פורסם ב עוף

חזה עוף ברוטב תפוזים ולימונים פיקנטי

הרוטב מדהים – חמצמץ-מתקתק-חריף בו-זמנית.. מין מנה עם השפעה אסייתית קלה בשילוב חומרי גלם ים-תיכוניים – מנה מאד ישראלית בעיני. וגם המראה משובב – כתום שמח ומזמין שהופך את המנה ליצוגית ומרשימה.


מתכון לחזה עוף ברוטב תפוזים ולימונים פיקנטי

מומלץ לא לוותר על הפירות היבשים – המשמשים, והלימון המיובש או קליפות תפוז מיובשות. על השמיר, למי שלא אוהב, אין בעיה לוותר. יוצא נהדר גם עם תרכיז פריגת וגם עם מיץ תפוזים טרי. אם לא מתוק מספיק, אפשר להוסיף מעט סוכר.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לעוף
 900-1000 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)*
 ½ כוס קמח
 1 כפית מלח בישול גרוס
 3-4 כפות (¼ כוס) שמן זית

לרוטב
 הירקות לטיגון
 4 כפות שמן זית
 2 בצלים יבשים
 2 כרישות
 6 שיני שום
 2 פלפלים כתומים או אדומים
 ¼ - ½ פלפל צ'ילי אדום חריף

 נוזלים + תבלינים
 ¼ כוס מיץ לימון (מיץ מלימון אחד)
 2 כוסות מיץ תפוזים
 ½ כוס מים (רצוי חמים)
 2 פרוסות לימון מיובש או קליפות תפוז (לא חובה)
 5 משמשים מיובשים
 4-5 כפות ריבת משמש טובה
 מעט שמיר טרי
 ½1 כפית מלח בישול
 כמה גרגרי פלפל שחור גרוס גס

הערות
 • כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה
 • מיץ תפוזים - אפשר להשתמש בתרכיז תפוזים של פריגת

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

חזה עוף ברוטב תפוזים

⇓ הסבר קצר
1.    מכינים את הירקות לרוטב: פורסים לרצועות די דקות בצל, כרישה, ופלפלים צבעוניים, ופורסים דק פלפל חריף ושום.

2.    מחממים סיר רחב על להבה גדולה, מוסיפים שמן, ומטגנים בצל דקה על אש גבוהה, מנמיכים אש ומוסיפים כרישה – מטגנים 2 דקות ומוסיפים פלפל חריף ושום, לעוד דקה. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים על אש בינונית כ- 5 דקות, תוך כדי עירבוב מדי פעם (שימו לב לא לשרוף את הפלפלים, רק לרכך. ברגע שהנוזלים נעלמים הנמיכו את האש).

3.    מוסיפים את הנוזלים: מיץ תפוזים, מיץ לימון, מים – מכסים ומביאים לרתיחה.

4.    בינתיים חותכים לרצועות דקות את הפירות היבשים, ומוסיפים לסיר. וכן מוסיפים ריבה, מלח, ומעט פלפל שחור. מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 15 דקות.

5.    קוצצים דק מעט שמיר, מוסיפים לסיר, מערבבים ומכבים את האש.
משאירים סגור 10 דקות – הרוטב מתעבה והטעמים משתדכים זה לזה..

6.    בזמן שהרוטב מתבשל מטפלים בעוף: שוטפים, מנקים שומנים וגידים, חותכים לרצועות, ומייבשים. מפזרים מלח ופלפל שחור (לא יותר מדי, עוף כשר כבר מומלח).

7.    מקמחים את העוף: מכינים צלחת עם קמח. טובלים כל חזה-עוף משני צידיו בקמח, מנערים ומניחים אחד ליד השני (עובדים מהר – הקמח נספג והחתיכות נדבקות זו לזו).

8.    מטגנים את העוף: במחבת עבה ומעט שמן מניחים חתיכות העוף בצפיפות, ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד: הופכים כשהשוליים מלבינים, מוציאים כשהעוף נראה כמעט מוכן. מעבירים את החתיכות המוכנות לקערה גדולה (לא לתוך הרוטב!).

9.    חיבור והגשה: לאחר שהעוף התקרר לגמרי, בסמוך להגשה, מחממים את הרוטב לרתיחה עדינה, מוסיפים את העוף, מכסים, מנמיכים להבה, ומחממים 3-4 דקות.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מכינים את הירקות לרוטב
פורסים לרצועות די דקות – פחות מס"מ – בצל, כרישה, ופלפלים צבעוניים.
פורסים ממש דק פלפל חריף וכותשים או קוצצים קטן שום.

2.    מטגנים את הירקות
מחממים סוטז' או סיר רחב על להבה גדולה וחזקה כחצי דקה, ומוסיפים 3 כפות שמן.
מוסיפים בצל ומטגנים על אש גבוהה כדקה,
מנמיכים את האש ומוסיפים כרישה – ומטגנים 2 דקות.
מוסיפים פלפל חריף ושום, ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הפלפלים ומטגנים על אש בינונית כ- 5 דקות, תוך כדי עירבוב מדי פעם. שימו לב לא לשרוף את הפלפלים, רק לרכך. ברגע שהנוזלים נעלמים הנמיכו את האש.

3.    מוסיפים נוזלים
מוסיפים את הנוזלים: מיץ תפוזים, מיץ לימון, ומים – מכסים ומביאים לרתיחה.

4.    קוצצים פירות יבשים
בינתיים חותכים לרצועות דקות את הפירות היבשים – משמשים, לימון או קליפות תפוז, ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם 4 כפות ריבה, ½1 כפיות מלח, וטיפונת פלפל שחור.
מעבירים ללהבה קטנה יותר, מנמיכים את האש, ומבשלים מכוסה 15 דקות.

5.    סיום הכנת הרוטב
לאחר 15 דקות בישול קוצצים דק מעט שמיר (ללא הגבעולים), מוסיפים לסיר, מערבבים ומכבים את האש.
משאירים את הסיר סגור 10 דקות – הרוטב מתעבה והטעמים משתדכים זה לזה..

6.    מכינים את העוף
בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את העוף –
מנקים, חותכים, מייבשים, ממליחים ומפלפלים, מקמחים, ומטגנים.

להוראות מפורטות – ליחצו כאן: איך מכינים חזה עוף רך ועסיסי

הכי חשוב:
•    מניחים את החתיכות במחבת בצפיפות – הן מתכווצות בטיגון ואין הגרת נוזלים. ככל שהמחבת יותר מלאה – היא תשרף פחות.
•    על מנת למנוע הידבקות אפשר להשתמש במעט יותר שמן. אם המחבת נשרפה, כדאי לנגב: מנגבים את המחבת עם שתי שכבות של נייר סופג (בזהירות, המחבת חמה!).
•    העוף ממשיך להתבשל, בעזרת החום הפנימי שלו, גם לאחר שהעברנו אותו לקערה. לכן כדאי להוציא את העוף טיפה לפני שהוא ממש מוכן. 2 דקות מכל צד הם זמן מספיק לגמרי – העוף ישאר רך, עסיסי, ומלא טעם. טיגון ארוך יותר יהפוך אותו לייבש וקשה.

7.    מחברים ומגישים
לאחר שהעוף המטוגן התקרר לגמרי, בסמוך להגשה:
מחממים את הרוטב עד לרתיחה עדינה.
מוסיפים את העוף הקר, מכסים את הסיר עם מיכסה, מנמיכים את הלהבה, ומחממים 3-4 דקות. מכבים את האש ומגישים מיד.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סוטז’ (סיר נמוך ורחב) או סיר בינוני
» מחבת גדולה לטיגון העוף (רצוי מחבת עבה וגדולה, עם שוליים נמוכים, מחומר קרמי או מטפלון)
» קרש חיתוך
» סכין גדולה וטובה
» מלקחיים או שני מזלגות עץ גדולים
» מגש/קרש חיתוך גדול לייבוש העוף

הערות
איזון טעמים

הרוטב צריך להיות חמצמץ-מתקתק-חריף – איזון הטעמים מאד חשוב בו! מומלץ לטעום אחרי שנותנים לרוטב לעמוד קצת ולהתקרר, בסיום הבישול.

בענין החריפות – חובה לטעום את הצ'ילי לפני שמשתמשים, מאחר והחריפות משתנה מאד מזן לזן, ומעונה לעונה. בדרך כלל, ¼ פלפל נותן חריפות נעימה.

העוף

•    כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה. עובי מומלץ כס"מ או מעט יותר. חותכים לרצועות לא דקות או למלבנים לא גדולים מדי.

•    הסבר מפורט של הכנת חזה עוף – ראו איך מכינים חזה עוף רך ועסיסי.

•    חיבור העוף והרוטב: את העוף מוסיפים לרוטב רק לאחר שהבשר התקרר לגמרי (ונאטם). זה מה שמשאיר אותו רך, עסיסי ומלא טעם, גם לאחר שהוא עטוף ברוטב.

הקפאה

•    אם מכינים מראש – כדאי לשמור בנפרד את העוף המוכן ואת הרוטב. לפני ההגשה מחממים את הרוטב עד לרתיחה, מוסיפים את העוף ומערבבים כך שהחתיכות העוף יכוסו כולן ברוטב. משאירים על אש נמוכה ל- 3-4 דקות. מגישים מיד. כדאי להוציא את העוף מהמקרר כחצי שעה לפני החימום.

•    הקפאה: נשמר מצויין במקפיא. כדאי לחלק למנות ולהקפיא בקופסאות קטנות, בכל קופסא כמות שמתאימה ליום אחד. כדאי להקפיא לאחר חיבור העוף לרוטב – ולחמם במיקרו.

•    אם רוצים להקפיא כמות גדולה: כדאי להקפיא בנפרד את הרוטב ואת העוף, להפשיר לגמרי, ולחבר כמו שמתואר למעלה.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות (לרוטב)
• זמן בישול: 15 דקות
• זמן הכנת העוף: 20 דקות
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• נשמר מצויין במקפיא (ליומיים-מומלץ להקפיא)

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: