכה, ואז לחבר אותה לקרם הראשון (עם האינסטנט) בקיפול עדין.

  10. שלום רב
    מה יש להוסיף לתערובת של בסיס לקצפת צמחית דלית שף של פלובה בכדי לעשות זילוף לעוגה
    תודה

    1. אפשר להוסיף 1-2 כפות של אבקת אינסטנט פודינג וניל לשמנת מתוקה ואז להקציף כרגיל. אחרי קירור קצר הקצפת חזקה מספיק וניתן לזלף אותה.
      אך לא ניסיתי את הפטנט הזה עם קצפת צימחית.

    1. אם אין מיקסר (או מעבד מזון עם אביזר מיוחד להקצפה), אפשר להקציף במעבד מזון רגיל כך:
      בזמן ההקצפה, משאירים את הפייה פתוחה (לא מכסים במיכסה) על מנת שיכנס אויר – ללא אויר הקצפת לא "תוקצף".
      עוצרים כל חצי דקה ומערבבים (בעדינות) עם כף את השמנת – מעבד המזון לא מערבב את השמנת ולכן ההקצפה לא תהיה אחידה.
      התהליך לוקח הרבה יותר זמן, אבל אם אין ברירה – זה אפשרי.

    1. אפשר להשתמש במיקסר ידני קטן – לוקח יותר זמן. מקציפים בסבלנות עד שהקצפת מתקשה. לוקח זמן כפול.

    1. אם הכוונה לשימוש באבקת אינסטנט פודינג לקבלת קרם ווניל:
      מקציפים ביחד כוס אחת חלב, מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל), ושקית אבקת אינסטנט פודינג – במשך 2-4 דקות עד להתקשות המסה (כמו בתיאור לגבי הקצפת). התוצאה: קרם פטיסייר אינסטנט – מתאים לקרמשניט או לעוגת פרות.

      אם הכוונה לקצפת רגילה מועשרת –
      מספיק להוסיף כף אחת של אבקת פודינג ווניל.

כיתבו לי מה אתם חושבים: