פורסם ב אירוח, יום עצמאות, מתכונים לחג, סלטים, פסח, ראש השנה, שבועות

סלט כרוב לבן עם חמוציות ושקדים

סלט כרוב לבן עם חמוציות – שילוב מושלם של כרוב לבן, בצל ירוק, חמוציות אדומות, שקדים זהובים, ורוטב מיוחד יוצר מראה מרהיב טעם נפלא. כמה מרשים וטעים – ככה קל להכין!


מתכון לסלט כרוב לבן עם חמוציות ושקדים

סלט מנצח – מרכיבים פשוטים יוצרים שילוב מפתיע – טעים, מיוחד, ועם מראה מרהיב!

הסוד שמשדרג את הסלט הוא המאסז' לכרוב, שהופך אותו לנעים לאכילה אך עדיין קריספי וכך כל ביס מתפצפץ לו בפה בעושר של טעמים: מתוק-חמוץ-חריף, הכל ביחד..

ראו תמונות, שלב אחר שלב

קולים שקדים מולבנים סלט כרוב לבן סלט כרוב לבן כרוב לבן רצועות דקות בצל ירוק כרוב לבן כרוב לבן אחרי ריכוך סלט כרוב לבן עם חמוציות סלט כרוב לבן עם חמוציות ושקדים

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לסלט
 1 כרוב לבן בינוני (במשקל ¼1 ק"ג)
 10 בצלים ירוקים (כולל החלק הירוק)
 1 כוס (170 גרם) חמוציות מיובשות ממותקות (לא מסוכרות)

לרוטב
 ⅔ כוס (160 מ"ל) שמן חמניות או קנולה
 ⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ לימון טרי
 ⅓ כוס (80 מ"ל) חומץ הדרים
 8 שיני שום טרי כתוש היטב (4 כפיות)
 7 כפות (75 גרם) סוכר דמררה
 ½1 כפית מלח גס גרוס
 ½ כפית פלפל לבן
 ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

להגשה
 100 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.    קולים שקדים במחבת 3-4 דקות, על אש גבוהה (ללא שמן). מקררים לגמרי. מעבירים לכלי אטום.

2.    חותכים את הכרוב לרצועות דקות (ברוחב שליש ס"מ). ואת הבצל חותכים לקטעים באורך ס"מ.

3.    מכניסים את כל חומרי הרוטב לשייקר ומשקשקים היטב.

4.   מאסז' לכרוב: שופכים את הרוטב על הכרוב ומעסים במרץ (עם קצות האצבעות) 3-4 דקות, עד שהכרוב הופך חצי-שקוף.

5.    מוסיפים את הבצל הירוק והחמוציות ומערבבים מעט.

6.    מוסיפים את השקדים ממש לפני ההגשה. מערבבים בעדינות.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    קולים את השקדים המולבנים במחבת:
מחממים מחבת גדולה (ללא שמן), שופכים פנימה את השקדים, משאירים את האש גבוהה והופכים עם כף עץ גדולה כמעט ללא הפסקה אך בעדינות (על מנת לא לשבור את השקדים). כשהשקדים מתחילים להזהיב מכבים את האש (לוקח כ- 3-4 דקות לאחר חימום המחבת).

מעבירים לצלחת ומחכים שהשקדים יתקררו לגמרי. מעבירים לכלי אטום.

2.    קוצצים כרוב ובצל ירוק:
• כרוב: מסירים עלים חיצוניים לפי הצורך, שוטפים היטב וחותכים לרצועות דקות: חותכים לחצי, מוציאים את הקטע המעובה מכל מחצית וזורקים. חותכים כל חצי לארבעה חלקים, כמו שחותכים תפוז לסירות. חותכים כל חלק לרצועות דקות ברוחב של כשליש ס"מ.
• בצל ירוק: חותכים לקטעים באורך ס"מ.

3.    מכינים את הרוטב:
מכניסים את כל חומרי הרוטב לשייקר ומנערים היטב, במשך כחצי דקה, עד שחומרי הרוטב התערבבו היטב והרוטב הופך לאחיד ומעט סמיך.

4.    מאסז' לכרוב 🙂
בקערה גדולה מניחים את הכרוב החתוך ושופכים עליו את הרוטב. מערבבים את הסלט עם הרוטב בעזרת הידיים ומתחילים לעסות את הכרוב במרץ עם קצות האצבעות במשך כ- 3-4 דקות, עד שהכרוב הופך חצי-שקוף.

5.    חיבור
• מוסיפים את הבצל הירוק ואת החמוציות ומערבבים מעט.
• נותנים לסלט לנוח כחצי שעה (מחוץ למקרר, אלא אם כן יש חמסין..)

6.    מוסיפים את השקדים
מוסיפים את השקדים הקלויים והמקוררים ממש לפני ההגשה: זורים מעל ומערבבים בעזרת כפות גדולות, בתנועות היפוך, בעדינות, הכי מעט שאפשר.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סכין חיתוך טובה ונוחה
» קרש חיתוך גדול
» שייקר (כוס סגורה לניעור הרוטב)
» כותש שום

רצוי אך לא הכרחי – אביזרים טובים מקלים ומקצרים זמנים אך יש תחליפים:
» במקום שייקר: צנצנת זכוכית עם מכסה טוב
» במקום כותש שום: חותכים ביד, כמו עגבניה, לקוביות קטנטנות

הערות
• מומלץ לא לוותר על אף מרכיב – יש מעט מרכיבים בסלט וכל אחד חשוב!
• אם הכרוב גדול יותר מכ- ¼1 ק"ג – הגדילו את הכמות של כל החומרים ברוטב.
• אפשר לקלות את השקדים מראש ולשמור בצנצנת אטומה. לאחר הקליה יש לקרר את השקדים לגמרי לפני שמכניסים לצנצנת או מוסיפים לסלט.
• אם נשאר סלט אפשר לשמור במקרר יום אחד. הסלט טעים אך הטעם שונה.
סלט כרוב לבן עם חמוציות – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• מומלץ לתת לסלט, ללא השקדים, לעמוד כחצי שעה (לא יותר)
• אפשר להכין כמה שעות מראש: שומרים כל מרכיב בנפרד בקופסא אטומה במקרר.
• מאחדים ומוסיפים רוטב כחצי שעה לפני הגשה. מוסיפים שקדים רגע לפני הגשה!

שני טיפים שיהפכו סלט סטנדרטי למדהים:

• להשקיע בשלב המסז' לכרוב
• להוסיף את השקדים (ממש) ברגע האחרון

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 6

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: