פורסם ב אירוח, יום עצמאות, מתכונים לחג, סלטים, פסח, ראש השנה, שבועות

סלט כרוב לבן עם חמוציות ושקדים

סלט כרוב לבן עם חמוציות – שילוב מושלם של כרוב לבן, בצל ירוק, חמוציות אדומות, שקדים זהובים, ורוטב מיוחד יוצר מראה מרהיב טעם נפלא. כמה מרשים וטעים – ככה קל להכין!


מתכון לסלט כרוב לבן עם חמוציות ושקדים

סלט מנצח – מרכיבים פשוטים יוצרים שילוב מפתיע – טעים, מיוחד, ועם מראה מרהיב!

הסוד שמשדרג את הסלט הוא המאסז' לכרוב, שהופך אותו לנעים לאכילה אך עדיין קריספי וכך כל ביס מתפצפץ לו בפה בעושר של טעמים: מתוק-חמוץ-חריף, הכל ביחד..

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לסלט
 1 כרוב לבן בינוני (במשקל ¼1 ק"ג)
 10 בצלים ירוקים (כולל החלק הירוק)
 1 כוס (170 גרם) חמוציות מיובשות ממותקות (לא מסוכרות)

לרוטב
 ⅔ כוס (160 מ"ל) שמן חמניות או קנולה
 ⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ לימון טרי
 ⅓ כוס (80 מ"ל) חומץ הדרים
 8 שיני שום טרי כתוש היטב (4 כפיות)
 7 כפות (75 גרם) סוכר דמררה
 ½1 כפית מלח גס גרוס
 ½ כפית פלפל לבן
 ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

להגשה
 100 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

סלט כרוב לבן עם חמוציות

⇓ הסבר קצר
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט
אביזרים
הערות
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• מומלץ לתת לסלט, ללא השקדים, לעמוד כחצי שעה (לא יותר)
• אפשר להכין כמה שעות מראש: שומרים כל מרכיב בנפרד בקופסא אטומה במקרר.
• מאחדים ומוסיפים רוטב כחצי שעה לפני הגשה. מוסיפים שקדים רגע לפני הגשה!

שני טיפים שיהפכו סלט סטנדרטי למדהים:

• להשקיע בשלב המסז' לכרוב
• להוסיף את השקדים (ממש) ברגע האחרון

בהצלחה!

כיתבו לי מה אתם חושבים: