פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, ארוחת צהריים, סוכות, עוף

קציצות עוף מטוגנות

קציצות עוף רכות ועסיסיות – יש בהן משהו כובש כזה שאי אפשר לעמוד בפניו. לא מכירה מישהו שלא אוהב. קציצות עוף עדינות בטעמן והן משתלבות מצויין עם כל רוטב, ואפילו קרות, עם מיונז ומלפפון חמוץ, בתוך סנדביץ'..


מתכון לקציצות עוף נהדרות מטוגנות במחבת

אם יש לכם זמן, השאירו את תערובת הירק והבשר לעמוד חצי שעה – שעה במקרר, עוד לפני יצירת הקציצות, לחיזוק טעמים. אחרי שמכינים את הקציצות – חובה לקרר חצי שעה, אחרת הקציצות נוטות להתפרק במחבת.

את מה שלא אוכלים מיד, כדאי להקפיא. מפשירים, מחממים במיקרו חצי דקה מכל צד, ויש לכם קציצות טריות! מתאים לילדים לארוחת צהריים עצמאית..

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
1.5 ק"ג בשר, לכ- 35 קציצות

הבשר
 700 גרם עוף טרי טחון
 800 גרם הודו אדום טרי טחון
 שמן לטיגון (פחות מכוס)

הירקות לטיגון
 4 כפות שמן זית (¼ כוס) לטיגון הירקות
 2 בצלים יבשים גדולים
 1 כרישה גדולה
 ½ ראש שום

התוספות לתוך בשר
 3 כפות פירורי לחם (לא מטובלים)
 2 ביצים
 חבילה פטרוזיליה (חצי כוס עד כוס שלימה פטרוזיליה קצוצה)
 3-5 גבעולי קורנית (טימין) טרייה (לא חובה)
 3 כפיות מלח בישול גרוס
 ½ כפית פלפל 4 עונות (או פלפל שחור) טרי גרוס

אפשר גם (מומלץ)
 2 תפוחי אדמה (400 גרם)
 2-3 גזרים (250 גרם)

הערות
• בשר טחון - במקום לקנות שקיות מוכנות של בשר טחון אני מבקשת לטחון במקום, פעם אחת,
חזה עוף והודו אדום נקבה טריים (אחרי ניקוי שומנים ושטיפה במים).
• שמן לטיגון - הכמות מתאימה לטיגון במעט שמן. אם אתם מטגנים בשמן די עמוק יש להכפיל את הכמות.
אפשר לטגן בשמן זית ולשמור שלא ישרף, עדיף לטגן בשמן קנולה.

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

קציצות עוף

⇓ הסבר קצר
1.     אם רוצים להוסיף תפוח אדמה לתערובת: מקלפים וחותכים לקוביות גדולות תפוחי אדמה ומבשלים במים – 20 דקות לאחר רתיחה (כדאי להכין מראש ולקרר היטב).

2.    קוצצים בצל וכרישה הכי קטן שאפשר. כותשים שום.

3.    מטגנים: מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית, ומטגנים על אש בינונית תוך כדי עירבוב עד לשקיפות – מוסיפים לפי הסדר: בצל – 5 דקות, כרישה – 2-3 דקות. מנמיכים את האש, מוסיפים שום וכפית מלח ומטגנים דקה נוספת. מכבים אש. משאירים להתקרר.

4.    בינתיים קוצצים דק פטרוזיליה וקורנית, מגרדים גזר בפומפיה עדינה, מועכים תפוחי אדמה לפירה, וטורפים את הביצים עם שאר המלח ועם פלפל טרי.

5.    מחברים הכל: מניחים בקערה גדולה את שני סוגי הבשר, ומוסיפים ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה, קורנית, תפוחי אדמה וגזר – מאחדים עם מזלג גדול או עם הידיים. מוסיפים את הבצל המטוגן, שהתקרר, ומערבבים עוד קצת. אם אפשר, כדאי להכניס את התערובת למקרר לחצי שעה עד שעה.

6.    מכינים קציצות: כדאי לכסות מגש גדול בנייר אפייה ולהניח עליו את הקציצות.
מכינים קציצות שטוחות, בידיים מעט רטובות, בקוטר כ- 6 ס"מ ובגובה 1.5 ס"מ, ומניחים על גבי המגש. מכניסים למקרר לפחות לחצי שעה לפני הטיגון.

7.    טיגון (במחבת הכי גדול שיש לכם):
מחממים את המחבת עם מעט שמן, ומניחים את הקציצות בעדינות, זו ליד זו, די בצפיפות. הופכים כאשר מופיע "סרט" לבן מסביב לקציצה (בערך אחרי 4-6 דקות). אם הקציצה עדיין דבוקה למחבת ולא משתחררת בקלות – חכו עוד חצי דקה. לאחר שגם הצד השני הפך שחום (עוד כ- 4-5 דקות) מוציאים לצלחת (לא מפלסטיק), ומניחים על נייר סופג.

אם מטגנים במעט שמן – יש להוסיף מדי פעם מעט שמן כך שהמחבת לא "יתייבש".

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    תפוח אדמה
אם רוצים להוסיף תפוח אדמה לתערובת: מקלפים וחותכים לקוביות גדולות תפוחי אדמה, מניחים בסיר קטן עם מכסה ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים 20 דקות (כדאי להכין מראש ולקרר היטב).

2.    הכנת הירקות לטגון
בצל: קוצצים הכי קטן שאפשר (ריבועים בגודל חצי ס"מ. כדאי להיעזר בקוצץ ירקות).
כרישה: פורסים את החלק הלבן והירוק בהיר לאורך, וקוצצים דק.
שום: לקלף שיניים ולכתוש קטן (בכותש שום) או לקצוץ דק.

3.    מטגנים
מחממים מחבת במשך כחצי דקה, מוסיפים 4 כפות שמן זית, ומחכים חצי דקה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש חזקה כדקה. מנמיכים לאש בינונית ומטגנים עוד 4 דקות, עד שהבצל חצי-שקוף. מערבבים מידי פעם עם כף עץ.

מוסיפים את הכרישה ומטגנים 2-3 דקות נוספות, עד שהבצל והכרישה מתרככים אבל לא מזהיבים! מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את השום וכפית מלח, ומטגנים במשך דקה נוספת תוך כדי עירבוב.
מכבים את האש ומשאירים את הירקות להתקרר במחבת (יש לצנן לגמרי).

4.    בינתיים
שוטפים את הפטרוזיליה, מנערים, מפרידים את העלים (זורקים גבעולים), וקוצצים דק.
קוצצים קורנית (או מורידים את העלים מהגבעול עם האצבעות בניגוד לכיווון הצמיחה).
מקלפים גזר, ומגרדים בפומפיה עדינה.
מועכים תפוחי אדמה לפירה.
טורפים את הביצים בקערה, עם שאר המלח ועם פלפל גרוס טרי.

5.    מחברים את כל החומרים
מניחים בקערה גדולה את שני סוגי הבשר. מערבבים מעט בעזרת מזלג גדול או בידיים.
מוסיפים ביצים טרופות, פירורי לחם, פטרוזיליה, קורנית, תפוחי אדמה וגזר ומאחדים היטב במהירות. לא ללוש כמו בצק!
מוסיפים את הירקות המטוגנים (לאחר שהתקררו לגמרי) ומאחדים היטב במהירות.
אם יש זמן, כדאי להכניס את התערובת למקרר לחצי שעה עד שעה.

6.    מכינים קציצות
כדאי לכסות מגש גדול בנייר אפייה ולהניח עליו את הקציצות לפני הטיגון.

מרטיבים מעט את הידיים מידי זמן, ויוצרים קציצות:

•    מגלגלים בין שתי כפות הידיים ויוצרים כדור (בגודל כדור גולף), משטחים מעט, מניחים על גבי המגש, ומשטחים שוב עם שתי אצבעות צמודות.
•    קוטר הקציצה צריך להיות כ- 6 ס"מ וגובהה כ- 1.5 ס"מ.
•    מניחים את הקציצות לא יותר מדי צמודות, כדי שאפשר יהיה להרים אותן אחר כך.
•    על מנת שהקציצות לא תתפרקנה ולא תישרפנה בקצוות – הן צריכות להיות מחוברות היטב, וללא "חורים" בהיקף.
•    כדאי לשמור על גודל וגובה אחידים – כך כולן תהיינה מוכנות באותו זמן.
•    מרטיבים את הידיים מידי פעם – כשעובדים עם ידיים יבשות הבשר נדבק לידיים.

כאשר מסיימים, מכניסים את מגש עם הקציצות למקרר לחצי שעה (אפשר גם יותר).
אי אפשר לטגן מיד, בלי קירור, כי הקציצות יתפרקו במחבת.

7.    טיגון (במחבת הכי גדול שיש לכם)
מחממים את המחבת עם מעט שמן, ומניחים את הקציצות בעדינות, זו ליד זו, די בצפיפות. הופכים כאשר מופיע "סרט" לבן מסביב לקציצה (בערך אחרי 4-6 דקות).
אם הקציצה עדיין דבוקה למחבת ולא משתחררת בקלות – חכו עוד חצי דקה.

אם מטגנים במעט שמן, יש להוסיף שמן מדי פעם, כך שכל הזמן יהיה שמן במחבת. מוציאים לאחר שגם הצד השני הפך שחום (עוד כ- 4-5 דקות). מוציאים לצלחת (לא מפלסטיק), ומניחים על גבי נייר סופג.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» מחבת גדולה לטיגון הקציצות
» מחבת טפלון/קרמית לטיגון הבצל (אפשר להשתמש באותה מחבת כמובן)
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» מלקחיים (לא חובה)
» כותש שום (לא הכרחי)
» מגש גדול עם נייר אפייה (או כמה צלחות שטוחות) – להניח את הקציצות לפני הטיגון

הערות
טיגון קציצות

• אם נוח לכם יותר לטגן בשמן עמוק – כס"מ – עשו זאת!
• אני אוהבת לטגן במעט שמן, ולהוסיף קצת מדי פעם לפי הצורך.
• שמן זית נשרף מהר – שימו לב

הקפאה וחימום

במקום לשמור במקרר – עדיף להקפיא:

כדאי להקפיא מיד כשהקציצות מתקררות. אפשר לשים בקופסא אחת גדולה, אבל כדאי להפריד למנות: שמים שיכבת קציצות ומעליה נייר אפייה, עוד שיכבה, ועוד נייר אפייה, וכך הלאה.

מוציאים מהפריזר מנה אחת בכל פעם, מפשירים כחצי שעה-שעה, ומחממים במיקרו חצי דקה מכל צד, שתים-שלוש קציצות בכל פעם. טעים ממש כאילו הרגע הכנתם..

תוספות לתערובת

תפוחי אדמה מוסיפים רכות והגזר מוסיף עסיסיות. נסו פעם אחת, ותראו אם אתם אוהבים. יתר התוספות נותנות טעם לקציצה וממש לא כדאי לוותר עליהן!

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות להכנת התערובת
+ חצי שעה (חובה) עד שעה וחצי (לא חובה) השהייה במקרר לפני הטיגון + זמן טיגון שתלוי בכמות הקציצות ובגודל המחבת
• הכמות במתכון: כ- 35 קציצות
• איחסון: יום במקרר, יותר – במקפיא

הצעת הגשה
עם רוטב

קציצות העוף עדינות מאד בטעמן (בהשוואה לקציצות מבשר בקר למשל), ולכן הן משתלבות מצויין עם כל רוטב. אני הכי אוהבת את הקציצות מעל עגבניות צלויות בתנור – כמו בתמונה – ואם הרוטב חריף ממש (מוסיפים פלפל אדום חריף לעגבניות בתנור) כל המנה מקבלת משמעות חדשה..

קציצות עוף ברוטב עגבניות

בתוך סנדביץ'

קציצות העוף מדהימות גם כשהן קרות, עם מיונז ומלפפון חמוץ, בתוך סנדביץ' מחלה טרייה או באגט – תארו לעצמיכם, באמצע היום, בעבודה, סנדביץ' כזה..

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: